- 17 Mayıs 2015
- 273
- 171
- 18
- Konu Sahibi lilakelebek
-
Arkadaslar merhaba.. 71 aylik oglum bu sene 1. Sinifa basladi.. 2 ay sonra 6 yasi bitiyor.. Bugun oglumu almaya gittigim de ogretmen benimle konusmak istedigini soyledi.. Tek cocuk mu her istedigi yapiliyo mu diye sorular sordu.. Bende yok dedim kardesi var.. Her istedigini de yapmayiz dedim. Bugun derste cocuklar ders basladi agzimizi kapatalim dedim hemen ordan fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki dedi. Sirada otururken kalkti masanin uzerine oturdu.. Kalk dedim dinlemedi.. Hatta inanmazsiniz diye resmini cektim dedi.. Bn cok sasirdim. Cunku oyle karsilik veren soz dinlemeyen bi cocuk degil.. Ogretmen simdi kucuk ama bu boyle devam etmemeli onleminizi alin bu boyle devam ederse saygisizliga dogru yol alir ve ilerleyen donemlerde cok basinizi agritir dedi.. Cok canim sıkıldi. Normalde bu tip davranislar sergilemeyen cocuk okulda boyle seyler neden yapar acaba? Mesela eve gelince boyle boyle davrandigin icin tv yok bugun dedim.. İtiraz etmedi, tamam dedi.. Sanki sen hic okula giderken yanlis yapmadin mi dedi.. Ne bileyim soz dinler ama bu saygisizlik lafi cok dokundu banane yapmali nasil davranmali yardimci olur musunuz?[/QUOTE
Öğretmeni abartmış yani o yaptıklarını ve çocuğun her hareketini ince ayrıntısına kadar aileye anlatmak yanlıştır.Daha destur bismillah okul yeni başlamış adapte olamamış olabilir çocuk bu. Resmini falan çekmiş çok abes bir durum. Öğretmenini değiştirme imkanınız var mı? Bir şey yapmayın bence şimdilik ne yapabilirsiniz ki?
aynı seyı dusunuyorum yemınlevalla tek çocuğum var,saçma ve yersiz olmadığı ve yapabildiğim sürece isteklerine yetişmeye çalışıyorum..bir sakıncasını da görmüyorum...:):)
çok abartı bi hareketi olur ceza uyarı tamam ama daha şimdiden yapma bence. biraz zaman ver bu ne acele..bide kendinde diyorsun böyle bir çocuk değil normalde diye.. sıkma canını bizimkide geçen sene yarım gün anaokuluna gitti. daha 1 haftada öğretmen çok hareketli başka okula verseniz dedi.. ne öğretmen değiştirdim ne başka okula verdim. zaten 1-2 aya düzeldi...Bende yeri geldiğin de kızıma ceza veriyorum ceza verin dedı..
fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki - ay bu sözüne güldüm istemsizce
Fırlamaya bak, cin gibi maşallah. İsyan dönemide sanırım, otoriteyi ergeç tanıyacaktır..Arkadaslar merhaba.. 71 aylik oglum bu sene 1. Sinifa basladi.. 2 ay sonra 6 yasi bitiyor.. Bugun oglumu almaya gittigim de ogretmen benimle konusmak istedigini soyledi.. Tek cocuk mu her istedigi yapiliyo mu diye sorular sordu.. Bende yok dedim kardesi var.. Her istedigini de yapmayiz dedim. Bugun derste cocuklar ders basladi agzimizi kapatalim dedim hemen ordan fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki dedi. Sirada otururken kalkti masanin uzerine oturdu.. Kalk dedim dinlemedi.. Hatta inanmazsiniz diye resmini cektim dedi.. Bn cok sasirdim. Cunku oyle karsilik veren soz dinlemeyen bi cocuk degil.. Ogretmen simdi kucuk ama bu boyle devam etmemeli onleminizi alin bu boyle devam ederse saygisizliga dogru yol alir ve ilerleyen donemlerde cok basinizi agritir dedi.. Cok canim sıkıldi. Normalde bu tip davranislar sergilemeyen cocuk okulda boyle seyler neden yapar acaba? Mesela eve gelince boyle boyle davrandigin icin tv yok bugun dedim.. İtiraz etmedi, tamam dedi.. Sanki sen hic okula giderken yanlis yapmadin mi dedi.. Ne bileyim soz dinler ama bu saygisizlik lafi cok dokundu banane yapmali nasil davranmali yardimci olur musunuz?
Öğtetmen O eğitecek bunun yolu daha bismillah demeden çocuğu yargılamak olmamalı, bazı öğretmenler daha ilk günden çocuğa göz oluyor ne yapsa çocuk öğretmene batıyor eğer öğretmen şikayetlere devam ederse çokta alttan almayın çocuğunuzu bastırıp okuldan soğumasına sebep olabilirVe orda fermuar mı var agzımızda dediğinde eminim ki oglum gercekten bunu içten soylemiştir.. Bn hıc agzını kapat demedım bu zamana kadar garip gelmiştir o cumle ondan demiştir.. Ogretmen de diyo ki hemen ordan fermuar mı var agzımızda dıye laf yetiştirmeler, dalga gecmeler dıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?