oglumun psikolojisi bozuldu delirmek uzereyim

canım o konuda çocuk bir anksiyete yani aşırı kaygı-korku durumu yaşamış sanırım.yani özel herhangi bir şey oldu mu? onu çok korkutacak bir durum?
iste babasi gidince basladi, geri donduk hala devam ediyor. babasina cok duskundur
canım bundan önce işitme testi yaptırdın mı? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Erkekler biraz geç konuşur derler ama komutları yerine getiriyor mu?
isitme testi yapilmak istendi ama gerek yok dedim. cunku duyduguna eminim.
sarkilari falan nasil soylesin ki(melodileri birebir)
mesela kapiyi kapat derim kapatir, isigi ac derim acar. telefonu ver derim verir.

canım bundan önce işitme testi yaptırdın mı? Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Erkekler biraz geç konuşur derler ama komutları yerine getiriyor mu?
evet bunada katılıyorum benımde oglum gec konustu
pekı herhangı bıseye takıntısı varmı ? bırıktırme huyu ? bulamadıgında aglama? tutturma bıseyler ıstedıgınde ılla alınacak mı? dondurerek oynama ne bılım en son ege ıcın doktora gıttıgımde banada bu tarz sorular sormustu

işte çocukların yaşadığı bazı korkular anlamsız olurken bazıların altında senin de anlattığın nedenler olabiliyor.bunu iyi gözlemlemek lazım.

evde ingilizce konusuluyor, ben oglumla turkce konusuyorum.

tamam işte ayrılık anksiyetesi yaşamış zaten biraz da özel bir durumu var ikisi birleşmiş.yavaş yavaş azalır korkusu merak etme.babası ile biraz daha fazla vakit geçirsin bu süreçte.

bu arada komut alması çok güzel bir durum.

Anladım. O zaman yaşı küçük. Olabildiğince sosyalleştirmeye çalışmalısın. Bu yaşlar o kadar önemli ki.Her yaptığımız onların kişiliğine bir sağlam ya da hasarlı bir tuğla olarak dönüyor.

takintisi var. mesela benim vucudumda bir ben var. surekli dokunmak istiyor. emzirirken baslamisti hala birakmadi.
kardesi emerken o gelir benle oynar. dondurerek oynama donme, dizme, el kol hareketleri vs yok.

Uzman değilim, yardımcı da olamayacağım. Sadece şunu söylemek istedim.
Otizm için de epilepsi için de tek doktora gitmekle kalmayın. 3 4 tane doktor görsün mutlaka.

Benim yeğenime 3 aylıkken epilepsi dediler. Hatta, durumunun hassas olduğunu ileride yürümeme ihtimali olduğunu söylediler.
Ağır bir ilaç kullandı. Yavrumun huyu suyu değişti. Sakin çocuk asabi oldu.
Sonra, daha kapsamlı bir hastaneye götürdük. Doktorun tepkisi "saçmalamayın, çocuğunuzda hiç bir şey yok" oldu. Ve sonrasında muayene eden diğer doktorlar da aynı şeyi söyledi.

Lütfen. İmkanınız varsa olabildiğince çok doktora gösterin.

evde ingilizce konusuluyor, ben oglumla turkce konusuyorum.
O biraz etkilemiş olabilir mi?
Bir süre tek dil kullanmaya çalış istersen. Dışarıda çocuklar da İngilizce konuşuyor, seninle kafası karışıyor olabilir mi ki?
Gerçi birini tanıyorum da Çinde yaşıyorlar annesi Çinli babası Türk, onlar da Çince, İngilizce ve Türkçe konuşuyorlarmış. Çocuk da hepsinden anlıyormuş. 3-4 yaşındaydı. Valla enteresan gelmişti bana bu kadar dil aynı anda.

normal olan o.
konusma terapisti de kendi dilini konus :dedi.en iyi turkceyi anliyor zaten.
onu da birakirsam iyice kafasi karisir

Umarım bir an önce düzelir geçici birşeydir. Ama eğer otizm varsa da mutlaka bunları en aza indirgemenin yollari vardır. Önemli bir konu rastgele tavsiye yapamiyorum. Herşey güzel olsun sizin icin insallah

hacı bu dediklerin yetiştirme tarzıyla alakalı ya da çocuğun kişiliğinden kaynaklı şeyler. Benim kızım her şeyi biriktiriyor. Ama bir de cimri, kağıt bile atmıyor, ben bazen çaktırmadan fazlalıkları topluyorum da hemen fark ediyor benim şu kağıdım nerede diye.. Bulamadığında ağlıyor da.. İlla alınacak da diyor bir çok şey için. Zamana çocukları bizi idare ediyor biliyorsun kısmen, daha doğrusu bizim çocukluğumuzdaki gibi limitleri küçük değil, mutluluklar kısa sürüp çok fazla olabiliyor. Ama kızım normal bir çocuk.

Merak ettim hangi ülke de yaşıyorsunuz

epilepsi icin iki tane docent eeg testi sonrasi koydu teshisi. yine de burada da doktora basvurduk.
her zaman ki gibi randevu sirasi bekliyoruz.
psikiyatrist zaten teshis koyamam dedi, yani su anlik turkiyede olmadigimiz icin baska bir luksumuz yok. devlet hangi doktoru uygun gorurse onun randevusunun gelmesini bekliyoruz.

Yaşadığınız yerde götürmedin mi hiç? En azından nörolojik muayene falan?

Yaşadığınız yerde götürmedin mi hiç? En azından nörolojik muayene falan?
doktora dalmalari var aglarken bayildi dedim, kan testine gonderdi. bir tanesi cocuktur hayal kurar dedi.
simdi turkiyeden raporlarla gidince ancak siraya koydular norolog icin.

doktora dalmalari var aglarken bayildi dedim, kan testine gonderdi. bir tanesi cocuktur hayal kurar dedi.
simdi turkiyeden raporlarla gidince ancak siraya koydular norolog icin.
Ne kadar ilginç.Halbuki burada yaşayanlar da nasıl özenirler oralara..
Aslında gerçekten son yıllarda baya iyi doktorlar ve hastaneler var burada. Herkesin vatanı en nihayetinde.

canım telsizden duymadın mı ağlama sesini..

sen gene yaptır testi . işitme azlığı hiç beklemediğin yerden çıkıyor. mesela bende var ama sadece konuşma seslerine karşı.. yani karşımda şiveli konuşan biri varsa duyuyorum ama anlamıyorum çoğu lafını :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…