Bunu söylemeye dilim varmamıştı ama kızım okula başladıktan sonra aynı fikirdeyim bende maalesef…bu arada öğretmen camiasından öyle iğrenç insanlar tanıdım ki. öyle gülünç şeylere şahit oldum ki. okumak herkesi geliştirmiyor maalesef.
Yooo ciddiyim, yanlış bildiğim bir şey mi var. Komşularım fırıncı, hayatları tersine işliyor resmen. Bir fırıncıya en iyi eş ev hanımıdır. Normal mesaisi olan bir insanla düzenli bir evlilik hayatı çok zor.Bu şaka galiba, espri olsun diye yazdınız di mi
Adama çok da gönlünüz yok zaten belli ki, koca olsun da çamurdan olsun. Boşuna oyalamayın adamıBen öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Evet en önemlisi de bu. Fırıncı diye kültür seviyesi bir öğretmenden çok aşağıda demek yanlış olur. Fırıncı tanıdığım bir aile de var. Çok lüks bir fırın haline getirdiler işyerlerini. Gayet de düzgün insanlar. İş saatleri harici olumsuz birşey görmüyorum ben.Demek ki ezik bir insan değil kendine güveni var. O da güzel bence.
Nasıl kültürlü bir hayat sürüyor mesela?Eşimin işyerinde bir işçi diş doktoru ile evli. Ama adam babadan emlak zengini ve paradan mıdır yaşam tarzı ya da gezip görmekten midir bilmem ama kendisi kültürlü bir hayat sürüyor.
Maddi problem olmadığı için birçoğunun gidemediği tiyatrolara, konserlere gidebiliyorlar en basiti. Kendisini gayet geliştirmiş. Eşine hitabı, oturup kalkması, giyimi, ikamet ettikleri semt daha saymayacağım gözlemlerim ortalamanın üzerinde.Nasıl kültürlü bir hayat sürüyor mesela?
Kültür sosyal etkinliklere katılım sıklığı hitabı ve oturduğu semtten oluyormuşNasıl kültürlü bir hayat sürüyor mesela?
Hangi tiyatro, hangi konser mesela? Devlet senfoni de konser veriyor, muse da, aleyna tilki de.Maddi problem olmadığı için birçoğunun gidemediği tiyatrolara, konserlere gidebiliyorlar en basiti. Kendisini gayet geliştirmiş. Eşine hitabı, oturup kalkması, giyimi, ikamet ettikleri semt daha saymayacağım gözlemlerim ortalamanın üzerinde.
Kazma kürek işçisi gibi anlaşılmasın yalnız. O da lise mezunudur. Birçok öğretmenden daha kültürlü olduğundan eminim.
ne diyorsun?şimdi ben semt değiştirsem biraz da fazla param olsa aniden bir İlber Ortaylı olurum yanii?Kültür sosyal etkinliklere katılım sıklığı hitabı ve oturduğu semtten oluyormuş
Oturduğu semte hiç girmedim, komik o kısım baya.Kültür sosyal etkinliklere katılım sıklığı hitabı ve oturduğu semtten oluyormuş
Biraz konsere müzeye de gidersen fazlasını bile olabilrsinne diyorsun?şimdi ben semt değiştirsem biraz da fazla param olsa aniden bir İlber Ortaylı olurum yanii?
Ben müzeyyen ilmiye çığ olmak istiyorum, mümkün müdür?ne diyorsun?şimdi ben semt değiştirsem biraz da fazla param olsa aniden bir İlber Ortaylı olurum yanii?
alt komşum operacı.yıllardır dinlerim onu sesi gelir ama bana tek yeteneği bulaşmadı.okumadan olmuyormuş bak.konservatuvara gitmem lazımmışBiraz konsere müzeye de gidersen fazlasını bile olabilrsin
sümerolog du o.kızın ödevlerini yaparken öğrenmiştim.çok tatlı bir kadın.ol tabi 2 gün de sökersin sümer alfabesiniBen müzeyyen ilmiye çığ olmak istiyorum, mümkün müdür?
Gerçekten şaka bi yana kültür çok kapsamlı bi kavram. Param olursa istediğim yerde otururum, sinemaya tatile giderim de kültürlü olmuş olur muyum sadece bunlarla. Bunlar salt ölçüt değilOturduğu semte hiç girmedim, komik o kısım baya.
Evet kültür var kültür var. Ülkemizin şartlarındaki kültürden bahsedebiliriz tabi ki bunu bu kadar büyütmeye gerek yok. İlla devlet destekli olmak zorunda da değil. Bulunduğum şehirde çok güzel dans gecelerine de katılıyorlar mesela.. Aynı çizgide buluşmak çok kaba bir tabir olur bu durumu yansıtmaz. Çünkü iki ilkokul mezunu da aynı çizgide buluşabilir evliliklerinde.Hangi tiyatro, hangi konser mesela? Devlet senfoni de konser veriyor, muse da, aleyna tilki de.
Uzatmak istemiyorum da kültür vaaar, kültür var. Kültürlü bir hayat sürüyor biraz havada kalan biraz da komik bir tabir. Eşiyle aynı çizgide buluşabiliyor denir ancak.
İşte bazı insanlara göre salt ölçüt demek ki. Para varsa gezersin tozarsın, ondan biraz bundan biraz yaparsın, ağzın da biraz laf yapıyor ve iyi semtte oturuyorsan kültürlü oldun, yaşasınGerçekten şaka bi yana kültür çok kapsamlı bi kavram. Param olursa istediğim yerde otururum, sinemaya tatile giderim de kültürlü olmuş olur muyum sadece bunlarla. Bunlar salt ölçüt değil
Yok canım sende kültürlü sayılabilirsin. Kaç kişi vardır komşusu operacı olanalt komşum operacı.yıllardır dinlerim onu sesi gelir ama bana tek yeteneği bulaşmadı.okumadan olmuyormuş bak.konservatuvara gitmem lazımmış
Yok canım sende kültürlü sayılabilirsin. Kaç kişi vardır komşusu operacı olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?