Zonunda zararla oturan siz olmayın da...Koyun can derdinde "inek" et
Bence siz önce sinirlerinize hakim olmayı öğrenin.. Zira şikayetleriniz çok elle tutulur şeyler değil.. Çocuğun tüm dersleri 5 olup türkçesi de 1 olabilir... Gayet normal.. Bunlarla şikayet ederseniz ben size sonucu şimdiden söyleyeyim.. "Soruşturmaya gerek görülmemiştir"..
Bence siz önce sinirlerinize hakim olmayı öğrenin.. Zira şikayetleriniz çok elle tutulur şeyler değil.. Çocuğun tüm dersleri 5 olup türkçesi de 1 olabilir... Gayet normal.. Bunlarla şikayet ederseniz ben size sonucu şimdiden söyleyeyim.. "Soruşturmaya gerek görülmemiştir"..
Hayırdır o öğretmen siz misiniz?
Fotoğraf çekme kısmını anlayamadım mesela
Zonunda zararla oturan siz olmayın da...
Selamlar
Oglum 5.sınıfa gidiyo yani ortaokul oldu.
Brans ögretmenlerinden brans dersler yani.
Ögretmenlere saygım sonsuz ama bu kadın bi acayip.
Oglumun bütün ders notları 90ve üzeri
İlkokulda da hep boyleydi.
Turkceden 66 görünce hem ögretmenle tanışmak hem de nerelerde takılıyo birebir ögrenmek amaçlı okula gittim.
Kadını hic tanımıyordum.
İnt. okul sitesinden resmini ve ismi gorup gittim.
Tenefüs saati ögretmenler odasında tanidigim bir ögretmenden cagırmasını rica ettim.
Oglumun üzgün oldugunu, sasırdıgımı,nerelerde eksiklerimiz var üzerinde durmak istedigimizi falan söyledim.
Bana benimle o saatte görüsmek zorunda olmadigini, haftada 1gun 1saat veli görüsme saati oldugunu ama nezaketen geldigini soyledi.
Bilmiyodum okulda yeniyiz kusura bakmayin dedim( ben 3ogretmenle daha gorustum boyle bisi soylenmedi bana hepside gayet kibarca konustu)
Neyse sonra cocugu gormek istedi.(anımsayamadı)
Gittim oğlumu sınıftan aldım geldim.
O da sınav kagidini cikarmis o ara ki talep etmedim.
Bir elinde bir bardak cay diger elinde sınav kagidi beni hic dinlemeden gayet ukalaca dediklerimede hı hı hı hı diyerek ben bunu size gostermek zorunda degilim bana imzali kagit getirmeniz gerekiyo göstermem icin falan dedi
Bende sizden boyle bir talebim olmadı dedim.
Kompozisyona önem vermemis puan vermedim dedi
İyide bu cocuklar kompozisyon yazmayi bilmiyolar ki dedim.
Ki defterinde hic yok ben anlattım diyo
Şu yok diyorum ögrenmediler ben anlattım diyo iyide defterinde olması gerekli ki bizde görelim ne ögreniyolar.
Sonrasinda oglum okul kursunda da o ögretmenin sinifinda ogluma hafta ici gel kurs kitabini verim demis.
Oglum tenefusde gitmis, diger tenefus gel demis.
Oglum yine gitmiş ögretmeni görememis
Kurs günü ogluma neden gelmedin demis?
Oglumda geldim ama yoktunuz demis.
Sesini inceltip dalga gecer gibi oglumun dedigini tekrarlamis taklidini yapmış bunu baska birine daha yapmis
Oglum aksam agladı bana yalancı der gibi bisi yaptı bana yalancı demek istedi dedi.
Siniftada anneniz sizi dogurup sokaga saliyo gibi seyler söylüyomuş
Çok kafama taktım.
Ve surekli cocuklarin bisiyi eksik olsa resmini cekiyomus.
Napsam?
Müdülemi konussam?
Kendisiylemi?
Ogluma takarsa bu sefer nolcak ?
Google BİMER yazın ve şikayetinizi bildirin.Bimere nasıl sikayet etmem gerekiyo yani netten mi hic bilgim yok bu konularda ilk defa boyle bisiyle karsilasiyorum
yok, öğretmense kesin haklıdır ya ondan öyle o..
Böyle öğretmenler okuldan soğutuyor çocuğu net. Ne demek anneleriniz doğurup sokağa saliyor? Sanki çocuk parkta,cafede vs biryerde,okulda bu çocuklar okulda! Eğitim almaya geliyorlar!
Müdürle konuşun,çözemezse bimere şikayet edin.
Öğretmenin tavrı çocukların geleceği açısından çok önemli nerdeyse çocuğu okuldan sogutacak
Sonuna kadar uğraşın bence
Müdürle hiç konuşmayın siz ismimizi vermeyin deseniz bile onlar şu Veli'nin annesi diye belirtiyorlar
Bence BİMER'i arayıp şikayet edin
Belli sorunlu
benim oğlumun öğrencilik yıllarını hatırlattınız bana.(kendisi şu an 32 yaşında)
aynı sizin oğlunuz gibi,notları 9o-100 arası değişen bir öğrenciydi.ortaokulda,sınıf değil,okul çapında dereceleri vardı.son sınıfta,vatandaşlık dersine bir bayan öğretmen geldi.ve ilk günden itibaren,oğlumla atışmaya başladı.notları 50 den yukarıya asla çıkmadı.ilk dönem karnesine 5 üzerinden 2 vermişti.düşünün bir sürü 5 in arasında nazar boncuğu gibi 2
ilk dönem sonunda oğlumu suçladım.mutlaka bir şey yapmışsındır diye.
ama 2. dönem,öğretmeniyle konuşmaya gittiğimde bana söylediği şu cümle gerçekleri görmeme neden oldu."a.... benim oğluma çok benziyor,hareketli bir çocuk ve beni sinir ediyor.ne kadar çalışkan olursa olsun.kanaat notu olarak,ona zayıf vereceğim" demişti.ben de uğraşmayı bıraktım.nasıl olsa son sene değmez diye.o zamanlar,öğretmenlerin dediği,kanun gibiydi,fazla itiraz etme şansınız yoktu.
şimdi herşey değişti.veliler bilinçli,çocuklarını ezdirmiyorlar.ben ce siz şikayet edin,hem oğlunuzun ortaokulda ilk senesi,daha önünde 2 sene var.çocuğu okuldan soğutursa,lise de çok zorlanırsınız.
bu olay eğitim seviseyi yüksek olan bi ülkede olsa sadece sıfatı öğretmen olan o kişiyi görevden alırlardı büyük ihtimal. ama bizdeki zihniyet soruşturmaya gerek yoktur..nasıl yahu? sesini inceleterek öğrencinin taklitinin yapılmasını şikayet etmek elle tutulur bir şey değil mi? gerçekten bu öğretmen soruşturulmaya gerek görülmüyorsa vah ülkenin haline.. "hiçbir şey olamıyorsan öğretmen ol" mantığının sonucusunuz resmen..
Bu ülkeyekadesa gibi öğretmenler lazım işte. Bir öğretmen bir öğrencinin hayatını nasıl etkiler çok iyi biliyorum. 2 yıl da bütün ruh halimi alt üst etmişti.
bu olay eğitim seviseyi yüksek olan bi ülkede olsa sadece sıfatı öğretmen olan o kişiyi görevden alırlardı büyük ihtimal. ama bizdeki zihniyet soruşturmaya gerek yoktur..
Bu ülkeyekadesa gibi öğretmenler lazım işte. Bir öğretmen bir öğrencinin hayatını nasıl etkiler çok iyi biliyorum. 2 yıl da bütün ruh halimi alt üst etmişti.
Suan turkceyi sevmemesi bile benim icimi yiyo ki anne senin aldigin kitap kursunkinden bilr guzel diyen cocuk.Tam saçını başını yolunacak tiplerdenmiş valla ama öğretmen işte... öğretmen olmuş insan olamamışlardan.Ben gerekli şikayetini yap derim.Çok zorda kalırsam okulu bile değiştirirdim oğlumun geleceği ,psikolojisi herşeyden değerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?