- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundurcanım o konuda çocuk bir anksiyete yani aşırı kaygı-korku durumu yaşamış sanırım.yani özel herhangi bir şey oldu mu? onu çok korkutacak bir durum?
isitme testi yapilmak istendi ama gerek yok dedim. cunku duyduguna eminim.canım bundan önce işitme testi yaptırdın mı? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Erkekler biraz geç konuşur derler ama komutları yerine getiriyor mu?
evet bunada katılıyorum benımde oglum gec konustucanım bundan önce işitme testi yaptırdın mı? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Erkekler biraz geç konuşur derler ama komutları yerine getiriyor mu?
işte çocukların yaşadığı bazı korkular anlamsız olurken bazıların altında senin de anlattığın nedenler olabiliyor.bunu iyi gözlemlemek lazım.mesela ben ornek vereyım
2 sene evvel esım ısteyken bır g ece ust komsum benı cagırdı bunu sk sık yapardık. bı o gelırdı bı ben benımkı uyuyunca . bende telsızı kurup yanıma aldım ve yukarı cıktım . bı sure sonra baktım hıc hareket bereket yok cekıyormu cekmıyormu cozemedım 15 dk sonra eve ındıgımde oglanı yerde salya sumuk aglarken buldum
ıste o zaman tam o zaman bızımde korkularımız baslamıstı. cok sukur artık daha normal boyutta ama hatalıydım ne salaklık sen bırakıp cıkıyorsun her zaman uyanmamasına guvenmıstım
daldım konuya ama
evde ingilizce konusuluyor, ben oglumla turkce konusuyorum.Bildiğim kadarıyla siz yurt dışında yaşıyorsunuz. Eşin de yabancı. Evde hangi dili kullanıyorsunuz? Acaba dil seçimi konusunda kafası karışmış olabilir mi? Ben de otizmle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
tamam işte ayrılık anksiyetesi yaşamış zaten biraz da özel bir durumu var ikisi birleşmiş.yavaş yavaş azalır korkusu merak etme.babası ile biraz daha fazla vakit geçirsin bu süreçte.iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundur
isitme testi yapilmak istendi ama gerek yok dedim. cunku duyduguna eminim.
sarkilari falan nasil soylesin ki(melodileri birebir)
mesela kapiyi kapat derim kapatir, isigi ac derim acar. telefonu ver derim verir.
Anladım. O zaman yaşı küçük. Olabildiğince sosyalleştirmeye çalışmalısın. Bu yaşlar o kadar önemli ki.Her yaptığımız onların kişiliğine bir sağlam ya da hasarlı bir tuğla olarak dönüyor.iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundur
mesela kapiyi kapat derim kapatir, isigi ac derim acar. telefonu ver derim verir.
takintisi var. mesela benim vucudumda bir ben var. surekli dokunmak istiyor. emzirirken baslamisti hala birakmadi.evet bunada katılıyorum benımde oglum gec konustu
pekı herhangı bıseye takıntısı varmı ? bırıktırme huyu ? bulamadıgında aglama? tutturma bıseyler ıstedıgınde ılla alınacak mı? dondurerek oynama ne bılım en son ege ıcın doktora gıttıgımde banada bu tarz sorular sormustu
tabii buyrun
O biraz etkilemiş olabilir mi?evde ingilizce konusuluyor, ben oglumla turkce konusuyorum.
normal olan o.O biraz etkilemiş olabilir mi?
Bir süre tek dil kullanmaya çalış istersen. Dışarıda çocuklar da İngilizce konuşuyor, seninle kafası karışıyor olabilir mi ki?
Gerçi birini tanıyorum da Çinde yaşıyorlar annesi Çinli babası Türk, onlar da Çince, İngilizce ve Türkçe konuşuyorlarmış. Çocuk da hepsinden anlıyormuş. 3-4 yaşındaydı. Valla enteresan gelmişti bana bu kadar dil aynı anda.
hacı bu dediklerin yetiştirme tarzıyla alakalı ya da çocuğun kişiliğinden kaynaklı şeyler. Benim kızım her şeyi biriktiriyor. Ama bir de cimri, kağıt bile atmıyor, ben bazen çaktırmadan fazlalıkları topluyorum da hemen fark ediyor benim şu kağıdım nerede diye.. Bulamadığında ağlıyor da.. İlla alınacak da diyor bir çok şey için. Zamana çocukları bizi idare ediyor biliyorsun kısmen, daha doğrusu bizim çocukluğumuzdaki gibi limitleri küçük değil, mutluluklar kısa sürüp çok fazla olabiliyor. Ama kızım normal bir çocuk.evet bunada katılıyorum benımde oglum gec konustu
pekı herhangı bıseye takıntısı varmı ? bırıktırme huyu ? bulamadıgında aglama? tutturma bıseyler ıstedıgınde ılla alınacak mı? dondurerek oynama ne bılım en son ege ıcın doktora gıttıgımde banada bu tarz sorular sormustu
elimizden geleni yapiyoruz. 2 yasindan beri farkindayim ben de normal olmadiginin.
dalma nobetleri var. eeg ile kondu teshis.
randevu icin aile hekimine gidiyoruz. bekleme listesine giriyoruz.
aylardir cocuk doktoru bile goremedik kaldi ki, sira cocuk psikiyatristine gelsin.
oyle turkiye gibi ozel hastane sistemi de yok.
yukarida cevapladim.
epilepsi icin iki tane docent eeg testi sonrasi koydu teshisi. yine de burada da doktora basvurduk.Uzman değilim, yardımcı da olamayacağım. Sadece şunu söylemek istedim.
Otizm için de epilepsi için de tek doktora gitmekle kalmayın. 3 4 tane doktor görsün mutlaka.
Benim yeğenime 3 aylıkken epilepsi dediler. Hatta, durumunun hassas olduğunu ileride yürümeme ihtimali olduğunu söylediler.
Ağır bir ilaç kullandı. Yavrumun huyu suyu değişti. Sakin çocuk asabi oldu.
Sonra, daha kapsamlı bir hastaneye götürdük. Doktorun tepkisi "saçmalamayın, çocuğunuzda hiç bir şey yok" oldu. Ve sonrasında muayene eden diğer doktorlar da aynı şeyi söyledi.
Lütfen. İmkanınız varsa olabildiğince çok doktora gösterin.
doktora dalmalari var aglarken bayildi dedim, kan testine gonderdi. bir tanesi cocuktur hayal kurar dedi.Yaşadığınız yerde götürmedin mi hiç? En azından nörolojik muayene falan?
Ne kadar ilginç.Halbuki burada yaşayanlar da nasıl özenirler oralara..doktora dalmalari var aglarken bayildi dedim, kan testine gonderdi. bir tanesi cocuktur hayal kurar dedi.
simdi turkiyeden raporlarla gidince ancak siraya koydular norolog icin.
canım telsizden duymadın mı ağlama sesini..mesela ben ornek vereyım
2 sene evvel esım ısteyken bır g ece ust komsum benı cagırdı bunu sk sık yapardık. bı o gelırdı bı ben benımkı uyuyunca . bende telsızı kurup yanıma aldım ve yukarı cıktım . bı sure sonra baktım hıc hareket bereket yok cekıyormu cekmıyormu cozemedım 15 dk sonra eve ındıgımde oglanı yerde salya sumuk aglarken buldum
ıste o zaman tam o zaman bızımde korkularımız baslamıstı. cok sukur artık daha normal boyutta ama hatalıydım ne salaklık sen bırakıp cıkıyorsun her zaman uyanmamasına guvenmıstım
daldım konuya ama
sen gene yaptır testi . işitme azlığı hiç beklemediğin yerden çıkıyor. mesela bende var ama sadece konuşma seslerine karşı.. yani karşımda şiveli konuşan biri varsa duyuyorum ama anlamıyorum çoğu lafını :)iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?