oğluşumun alışkanlığı

Ben hiç yememisim. Ama kardeşim çok yedi daha o da yeni yeni bıraktı da tırnakları tırnağa benzedi valla.
şimdi 1 mm uzadi.. yememek için zor tutuyorum...:KK14: tırnaklara hiç bakmamam lazim elimi agzima sürmemem lazim. inanki denemeye çalışıyorum bu mecara kısa sürecek :KK53::KK53:

Bence oğlunuzla birlikte ödül belirleyin ve bir süre. Süre bir haftayı geçmesin. Hafta kavramını somut olarak görmesi için de duvara bir tablo hazırlayarak asın. Hatta birlikte hazırlayın kartonlarla. Ve her günün sonunda tırnak kontrolü yapın. Ama gün içinde yemeye kalkarsa akşam kontrol olacağını hatırlatın. Akşam tırnaklar yememişse o günün bölümüne bir çıkartma yapıştırın. En sevdiği karakterleri çıkarmalar olabilir. Kendi yapıştırsın. Hafta boyu tüm çıkartmalar yapışırsa belirlediğiniz ödülü alın birlikte. Ama çok büyük tepkiler vermeyin ki bunu ilerde kullanmasın size karşı. Zaten bir hafta yemezse tekrar başlamaz diye düşünüyorum. Ben olsam böyle yapardım işe yarayacağını düşünüyorum.

ne kadar dogru olr bılmem ama benım 1,5 yasındakı yiğenımınde boyle bır alıskanlıgı vardı ve yengem acı oje surerek bu sorunu gıderdı. pskolojık olarak sorunu cozebılmesı ıcın pedagog eslıgınde de yardım alabılırsınız henuz daha kucukken yengem boyle bı cozum buldu su an ıcın yemıyor.

Gittim cutecim gitmez olur muyum Hayır diye kaçtı. Sadece ayak tirnaklarina müsade ediyor. Tirnaklarimizi keserken özellikle çağırıyoruz ki görürse belki bırakır diye. Çocuk inat
Mutlaka pes eder , sabırlı olun bakalım bıde acır ayol tırnagımı yesem dıslerım kamasır tırnaklarımda agrır gıbı gelıyor onunda agrıyodur ıllakı

Dayisinin elini canli canli gorup vazgecmeyen minigi bi de fotograf gosterip aa bak boyle olursun diye tedirgin etmek ne kadar dogru bilemedim,ya daha cok strese girerse . Uzman onerilerine kulak verin bence.

Z zeytinagaci yanlis hatirlamiyosam mide asidinin(mide asidi cok guclu bi asitmis
) bile eritemedigi nadir seylerden biri tirnak ,Allah korusun mideye takilip kalabilir ,saglik problemi yapabilir.Bi doktora danissaniz iyi olur.

Hayır asla tartışma ortamimizda olmadı oğlum. Bir müddet bakıcısı baktı sonra ondan aldık. Zaten o zamanlar başladı.
Doktoru psikoloji dalında uzman değil. O da Pedagog desteği almamizi önerdi

o kadının ona kötü davranıp davranmadığını bakıcının adını söyleyip gidelim mi diyin
bakalım ne tepki verecek orda ki psikolojik baskı aldıysa sebebi o olabilir

Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim
Canim bu donemde uzun uzun konuşmalar bir ise yaramaz. Çünkü zaten çocuğun dikkat suresi 1,2 cümleyle sınırlı. Sonrasında ne dersen de dinlemez. Çocuğun ihtiyacı olan şey az konuşma ve fiziksel yönlendirmedir.
Yapmamasi gerektiğini bir defa 1,2 cümleyle ifade edip. Başka şeye yonlendirmelisin ( hadi seninle kule yapalim gibi) her defasinda sabirla ayni tepkiyi verirsen bir sure sonra vazgecicektir. Tabi bi uzman yardimi da alabilirsin.

Bu huyların hepsinin altında psikolojik nedenler var zaten. Bakıcısından ayrılmak etkilemiş o zaman senin dediğine göre. Bence zamanla bırakır ya da azaltır. Israr edersen onu zoraki bırakıp başka bir şeye yönelebilir.

Ben ilkokul dönemimde saçımı ağzıma alıyordum. Şimdi aklıma geldikçe midem bir tuhaf oluyor. Hususi saç kuyruğumdan tutup bir tutamını alıp ağzıma götürüyordum. Derste öğretmen karşımda ne kadar gıcık oluyodur Allah bilir. :KK45: O dönem çok öğretmen değiştirmiştim mesela. Belki de bu etkiledi beni. Ne zaman bıraktım hatırlamıyorum bile.
Şimdi de tırnak yeme değil de kenardaki derileri koparıyorum. Farketmeden yapıyorum ama öyle elim ağzımdan çıkmayacak kadar değil. Çok dert etme er geç bırakacaktır.

Bu huyların hepsinin altında psikolojik nedenler var zaten. Bakıcısından ayrılmak etkilemiş o zaman senin dediğine göre. Bence zamanla bırakır ya da azaltır. Israr edersen onu zoraki bırakıp başka bir şeye yönelebilir.

Ben ilkokul dönemimde saçımı ağzıma alıyordum. Şimdi aklıma geldikçe midem bir tuhaf oluyor. Hususi saç kuyruğumdan tutup bir tutamını alıp ağzıma götürüyordum. Derste öğretmen karşımda ne kadar gıcık oluyodur Allah bilir. :KK45: O dönem çok öğretmen değiştirmiştim mesela. Belki de bu etkiledi beni. Ne zaman bıraktım hatırlamıyorum bile.
Şimdi de tırnak yeme değil de kenardaki derileri koparıyorum. Farketmeden yapıyorum ama öyle elim ağzımdan çıkmayacak kadar değil. Çok dert etme er geç bırakacaktır.

Bende dilimi emerdim babam çok kızardı. Ama hala ara ara yapıyorum :)

Canim bu donemde uzun uzun konuşmalar bir ise yaramaz. Çünkü zaten çocuğun dikkat suresi 1,2 cümleyle sınırlı. Sonrasında ne dersen de dinlemez. Çocuğun ihtiyacı olan şey az konuşma ve fiziksel yönlendirmedir.
Yapmamasi gerektiğini bir defa 1,2 cümleyle ifade edip. Başka şeye yonlendirmelisin ( hadi seninle kule yapalim gibi) her defasinda sabirla ayni tepkiyi verirsen bir sure sonra vazgecicektir. Tabi bi uzman yardimi da alabilirsin.

Bizim uzman desteği almamiz şart. Gözde Erdoğan ile gorussem diye de düşünüyorum.

o kadının ona kötü davranıp davranmadığını bakıcının adını söyleyip gidelim mi diyin
bakalım ne tepki verecek orda ki psikolojik baskı aldıysa sebebi o olabilir

Sürekli oraya gitmek istiyor. Bakicisini çok seviyor asla şiddet ve türevleri yasamadi oğlum. Bakıcısı çok özenli.

Mutlaka pes eder , sabırlı olun bakalım bıde acır ayol tırnagımı yesem dıslerım kamasır tırnaklarımda agrır gıbı gelıyor onunda agrıyodur ıllakı

Özellikle bi yere carpinca tutmaya calisinca. Nasıl dayaniyorlarsa artık. Bi kere tirnagimi derinden kesmistim aman allahım. Uzayana kadar neler çektim.

şimdi 1 mm uzadi.. yememek için zor tutuyorum...:KK14: tırnaklara hiç bakmamam lazim elimi agzima sürmemem lazim. inanki denemeye çalışıyorum bu mecara kısa sürecek :KK53::KK53:

Alemsin valla. Yeme yeme gerçekten kötü birsey

26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır

not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
Anaaaaam:KK57::KK57::ruh:

Sürekli oraya gitmek istiyor. Bakicisini çok seviyor asla şiddet ve türevleri yasamadi oğlum. Bakıcısı çok özenli.

o zaman oyun oynadığı çocuklarla ve aralarındaki iletişime bakıp ve ne zaman tırnağını yediğini takip ettiniz mi

Selam kızlar

38 aylık bir oğlum var. Bir türlü de vazgeciremedigim alışkanlığı tırnak yemesi. Tırnaklarını yiyor yaklaşık 3 aydır :KK43: ilk farkettigimde çok üstüne gitmedim görmezden geldim. Şuan da da öyle görsem de ses çıkarmiyorum daha çok alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum. Güzel güzel konuşmayı denedim anlayacağı dilden anlattım ama nafile :KK43: doktoruyla görüştük yardım istedik ama fayda etmedi. Müdahale etmememiz gerektiğini 3 4 yaşlarındaki çocuklarda normal olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Ergenlige kadar da sürebilir dedi. Pedagog desteği almamız gerektiğini de vurguladı. Çünkü uzun süre tırnak yiyen çocukların psikolojik sorunları olabileceğini de söyledi.

Benim minik minnosumun ne sorunu olabilir ki yoksa farkında olmadan ona biz mi asiladik bu durumu. Canımı çok sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz.

Bu arada acı oje dediler onu da denedim ama ısrarla devam ediyor. Hepinize cook teşekkür ederim

benım kızımdada vardı aynı sorun ki bizim baba hala devam ediyor teyzede vardı o bıraktı gibi

kızımda şuan 9 yaşşında ve artık bıraktı gibi , çok nadir ikaz ediyorum
zamanla geçer

Bizim uzman desteği almamiz şart. Gözde Erdoğan ile gorussem diye de düşünüyorum.
Evet ben de gözde erdoganin kitaplarından edindiğim bilgiyi paylasmistim aslinda. :) kendisine ulasamasaniz bile kitaplarıyla da bu sorunu cozebilirsibiz diye düşünüyorum.

Selam kızlar

Tirnak yemek buyuktede cocuktada stres ve sikintinin disa vurma seklidir, cocuga kim bakiyor, siz calisiyormusunuz, cocugun yaninda tartisma cikariyormusunuz esinizle veya baskalarinin kavga ettigini duyuyormu. Cocugun gunluk icinde bulundugu ortami ve karsilastigi insanlari ve cocukl;ari gozlemleyin derim ben.

26 yaşındayım şu an bunu yazarken bile yiyorum
ay çok güzel ya :)
psikolojik bi sorunum olduğunu da sanmıyorum
bence tadı çok güzel kıtır kıtır

not: evet gerekten yiyorum yani koparıp atmıyorum
midende büyür dediler ama henüz bişey olmadı
bırakabileceğimi de sanmıyorum, annem sürekli uyarırdı şimdi de eşim uyarıyor yapma diye sinir oluyorum! karışmayın ya yiycem işte
:kusmuk:

Back
X