- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
bide benimki o yaşta bunların hiç birini yapmıyordu..iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundur
isitme testi yapilmak istendi ama gerek yok dedim. cunku duyduguna eminim.
sarkilari falan nasil soylesin ki(melodileri birebir)
mesela kapiyi kapat derim kapatir, isigi ac derim acar. telefonu ver derim verir.
hayır hıc duymadım goruntude degısmedı suphelendım bende donuk bı goruntu gıbıydıcanım telsizden duymadın mı ağlama sesini..
canım ya. bende tv izliyordu geçen sene çöp atmaya indim bide 1. katta babannem var napıyosun dedim kapıdan ayak üstü düşün 5-10 dk. bi gttim eve nasıl ağlıyor anlatamam. kv.dem aramış açmış telefonu annem yok ben evde yanlızım demiş. kadın paniklemiş bayıldım kaldım mı biyerde diye. çıkmış yola geliyor. bi çıktım yukarı bu ağlıyor telefonla konuşuyor bi taraftan ben şok ama nasıl ağlıyor bi görsen...hayır hıc duymadım goruntude degısmedı suphelendım bende donuk bı goruntu gıbıydı
o yuzdn ındım asagı ve uyandıgını epeydır agladıgını gordum malesef
muhtemelen telsız dondumu desem cekmedımı bılmıyorum
o gunden sonrada kullanmadım kaldırdım
Eski konunuzdan hatırlıyorum sizi,merakta etmiştim son durumunuzu. İnşallah iyi sonuçlar alırsınız. Rabbim yardımcınız olsun.otizm teshisi konmadi henuz .
bulgular var dedi. ama zamanimiz yetmedi turkiyede burada da doktor randevusu bekliyoruz.
konusma geriligi var.
ismine cogunlukla bakmiyor.
parmagiyla isaret etmiyor.
iletisimi yasitlariyla normal degil.
turkiyeden donduk, ortam degisikligi cok oldu malesef iyice bozduk cocugun. ayarlarini.once tatile gittik, sonra annemler abimler derken kafasi iyice karisti.Eski konunuzdan hatırlıyorum sizi,merakta etmiştim son durumunuzu. İnşallah iyi sonuçlar alırsınız. Rabbim yardımcınız olsun.
Oğlunuz acaba doktor korkusu yaşamış olabilirmi? Yada ortam değişiği için bir korku/kaygı durumu yaşamıştır. İnşallah geçici bir sürectir.Iyi bir pedagog bulabilirseniz Türkiyedeyken,götürebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim
Normal o zaman. Çocuklar çok etkileniyor bu tip şeylerden. Maalesef o metrobüs,otobüslerden ben bile korkuyorum ki yıllardır İstanbuldayim,çocuk ne yapsın.turkiyeden donduk, ortam degisikligi cok oldu malesef iyice bozduk cocugun. ayarlarini.once tatile gittik, sonra annemler abimler derken kafasi iyice karisti.
hele metrobuslerde dolmuslardq falan iyice korktu: cocuklu oldugumuz halde yer vermeyenler de utansin kendinden ne diyelim .
takintisi var. mesela benim vucudumda bir ben var. surekli dokunmak istiyor. emzirirken baslamisti hala birakmadi.
kardesi emerken o gelir benle oynar. dondurerek oynama donme, dizme, el kol hareketleri vs yok.
boyle hikayeler beni umutlandiriyor.Bana cocuk normal geldi nedense...Evde 2 dil kullanımı belki onda karmaşa yaratıyor olamaz mı?
Takıntı olayına pek takılma derim. Benim oglum 8 yaşına girdi halen dirseklerime dokunur. hoş artık azalttı ama yinede dokunur....bu davranış 2 yaşından beri var ama dedigim gibi azaldı.
Hatta 3,4,5 yaşlarındayken misafirlige gelenlerin dirseklerini çaktırmadan ellerdi. misafir farkında olmazdı ben gözlemlerdim kimseyede demedim bunu...
Bir yakin akrabamin oglu 6 yaşında konuşamıyordu mesela...cocuk kendine gòre bir dil geliştirmişti. ne dedigi anlaşılmiyordu. konuşmazdı da pek. ben şahsen yıllarca o cocugun konuşamayacagını düşündüm hep...ama yanılmışım.
gezmedikleri doktor kalmadı...doktorlar cocukların içine at demişler. anasınifina gitti. simdi ilkokula gidiyor..çenesi hiç durmuyor. cocuk yaşıtlarının içinde gelişim gòsterdi.
boyle hikayeler beni umutlandiriyor.
insallah dediginiz gibi olur.
O biraz etkilemiş olabilir mi?
Bir süre tek dil kullanmaya çalış istersen. Dışarıda çocuklar da İngilizce konuşuyor, seninle kafası karışıyor olabilir mi ki?
Gerçi birini tanıyorum da Çinde yaşıyorlar annesi Çinli babası Türk, onlar da Çince, İngilizce ve Türkçe konuşuyorlarmış. Çocuk da hepsinden anlıyormuş. 3-4 yaşındaydı. Valla enteresan gelmişti bana bu kadar dil aynı anda.
2,5 yaşında nasıl belirtiler vardı? benim de 22 aylık bir oğlum var. o da dikkat çekmek için başını vuruyor. sinirlendiğinde elindekini atıyor. göz kontağını kurar, sosyal bir çocuk. çabuk iletişim kurar, yaşıtlarıyla oynamaya çalışır. oyuncaklarla oynuyor. gelişimi normal, motor becerileri iyi. söylediklerimi anlıyor ve yapıyor. ama sinirlenince ve dikkat çekmek için başını vurması; sinirlendiğinde elindekileri atması beni endişelendiriyor. ben de bir pedagoga götürmeyi düşünüyordum yazdıklarınızı okuyunca hemen randevu almayı karar verdim. büyük oğlum da başını vuruyordu ama nasıl vazgeçti ne kadar sürdü hatırlamıyorum.2.5 yaşında otizim teşhisi koydu pedagog.asla normal okula gidemicek dedi
asla çok iyi bir terapi almadan konuşamıcak dedi.
asla kendi başına hareket edemicek dedi.
hem otizimin bazı belirtileri vardı hem alakası yoktu. müzik sevmezdi asla. dalar giderdi. ama varya nasıl hereketliydi yarabbim. etrafında dönerdi ( hangi çocuk dönmez ama dimi ) göz teması vardı. sinirlenince kafasını nasıl yere vururdu anlatamam sana. hiç müdahale etmedik kendi kendine bıraktı ilgi çekemediği için..
sonra psikatri sadece hiperaktivite ve dikkat eksikliği teşhisi koydu. tabi neredeyse 3 farklı dr. gittik. şimdi 4.5 yaşında risperdal kullanıyor her gün. gelişimi de maşallah harika.
başını resmen yerlere duvarlara vuruyordu. içim acısada hiç oralı olmadım bakmadım bile vururken baktı canı yanıyor.. eee ilgide çekemiyor bundan vazgeçti. böyle kolay anlattığıma bakma bundan vazgeçmesi 3-4 ayı buldu belki daha fazla... ama sen o her başını vurduğunda aman deyip yanına gidersen engellersen devam eder. hala bile çok nadir çok kızdığında kendi kafasına vuruyor. bende vur annecim vur doktora gidelim diyorum. hopp tamam tamam diyor. azalttı baya..2,5 yaşında nasıl belirtiler vardı? benim de 22 aylık bir oğlum var. o da dikkat çekmek için başını vuruyor. sinirlendiğinde elindekini atıyor. göz kontağını kurar, sosyal bir çocuk. çabuk iletişim kurar, yaşıtlarıyla oynamaya çalışır. oyuncaklarla oynuyor. gelişimi normal, motor becerileri iyi. söylediklerimi anlıyor ve yapıyor. ama sinirlenince ve dikkat çekmek için başını vurması; sinirlendiğinde elindekileri atması beni endişelendiriyor. ben de bir pedagoga götürmeyi düşünüyordum yazdıklarınızı okuyunca hemen randevu almayı karar verdim. büyük oğlum da başını vuruyordu ama nasıl vazgeçti ne kadar sürdü hatırlamıyorum.
benimki mesela hiç oyuncak atmaz ama kendine zarar verirdi. bıraktı çok şükür. ablamın ikizleri var iki kız valla kaçıncı televizyon değişti bilmiyorum. bir patlatıyorlar ekrana televizyon gidiyor.. her çocuk bambaşka büyüyor. sen sadece engellemeye ve nezaman bu hareketleri yapığını anlamaya çalış. sakin ve kararlılıkla engelle. tabi aynı şeyi babada yapması lazım..anlatabildim dimi. evde kim varsa herkes babaanne dede annanne hepsi:)2,5 yaşında nasıl belirtiler vardı? benim de 22 aylık bir oğlum var. o da dikkat çekmek için başını vuruyor. sinirlendiğinde elindekini atıyor. göz kontağını kurar, sosyal bir çocuk. çabuk iletişim kurar, yaşıtlarıyla oynamaya çalışır. oyuncaklarla oynuyor. gelişimi normal, motor becerileri iyi. söylediklerimi anlıyor ve yapıyor. ama sinirlenince ve dikkat çekmek için başını vurması; sinirlendiğinde elindekileri atması beni endişelendiriyor. ben de bir pedagoga götürmeyi düşünüyordum yazdıklarınızı okuyunca hemen randevu almayı karar verdim. büyük oğlum da başını vuruyordu ama nasıl vazgeçti ne kadar sürdü hatırlamıyorum.
2,5 yaşında nasıl belirtiler vardı? benim de 22 aylık bir oğlum var. o da dikkat çekmek için başını vuruyor. sinirlendiğinde elindekini atıyor. göz kontağını kurar, sosyal bir çocuk. çabuk iletişim kurar, yaşıtlarıyla oynamaya çalışır. oyuncaklarla oynuyor. gelişimi normal, motor becerileri iyi. söylediklerimi anlıyor ve yapıyor. ama sinirlenince ve dikkat çekmek için başını vurması; sinirlendiğinde elindekileri atması beni endişelendiriyor. ben de bir pedagoga götürmeyi düşünüyordum yazdıklarınızı okuyunca hemen randevu almayı karar verdim. büyük oğlum da başını vuruyordu ama nasıl vazgeçti ne kadar sürdü hatırlamıyorum.
henüz cümle kurmuyor. kelimeleri var derdini anlatıyor. acıdı, doydu, geldi, uyudu, gitti gibi eylemleri; hala, abi, dede, anne, baba, teyze,abla, nene ve isimlerimizi, bir de birkaç tane nesne isimlerini söylüyor.canım göz kontağını kurar, sosyal bir çocuk. çabuk iletişim kurar, yaşıtlarıyla oynamaya çalışır. oyuncaklarla oynuyor. gelişimi normal, motor becerileri iyi. söylediklerimi anlıyor ve yapıyor demişsin bence korkacak çok bir şey yok. konuşması nasıl o da az çok varsa hiç korkma bence.
küçük çocuk kendini tam ifade edemediği için elindekileri filan atabilir, bir iki kere kafasını vurmak, bilerek düşmek gibi şeyler yapabilir. otistik çocuklarda kendine ciddi anlamda zarar verme, mesela neredeyse bayılasaya kadar kafasını vurma veya kendi kendine her yeri morarasaya kadar vurma gibi şeyler olur diye biliyorum. sen yine de git randevuna gerçi.
ben de vurursan doktora gideriz yine sana saat takar(serum) diyorum. iki hafta önce ameliyat olduüç gün sonra da havale geçirdi hastanede yattı. tabi ki ikisinde de çok korkttu. huyunun değişmesinde, sinirinde bunun da etkisi varbaşını resmen yerlere duvarlara vuruyordu. içim acısada hiç oralı olmadım bakmadım bile vururken baktı canı yanıyor.. eee ilgide çekemiyor bundan vazgeçti. böyle kolay anlattığıma bakma bundan vazgeçmesi 3-4 ayı buldu belki daha fazla... ama sen o her başını vurduğunda aman deyip yanına gidersen engellersen devam eder. hala bile çok nadir çok kızdığında kendi kafasına vuruyor. bende vur annecim vur doktora gidelim diyorum. hopp tamam tamam diyor. azalttı baya..
henüz cümle kurmuyor. kelimeleri var derdini anlatıyor. acıdı, doydu, geldi, uyudu, gitti gibi eylemleri; hala, abi, dede, anne, baba, teyze,abla, nene ve isimlerimizi, bir de birkaç tane nesne isimlerini söylüyor.
geçen ilk kez caliou'yu izliyordu. hemen kitaplıktan kitaplarının içinden caliou kitabını çıkardı. Pepeeli ürünleri görünce pepee deyip seviniyor. birşeye kızdı mı ya da şaşırdı mı "Allah Allah" diyor. çevreyle iletişimi çok güzel ve abisiyle arası çok iyi. dün rehber öğretmen bir arkadaşımla görüştüm, sorun olmadığını söyledi. O da başını vurmasının nedeninin çalıştığım için beni cezalandırma şekli olduğunu söyledi.
çocuk büyütmek ne kadar sıkıntılı hep bir endişe ve korku içinde oluyorsun. özellikle benim gibi evhamlı ve herşey planlı gitmesi gerektiğini düşünen bir anne için sıkıntı oluyor. 5. sınıfa giden oğlum için şimdiden TEOG'u düşünüyorum. Sonra da aman iyi bir yer olmazsa özel okula devam eder önemli olan sağllığı, mutluluğu diyorum
valla çok küçükler daha sinirlerini kontrol edemiyorlar bizler yardımcı olucaz kontrol etmelerine. mesela ağlama krizine girdiğinde biz oda değiştiriyorduk eşimle. pat ağlamayı kesiyordu bizim yanımıza geldiğinde kendini yere atıp başlıyordu ağlamaya inan. hiç ama hiç gülmüyorduk ne kızma ne gülme konuşmuyoduk bile. valla 10 dk sonra susuyordu. sakinleşince böyle ağlamanı istemiyorum diyorduk. ama bınu 3-5 ay tekrar ettik hep. çok zor atlattı sabır.. şimdi 4.5 yaşında martta 5 olucak başka şeyleri var onunla uğraşıyoruz.ben de vurursan doktora gideriz yine sana saat takar(serum) diyorum. iki hafta önce ameliyat olduüç gün sonra da havale geçirdi hastanede yattı. tabi ki ikisinde de çok korkttu. huyunun değişmesinde, sinirinde bunun da etkisi var
çok teşekkür ederim.inşallah ikisi de çok güzel büyür , mutlu sağlıklı hayatları olur umarım. siz de çok iyi bir anneye benziyorsunuz.
bence kendinizi hiç sıkmayın yaşına göre çok normal gibi geldi bana. gerçi anne olmak böyle sanırım ne olursa olsun endişeli oluyor insan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?