- Konu Sahibi lilakelebek
-
Bana çocukların çok bilmişliği hiç sevimli gelmiyor,kimse kusura bakmasın.Biz çocukken öğretmenimiz konuştuğunda saygımızdan kafamızı kaldıramazdık,bazen bir ihtiyacım olurdu,silgim kaybolurdu falan arkadaşımdan dönüp isteyemezdim,öğretmenim dersi dinlemiyorum sanmasın diye.Öğretmenimiz bize sinirlense utancımızdan gözünün içine bakamazdık.Biz çocuk değilmiydik? Şimdi ki çocuklar maşallah karşısında arkadaşı varmış gibi laf yetiştiriyor öğretmenine.Ne yazık ki ben bunu çok zekice ya da çok sevimli bulamıyorum,bana göre saygısızlık.Aynen öyle bana ilk başta böyle esprili cevaplar vererek kıkırdayan çocukla birlikte ben de gülerim.
Sevimli gelir evet. 2. de belki, 3. de evet yine onunla gülüp şakasına katılabilirim ama bu devamlılık
halini alıp, olur olmaz yerde ortaya çıktığında komik ve sevimli gelmiyor yersiz ve saygısızca geliyor artık.
Çünkü sınıf huzurunu olumsuz etkileyen bir duruma dönüşüyor.
Anne gözüyle bakınca hep sevimli gelebilir.
Öğretmen gözüyle, okul ortamında onlarca çocuk içinde bir zaman sonra olan bu hanımlar.
Bu gerçekler hoş olmasa da kabullenmek zorundasınız.
Kusura bakmayın.
Yarın öğretmen uyarmaz. Başka bir veli gelir bu kez senin oğlan benimkine bunu yapmış.
Aman sınıf huzurunu bozup duruyor, ders işleyemez olmuşlar.
Hep şikayetle geliyor kızım vay yetti artık diye velilerle uğraşır durursunuz sonra.
Emin olun bu çok daha zor..
Bana çocukların çok bilmişliği hiç sevimli gelmiyor,kimse kusura bakmasın.Biz çocukken öğretmenimiz konuştuğunda saygımızdan kafamızı kaldıramazdık,bazen bir ihtiyacım olurdu,silgim kaybolurdu falan arkadaşımdan dönüp isteyemezdim,öğretmenim dersi dinlemiyorum sanmasın diye.Öğretmenimiz bize sinirlense utancımızdan gözünün içine bakamazdık.Biz çocuk değilmiydik? Şimdi ki çocuklar maşallah karşısında arkadaşı varmış gibi laf yetiştiriyor öğretmenine.Ne yazık ki ben bunu çok zekice ya da çok sevimli bulamıyorum,bana göre saygısızlık.
Ben çocuğun cevabından çok öğretmenin daha 4.gününde olan 1.sınıf cocuklarina kapatın ağzınızi tarzında bir cümle kurmasın takıldım.
çocuk her türlü cevabı verebilir okula yeni başlamış sınıf ortamını yeni görmüş bir çocuk çeşitli cevaplar verir bu çok normal ama öğretmenin uyarı şekli ve akabinde yaptığı davranışlar çok garip.
Öğretmenle işiniz olacak gibi pek pimpirikli
Foto çekmek de neymiş
Evet farklı ama tek farkı vurgusu.Kapatın ağzını değil ağzımızı kapatalım demiş . İkisi çok farklı .
Yok ben "çok zekiymiş maşallah" yazanlara istinaden dedim. Zeki de olabilir ancak bu verdiği bir cevaptan anlaşılmaz.Çok normal artık bu yaslarda kı çocukların bu tarz sozler söylemesi.. Hayal güçleri o kadar geniş ki.. Benim derdim o değil zaten umarım anlatabilmişimdir
Veliler deme, demeeeBöyle dışardan bakınca yok artık ne fotoğrafı gibi geliyor evet :)
Kim bilir daha evvel ne yaşadı. Hangi veli tarafından yalancı çıkarıldı ki
aklına geldi foto çekmek.
İnanmıyorlar valla, benim çocuğum yapmaz edaları.
Basit konularda bile inatlaşıyorlar.
Öğretmenin yalan borcu var sanki.
Benim kocam yapmaz, benim çocuğum yapmazlar bitmez bu ülkede malum
Ama hiç yadırgamıyorum ben, meslekte gördüğüm velilerden sonra
öğretmenler de artık ne yapacağını şaşırdı.
Valla ben öğretmen falan değilim,yanlış anlaşılmasın,savunuyorum falan diye düşünülmesin ama gerçekten öğretmenlere hak veriyorum.İşleri çok çok zor,bazı insanlar nedense sadece o sınıfta kendi çocukları varmış gibi davranıyorlar(konu sahibi sözüm sana değil,bazı insanlar için söylüyorum bunu) Evde sadece kendi çocuğuyla ilgilenip,onun isteklerine göre hareket edenler,okulda da öğretmenden bunu bekliyorlar.Öğretmenin bir sınıf dolusu çocukla ilgilenmesi gerektiğini unutuyorlar sanırım.Ee ne olmuş çocuğum bunu yaptıysa,ne olmuş çocuğum bunu söylediyse,öğretmende çok tepki vermiş canım, ne yapmış sanki bu çocuk gibi tepkiler veriyorlar.Yahu o sınıfta ortalama 25 tane çocuk var diyelim,25 çocuğun da espiri yapıp,dersle alakasız şeyler konuştuğunu düşünürsek oranın hali ne olur bunu düşünen var mı? Bir tanesine güldün geçtin diyelim,bir diğeri yapacak,ona da güldün diyelim,yine bir diğeri.Sonra diğerlerini susturmaya kalksan bu sefer onlar diyecek ki x,y,z arkadaşım konuştu,ben niye konuşmayayım.Ne yapsın öğretmen bu durumda? Toplu bir şekilde sınıfın disiplinini ve düzenini sağlaması gerekiyor,öğrencilerine eşit ve adaletli bir şekilde davranması gerekiyor.O kadar çok şey bekleniyor ki öğretmenden onun da bir insan olduğu,bir tahammül sınırı olduğu unutuluyor bazen.Sonra da işte çıkar biri der ki banane canım,okuyup da öğretmen ol diye ben mi söyledim,mecbur yapacak bunu!! Öğrenciyken çok duyardık bu lafları bazı arkadaşların ailelerinden,çok yazık.Tamam yapacak tabi ki işini elbet ama zor bir meslek,bunu da kabul etsin insanlar.Ben ne çocuklar gördüm, neler geçiyor elimden anlatsam...
Evet biz hiç çocuk olmadık galiba falan oluyorum.
Ne cesaret, ne laflar, ne hareketler.. İnsanın aklı duruyor.
Evet bir tane çocukla oyun oynamak, eğlenmek değil işimiz.
En az 20 çocukla -ki 55 kişilik sınıflar da var- bu gibi zıtlaşmalar, paslaşmalar sevimli olmuyor bu yüzden.
Günümüz velilerine bunu anlatmak da bir mesele ama.
bence çocuğunuz çok zeki ve hazır cevap maşallah. sıkmayın canınızı , zamanla alışacaktır.Arkadaslar merhaba.. 71 aylik oglum bu sene 1. Sinifa basladi.. 2 ay sonra 6 yasi bitiyor.. Bugun oglumu almaya gittigim de ogretmen benimle konusmak istedigini soyledi.. Tek cocuk mu her istedigi yapiliyo mu diye sorular sordu.. Bende yok dedim kardesi var.. Her istedigini de yapmayiz dedim. Bugun derste cocuklar ders basladi agzimizi kapatalim dedim hemen ordan fermuar mi var agzimizda nasil kapatacagiz ki dedi. Sirada otururken kalkti masanin uzerine oturdu.. Kalk dedim dinlemedi.. Hatta inanmazsiniz diye resmini cektim dedi.. Bn cok sasirdim. Cunku oyle karsilik veren soz dinlemeyen bi cocuk degil.. Ogretmen simdi kucuk ama bu boyle devam etmemeli onleminizi alin bu boyle devam ederse saygisizliga dogru yol alir ve ilerleyen donemlerde cok basinizi agritir dedi.. Cok canim sıkıldi. Normalde bu tip davranislar sergilemeyen cocuk okulda boyle seyler neden yapar acaba? Mesela eve gelince boyle boyle davrandigin icin tv yok bugun dedim.. İtiraz etmedi, tamam dedi.. Sanki sen hic okula giderken yanlis yapmadin mi dedi.. Ne bileyim soz dinler ama bu saygisizlik lafi cok dokundu banane yapmali nasil davranmali yardimci olur musunuz?
Veliler deme, demeee
Okul açılacağı gün velilere ders saatini yazdım 07:30 da başlıyor diye. Akşam beni arıyor, soru şu "Hocam, sabahçı mıyız öğleci miyiz?"
bence çocuğunuz çok zeki ve hazır cevap maşallah. sıkmayın canınızı , zamanla alışacaktır.
Çok merak ettim 44 yaşında ki bir öğretmen,6 yaşında ki çocuğun zekasını neden kıskansın ya da neyini kıskansın Allah aşkına,bana bir açıklar mısınız?Zekasini kiskanmis sanirim ogretmeni, ne istiyorlar anlamiyorum ki koyun gibi ogrencileri mi seviyormus
Evet farklı ama tek farkı vurgusu.
Okula yeni başlamış çocuklara kapatalım ağzımızı demek yerine daha sevimli cümleler kurulabilir.ben konuda geçen meslektaşımın savunulacak bir yönü oldugunu düşünmüyorum.daha ilk günlerden aileye şikayet etmek en son yapacağı şey bile olmamaliydi.
Çocuğa ve aileye zaman tanımaliydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?