Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Öğretmenin acemi biri oldugunu düşündüm . Oryantasyon dönemi önemli her çocuk aynı degil zamanla hersey yerine oturacak öğretmen öğrencileri ile Çocuklar öğretmeni ile Çocuklar birbirleri ile kaynaşacak. Ha deyince oldu bittiye gelecek şeyler değil bunlar . Birde yeni moda oldu sınıfta öğretmenlerin öğrencilerin fotoğrafını çekmesi sosyal medyada paylaşması velilere göstermesi . Öğretmen veli öğrenci ilişkisi çok önemli evet siz ogretmenin soylediklerini dikkate alacaksiniz buna lafim yok .çocuğunuz ile konusun ama bunu ayakda acele ederek hızlı bir şekilde konuşarak okuldan gelir gelmez sakin uzgun bir ruh halindeyken yapmayın . Açsa karnı doysun biraz rahatlasin sonra oturun karşılıklı sohbet edin anlatin ornekler verin . Sorun neden deyin ama asla çocuğu yargilamayin ses tonunu yukseltmeyin göz temasını ihmal etmeyin . Uyutmadan once yarın gunesin yeniden doğacagini bambaşka bir gün olacağını söylediklerinizi unutmamasi gerektiğini hatirladin opun Sevin okşayan çocuğunuzu uykuya sevgi alarak dalmış olsun .

hay allah dur daha kaç gün oldu okula başlayalı . şöyle 1 ay falan bi geçsin ondan sonra oturup bakarsınız hal ve hareketlerine. alışma süreci diye bişey var unutmuş galiba öğretmen bunu..

oglunuz banada cok zekı geldı
öğretmenın agzımızı kapatalım lafı bana kaba geldı yanı bu sekılde soylememesı gerekıyordu
bızım sınıfta bır cocuk var ayını bılmıyorum ama ogretmene fılan tekme attı aglıyor durmuyordu sınıfta 2. gun ıdı ogretmen annesıne bıraz sakınlestırın dedı zaten cocuks ınıftan kacmaya calısıyordu kadıncagızda epey agladı dısarıda ama cocuk gene gırmedı ıcerı.
ceza vermeyın cocugunuzun zekası masallah sız hıc hata yapmadınız mı demıs daha cok kucuk bunu soylemesı ıcın masallah dıyebılıyorum ben sadece

ayrıca ceza vermenız cocugunuzun ogretmenıne bakıs acısını degıstırecek dıye dusunuyorum

Bende yeri geldiğin de kızıma ceza veriyorum ceza verin dedı..
çok abartı bi hareketi olur ceza uyarı tamam ama daha şimdiden yapma bence. biraz zaman ver bu ne acele..bide kendinde diyorsun böyle bir çocuk değil normalde diye.. sıkma canını bizimkide geçen sene yarım gün anaokuluna gitti. daha 1 haftada öğretmen çok hareketli başka okula verseniz dedi.. ne öğretmen değiştirdim ne başka okula verdim. zaten 1-2 aya düzeldi...

daha dün 1 bugün 2, ne çabuk şikayete gelmiş öğretmeni.
az sabredip öğrencileri için bir düzen oluşturmayı deneyebilir kendisine ve onlara zaman tanıyabilirdi.

Oğlunuz saygısızlık yapmamış. Tornaya sokamadığı öğrenciye etiket yapıştırmış öğretmen :)
Sıkmayın canınızı, hem ceza vermek yerine onunla konuşun, neden böyle davrandığını sorun.
Zaten "sen hiç hata yapmadın mı" demiş ya size, belli ki öğretmeninin tepkisini çektiğinin ve ortam dışı davrandığının farkında.
Çok üstüne gitmeyin, olumlu davranışları ödüllendirin ki bu davranışıyla dikkat çektiğini düşünmesin.
Görmezden gelmek de davranış değişikliği için yöntemdir ve öğretmenin yapması gereken olumsuzu görmeyip olumluyu yüceltmekti.

Saygıııaaa saygııaaa diye bas bas bağıran öğretmenler çocuğa saygı göstermeyi öğrenmeden asla saygı göremeyeceklerini bilseler keşke. Üstelik sınıftaki bir olayı "beni dinlemiyor senin çocuğun" biçiminde şikayet etmeyi asla anlamamışımdır. Öğrenci- veli işbirliği bu değil.

Öğretmen de maşallah ne çabuk isyan bayrağını çekmiş.Ben çocuğunuzda aykırı bir hareket göremedim.Okul sadece okuma yazma öğrenme yeri değil ki.Toplum içinde nasıl davranılır,nasıl koonuşulur onu da öğretmesi gerekir öğretmenin.E okulda yaptığı her hatalı hareket veliye şikayet edilecekse,anne evde hemen ceza verecekse kusura bakmasın o öğretmen ne yapacak? Bence çocuğunuz zeki bir çocuk.Öğretmenin 1.sınıfta bir çocuğa karşı daha anlayışlı ve sevecen olmalı.

pısırık,standart şekle sokmaktır bizde ilkokula başlıyor olmak.

anasınıfında öğretmeninin çok farklı ve başarılı gördüğü kızım ilkokul öğretmeni sayesinde özgüvenini kaybetti neredeyse.
pısırık,sesi çıkmayan,her koşula uyan çocuk hedeflenen.

mantıklı her açıklamanın ardından kurallar tanıtılmalı.

öğretmenin cehaletinden dolayı çocuğunuza acıdım.

tecrübeli her öğretmen için olağan bir süreç.

okula başlar başlamaz asker gibi olmaları beklenmiyor.

okulda yaptığı yanlışların bedelini evde ödememeli.

öğretmen okulda çözmeli.

1.sınıf çok çok zor bir dönem ama zamanla,sevgiyle törpüleniyor çocuklar.

ezilmeden,psikolojik baskı görmeden.

Bence çocuğunuz saygısız değil. Kişiliği oturduğu için ağzımızı kapayalım lafından hoşlanmamış, emir verici sözlerden hoşlanmamış. Ben böyle algıladım durumu. Ağzımızı kapatalım ne yahu.

Fırlamaya bak, cin gibi maşallah. İsyan dönemide sanırım, otoriteyi ergeç tanıyacaktır..

Iste öğretmen doktor mühendis olunuyor ama insanı duygular unutuluyor. Ilk defa evladı okula başlayan anneler yaşadıkları heycanla endişeler vs hiç düşünülmuyor. SizI de yok yere telaslandirmis. Ayrıca şu öğretmenler neden şikayet şeklinde konusuyor .? Neden öğrencileri sahiplenmiyor. Neden velilere yönlendirme yapılmıyor?boyle giderse zorluk çekilir evde söyle boyle düzeltmeye çalışın demek kolay tabi . Iki fikir vermek olumlu konuşmak bugün boyle seyler oldu ama üstesinden gelicez is birliği ile size onerim bunlar bende okulda biyle davranicam denilmiyor. Evet okul öncesi dönem çoğu sorunu çözmek için önemli ama orda da durumlar böyle genelde çocuğin her becerisi gelissin diye uğraşıyorlar .uyum sorunlar vs hepsi havada kalıyor . Çocuk 1 .sınıfa gelince cocukda ne yapacağını şaşırıyor Velide cocuğum böyle değildi diye şaşırıyor . Ayrıca ödül ceza sistemi olmalı her yerde de uygulanır .ama eğer anne baba cezalar konusunda istikrar saglayamayacaksa hiç bu işlere girmesin . Çünkü çocuk işte o zaman şımarıyor o zaman öğreniyor ki ne yaparsam ceza da verseler vazgeçiyor.annem babam kararlı değil ki bende kararlı olabileyim diyirlar .

Öğtetmen O eğitecek bunun yolu daha bismillah demeden çocuğu yargılamak olmamalı, bazı öğretmenler daha ilk günden çocuğa göz oluyor ne yapsa çocuk öğretmene batıyor eğer öğretmen şikayetlere devam ederse çokta alttan almayın çocuğunuzu bastırıp okuldan soğumasına sebep olabilir

Okuyup okuyup sinirleniyorum açıkcası.Bence siz çocuğunuzu değiştirmek yerine öğretmeninizi değiştirin.Öğretmen demekki ilk günde hepsinin mum gibi olmasını istiyor.Hepsi tek kalıp çocuklar yetişsin,kural dışına çıkmasın,sadece verdğim ödevi yapsın,düşünmesin.

çocuklara her yaptıkları yanlışta (ben burda çocuğunuzu yanlış görmedim) ,ceza verirsek doğruları nasıl öğenecekler?? bu sefer de ceza almamak için denemekten vazgeçecekler..
sürekliliği olmadığı sürece,inatla yapmaya devam ettiği yanlışlarda cezayı uygun görürüm..onun dışında deneyerek doğruyu bulmaları taraftarıyım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…