Oglumun ögretmeninden şikayet geldi :(

Bende ogretmenim daha bu yil basladim ise. Veliler cocuklarini sorunca bakin cocuk daha yeni alisma suresinde birsey diyemem henuz diyorum. Yani bence ogretmende kolay yolu bulmus size sikayet etmek icin. Belkide simdiden boyle soyluyorki cocuk bir daha yapmasin. Kalkti masanin ustune oturdu ve ogretmeni dinlemedi iste bu ogretmen icin zor bir durum. Ama simdi degilde eger devam ederse size sikayet etmesi daha uygun olurdu. Sizde evde bir kac nasihatla hall ede bilirsiniz bu durumu

Bana çocukların çok bilmişliği hiç sevimli gelmiyor,kimse kusura bakmasın.Biz çocukken öğretmenimiz konuştuğunda saygımızdan kafamızı kaldıramazdık,bazen bir ihtiyacım olurdu,silgim kaybolurdu falan arkadaşımdan dönüp isteyemezdim,öğretmenim dersi dinlemiyorum sanmasın diye.Öğretmenimiz bize sinirlense utancımızdan gözünün içine bakamazdık.Biz çocuk değilmiydik? Şimdi ki çocuklar maşallah karşısında arkadaşı varmış gibi laf yetiştiriyor öğretmenine.Ne yazık ki ben bunu çok zekice ya da çok sevimli bulamıyorum,bana göre saygısızlık.

Ben ne çocuklar gördüm, neler geçiyor elimden anlatsam...
Evet biz hiç çocuk olmadık galiba falan oluyorum.
Ne cesaret, ne laflar, ne hareketler.. İnsanın aklı duruyor.

Evet bir tane çocukla oyun oynamak, eğlenmek değil işimiz.

En az 20 çocukla -ki 55 kişilik sınıflar da var- bu gibi zıtlaşmalar, paslaşmalar sevimli olmuyor bu yüzden.

Günümüz velilerine bunu anlatmak da bir mesele ama.

Kapatın ağzını değil ağzımızı kapatalım demiş . İkisi çok farklı .

Öğretmenle işiniz olacak gibi pek pimpirikli
Foto çekmek de neymiş

Böyle dışardan bakınca yok artık ne fotoğrafı gibi geliyor evet :)

Kim bilir daha evvel ne yaşadı. Hangi veli tarafından yalancı çıkarıldı ki
aklına geldi foto çekmek.

İnanmıyorlar valla, benim çocuğum yapmaz edaları.
Basit konularda bile inatlaşıyorlar.
Öğretmenin yalan borcu var sanki.

Benim kocam yapmaz, benim çocuğum yapmazlar bitmez bu ülkede malum

Ama hiç yadırgamıyorum ben, meslekte gördüğüm velilerden sonra
öğretmenler de artık ne yapacağını şaşırdı.

Kapatın ağzını değil ağzımızı kapatalım demiş . İkisi çok farklı .
Evet farklı ama tek farkı vurgusu.

Okula yeni başlamış çocuklara kapatalım ağzımızı demek yerine daha sevimli cümleler kurulabilir.ben konuda geçen meslektaşımın savunulacak bir yönü oldugunu düşünmüyorum.daha ilk günlerden aileye şikayet etmek en son yapacağı şey bile olmamaliydi.

Çocuğa ve aileye zaman tanımaliydi.

Çok normal artık bu yaslarda kı çocukların bu tarz sozler söylemesi.. Hayal güçleri o kadar geniş ki.. Benim derdim o değil zaten umarım anlatabilmişimdir
Yok ben "çok zekiymiş maşallah" yazanlara istinaden dedim. Zeki de olabilir ancak bu verdiği bir cevaptan anlaşılmaz.
Siz sakin olup gözlemleyin hemen ceza vermeyin, öğretmeni çok aceleci davranmış çocuğu yaftalamakla. Hoş bir davranış değil ancak karakteri bu olmadığı sürece sorun olmamalı bence.

Veliler deme, demeee
Okul açılacağı gün velilere ders saatini yazdım 07:30 da başlıyor diye. Akşam beni arıyor, soru şu "Hocam, sabahçı mıyız öğleci miyiz?"

Valla ben öğretmen falan değilim,yanlış anlaşılmasın,savunuyorum falan diye düşünülmesin ama gerçekten öğretmenlere hak veriyorum.İşleri çok çok zor,bazı insanlar nedense sadece o sınıfta kendi çocukları varmış gibi davranıyorlar(konu sahibi sözüm sana değil,bazı insanlar için söylüyorum bunu) Evde sadece kendi çocuğuyla ilgilenip,onun isteklerine göre hareket edenler,okulda da öğretmenden bunu bekliyorlar.Öğretmenin bir sınıf dolusu çocukla ilgilenmesi gerektiğini unutuyorlar sanırım.Ee ne olmuş çocuğum bunu yaptıysa,ne olmuş çocuğum bunu söylediyse,öğretmende çok tepki vermiş canım, ne yapmış sanki bu çocuk gibi tepkiler veriyorlar.Yahu o sınıfta ortalama 25 tane çocuk var diyelim,25 çocuğun da espiri yapıp,dersle alakasız şeyler konuştuğunu düşünürsek oranın hali ne olur bunu düşünen var mı? Bir tanesine güldün geçtin diyelim,bir diğeri yapacak,ona da güldün diyelim,yine bir diğeri.Sonra diğerlerini susturmaya kalksan bu sefer onlar diyecek ki x,y,z arkadaşım konuştu,ben niye konuşmayayım.Ne yapsın öğretmen bu durumda? Toplu bir şekilde sınıfın disiplinini ve düzenini sağlaması gerekiyor,öğrencilerine eşit ve adaletli bir şekilde davranması gerekiyor.O kadar çok şey bekleniyor ki öğretmenden onun da bir insan olduğu,bir tahammül sınırı olduğu unutuluyor bazen.Sonra da işte çıkar biri der ki banane canım,okuyup da öğretmen ol diye ben mi söyledim,mecbur yapacak bunu!! Öğrenciyken çok duyardık bu lafları bazı arkadaşların ailelerinden,çok yazık.Tamam yapacak tabi ki işini elbet ama zor bir meslek,bunu da kabul etsin insanlar.

bence çocuğunuz çok zeki ve hazır cevap maşallah. sıkmayın canınızı , zamanla alışacaktır.

Veliler deme, demeee
Okul açılacağı gün velilere ders saatini yazdım 07:30 da başlıyor diye. Akşam beni arıyor, soru şu "Hocam, sabahçı mıyız öğleci miyiz?"

Türkçe'nin de Türkçesi gerekiyor bazen :)

Ben artık çoğu telefonları açmıyorum Koalina.
Baş edemez oldum

Whatsap tan yazıyorlar ama ordan kaçmak zor

Zekasini kiskanmis sanirim ogretmeni, ne istiyorlar anlamiyorum ki koyun gibi ogrencileri mi seviyormus

Ben öğretmene hak verdim açıkçası.
Ki kadın da (veya adam) olay çıkarmamış, sadece olası bir saygısızlığın önünü alın demiş. Okula alışamamak, ders saatinde sıraya çıkıp oturmakla, öğretmenin uyarısını dinlemeyip devam etmekle olmuyor. İster 6 yaşında olsun, ister 4. Bu bariz saygısızlıktır. Bu çocuk öğretmenini saysa idi, oturması istendiğinde masadan iner otururdu, istifini bozmamış. Diğer çocukları da etkileyebilir bu. Yarın birgün diğeri öğretmeni dinlemeyip kafasına estiği gibi davranır, sonra uğraş uğraşabilirsen. Öğretmenin dediği "saygısızlığın önünü almak" çabası çok çok haklı burada bence. Öğretmenden özür diletirdim ben olsam. Tv cezasını yerinde buldum.

ssu cızgıfılmlerı ızletmeyın hanımlar bu cumleler zekadan degıl alınmayın ama cızgıfılmlerı taklıt edıyorlar bız de sanıyoruz kı aa masallah ne hazırcevap ne kadar da dahı cocuk oysa oyle olmuyo

çocugununuzun yaptıgına gelınce ben brans öğretmenıyım sınıf öğretmenlerı çok daha ıyı bılır bu konuda daha ıyı yorum yaparlar ama cok da buyuk oyle saygısızlık gıbı gelmedı bana öğretmen meslekte yenı olabılır her cocukla ıletısım kurulur yeter ki nasıl yaklasacagımızı bılelım ve emrıvakı ıle çabuk ordan ın demesı öğretmenın tecrubesızlıgını gösterır bence bıraz daha gözlem yapıp çocugunuza daha ılımlı daha dostca yaklasabılırdı emınım çocugunuz çaky degıldır

ay ne bılım analık duygum kabardı sanırım :)

bence çocuğunuz çok zeki ve hazır cevap maşallah. sıkmayın canınızı , zamanla alışacaktır.

Zekanın hazırcevaplılıkla hiç ilgisi yok yalnız.

Bir kızım var şehrin göbeğinde anne hemşire, baba subay.
Her şeyi en markasından, en güzelinden kendi de çiçek gibi tertemiz.
Dili maşallah büyük insan sanırsın öyle güzel cevapları vardır.
İş öğrenmeye gelince en geriden gelenlerden, en tutuklardan.

Bir başka kızım köyden geliyor. Anne baba ilgilenemiyor okuma yazmaları da yok.
Saç baş dağınık, taranmamış olur ben toplarım.
Sorsan kısa net cümlelerle ifade eder kendini.
Kendi sesini kendi zor duyar.
Ama leb demeden leblebiyi anlar, en çabuk öğrenip en hızlı ilerleyen sınıfın en iyilerinden.

Başta ön yargı yaptım, çok utandırdı beni, yalan yok yavrum benim.

Ama Allah'ım ben böyle ince, böyle zararsız bir öğrenci tanımıyorum.
Bir kere şikayet duymadım kimseden, bir lafı iki kez hiç söylemedim ona.
Bir kere bile lütfen dinle dahi demedim.
Hadi yapıyoruz derim ve hemen yapar.

Aferin kızıma benim diye överim utanır sadece gülümser hoşuna gittiğini ordan anlarım.

Bana sorsanız ondan zekisi de yok ondan masumu da ondan iyi öğrencisi de.

Yormuyor hiç üzmüyor beni hiç. Gerçekten melek gibi bir çocuk.

Allah herkese öyle güzel evlatlar nasip etsin. Amin..

Zekasini kiskanmis sanirim ogretmeni, ne istiyorlar anlamiyorum ki koyun gibi ogrencileri mi seviyormus
Çok merak ettim 44 yaşında ki bir öğretmen,6 yaşında ki çocuğun zekasını neden kıskansın ya da neyini kıskansın Allah aşkına,bana bir açıklar mısınız?

ayrıca öğretmenerı taşlamak ısteyenler hemen dolup tasmıstır konuya bu kedı cıger meselesı nezaman bıtecek bı öğretmen sınıfında zekı cocuk varsa ondan gurur duyar asla kıskanmaz ne akla hızmettır bunu yazanın zeka sevıyesınden çok şey uretılır

Ben de zaten ilk haftanın erken olduğunu düşünüyorum .
Tabi ki daha güzel cümleler kullanilabilir.Ama kapatalım ağzımızı kibar şekilde söylenip kullanılıyor bazı ogretmenlerce . Bu hata sayılır .
Ama kapatın ağzınızı ise küfür gibi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…