• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlunu maddi ve manevi sömüren anne/mağdur sözlü

sevgi kayaa17

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
115
67
13
32
Merhaba arkadaşlar,

Biz sene başında evlenmeye karar vermiş bir çiftiz. Düğün tarihi aramızda 2019 olarak konuştuk. Söz ile ilgili sorunlarımı da paylaşmıştım. Sözlüm 2 sene boyunca yurt dışında çalıştı. 2 sene önce annesinin varolan evini satıp, eski olduğu için 50 bin tl kazandığı tüm parayı yeni bir ev almak için yatırdı. Evlilik kararı aldığında yuva açmak için bu parayı kullanacağını söyledi. Evi satıp kar edeceğini söyledi bu süre içinde annesi kirada olduğu için kiralarını ödedi. Benim son anda haberim oldu. Sözden sonra kriz çıktı, bu devirde ev satılmıyor , zarar edemem diye annesini eve yerleştirdi. Annesi emekli devlet memuru. Sana düğün yapmak ile annemi eve yerleştirmek aynı benim annem diyor. Biz genciz yaparız ben çalıştım ben kazandım karışamazsın diyor. Ben onu 4 sene bekledim, aylarca görmedim. Sen 4 sene annem 30 sene emek verdi kıyaslanmaz diyor. Sana aldığım yüzük 5 bin anneme 50 bin bence hakkaniyetli oldu diyor. Annesi babasından boşanmış, babalık görevini sözlüme yüklemiş, onu duygusal ve maddi olarak sömürdüğünü düşünüyorum. Annesi babasından çok çektiği için ona üzülüyor. Annesi bana sen altın vs isteme, zora sokma gençsiniz siz yaparsınız diyor. Bu yüzden tartıştık ve benim paragöz olduğumu söyledi. Biz yuva nasıl kuracağız dediğimde sözlüm acelen ne , yurtdışına gider kazanırım beklersin , param olmadığı için mi ayrılacaksın diyor. Ya da kredi çeker öderim. Ben birkaç aydır işsizim , mesleğim var, 3 yıl çalıştım bugüne kadar, başvurmadığım yer kalmadı. Bunu başıma kakıp zaten işsizsin , ben tek başıma yetemem ,keşke senden para istemesem ama kriz var diyor. sanki konuşmak hakkım değilmiş gibi davranıyor. Evlenecek olan insan kuracağı yuvayı düşünmez mi? Benim haddim değil mi gerçekten ona sormak? Bu arada onun parası üzerinden geçinmeyi düşünmüyorum, herşeyi dik yarı ve eşit yapacağız. Ne koyarsa elimde avucumda ne varsa aynısını koyacağım. Ailesi destek olmayacak, benim ailem herşekilde destek.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Biz sene başında evlenmeye karar vermiş bir çiftiz. Düğün tarihi aramızda 2019 olarak konuştuk. Söz ile ilgili sorunlarımı da paylaşmıştım. Sözlüm 2 sene boyunca yurt dışında çalıştı. 2 sene önce annesinin varolan evini satıp, eski olduğu için 50 bin tl kazandığı tüm parayı yeni bir ev almak için yatırdı. Evlilik kararı aldığında yuva açmak için bu parayı kullanacağını söyledi. Evi satıp kar edeceğini söyledi bu süre içinde annesi kirada olduğu için kiralarını ödedi. Benim son anda haberim oldu. Sözden sonra kriz çıktı, bu devirde ev satılmıyor , zarar edemem diye annesini eve yerleştirdi. Annesi emekli devlet memuru. Sana düğün yapmak ile annemi eve yerleştirmek aynı benim annem diyor. Biz genciz yaparız ben çalıştım ben kazandım karışamazsın diyor. Ben onu 4 sene bekledim, aylarca görmedim. Sen 4 sene annem 30 sene emek verdi kıyaslanmaz diyor. Sana aldığım yüzük 5 bin anneme 50 bin bence hakkaniyetli oldu diyor. Annesi babasından boşanmış, babalık görevini sözlüme yüklemiş, onu duygusal ve maddi olarak sömürdüğünü düşünüyorum. Annesi babasından çok çektiği için ona üzülüyor. Annesine sen altın vs isteme, zora sokma gençsiniz siz yaparsınız diyor. Bu yüzden tartıştık ve benim paragöz olduğumu söyledi. Biz yuva nasıl kuracağız dediğimde sözlüm acelen ne , yurtdışına gider kazanırım beklersin , param olmadığı için mi ayrılacaksın diyor. Ya da kredi çeker öderim. Ben birkaç aydır işsizim , mesleğim var, 3 yıl çalıştım bugüne kadar, başvurmadığım yer kalmadı. Bunu başıma kakıp zaten işsizsin , ben tek başıma yetemem ,keşke senden para istemesem ama kriz var diyor. sanki konuşmak hakkım değilmiş gibi davranıyor. Evlenecek olan insan kuracağı yuvayı düşünmez mi? Benim haddim değil mi gerçekten ona sormak?
Şuan evli değilsiniz. Adamın kazandığı paraya da karışma hakkınız yok. Elbette doğru söylüyor 30 yıl emek vermiş kadın.
El ele verip her ihtiyacınızı alın.Kimseden beklentiniz olmasın.

Ben onu 4 yıl bekledim. Benim üzülmemi , verdiğim emeği hiçe sayıp sadece kendi ailesini düşündü. Yine 2 yıl beklememi istiyor. Ailesi hasta zor durumda değil. Sadece daha büyük ve güzel bir ev rahatlık için. Hangi anne çocuğun yuva kurmasını erteler mantıklı mı?

az oncede konu actin herkes sana kac kurtar kendini bu heriften bi cacik olmaz dedi simdi actigin konuya bak mevzu ev mi sadece cidden hangi kafadasin sen kimse demiyor mu delirdin mi sen diye adamin sana ailene saygisi sevgisi yok bi agzina etmedigi kalmis sen hala ev para diyosun yaşa muhakkak evlen ve gör

az oncede konu actin herkes sana kac kurtar kendini bu heriften bi cacik olmaz dedi simdi actigin konuya bak mevzu ev mi sadece cidden hangi kafadasin sen kimse demiyor mu delirdin mi sen diye adamin sana ailene saygisi sevgisi yok bi agzina etmedigi kalmis sen hala ev para diyosun yaşa muhakkak evlen ve gör
O kadar çok şey yaşadım ki , anlatmak ve paylaşmak istiyorum. Herşeyin farkındayım arkadaşım.

Siz Sözlük ve ailesinin davranışları diye konu açan uyesınız :işsiz:

Katılmayın lütfen ama ailesi sizi istemiyor diye düşündüm diğer konunuzu okuyunca.
Evet o kadar çok şey var ki, inanın herkese anlatılmıyor, dedikodu yapıyorlar insanın arkasından. Haklısınız istenmiyorum. Yüksek lisans mezunu mühendisim , yurtdışında yaşamış. Ailem bulunduğumuz yerde sayılan bilindik insanlar. 3 yıl boyunca çalıştım. Şirket küçülmeye gitti. Birkaç aydır iş arıyorum. Böyle şeyler başıma gelmez sanırdım. Ama benim taviz vermemden kaynaklı, seviyorum dedikçe sineye çektim. Daha çok tepeme çıkardım.

Eee ablacım ne yapsın yaşlı başlı kadını kirada mı oturtsun? Adam haklı. Adamın parasını istiyorsun ama sen ortaya ne kadar para koyacaksın?
Zaten evi vardı, anlayamadığınız şey dubleks olan daha büyük bir eve geçirdi. Annesine yardım etmesin diyen kimse yok. Bütün birikimini evlenme arefesinde olan insan harcar mı?

Evet o kadar çok şey var ki, inanın herkese anlatılmıyor, dedikodu yapıyorlar insanın arkasından. Haklısınız istenmiyorum. Yüksek lisans mezunu mühendisim , yurtdışında yaşamış. Ailem bulunduğumuz yerde sayılan bilindik insanlar. 3 yıl boyunca çalıştım. Şirket küçülmeye gitti. Birkaç aydır iş arıyorum. Böyle şeyler başıma gelmez sanırdım. Ama benim taviz vermemden kaynaklı, seviyorum dedikçe sineye çektim. Daha çok tepeme çıkardım.
Neden kendine bu eziyeti cektiriyorsun guzel kardesim ? Yasin da genç daha. Hadi iktire kaktira evlendin diyelim. Ya sonra ?

Eee ablacım ne yapsın yaşlı başlı kadını kirada mı oturtsun? Adam haklı. Adamın parasını istiyorsun ama sen ortaya ne kadar para koyacaksın?
Ve o ne kadar koyarsa aynısını koyacağım. Evlenirken herşeyi eşit ve dik yarı yapacağız diye konuştuk. Üstünden geçinmeye niyetim ve ihtiyacım yok arkadaşım.

Zaten evi vardı, anlayamadığınız şey dubleks olan daha büyük bir eve geçirdi. Annesine yardım etmesin diyen kimse yok. Bütün birikimini evlenme arefesinde olan insan harcar mı?

Höh
Orayı görmedim
Bir başına kadın dubleks evi ne yapsın
Evlenince orda oturalım demenin yolunu yapıyor haberin ola

Diger konunla birlestirerek soyluyorum ki Allahin sevdigi kulusun yuzlerini gostermis sana. Ardina bakmadan kac. Ilerde pisman olursun. Bunlar ana ogul seni hastalik sahibi ederler. Kendini dusun akilli bir kadin gibi davran ve ayril. Zaten adamim seni onemsedigi yok varsa yoksa anasi yani. Evlenince daha da beter olur. Simdiden arada nikah yokken bu haldeyse bu adam birak yuz ustu akli basina gelsin. Sen de kendine sana deger veren adma gbi birini bul.

Back
X