Öğrenilmiş çaresizlik mi ?

Öyle diyordu ilk ayrıldığımız da . Boşanmamistik ama ayrı kalmıştık birleşince benden boşanırsan yaşatmam seni bilmem ne diyodu . Ama zora gelince iki kere yüzüğü çıkarıp elime verdi annesinin istediğini bişey olmadı diye.

her şeyi diyin de seviyorum demeyin,
bu muamemeyi kendinize reva görüyorsanız da çekmeye devam edin.
ama hiçbir canlı mahlukat suçsuz yere böylesi psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmayı haketmez.
Psikolojik şiddet evet tam olarak yaşadığım olay bu aslında başlıkta belirttiğim gibi öğrenilmiş bir çaresizlik mi şuan yaşadığım düzelir diye beklemek?

Psikolojik şiddet evet tam olarak yaşadığım olay bu aslında başlıkta belirttiğim gibi öğrenilmiş bir çaresizlik mi şuan yaşadığım düzelir diye beklemek?

kesinlikle,
düzelmez nasıl düzelecek ki? adamın karakteri bozuk, karakter sonradan düzelebilen bişey olsa keşke ama değil maalesef...

Düzelmesi için Eşinizin kendinde bisileri değistirmeyi istemesi lazim eşiniz kendinden memnun ki kendinde problem görmüyor siz ondan memnun degilsiniz ve problemin farkindasiniz yani sizin beklediğiniz o düzelme hic bir zaman olmaz. Zaten istesede karakter öle bisi ki gene ufacik olayda kendini belli eder.Eşiniz çok şiddet eğimli siz ilk önce bu konuda kendinizi koruyun ve kendinizin değerini bilip ona göre davranın.Size kimse bu durumu yaşatmaya hakki yok.

Seni sindirme çalışmaları son gaz devam ediyo demek, adamın umrunda değilsin böyle saygısızlıklara pabuç bırakırsan, ki şu an yaptığın bu, daha çok konu açarsın burada. Saygı saygı saygı! Kendine de saygın yok heralde bu davranışlar karşısında sadece zavallı gibi ağlamanın başka açıklaması olamaz.

Ne yapmalı peki ?

Bitir kardeşim, ne sana saygısı var ne fikirlerine. Kendi pislik zihniyetiyle ruhunu karartmasına izin verme, ben vermezdim.
Bak bu konuda çok haklısınız gercekten ruhumu kararttı önceden cıvıl cıvıl bir insandım. Şu hayata.bakarken hep bi pembe gözlüklerim vardı insanların tatlı dille cozemeyecekleri şey yoktur diye düşünürdüm. Benim ailemde sevgi vardı muhabbet vardı fikir özgürlüğü vardı. Rahatlık vardı. Şimdi ise hiçbirinden eser kalmadı bende konuşacak cümle kuracak bir zihin temizliğim bile kalmadı

Kendine bir iyilik yap ve ayril lutfen.

Okurken ben korktum ya psikopat sen yatarken gelse sicak su falan dokse niye kahvalti haxir degil diye.

Yemek yapmak temizlik yapmak zorunda degilsin ama sen o kavga edip cikip gidince aksama yemek yaparak sen agzima s...nda ben sana yemek yaparim mecburum mesajini vermissiniz

Şimdi değil 4 aydır aman psikolojik bunalımdadir diye düşündüm herşeyimi eksiksiz yapıyım da ben konuşup bahane edecek bişey bulamasın istedim bugün tartışıncca da hazrlamadım . Bugün öyle de düşündüm sıcak su da.geldi aklma bu kadar adilesebilir mi diye

Eşinde ozguven sorunu var ya da toplum tarafindan pohpohlanarak yeyistirilmis.Ciddi anlamda korkuyo senin bi seyler yapip uzerindeki gucunun azalacagindan.Sana gelince ogrenilmis caresizlik degil sadece toplumdan cekiniyosun ve biraz da kolayina geliyor olabilir.Degisimden korkma.insan hayata hayatta bir kere geliyo.Bir gun bile kaybetmemek lazim guzel yasamak icin.

Dışarıdan gelince hep duş alıyorsun mı ??? . Neyin kafası bu

Özgüven derken bnim onu aldattığımi mi düşünüyor sizce?

Allah çaresiz bırakmasın kimseyi. Yok mu ailen yaaa git bosan bu kisiden

Adilestiklirini okuyoruz izliyoruz. Anlattiklarinizda olumlu giden hicbir sey yok. Kacip kurtulun yeniden gülmeyi ögrenin. Bu dunya ya bi psikopati cekmeye gelmediniz

Kurtarılacak bir tarafı yok.Boşanmalısınız.

Lanlı lunlu konuşuyor, köle muamelesi yapıyor ,şiddette uyguluyor daha ne evliliğinden bahsediyorsunuz.

sevgili konu sahibi,

evlilik basli basina yipratici bir eylem. evcilik oyunlarini tenzih ederek yaziyorum.
bize ogretilmis semalar var; yemegi, osu, busu... bunlari yapinca sanki semadaki her seyi kullanacagiz ve sonuca erecegiz gibi oluyor. ancak hayat matematik denklemi degil.
insanlarin kendilerine tahammul etmeye dayandiklari anlar olabiliyor. belki de esiniz kotu bir surec yasiyor. sabir gosterin. su akar...

sen zevk alıyorsun sanırım, ya da hastalıklı bir şekilde aşıksın, bu adam seni dövücek ki yüzünü sıkıştırması dahi boşanma sebebi, okdr sinir oldumki sana...aynaya bak ve ben ezik miyim de. toparlan acilen kurtul o manyaktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…