Öğrenilmiş çaresizlik mi ?

kes sesini lan dediğinde ayrılmamışsınız

dışarıda duş alıp geliyosun dediğinde ayrılmamışsınız

yumruk atarım dediğinde ayrılmamışsınız

ne diyelim?

ayrılmayın, güzelce konuşun söz versin bir daha yapmaz mı diyelim?

Soz vermek mi ? öyle bir dünya yok sözünde durmayacağını da biliyorum bal gibi ben buraya yazdıkça silkeliyorsunuz beni Allah razı olsun kk dan . Sizin sayenizde böyle şeylerin normal olduğunu yeni boşanmaların normal olduğunu görür hale geldim . Kendi ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini biliyordum ve hep bir ışık bekliyordum . Buraya yazdıktan sonra o ışığın Bn olduğum kanısına vardım. Tek bir takıntı diyeceğim kendim için şu adamdan kopmak !

Ben de eşimle evliliğimin ilk yılı ciddi sorunlar yaşamıştım,kapıyı falan kırmıştı,bana dokunmadi o ayrı ama bu tepkisi bile yetmişti,valla gözünün yaşına bakmadim o işe gidince eşyalarımı topladım,bastim ailemin yanina gittim dönünce şok olmuş.Bazen erkeklere hadlerini bildirmek gerekiyor,gerektiği yerde dişinizi gösterin,karşılıklı anlayış,uzlaşma,empati ve saygı çok önemli.Bir süre ayrı kaldik birbirimize zaman tanıdık eşimle,şimdi Allah'a şükür iyiyiz,ikimizde öğrendik bazı şeyleri..

aslında ben orda ironi yapmıştım söz versin diye. söz vermek yalan bir şeydir.

dediğin gibi öğrenilmiş çaresizlik bu.

başka opsiyonum yok, başka çarem yok ona mecburum diye düşündüğünden (ve kocan da böyle düşündüğünden) böyle oluyor.

ailenle aran kötü mü? onların yanına git, orada bir iş meslek edinmeye çalış, gül gibi geçinir gidersiniz.

bu adam saygısız, üstelik seni aldattığını düşünecek denli psikopat, bir de şiddet göstermeye başlamış. daha kötüsü ne olabilir?

şu olabilir, ağzını burnunu kırar hastanelik olursun, emin ol çok zor değil bunlar.

bu evlilik düzelmez artık, kendini kurtar.

Boşanmayacaksan tam itaat et. Madem adamın yanından gitmeye niyetin yok, bir dediğini iki etme, ayaklarını yıka, her dediğini kabullen sus otur sinirlendirme ki öldürmesin seni sinir anında.

Verebileceğim en iyi cevap bu olabilir şu durumda. Bu adam düzelmeyecek. Böyle bir büyük başın her şeyini yapıp tepene çıkarmışsın. Sana ne saygısı ne de sevgisi var. Bunları da zamanla kazanmayacak hayır. Böyle biri asla değişmez.

He ille de kocamdır boşanmam diyorsan, ye dayağını otur. Çocuk da yap onların da hayatını karartırsınız birlikte.

Ailemle aram iyi ama annemin rahatsızlığından dolayı gitmiyorum yanlarına 1 2 Ay daha sabreder olmazsa bırakır giderim diye düşünüyodum taki böyle olana kadar . Arkamı dönüp gitekrar en doğru karar. Ve bunu birşey yaptığında yapmalıyım şuan kızların kizdiklari şeylere tepki vermedigim ve gitmediğim için. Birşey. Olunca gideceğim. Eşyalarımı toplayıp gideceğim

annen rahatsızsa ona da yardım edersin daha iyi olmaz mı?

bana kalırsa bir şey yapmasını bekleme çünkü zaten yapmış bir şey. yüzünü sıkması falan bir şey yani.

sana göre bir şey yaptığında geç olabilir, sana zarar vermiş olabilir, kalıcı hasar bırakabilir, psikolojini tamamen bozup toparlanamaz hale getirebilir.

güçlü ve kendindeyken bu kararı al ve uygula. değişmesi düzelmesi nası mümkün olacak sence? burdan bakınca olur yanı yok çünkü sevgisi bitmiş adamın belli oluyor tamamen.

Sabretme....
Çekilecek bir insan değil hadsiz, saygısız ve bencil
Ya susup sineceksin yada olayı hiç seviyesizleştirmeden onu hayatından çıkaracaksın.sakın karşı çıkıp misilleme yapma çünkü adam öfkesini kontrol edemiyor sana zarar verebilir, lütfen sevgi adı altında kimsenin egemonyasına alet olmayın bunun adı esaret oluyor evlilikte saygı,sevgi olmazsa o artık evlilik olmuyor....

İlle de kocam diye bi durumum yok aslında burda benim 4 aylık bi sıkıntıma şahit oldunuz . Ama evlilik ufacık bir sorun olunca koşa koşa kacacagim bir durum değil kaldı kı. Yaşadıklarım zor şeyler ve ben kendi mücadelemi vermek için bu kadar kaldım. Değersizleştm onun gözünde saygısı da kalmadı diyelim ama bunları yaşattığı için soğudum ondan . İlk hatasında bırakıp gitseydim pişman olsaydı vs gelip alsaydı ailemdenbu kez oyuna dönecek ve hiç bir ciddiyeti kalmayacakti bu evliliğin. Onu asla korumuyorum. Kendim için kaldım kendim için mücadele verdim . Ve ilerde elimden gelen herşeyi yaptım diyebilmek için katlandım . Gideceğim zaman da dönüşüm olmayacak

Akıllı, mantıklı birisiniz. Gözlerinizin kör olmamasına sevindim gerçekten.
Bu durumda dileğim kalıcı bir hasara yol açmaması eşinizin. Çünkü size vereceği hiçbir zararı umursamıyor gibi görünüyor. Umarım daha fazla yıpranmadan güzel sayfalar açarsınız kendinize. Annenize de çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim allah razı olsun

sinir oldum sana ya cidden!

adamı çoktan boşayıp tekmeyi basman gerekirken sen daha akşama yemek yapsam mı yapmasam mı diye soruyorsun!

çek git ailenin evine, aç boşanma davasını da, o da otursun zıkkım yesin o saatten sonra.

Böyle insanla hayat geçireceğinize yalnız kalın daha iyi, her türlü şiddet var, fiziksel, duygusal ve ekonomik. Çoğu kişi sadece fiziksel şiddeti dikkate alıyor ama duygusal ve ekonomik şiddette kadınların hayatını cehenneme çevirir. O yasak bu yasak üstüne bir de şiddet, sizi bilmem ama ben ayrılırdım.

Boşanmalısınız zira eşiniz psikopat düşüncelere sahip sapık ruhlu birisi. Yıllar evvel böyle bir erkek arkadaşım vardı. Hem ayrılmamam için hem de ayrılmam için elinden geleni yapıyordu. Sizin eşiniz gibi DENGESİZ bir RUH HASTASI. 4 ayda postaladım! Eğer onunla devam etse idim üzüm üzüme baka baka kararıcaktı.

Sabretme keşke bende kurtulsam! Neredeyse aynı dert aynı sorunlar...... birde herşeyde suçu sana yıkarlar suçsuzken suçlu ilan edilirsin, gelde delirme! içimdeki psikolojik alışkanlığı nasıl yenerim diye düşünmekten yoruldum

Bunu ben mi yazdım acaba fark etmeden diye kendimi alamadım, yalnız yolları bir ayıramadım gitti, sanır çekmekten gına geldi

Bunu ben mi yazdım acaba fark etmeden diye kendimi alamadım, yalnız yolları bir ayıramadım gitti, sanır çekmekten gına geldi

Ben de şans verdim, düzelir belki dedim ama yoooook daha kötüye gitti işler. Affediyor diye yüz buldukça daha kötü. Kıskançlık hat safhada. Yolda yürürken biri baksın vay sen misin benim hatunuma bakan. Böyle aptal saptal şeyler. Sürekli kavga ederdi birileriyle. Fiziksel şiddetini görmedim bana ama hep psikolojik şiddet. İçip içip sapıtırdı pislik. Benim dedim bununla ne işim var yok kızım yoook aklını peynir ekmekle mi yedin def et şunu dedim. Çok ayak diresede güle güle oldu sonu. Bu tipler birde bırakırsan başına bela olurum yok hayatı sana zindan ederim tiplerinden. Korkmucaksın basacaksın tekmeyi. Sonra pusup kalıyor. Hatırladıkca sinirim bozuldu gece gece!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…