Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

buarada kızlar ogretmen tercıhı yaptırmıyor
ıcerıde adamı olanlar ıyı oldugunu dusunduklerıne verıyor cocukları
bızım sınıfta subemız h
a subesındekı ogretmen cok ıyımıs dıyorlar 2. senesı bu sene daha. onun cocuguda bızım sınıfta
2. gun baya oraya buraya nakıl ettıren oldu ama zor yanı para fılan vermısler dıye duyduk

birde şu "tek çocuk mu, her istediği yapılıyor mu" kalıbına bayılıyorum..

Tek cocugum. Her istedigim imkan sartlarindaysa yapildi. Hala da yapiliyor. (Bi 20 23 yas arasinda surundum biraz) Ileride ben de tek cocuk yapicam sirf bu cumleyi duymak icin.

Konu sahibinin cocuguna yorum yapmak bana dusmez. Cocugum yok, bilgili de degilim bu konuda.

Ama dorduncu gunde ne ara illahllah etmis ogretmen onu bilemedim.

cute konu dışı oldu ama soyadı falan derken,baya baya ilkokula başladı demek ege???
neden anaokuluna devam ettirmedin?

Nasıl doktor seçebiliyorsak aslında öğretmenimizi de seçebilmemiz lazım.Sonuçta çocuğumuzun hayatını etkileyen biri

Bir meslektaşımın sınıfında okula ısınamayan ve sınıfta durmak istemeyen 1. sınıf öğrencisi vardı.
Çocuk her teneffüste çantayı alıp fırlıyordu dışarı.
En sonunda arkadaşım çantasını alıp dolabın üstüne koydu.
Teneffüste geldi bizimki "çantamı ver" dedi, öğretmenden ses yok.
"Çantamı ver" dedi öğretmen de "böyle olmaz, rica edersen veririm" diye cevap verdi.
Çocuk durdu durdu "La .mına kodumun örtmeni, versene lan çantamı" diye bağırdı.
Sınıftan çıkıp saatlerce güldük arkadaşımla.
Çok ekstrem ir örnek biliyorum ama bu çocukla sonradan pek bir seviştiler.
Sınıfta iş öğretmendedir. Aile destektir şikayet mercii değil.

Hepinizin mesajlarını tek tek okuyorum arkadaslar.. Tesekkur ederim düşünceleriniz için hepsini dikkate alacagım.. Oyle canım sıkıldı işte.. Veni köşeye çekip 10 dk şöyle yaptı boyle dedi.. Korktugu biri var mı dedi.. Bnde babasından dedim.. Ogluma dondu ben şimdi babanın tekefon numarasını alıyorum onu arıcam dedi.. Oyle işte hakkımızds hayırlısı.. Bayan 44 yasında

İşte pırıl pırıl beyinleri böyle sindiriyorlar yazık
Oğlunuz çok güzel cevap vermiş bence çok hoş

cute konu dışı oldu ama soyadı falan derken,baya baya ilkokula başladı demek ege???
neden anaokuluna devam ettirmedin?
anaokuluna gıttık bız ogun devlete vermıstım bu sene. neyse dedıler 1 de gelın. egenınde kuzenı var 5 gun buyuk bahsedıyorum hanı kardes gıbıler(kı sut kardesler bıde) onun yanna gıttık beklıyorduk ısmı okunsun dıye epey bekledık ettık derken bı anda esılayı ve egeyı ard arda okudular ogretmen cocukları aldı bız ardından bakakaldık ıcerı almadılar bızı . sonra cıktık dedık bı yanlıslık oldu bız kayıt yaptırmadık anaokuluna gıdecek bu sırada ege cok agladı gıtmıcem ben ılkokula gıdıcem anaokuluna gıttım kı zaten zor ıkna etmıstık anaokulu ıcın. sonra mudure fılan gıttık bugun kalsın dedıler gun sonunda cok heveslı hevesını kırmayın baslatın zaten sınfta 2 tane kucukler ogretmende bende ılgılenırım fılan dedı oylelıyle basladık neye ugradıgımızı sasırdık.
sız baslamısmıydınız sormustum ama cevabı unuttum kusura bakma

daha da kötü bir yaklaşım.daha yeni ilkokula başlamış bir çocuğu neden babasıyla korkutuyor inanamadım...
şaka gibi...yapmayın çocuğu ziyan etmeyin ve lütfen öğretmen değiştirin...baktı oğlunuz zeki ve sırdan olmayacak ,bu şekilde yola getirmeyi ve uğraşmamayı planlıyor kesin ve net...sıradan olmak uğraştırmaz farklı çocuk uğraştırır öğretmeni zorlar..işine gelmemiş..

Mümkünse değiştirin öğretmeni, tecrübesiz de değilmiş.
Anneye şikayet yetmemiş babayla korkutacak bir de.

tek değil, 10 çocuk bile olsa mantık derecesinde kesinlikle her istediği yapılmalı. benim de her istediğim yapıldı, ben de çocuklarımın her istediğini yapıyorum ve artık şu replikten cidden fenalık geldi bana :) yani eğer tek çocuk ise "şımarık" diye etiketleyip geçecek öğretmen..

Cocuguuzun lafi her seyi açikliyor 'sanki biz yetiskinler ve onun ogretmeni de dahil, hic yanlis yapmadik mi ki' cocuklardan hatasiz kusursuz mukemmel olmalarini bekleyelim?
Benden sana ogretmen tavsiyesi, cocuguna cok yuklenme cunku ogretmen 'mukemmelliyetci' yani cocuklarin en ufak hatasina tahammul edememiş. Asil sorun bu bence...
Ben de mukemmelliyetciyim ve bu huyumdan cok muzdaribim, mesela yaptigim yemek kotu olsa kendimi suclarim, halbuki gerek yok ama ailemin suçu, benim en ufak hatami hoş görmemişler.
Aman diyim cocugunun gelecegi icin dikkatli ol. Mukemmelliyetcilik cok kotu...

Oğlunuz öğretmene küçük bir konuşma dersi vermiş sanırım =)
Ağız kapatmak amiyane bir tabirdir, toplulukta kullanılması gereken susmak ya da sessiz olmaktır
Zeki bir çocuğunuz var bence
Bende öğretmeni sabırsız buldum diğer arkadaşlar gibi, üstelik bu yanlış konuşma tarzını daha farklı bir ustalıkla kapatabilirdi, 6 yaşında bir çocuk tarafından ti ye alındığını hissetmek zor bir duygu olsa gerek =) Bence ikisine de zaman lazım

anladım cute. ege de çok isteyince başladı..hayırlısı hevesli ise sorun olmaz öğretmen de kabul etmiş..hayırlı olsun diyeyim o zaman..
yok canım Ata 2010 ekim doğumlu,zaten 1 ayla ilkokul yaşına gelmiyor:) bu sene de aynı okulda devam ediyor.seneye inşallah ilkokul.

Daha ilk haftadan tövbe bismillah..
Resim çekmekte bir değişik, hemen şikayet etmesi falan..
Yeni bir öğretmende değil sanırım genç hiç değil. Öğretmeni değiştirme imkanınız yok mu acaba?

Ders esnasında sınıfın içinde öğrencinin fotoğrafını çekmek. Hmmm.
Tecrübeli sınıf öğretmeni arkadaşlarım bu konudaki düşünceleriniz neler?

uyum sürecinde daha çocuklar
minik yaşına rağmen verdiği cevaplar da :)) maşallah
öğretmen olarak ben böyle farklı çocukları seviyorum illaki herkes bir kalıp olamaz
sadece uyması gereken kurallar oldugunu konusun aranızda
kabul edecektir
kuralın gerekliliğini kavraması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…