Öğrenilmiş çaresizlik mi ?

Durum şu olabiliyor.Kadın evin yükünü sırtlayıp hayatı kolaylaştrıyorsa erkek pasif kalıp suçlu siz gibi davranıp üste çıkmak istiyor erkeklik hakimiyet onda olsun istiyor.Sen pasif olsan o üstlenecek belki hayatı yada yoruldum diyip bırakıp gidecek.Senin böyle dışa dönük bir insan olduğunu bilip evlendiyse eğer belli ki şimdi hakimiyeti elinde tutmak için bastırmak istiyor seni.Oynadığı bir oyun kendi hatalarını örtbas etmek için.Sende oyun oyna.Yapmak istediklerini 2.plana it.Onun yapmak itediği şeyleri yap ve izle değişimi.Ama baktın değişmiyor.Hiç ummadığı anda hiç br şey söylemeden elimden geleni yaptım ama olmuyor de ve bitir.Değişmişse orta yolu bulup devam ettir.Ama kısa süreli değişim ise o daha büyük sıkıntı sana rol yapıyordur ardından patlayacaktır. Kendini sağlama al.Daha dik dur.Çok fazla muhatap olmadan ayrıl.

Dışardan gelip banyo yapiyorsun diyen adamdan medet ummazdim ben

Evlilikte saygı sevgi anlayış bittiği zaman o evlilik zaten bitmiş demektir...
şimdi kendinize sorun sizde hangisi var...?
sabretmek güzeldir ama kötü yanların yanında güzel birşeylerde varsa güzeldir...ALLAH YARDIMCNZ OLSUN....

Saygısız. Böyleleri aynı dilden anlar,aklını alacak akraban falan yok mu? Gözünü korkutsunlar ayağını denk alsın. Yoksa bu konuşmaktan falan anlamaz. Normal insan evladı olsa al karşına konuş farkında olmayabilir derdim. Ailesinde de bu şekilde büyütülmüş demek ki, sana aynısını yapıyor.

Böyle bir insanın neden suyuna gidilir ki?
Sana dünyayı dar ediyor, insan yerine koymuyor ve sen sabır diyorsun.
Neden ezdiriyorsun kendini?
Neden yeter demiyorsun?
Zamanında göstermediğin tepkileri şimdi göstermen sence işe yarayacak mı????

Evet kendi ailesinde sürekli bağırıs çağırs şiddet var . Geçen gün 18 yaşındaki kız kardeşini dövdü mesela . Cekinceleri var benden yana . Bazı konularda korkuyor ama beni kaybetmekten korktuğunu düşünmüyorum artik

Peki ne yapmalıyım gitmeli miyim?

Kaybetmekten korkuyor mu?
Arkadaş neden kendini bile bile kandırıyorsun?

Daha açık yazsanız da niye sabrettiğinizi bilsek?
Severek evlendik . Annem rahatsız onun iyileşmesini bekliyorum annemin. Tedavisi bitti sayılır tamamen bu hastalık kalkınca ortadan o zaman söyleyeceğim. Ve sunu istiyorum bir kere ayrıldık ve ben mücadele vermediğim için kendimi çok suclamistim. Şimdi onu istemiyorum. Artık tamamen elimden geleni yapip ayrılık olacaksa o şekilde ayrılmak istiyorum içimde hicbir şey kalmasın ona karşı istiyorum

Tamam sen boşan.
Ailene söyleme.
Annenin rahatsızlığı için yanında kaldığını söyle.
Elinden geleni daha ne yapacan,kolunun,bacağının mı kırılması gerek illa ki? Allahım korusun.
O zaman annen daha çok üzülmez mi?

Dışarıdan gelip de duş alıyorsun diye namusuma dil uzatan adamın dilini koparırım
Diğer yaptıkları teferruat onlara sıra bile gelmez

Bir erkek karısına "Dışarıdan gelip duş alıyorsun" diyorsa benim gözümde boşanmak için yeterli bir sebeptir. Ahlaklı, karakterli bir adam karısına bu imayı nasıl yapabilir ki?

her şeyi diyin de seviyorum demeyin,
bu muamemeyi kendinize reva görüyorsanız da çekmeye devam edin.
ama hiçbir canlı mahlukat suçsuz yere böylesi psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmayı haketmez.

Boşanmaya kalksan sana zarar verir, mezara kadar benimsin keolarından gibi durum. Ailene durumunu haber ver, dava açmadan evi terket, cinayet /dayak haberi okumayalım dikkat et kendine lütfen. Gözünü iki kere aç. Keşke hatasını kabul etse bi şekilde aile danışmanıyla görüşseniz... ancak onlar çözer. Kusur yüzzeyde değil derinde. Bütün aile hasta olabilir hatta. Kardeşini eşini dövmek neşir yani hadsiz:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…