Sizin gibi şikayetçi olan velilerle birlikte gidip şikayetçi olun siz tek başınıza şikayetçi olursanız hem oğlunuza takar hemde sonuş alamazsınızSelamlar
Oglum 5.sınıfa gidiyo yani ortaokul oldu.
Brans ögretmenlerinden brans dersler yani.
Ögretmenlere saygım sonsuz ama bu kadın bi acayip.
Oglumun bütün ders notları 90ve üzeri
İlkokulda da hep boyleydi.
Turkceden 66 görünce hem ögretmenle tanışmak hem de nerelerde takılıyo birebir ögrenmek amaçlı okula gittim.
Kadını hic tanımıyordum.
İnt. okul sitesinden resmini ve ismi gorup gittim.
Tenefüs saati ögretmenler odasında tanidigim bir ögretmenden cagırmasını rica ettim.
Oglumun üzgün oldugunu, sasırdıgımı,nerelerde eksiklerimiz var üzerinde durmak istedigimizi falan söyledim.
Bana benimle o saatte görüsmek zorunda olmadigini, haftada 1gun 1saat veli görüsme saati oldugunu ama nezaketen geldigini soyledi.
Bilmiyodum okulda yeniyiz kusura bakmayin dedim( ben 3ogretmenle daha gorustum boyle bisi soylenmedi bana hepside gayet kibarca konustu)
Neyse sonra cocugu gormek istedi.(anımsayamadı)
Gittim oğlumu sınıftan aldım geldim.
O da sınav kagidini cikarmis o ara ki talep etmedim.
Bir elinde bir bardak cay diger elinde sınav kagidi beni hic dinlemeden gayet ukalaca dediklerimede hı hı hı hı diyerek ben bunu size gostermek zorunda degilim bana imzali kagit getirmeniz gerekiyo göstermem icin falan dedi
Bende sizden boyle bir talebim olmadı dedim.
Kompozisyona önem vermemis puan vermedim dedi
İyide bu cocuklar kompozisyon yazmayi bilmiyolar ki dedim.
Ki defterinde hic yok ben anlattım diyo
Şu yok diyorum ögrenmediler ben anlattım diyo iyide defterinde olması gerekli ki bizde görelim ne ögreniyolar.
Sonrasinda oglum okul kursunda da o ögretmenin sinifinda ogluma hafta ici gel kurs kitabini verim demis.
Oglum tenefusde gitmis, diger tenefus gel demis.
Oglum yine gitmiş ögretmeni görememis
Kurs günü ogluma neden gelmedin demis?
Oglumda geldim ama yoktunuz demis.
Sesini inceltip dalga gecer gibi oglumun dedigini tekrarlamis taklidini yapmış bunu baska birine daha yapmis
Oglum aksam agladı bana yalancı der gibi bisi yaptı bana yalancı demek istedi dedi.
Siniftada anneniz sizi dogurup sokaga saliyo gibi seyler söylüyomuş
Çok kafama taktım.
Ve surekli cocuklarin bisiyi eksik olsa resmini cekiyomus.
Napsam?
Müdülemi konussam?
Kendisiylemi?
Ogluma takarsa bu sefer nolcak ?
Kızlar ögretmen 27yasida ancak vardir belkide yoktur
Oglum turkcr dersini sevmemeye basladı korkuyo
Bisiyim eksik olur resmimi ceker diye
Ogretmeni hic sevmiyo surekli nsallah seneye bize gelmez diyo
Napcamı sasirdim
Hatta çekip facebook ta twitterda paylaşanlar oluyordu.. Mebin bu konuyla ilgili açıklama yaptığını da hatırlıyorum, suç olduğu ile ilgili..
Aynen haklısın, anaokulundaki kızımla ilgili benden imza istediler sosyal medya hesabında resim paylaşmak için,nasıl ve ne sebeple fotoğraf çekebiliyor anlamadım. Sanırım anlasmazlık durumunda veliye gösterip "bakın sizin çocuğunuz bunu yaptı,şunu getirmedi"deyip uste çıkmak için cekiyor,başka türlüsü aklima gelmedi.konu sahibi,öğrencilerin izinsiz fotoğrafını çekmek ya da kamera çekimi yapmak ve bunları yayınlamak suçtur.öğretmen hakkında yasal işlem dahi başlatılabilir bilgin olsun.
Genellemiyoruz ki burada biz. Bir öğretmen ,bir veli ve birde çocuk üzerinden konuşuyoruz. Tabiki her meslekte olduğu gibi öğretmenliktede işini layıkıyla yapmayan insanlar var,sorumluluğunu yerine getirmeyen velilerde vardır muhakkak ama öğretmen konusu önemli. Muhasebeci yanlış yapar,zararı maddi olur,düzeltilir,atıyorum bir başkası yanlış,eksik yapar tolere edilir bir şekilde ama bir öğrenci okuldan,dersten soğuyacak pozisyona geliyorsa ,uzun yıllar boyunca etkilenir bundan.bi de herkes öğretmenler hakkinda atip tutmasin bence. bu devirde okadar ahlaksiz terbiye yoksunu ukala ogrenci de varki..... aile simarta simarta buyutmus, öğretmene saygi bilmeyen agzina geleni soyleyebilen ogrencilerde var. ogretmen icin de yok sunu yapamaz yok bunu yapamaz diyen veliler sonra.... devir oyle bi devir ki.... eskiden kirk yil kölesi olunacak insanlar cahil cuvelalar tarafindan cok rahat sorgulanabilir olmuss. (sozum bu magdur velimize degildir yanlis anlasilmasin)
İşte hanımefendiye ben bunu anlatamadım umarım siz bunu başarırsınız..Bu veli öğretmen görüşmesinde her iki tarafın da hataları var. Öğretmenin direk görüşme saatini söylemesi kırıcı olmuş. Daha güzel ifade edebilir bundan böyle şu saatler arasında gelirseniz sevinirim, diye adabına uygun dile getirebilirdi. Her konu deftere yazılmaz hele ki kompozisyon kuralları uygulama ile öğrenilir. Sinif içinde yazılır okunur değerlendirme yapılır. Sizin işlenen konuları defterde aramanız da çok yanlış. Yoksa bırakın çayini da içsin teneffusunu de yapsin öğretmen takılmamaniz gerekir bunlara... öğretmenin üslubunda belli ki yanlışlıklar var. Fotoğraf çekme olayı çok anlamsız sorgulanmali. Küçük düşürücü ifadeler hakaret de öğretmene yakışmaz. Ogrenci öğretmeni severse ders ders olur korkarsa degil... Ayrıca Bimer meb şikayeti sevimsiz durumlar. Konuşarak halletmelisiniz. Mdr.le konuşmalı gerekirse öğretmenle tekrar dusuncelerinizi paylasmalisiniz. Tatmin olmazsaniz o zmn başka cozum dusunebilirsiniz.
Ya amma abarttin ha. Ne 40 yil kolesi? Hayrina mi yapiyorlar da 40 yil kolesi olunacakmis. Emeginin karsiligini aliyor, bari layigiyla yapsinlar.bi de herkes öğretmenler hakkinda atip tutmasin bence. bu devirde okadar ahlaksiz terbiye yoksunu ukala ogrenci de varki..... aile simarta simarta buyutmus, öğretmene saygi bilmeyen agzina geleni soyleyebilen ogrencilerde var. ogretmen icin de yok sunu yapamaz yok bunu yapamaz diyen veliler sonra.... devir oyle bi devir ki.... eskiden kirk yil kölesi olunacak insanlar cahil cuvelalar tarafindan cok rahat sorgulanabilir olmuss. (sozum bu magdur velimize degildir yanlis anlasilmasin)
Senin tek bahsettigin cay olmus. Ogretmenin ilkokul ogrencisini taklit etmesini, rizasi olmadan foto cekmesini nasil karsiliyorsun acaba? Cocugun asagilanmasi icin somut bir dayak ve kufur mu olmali illa? Sen de cayi bi kenara birakip konu ozune gelememissin, kusura bakma...İşte hanımefendiye ben bunu anlatamadım umarım siz bunu başarırsınız..
tabiki de hayrima yapıyorum. ben isimi vicdanimla yapan bi insanim. devlet bana ogrecinin basini oksamam icin para vermiyor. parmak kaldirip sacmaladiginda bile onu hesaba almam tesvik etmem icin vermiyor. vebal dusun demissin emin ol bin kere düşünürüm. gunde 100insanla ugrasmak zor anneler evde 3 taneyle bas edemezken:) nyse ins problem guzel bi sekilde çözülür.Ya amma abarttin ha. Ne 40 yil kolesi? Hayrina mi yapiyorlar da 40 yil kolesi olunacakmis. Emeginin karsiligini aliyor, bari layigiyla yapsinlar.
Gunluk sinirini stresini kucucuk cocuklari kullanarak atan ahlaksiz ogretmenler yuzunden okudan soguyan ve gelecegi kotu yonde etkilenen cocuklarin vebalini de bi dusun istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?