Öğretmen ile fırıncı evliliği

Pembe abla sen misin
Ya o kim bilmiyorum ben bir de beğenmedim falan atılmış postuma konjonktür neyse ondan bahsettim gerçekleri duymak ya da okumak insanları niçin sinirlendiriyor anlamak mümkün değil. Bakın benim eşim Türkiye’de sayılı lise ve üniversiteden mezun üç dil biliyor global bir firmada makina mühendisi ben anadolu lisesi ardından da orta derecede bir üniversiteden iibf mezunuyum gelirim onunkinin 2 katından fazla bu reva mı şimdi? Keza doktorlarımız boş beleş işler yapıp yandaşlıktan ihale kapan tiplerden çok çok daha az kazanıyor ve daha az saygı görüyor ortam böyleyken statü karşılaştırmanın bir manası olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Nesi beğenilmiyor bu yazılanların, komik.. Dar kısa paça pantolonlu nargile sevdalısı vasıfsız yandaş müteahhitlerin eşleri yazılanlardan rahatsız sanırım

Ben ülkemize gelen yabancılara duyulan hayranlık ve niteliklerine,eğitimlerine bakılmaksızın kendilerine sunulan iş imkanlarından bahsetmiştim.

Ben ülkemize gelen yabancılara duyulan hayranlık ve niteliklerine,eğitimlerine bakılmaksızın kendilerine sunulan iş imkanlarından bahsetmiştim.
Ülkemize gelen yabancı turist mi bahsettiğin? Nasıl bir hayranlık, gerçekten anlamıyorum ne demek istediğini. Ya da mültecilerden falan mı bahsediyorsun? Farklı şeyler mi konuşuyoruz biz?

Sosyal statüyü paraya endekslediğiniz için beğenilmiyor yazdıklarınız. Statü nedir ne değildir onu bir öğrenmeniz gerek önce.

Eğitim bal gibi de önemlidir dediğiniz gibi. Ortaokul mezunu eski sevgilim vardı sürekli okumuş etmişsin ama diyordu. Sonra beni aldattı. Kendisi sanayide çalışıyor şimdi düşünüyorum da o beni aldatmasaydı biz evlenseydik ben onunla ne paylaşabilirdim. Genelde eğitim seviyesi benden düşük kişilerle konuştum hepsi de aşağılık kompleksi içindeydi. Ve aramızda inanın doğru düzgün sohbet olmuyordu. Babam da sizin gibi düşünüyor. Ama önceden aşk, sevgi daha önemli derdim. Şimdi görüyorum ki hiç öyle değil. Ve boşanmış eski aile dostumuz kadın bana sıkça öğüt verirdi aman sakın sen okumuş etmişsin olmaz. Bak benim başıma gelenleri görmüyor musun derdi. Mutlu olanlar da var evet ama bunlar istisna. Günümüzde evlilik zaten zor insanların tahammül seviyesi düşük. Böyle bir riske girmek istemezdim.

Beyin göçü olmaz mı ya. Bu sene biri çapa biri itü mezunu iki kuzenim yurt dışına gitti. Hacettepe ve 9 eylül mezunu iki kuzen de eşlerinin de gitme durumuna göre gidecekler. Bu kişiler okullarını iyi derecelerle bitirmiş, birden fazla yabancı dili olan tıp, mühendislik, avukatlık okumuş insanlar. Şartlar kötü. Gidebilen gidiyor.

Bunca emek verdik karşılığını alamadık, kazanamıyoruz deyin bari… ortam nargileci müteahhitlere kaldıysa bir gün geri alırız elbet. Yazdıklarınız ve tahsiliniz hiç örtüşmedi açıkçası. Siz sadece diploma almış gibisiniz.

Sosyal statüyü paraya endekslediğiniz için beğenilmiyor yazdıklarınız. Statü nedir ne değildir onu bir öğrenmeniz gerek önce.
Sanırım okuduğunuzu anlamamışsınız ikisini farklı ele aldım yalnızca kafa ütülememek için uzatmadım. Sosyal statü yanında sorumluluk prestij ve belli haklar getirir yüksek kazanç da bunlardan biridir(zengin kız fakir erkek tanımlaması/sosyoekonomik statü de buna dahildir yani) beğenilsin ya da beğenilmesin yazdıklarım çok umrumda değil açıkçası en nihayetinde sistem eleştirisidir aynı fikirde olmak zorunda değiliz

Beğenilsin ya da beğenilmesin umurunuzda değilse insanları beğenmeyenler şunun bunun eşi heralde diye aşağılayıcı yorumlar yapmazdınız sanıyorum. Sözleriniz ve davranışlarınız birbirini tutmuyor.

Eee işte ben de bir gün alınacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum ve ülkemi basite kaçıp bırakıp gitmiyorum. Bakın hanım efendi ben vatanperver bir şekilde yetiştirilmiş ülkesine ve insanlarına aşık bir asker emeklisi kızıyım ülkemde adil bir sistem istemek en doğal hakkım, kendi kazandığımın bile çok daha donanımlı bir insanın kazancından fazla olmasını sistemin adaletsizliğine bağlıyorum yazdıklarımın nesini anlamadınız da böyle alakasız bir cevap verdiniz?

Ülkemize gelen yabancı turist mi bahsettiğin? Nasıl bir hayranlık, gerçekten anlamıyorum ne demek istediğini. Ya da mültecilerden falan mı bahsediyorsun? Farklı şeyler mi konuşuyoruz biz?

Avrupadan 10 sene önce sadece İngiliz veya Amerikalı olduğu için gelip Türkiye'de dil okulları ve kolejlerde el üstünde tutulan ve yeterli eğitimi olmamasına rağmen eğitmen payesi verilen yabancılar , kırık Türkçesiyle konuştuğu için bir anda önce internette ünlenen ve 3 günde şef payesi verilen yabancı uyruklular vb lerinden bahsediyorum.

Tüm milletler önce kendi vatandaşına iş imkanı ve barınma ,sağlık hakkı sunarken; özellikle son yıllarda ülkemizde işler tersine döndü.

Siz nasıl ki fikirlerinizi beyan etmekte özgürseniz ben de öyleyim hakarete varmadığı sürece, bu yüzden yazılanları bir kez daha okumanızı rica eder, iyi günler dilerim.

Bir dili o dili doğduğundan beri konuşandan daha iyi kimse öğretemez. Yabancı ülkelerde de aynı şey geçerli, kuzenim 5-6 sene önce amerikaya gitti kendi şirketi bünyesinde. Eşi iibf mezunu. Bir süre işsizdi nasıl bir yol izledi bilmiyorum ama şu an bir üniversitede Türk dili derslerine giriyor kadın. Kolejde yabancı dil dersine giren yabancı öğretmen de tercih sebebidir. Bu hayranlık değil dili doğru öğrenmek için gereklidir.

Şef olarak bahsettiğini bilmiyorum, tv ya da sosyal medya fenomeni takip etmiyorum. O yüzden nedir necidir, ne gibi yetkinliklere sahiptir yorum yapamam. Ne desem yanlış olur şu durumda.

Siz nasıl ki fikirlerinizi beyan etmekte özgürseniz ben de öyleyim hakarete varmadığı sürece, bu yüzden yazılanları bir kez daha okumanızı rica eder, iyi günler dilerim.
Fikir beyan ederken insanları aşağılamaya çalışırsanız tepki görürsünüz, bu kadar basit.

Bence esnaf ile evlenmek memur ile evlenmekten daha iyidir diye düşünüyorum.
Memur şehir değiştirebilir,esnaf kafayı kullanir çalışırsa yaşadığı yerde güzel bir hayat sürebilir.

Bence esnaf ile evlenmek memur ile evlenmekten daha iyidir diye düşünüyorum.
Memur şehir değiştirebilir,esnaf kafayı kullanir çalışırsa yaşadığı yerde güzel bir hayat sürebilir.
niye herkes para odaklı yorum yapıyor ki?uymayan kafa yapıları ne olacak?beraber bir kitabın kritiğini bile yapamamak ne olacak?

İşte bunlar hep ön yargı

hizuran tam olarak önyargı da denilemez. Tv yayınlarında gösterilen programlarla insan zihninde görsel anımsama ve canlandırma gerçekleşiyor.

Fırın denince akla son dönem fırınları gelmiyor bu nedenle.

Mesela yemek yarışmalarıyla popüler hale gelen "şef" akımı sebebiyle şu anda pek çok insan kendini artık "aşçı" olarak değil "şef" olarak tanıtıyor.

Şef denilince kaç kişinin aklına esnaf lokantası geliyor ? Tamamen algı yönetimiyle ilgili.

Bu yazdıklarınız ön yargının sebebidir işte toplumsal genel kabuller çerçevesinde aklımıza gelen ilk simge "ön yargı" olusturur. Bu illaki olumsuz olmak zorunda değildir esasen. Zamanla olumsuz anlam yüklenmiş. Hepimizin kafasında değişik kavramlar ile ilgili belirli bir şema var. Karşımıza çıkan kavramı bu şema doğrultusunda tanımlıyoruz. Bu şema ön yargılarımızı doğuruyor. Ama itiraf etmek gerekirse "fırıncı" deyince benim de aklımda aynı imge beliriyor. Sıcaktan kavrulmuş, isli beyaz atletiyle, kocaman küreğiyle ekmek pişiren adamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…