Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

kesinlikle, o kadar eminler ki sonucu şikayete gerek kalmadan söylüyorlar, şaka gibi :) ama biz halaaaaa gelişmekte olan bir ülkeyiz, acelesi yok 46454354353 yıl içinde düzene oturur sistem kısmetse..
velisinin karşısında çoçuğun taklidini yapan öğretmen büyük ihtimal arkadaşlarının içerisinde de yaparak çocuğu küçük düşürüp aşağılıyordur. ondan sonra düşün dur benim çocuğum niye çekingen içine kapalı özgüveni yok diye.

İnanin ben cocugumu almaya gidip dondugumde elinde kagit vardi
Ben nerelerde eksikleri oldugunu sordum tamam ama kagidina bakim talebinde bulunmadim
Bana not alip soyleyebilirdi
Yada henuz cocuklari tanimiyorum diyebilirdi
Hem kagidi gosterip hemde yasal olarak gostermek zorunda degilim demesi ilginc.
Degisik.

Aynen..

Canim benim yanimda yapmadi
Kurs sinifinda 35kisilik bir sinifta arkadaslarinin icinde yapmis
Baska bir cocuga daha yapmis.

valla gidin konuşun siz benim çocuğumu rencide edemezsiniz deyin,böyle yaparsanız sizi hiiçç sevmeyecek,ona okul hayatını size zehir ettirmeme böyle davranıp bir çocuğun kalbini kırmaya devam ederseniz sizi burdan tayin ettirinceye kadar uğraşırım bunu bilesiniz deyin,biraz gözü korksun.Kolay öğretmen olunmuyor bu yeni öğretmense nereden bu şımarıklık anlamadım valla

Aynen bende çok duydum onu hatta ilkokulda iken seneler oldu. :)
Hayır okulda ki çocuğa neden böyle bir cümle kurar ki insan. Komşunun çocuğunu öğretmen tek ayak üstünde bekletmiş. Bana dedi nereye şikayet edebiliriz diye. Sok oldum. Kafalar eski olunca. Valla Allah bütün çocukların karşısına Kadesa gibilerini çıkarsın. Bizim de. :)

Herkes sizin gibi degil
Takdir ediyorum eli öpülesi ogretmenleri
Ata yayinlarinin kitabini aldigimi
Suan buyuk unlu uyumunu anlattigimı falan da soyledim mesela
Hı hı hı diyo
Ben kadikoye gidip kitap evlerinden kaynak aliyorum
Dershaneye okul kurslarina yolluyorum ki temeli iyi olsun diye
Suan sifatlar belgesiz,soru,sayi hepsine hakim
Ki ogretmen gayet ustun körü anlatmasına ragmen.
Bimere sikayetimi yaptim
Okul muduruyle gorusup ona milli egitime kadar gidebilecegimi dile getiricem

Bu mantık 15 yıl önce çürüdü çok şükür.. Ben öğretmenliğimi klavye başında ahkam kesenlerle değil, beraber çay içip öğrencinin durumunu konuşabildiğim velilerimle değerlendiriyorum. Teog da dersimi fulleyen öğrencilerimle değerlendiriyorum ..

Öncelikle benzer bir durumla karılaşmış bir veli olarak şunu belirteyim bimer'e şikayet etmek sonuç vermiyor. Ancak topluca veliler olarak şikayette bulunursanız ciddiye alınıyorsunuz. Aksi halde 3-4 veli bile şikayet etmiş olsa yapılan tek şey öğretmenden savunma hazırlamasını istemek oluyor. Her şey kılıfına uyduruluyor yani.

veliler bilinçli öğretmenler sorumlu olmadığı sürece bunlar hep olacaktır. şimdi insanlar gözünü açtı biraz ben zamanında öğretmenimden dayak yediğimi babama söyleyince öğretmen değilmi döverde severde diyordu

Öylemi
Ben hic bilmiyorum
Elimden geleni yapmaya calisiyorum
Yani ogretmenin bu tavirlari takinmamasi icin baska napabilirim ki
Yani dersini anlatsin ciksin gitsin.
Ne günlere kaldik ben anlamiyorum

Hayır aklamaya çalışmıyorum.. Ben tenefüste çay içilmesine neden bu kadar takıldıgını anlamıyorum. Bana da öğrencilerim gelip teneffüste sorular soruyorlar. Ben bir yandan çay içip , sorularını da yanıtlıyorum. Ya da herhangi bir veli geldiğinde çaydan ona da ikram edip öğrenci hakkına konuşabiliyoruz ne var ki bunda.. Derse elimizde çayla girmiyoruz ya. Burda öğretmenin çay içmesine takılanlar herhangi bir devlet dairesinde elinde çayla vatandaşın işini halleden memurları da şikayet edebiliyorlar mı buna takıldım..

aferin..

Siz hala konusuyomusunuz cay cay diye tutturmus gidiyo hay Allahım cattım ya
Vela havle vela kuvveden illa billa alilaziym.
Cumanın yuzusuyu hurmetine sabır yarabbi.

iyi de çaya takılan bir tek sizsiniz.konu sahibi sadece yazmış,veli olarak belki garibine gitti ve yazdı.

konu çay mı Allah aşkına.

Ögretmenin cay saatini boldugum icin özur dilicem.
Bide cicek yaptrim hatta
Ne densiz , salak bir veliyim tüh.
Cay icmesini engelledim yada iciyo olmasini yazdim
Nasil yazarim tu kaka ben.

Bana yardimci olan tum arkadaslarima tesekkur ederim
Gayet sinirliyim sununla ugrasamicam ashabim bozuluyo

Hoscakalin.

Hep böyle üniversiteyi boşuna okumuş öğretmenler çocuklsrın özgüvenini kırıyor kessinlikle müdahale etmelisin canım şikayet et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…