Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Öğretmenin yaşı küçük galiba. Değilse de tecrübesiz gibi geldi bana. Ben de 13 yillik öğretmenim, bayılırım böyle afacanlara

Öğretmen kendi kendini ele vermiş burada olan tüm öğretmen üyelere soruyorum ağzınızı kapatın demek saygızsızlık degil mi? Çocuklar böyle mi uyarılmalı?

Oğlunuz için demiyorum ama çocuklar böyle cevap vermeyi arkadaşlarından öğreniyor

Geçen sene oğlum bana böyle cevaplar veriyordu anaokulu öğretmenine anlattım bana öyle cevap vermez ama o tarz çocuklar var nasıl tepki aldığını denemek istemiştir demişti

Sizinkinin cevabı sevimli hem öğretmen de biraz otorite kuracağım ben duygusuna girmiş halbuki onları yönlendirecek yoğuracak olan o

B arada ben de oğlum da tek çocuk hiç de bu ger dediğimizin olduğu ve şımarık olduğumuz anlamına gelmez yıllardır var bu klişe bir de insanda şımarık değilim ben işte diye kanıtlama duygusu yaratıyor

öğretmene saygı duyuyorum ama daha 3 gün olmuş zaten :) şöyle 1-2 hafta geçseydide öyle şikayet etseydi keşke ! çocuk belki alışmakta zorlanıyor doğal olarak neyapsın yani sanırım öğretmen fazla tezcanlılara gelemiyor cevap vediği için şok yaşamış böyle bir cevap karşısında size söylemeye kalkmış belki ilk defa duydu bu şekilde bir cevap ...bu yüzden sizde takılmayın sadece çocuğunuzla günlük konuşun ki zaten yapıyorsunuzdur . öğretmenine cevap vermemesini dersi dinlemesini falan söyleyin.Bu arada oğlumu 3 yaşında kreşe verdim geçen yıl öğretmen banada aynını demişti her istediğini yapıyormusunuz buna yakın şeyler gibiyokk dedim zaten o yaştaki çocuğu oraya alıştırmakta zorlanıyorum doğal olarak oda tepkisini arsızlık yaparak gösteriyordu ben konuşuyorum gerekeni zaten ki bende disiplinli bir anneyim dedim ...

burda tuhaf olan oğlun değil, öğretmeni bence...

ne cezası yahu! öğretmen de abartmış yani.. daha 3. gün put gibi oturmasını mı bekliyordu çocuğun! çocuğa ağzımızı kapatalım ne demek? bence sorun öğretmenin tarzında.

Öğretmenin bu kadar çabuk şikayet etmesi doğru değil.
Çocuğu okuldan soğutacak.

Ben cocugunuzun davranısını dogru bulmadım evet o daha bır cocuk ama nerede espırı yapılır nerede yapılmaz bılmelı saygı perdesını ıyı muhafaza etmek gerek mesela cocugunuz espırı mahıyetlı demıstır tam ıdrak edememısdır agzımızda fermuar mı var dıyerek arkadasları bu duruma guldukce onun hosuna gıdecek bu durumu cocugunuz artıracak,herkes sırada oturuken onun masaya oturmasıda normal degıl bellıkı dıkkat cekmeye calısıyor..şimdiden bu rahatlık gercekden saygı perdesını aralayıp tuhaf bır hal almaya gıdebılır..sız bıle farkına varmazsınız cok dıkkatlı olmak lazım bu donemde..kızmadan guzel cumlelerle cocugunuzla ılerısıme gecebılırsınız maksat okuldanda sogumasın işin yüzde 90 lık kısmı sıze dusuyor bır anne olarak..

Ne çocuğunu üz nede kendini üz daha okul açılalı kaç gün oldu Öğretmenin tutumu çok yanlış Daha ilkokul bir bu hafta saten uyum Süreci Çocuğunuzla tatlı dille Konuşun ama ceza vermeyin okula alışması zor olur

Öğretmen kendi kendini ele vermiş burada olan tüm öğretmen üyelere soruyorum ağzınızı kapatın demek saygızsızlık degil mi? Çocuklar böyle mi uyarılmalı?
Ben diyorum, ağzınızı kapatın kilitleyin, anahtarı da bana atın diye, daha uzun süre sessiz kalıyorlar
Bir gün baktım biri çırpınıyor, el kol bir şeyler yapıyor ama konuşmuyor. Gittim yanına anahtarı benden alır gibi yaptı "oh be kilitli kalmıştım" dedi

Siz hiç oglunuzun yyanında öğrenciyken yaptiklarinizdan ya da okulda yaşadığınız şeylerden bahsettiniz mi ya da bu tarz TV programları izledi mi.

Hiç kafaniza takmayin. 3 günde çocuk mu şikayet edilir? Anlaşilan tecrübesiz ve sabirsiz bir öğretmen. Yani dalga geçiyor gibi tabirler kullandiğina gore, henüz idareyi öğrenememiş. Agzimizi kapatalim da hoş bir ifade degil. Hele ki 1.sinif ögrencilerine..

Çocuğunuz da zaten ögretmen cok kizdiysa özür dileyeyim demiş. Kendisi de şaşkin bence duruma:)

Oğlun çok tatlı :).
Ağzımızı kapatalım diyince muhtemelen gerçek anlamda düşündü, gözünde canlandıramadı.
Sanırım öğretmeni ilk haftanın verdiği otorite kurma çalışmasından dolayı biraz hassas davranmış.2 yıl kreşe gitti diyorsunuz çok problemli bi çocuk değilmiş.Hem oğlun yeni bir ortama girdi daha ilk hafta öğretmenini de deniyordur nasıl tepki verecek diye.Ben bunda bi saygısızlıkta göremedim çocuk bu robot değil ki sınıf içinde nasıl davranması gerektiğini böyle böyle öğrenecek.

Yerim o afacanı ben

Yok hiç bahsetmedim okul hayatımdan.. Okula baslarken herseyi anlattım öğretmenine arkadaslarına nasıl davranması gerektıgını.. 2 senelik bi kres deneyiminden sonra şimdi niye biz hep oturuyoz anne okulda, niye oyuncak yok hiç falan dedı.. Bnde elimden geldiğince acıkladım.. Bı anda sudan çıkmış balığa dondu gubı bısey oldu kresten sonra.. Ben oglumun davranışları yanlış degıl demiyorum ki... Yanlış buldugum için ceza verdim zaten... Konuyu açmamın sebebi bundan sonra Nasıl bir yol izlemeM gerektigi ile alakalı fikir edinmek

1. sınıf öğrencisi için oğlunuzun davranışları yanlış değil bence. Bir daha düşünün.

3. gününde saygısız olduğunu anlayan bi öğretmen ne kaanda güzel Öğretmen tercihinizi tekrar gözden geçirin çocuğunuzu okuldan soğutmasın. Benim ilkokul öğretmenime hakkım helal değil en ufak sese tahammülü yoktu. Sus, otur, cevap verme saygısız şey dedi de durdu ders aralarında bizi çarşıya pazara gönderirdi alışverişini yaptırmaya, ben beceriksizim diye beni değil ama diğer kız öğrencileri evine temizliğe dahi göndermişliği vardı, öğretmenler gününde çiçek almayın porselen tabak çanak getirin çocuğumun çeyizini diziyorum derdi.

Oglunuzda problem oldugunu sanmiyorum.varsa bile 3 gunde anlasilmaz.yeni basladilar yaa ogretmenin sabirsizligi s adece.
Siz cocugun ustune gitmeyin suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…