Oğlunuz olsa kayınpederinizin adını koyar misiniz ya da koydunuz mu?

koymazdım :umursamaz:
o çocuğu karnımda ben taşıcam.bıraksınlar da isim koyma hakkı bana kalsın :dilcikar:

ben kayınpederimin ismini koydum tabi ikinci ismiyle beraber...herkes ikinci ismini kullanıyor buna kayınpederimde dahilzemuszemus

valla bizimkiler tam tersi benim kendi annem kayınpederinin ismi güzel erkek olursa koyun diyor ama ne ben ne eşim istemiyoruz hem çok albenili gelmiyor hemde sanki yalakalık gibi düşünülecek diye çekinirim ben öyle düşünmeseler bile... Ama kayınvalidem daha geçen seneden bür rüya gördüğü vesilesiyle istediği isimleri laf aasında deyiverdi he he dedim de koymıcam tabi... Ne eşim ne de ben beğendim..

oğlumun adı nizam emre ilk isim kayınbabamın ama hep emre diyorz eşim istemşti babasının ismini koymayı hatta kayınvaldem karşı çıkmştı boşverin noolcak koymayın diye

benim oğlum var ben koymadım.kayınvalıdemı ya da kayınpederımı sevmedıgımden veya bır problem oldugundan degıl de..anne ,baba isimlerinin koyulmasına karsı oldugum için koymam..
zaten eşim çerkez oldugu için onlarda anne baba adı koymak ayıpmışş.teklif bıle edılmedi yaniii.. isim konusunda kimse de karısmadı...

ben 5,5 aylık hamileyken kayınvalidem uzaktan bize geldi ..daha bebeğin cinsiyeti yeni belli oldu;kız..fakat ola ki ultrasonda yanlışlık olursa diye konu açıldı..kayınvalidem hemen: "babanın ismi olacak!ya eltinde ya sen de kimin oğlu olursa babanın ismi konulcak" demesi beni bayağı sinirlendirdi..oldu canım çocuğu ben de size doğuruyorum zaten..hayatta en sevmediğim şey emrivakidir!hayır güzelce rica etse;kızım benim hevesim var babanızın ismi olsa aslında ne güzel olur biz de mutlu oluruz ..falan...o zaman bak ne güzel bende açık kapı bırakırdın..zaten bi akrabanın önünde de tartıştı kızım doğduktan sonra neymiş oğlan olsa yine babanızın ismi olcak..dedim çocuğun ismi ana babasıyla çağrılır öte dünyada ana baba sorumludur isimden..yok neymiş o 4 çocuğunun da ismini koymamış sesini çıkarmamış saygısından önceden saygı varmış!!! anlıcanız beni saygısız yaptı çıktı...saygı eğer bi isimle ise varsın saygısız olayımm..öyle ya hem de çocuğun isminden ana baba sorumludur zira kötü anlamlı bi isim koyulunca o çocuğun hakkı ana babaya sorulur dedeye babaanneye değil..annem de koyuversen nolur demez mi...ya geçin ya böyle gelenek olsaydı Peygamber Efendimiz (sav) in torunlarının ismi dedeleriyle aynı değildi? laf işte neymiş dede dicek torunum benim isminden..kimse o çocuk inşallah sağlıklı hayırlı bi evlat olur demiyor...klava:

.3 cu bebegimiz planli oldu cok istiyorduk bu bebegi duyunca aa ne gerek vardi gibilerden tepki aldim sanki cok yardimda bulundularda.
aman çok da fifi...ne sinir olurum iile ki doğur diyene ya da böyle ne gerek vardı şimdi bidaha di,yene sanki kendileri bakıyor...aman tınma ya kimseyi keyfine bak...

İki oğlum oldu,ikisini de koymadım..Ne gerek var anne ya da babaların ismini koymaya?..

Ben de gereksiz buluyorum. Oğlum olacak yakında, hiç aklımızdan bile geçmedi baba ya da kayınpeder ismi koymak. Ki kendileri de kendi babalarının ismini koymamış zaten oğullarına. :))

benım kayınpederım adı ibrahimmiş ben tanımıyorum çünkü ben evlenmeden 5 yıl once vefat etmiş eger ılerde bır oglum olursa adını eymen koymayı düşünüyorum eşimde babasının adını koymak ıstıyor allah ızın verırde bir oglum olursa adı ibrahim eymen olacak sempatiksalakcinni

çocugum yok çok ugraşıyoruz kaç senedir olsun diye allah nasip ederse birgün oglum olursa asla kayınpederimin ismini koymam seviyorum kendisini ama neden onun adını koyayimki okadar begendigim isim varken

bencede çok gereksiz..sanki isim kalmamış gibi gidip kayınbabanın isminin konulması saçma geliyo,herkes kendi adıyla yaşasın..

ne kayın velıdemın nede kayın pederımın ismini koymadım.daha cocugun cınsıyetı bıle bellı degılken koydum ben isimlerini.karısanda olmadı.benım eşim aslında tek erkek evlat.ama huyumu bıldıklerınden olsa gerek teklıf bıle etmedıler.ikisinede cift isim koydum fakat onların ismini koymadım.koysamda kendı babamınkını koyardım.9 ay karnında tasıyıp butun kahrı ceken annedır.bence ona isim koyma hakkıda ilk annenındr bana gore.hem daha modern,guzel ısımler varken bence cok gereksız...

Esım evlendıgımız ılk aylar oyle olacagını soyluyordu.
Bende o hakkın bana aıt oldugunu soyluyordum.
Bır cok kısının ıfade ettıgı gıbı; 9 ay ben karnımda tasıyacagım,
Butun zorluklarını ben cekecegım,
Gecelerı uykum bolunecek, sancılarım olacak.
Sonra neymıs efendım kayınpederın adını koyalım.
Hamıle degılım ama, oldugum vakıt kımseye bu konuda tavız vermeyı dusunmuyorum
Kı esıme oglum olursa adı 'Duhan' olacak dedıgımde, ablasına dahı 'oglumuzun adı Duhan olacak' dediı.
Ve sımdılerde bebek ıstedıgı ıcın, hayalındekı bebegımıze Duhan dıye hıtap edıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…