- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
- Konu Sahibi Ilkbahar38
-
Malesef insanlar her zaman düşünüp, taşınıp sözcüklerini tartıp konuşmuyorlar. Masum tertemiz bir bebeği çirkin görebilmek için nasıl bi bakış tarzı geliştiriyorlar bilmiyorum. Anlamıyorum.
Henüz bebeğiniz küçük bile olsa bence çevrenizdekilerin çocuğunuza laf söyletmesine müsaade etmeyin. Böylece evladınızın özgüveni yerinde olur ve size de her zaman güvenir. Hem de bugün laf söyleyen yarın da söyler yani arkasını alamazsınız. Biri benim çocuğuma kötü bi laf etse ben bizzat çocuğumdan özür diletirdim mesela.
Belki daha tuhaf ve çirkin ithamlarla karşılaşacaksınız bebeğiniz byüdükçe, bunlara hazırlıklı olun ve sakın sessiz kalmayın. Kavga etmenize gerek yok sadece haddini bildirin.
böyle insanların enerjinizi emmesine izin vermeyin lütfen, enerjinizi bebeğinize ayırın.
Kolaylıklar diliyorum.
Şimdi sana cevap vererek kendimi yakıyorum biliyorum. Varsın olsun. Bu naif dizelerin güzel bir küfürü hakediyor aslında, ağız dolusu. Ama etmeyeceğim o kadar tutacağım kendimi.Cok sacma. Cocuk guzel olsa guzel derler zaten. Belli ki cirkin. Ama onemli olan ic guzellik. Kaldi ki soyleyen yenge belli ki guzel biri, niye cirkin desinler simdi kadincagiza? Sen de insanlarin guzelligine takmissin.
Yengenin de ici kotuymus demek ki Rabb'im buyuk bir yerden veriyor bir yerden aliyor. Ama sende 2 yerden de almis gorunuse gore
Muhakkak sizin ailenizde kıskandığı bir şey vardır. Hastalıklı ruha sahip olan bir insan söyleyebilir bunu ancak. Bir daha böyle bir girişimde bulunursa "Güzellikle kafayı bozmuşsun eşin senden güzel kadınlara mı bakıyor yoksa" diye gülerek şaka yollu söyleyin. Çocuğunuza da özel olduğunu hissettirin.
Bebeği kıskanmıyordur da eşinizle olan ilişkinizi kıskanıyordur, oturduğunuz evinizi kıskanıyordur, annenizle olan ilişkinizi kıskanıyordur yani kıskanç fesat biriyse tırnağınızı bile kıskanıyordur bu lafları ancak kıskanç biri eder.Ben aslinda kiskandigini düsünmüyorum. Sinir bozmak icin yada can yakmak icin dedigini düsünüyorum. Neyi kiskanacak ki ? El kadar bebegi kiskanmamistir herhalde. Ama ruhu bozuk sanirim. Cocugu cirkin buluyorsun tamam da bunu niye esime söylüyorsun ne gerek var kalp kirmaya demi
Şöyle bir örnek vereyim benim annemlerin bir komşusu genç kızlığında anneme çok güzelsin dermiş hep gel zaman git zaman anneannemle küsmüşler aradan yıllar geçmiş, kadınla annem karşılaşmış annem büyüktür diye selam vermiş kadın inat ya "Ay ne çirkin seysin öyle sen" demiş anneme. Annem donmus kalmış tabi. Ama annem gerçekten çok güzel bir kadın annem olduğu için söylemiyorum, herkeste aynı şeyi söyler. Bu kadın bunu söyleyince be oldu içindeki kötülük göz önüne çıktı sadece. O kadın da oğlunuza cirkin dedi diye oğlunuz çirkin olmaz ama altında kalmamak lazım böylelerinin.
Profilde ki foto çocuğuna ait sanırım maşallah çok şeker samimi söylüyorum yoksa bu saatte hayatta yorum yapmazdım.. Yengenin gözler gitmiş sanırım ya da bazen biz tatlı çocuklara nazar değmesin diye çirkin deriz.. Yani ne çirkin şey olmuşsun sen deriz eşiniz yanlış anlamış olabilir.. Ya da bebeğiniz küçükken bariz çok tatlı ise belki büyümüş o bebeklik tatlılığı gitmiş diye de demiş olabilir ben art niyet aramadım..
Ayy komsuys bak resmen kiskanmis anneni. Ddmdkki var öyle insanlar. Bundan sonra asla altinda kalmam bide benim yanimda desin oglun cirkin olmus diye. Ben de ne diyim ozaman? Kalk git bir aynaya bak kim cirkin mi diyim ne diyim bilmiyorumki agzimda laf xapmazki benim
Bebeği kıskanmıyordur da eşinizle olan ilişkinizi kıskanıyordur, oturduğunuz evinizi kıskanıyordur, annenizle olan ilişkinizi kıskanıyordur yani kıskanç fesat biriyse tırnağınızı bile kıskanıyordur bu lafları ancak kıskanç biri eder.
Yok öyle yapmayın "Hayırdır güzellikle çok uğraşıyorsun buncacık çocuğun tipine bile baktığına göre eşinin gözü senden güzellere kayıyor galiba" diyerek gülün nasıl bozulur.
Böyle bir laf içinde fesatlık art niyet olmayan birinden çıkmaz bence.Belkide öyledir kim bilir. Belkide laf olsun diye dedi..... yada esimin sergileyecegi taviri metak etdi
Profilde ki foto çocuğuna ait sanırım maşallah çok şeker samimi söylüyorum yoksa bu saatte hayatta yorum yapmazdım.. Yengenin gözler gitmiş sanırım ya da bazen biz tatlı çocuklara nazar değmesin diye çirkin deriz.. Yani ne çirkin şey olmuşsun sen deriz eşiniz yanlış anlamış olabilir.. Ya da bebeğiniz küçükken bariz çok tatlı ise belki büyümüş o bebeklik tatlılığı gitmiş diye de demiş olabilir ben art niyet aramadım..
Böyle bir laf içinde fesatlık art niyet olmayan birinden çıkmaz bence.
fotograftaki senin oglunsa masaallah cok tatli. eger bir melek hem de senin oglun gibi bir melek birine cirkin gorunuyorsa o insanin kalbinden suphe ederim. sen hazir cevap olma bosver Allaha havale et herkes elbet yureginin ekmegini yer.Merhaba hanimlar
Bu da dert degil demeyin asil derdim hazir cevap olmak.
Esim oglumuzla bugün disardaydi disarda yengesini gördü ve yengesi dediki esime:
ayy oglun cok cirkin olmus
Esimde hic birsey dememis.
Eve gelince bana anlatdi bende sinir oldum.
Cünkü yengesi bunu saka niyetine söylememis gayet de ciddi söylemis.
Evet oglum cirkin görünebilir ama bir insan bunu niye söylerki ne gerek var? Kendisininde cocuklari var ben onun cocuklarina kalkip diyememki ayyy cocuklarin cok cirkin.
Birdahaki sefer bu yengeyi görünce ona birsey diyimmi diyeceksem ne diyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?