Oglumun Türkce Ögretmeni sorunu!

Müdürle hiç konuşmayın siz ismimizi vermeyin deseniz bile onlar şu Veli'nin annesi diye belirtiyorlar
Bence BİMER'i arayıp şikayet edin
Belli sorunlu

benim oğlumun öğrencilik yıllarını hatırlattınız bana.(kendisi şu an 32 yaşında)
aynı sizin oğlunuz gibi,notları 9o-100 arası değişen bir öğrenciydi.ortaokulda,sınıf değil,okul çapında dereceleri vardı.son sınıfta,vatandaşlık dersine bir bayan öğretmen geldi.ve ilk günden itibaren,oğlumla atışmaya başladı.notları 50 den yukarıya asla çıkmadı.ilk dönem karnesine 5 üzerinden 2 vermişti.düşünün bir sürü 5 in arasında nazar boncuğu gibi 2
ilk dönem sonunda oğlumu suçladım.mutlaka bir şey yapmışsındır diye.

ama 2. dönem,öğretmeniyle konuşmaya gittiğimde bana söylediği şu cümle gerçekleri görmeme neden oldu."a.... benim oğluma çok benziyor,hareketli bir çocuk ve beni sinir ediyor.ne kadar çalışkan olursa olsun.kanaat notu olarak,ona zayıf vereceğim" demişti.ben de uğraşmayı bıraktım.nasıl olsa son sene değmez diye.o zamanlar,öğretmenlerin dediği,kanun gibiydi,fazla itiraz etme şansınız yoktu.

şimdi herşey değişti.veliler bilinçli,çocuklarını ezdirmiyorlar.ben ce siz şikayet edin,hem oğlunuzun ortaokulda ilk senesi,daha önünde 2 sene var.çocuğu okuldan soğutursa,lise de çok zorlanırsınız.

nasıl yahu? sesini inceleterek öğrencinin taklitinin yapılmasını şikayet etmek elle tutulur bir şey değil mi? gerçekten bu öğretmen soruşturulmaya gerek görülmüyorsa vah ülkenin haline.. "hiçbir şey olamıyorsan öğretmen ol" mantığının sonucusunuz resmen..

Hayırdır o öğretmen siz misiniz?

kadının tavırlarını onaylamıyorum ancak kompozisyon yazmayı bilmez ne demek? 5. sınıf tam bunların ögrenildiği dil bilgisinin pekiştiği okumanın tartışmanın ve yazmanın üzerinde çok durulduğu bir sınıf olarak biliyorum.çocuklar türkçeyi ek önemsemez ve bu büyük bir hatadır.biraz bu noktalar üzerinde dusunun diyorum.

Tam saçını başını yolunacak tiplerdenmiş valla ama öğretmen işte... öğretmen olmuş insan olamamışlardan.Ben gerekli şikayetini yap derim.Çok zorda kalırsam okulu bile değiştirirdim oğlumun geleceği ,psikolojisi herşeyden değerli.

Bimere nasıl sikayet etmem gerekiyo yani netten mi hic bilgim yok bu konularda ilk defa boyle bisiyle karsilasiyorum
Google BİMER yazın ve şikayetinizi bildirin.
Ardından 147 yi arayın, aynı şikayetinizi tekrar bildirin.
Yetmez derseniz de, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazıp, elden verin.

facete öğretmenlerin paylaşımlarına bakın sürekli aynı seyler post it seklinde paylaşımlar kendilerinin söylemediklerini bir yerlerden alıp paylaşmak ve hepsinin ortak söylediği dogurup sokaga atıp analık yapmadıkları çocuklara dört dörtlük ögretmen yapmamızı beklemeleri.varsayın ki çocuklar sokaga atıldı o zaman onların görevleri değişiyor mu bir türlü kafaları basmıyor.bu ülkede eğitim sistemi bir şey olamazsan öğretmen ol mantığıyla öğretmen alımı aldugu için yazık çocuklarımıza

Öğretmenin tavrı çocukların geleceği açısından çok önemli nerdeyse çocuğu okuldan sogutacak
Sonuna kadar uğraşın bence

Müdürle hiç konuşmayın siz ismimizi vermeyin deseniz bile onlar şu Veli'nin annesi diye belirtiyorlar
Bence BİMER'i arayıp şikayet edin
Belli sorunlu

Benim.sikayetim ses getirirmi bilmiyorum
Ama bu kadına dur! Demek adına yapicam.
Bimerden yaptim.
Okulda da yapicam ayrica okulda ben sahsa degil tavirlara bir egitimciye yakismayacak tavirlara sikayetim dicem.

Bende ogrenci oldum bir cok ogretmen tanidim boylesini ne gordum ne duydum.

Cay muhabbetine takilmissiniz
Cay yudumlayip beni ukala tavirlarla hı hı hı hı diye geveleyip umursamaz tavra itafen yazmistim.
5dk tenefusun aldiysam 2dk almisimdir.
Diger tum tenefusler onun.

Zira ben gayet sakinlikle tanismak amacli geldigimi bildirdim.
Vaktini caldigim icin kusurabakmayin dahi dedim.
Gorusme saatleri oldugunu bilmedigimi bildirdim.

Ama oglum bana taklit olayini dun soyledi
Olay gecen hafta oldu
O gun bana bisi dedi bana yalanci der gibi ama soylemem demisti
Bende uzerine gittim aglamakli oldu boyle bi soylemicem falan dedi
Dun aksam soyledi
Demek cocuk bana soylemeye bile utandi yada korktu bilmiyorum.

bu olay eğitim seviseyi yüksek olan bi ülkede olsa sadece sıfatı öğretmen olan o kişiyi görevden alırlardı büyük ihtimal. ama bizdeki zihniyet soruşturmaya gerek yoktur..

Bu ülkeye kadesa gibi öğretmenler lazım işte. Bir öğretmen bir öğrencinin hayatını nasıl etkiler çok iyi biliyorum. 2 yıl da bütün ruh halimi alt üst etmişti.

yalnız bu ananız doğurmuş salmış repliği öğretmen olunca default olarak geliyor herhalde.. benim zamanımda da aynısı vardı hala aynısı var.. çok meraklı millet sanki şu berbat eğitim sisteminde eğitim almaya.. eh bu tarz öğretmenlerle çok da anormal değil gerçi sistem.. evet miss, kadesam gibi öğretmenleri klonlayarak çoğaltmak lazım :)

bu olay eğitim seviseyi yüksek olan bi ülkede olsa sadece sıfatı öğretmen olan o kişiyi görevden alırlardı büyük ihtimal. ama bizdeki zihniyet soruşturmaya gerek yoktur..

kesinlikle, o kadar eminler ki sonucu şikayete gerek kalmadan söylüyorlar, şaka gibi :) ama biz halaaaaa gelişmekte olan bir ülkeyiz, acelesi yok 46454354353 yıl içinde düzene oturur sistem kısmetse..

Bu ülkeye kadesa gibi öğretmenler lazım işte. Bir öğretmen bir öğrencinin hayatını nasıl etkiler çok iyi biliyorum. 2 yıl da bütün ruh halimi alt üst etmişti.

benim branşım biraz farklı belki o yüzden iki taraflı da bakabiliyorum olaya.bu konuda cidden öğretmen hatalı.gerçekten tavırları çok yanlış.

tamam ders arasında veli ile görüşmek zorunda değil,sınav kağıdını göstermek zorunda değil ancak bunu isteyerek yapmış yani kimse onu zorlamamış,ya hiç yapmayacaksın ya da büyük bir lütuf gibi davranmayacaksın.

ve sen öğrencileri videoya kaydedemezsin bu yasal değil bir kere.üstelik çok da onur kırıcı bir durum.taklit etmek yine öyle.

cidden 40 kişilik sınıflarda birbirinden farklı aile terbiyesi almış çocuklarla baş etmeye çalışmak onlara eğitim vermek kolay değil ama bu mesleği seçtiysek bunu bilerek seçtik.

Suan turkceyi sevmemesi bile benim icimi yiyo ki anne senin aldigin kitap kursunkinden bilr guzel diyen cocuk.
Niye bir fen bir sosyal bir matematik icin demiyo.
Ki.misal matematik ögretmeni durus olarak soguk ama cok seviyo o dersi
Cunku ogretmen onlari rencide etmiyo, dalga gecmiyo
İsle dersini cik git
Cocuklarla dalga gecip mi kendini bisi saniyo acaba.

Bunu ben de bi türkçe öğretmeni olarak söylüyorum şikayet edin biz burda sorunlu öğrencilerin velisi gelse de görüşsek çocuğu hale yola soksak diye kendimizi parçalıyoruz o ilgilenen veliyi mi tersliyor onun işi o tabi ki ilgilenecek bırak veliyle görüşmeyi çocukların anlamadıkları soruya bakayım diye lavaboya gidemediğim tenefüsler oluyor benim sırf biraz daha geliştirsinler kendilerini diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…