- 30 Temmuz 2022
- 414
- 1.277
- 33
Ya o kim bilmiyorum benPembe abla sen misin
Hayran olunmayacak gibi değil çünkü.
Hadi diyelim dediğin gibi niteliksiz biri gitsin türk dönercisinde garson olarak çalışsın, ömrü tamamen bu çizgide gitsin dil falan da öğrenmesin, kendi çevresinden çıkmasın. Bu o insanın yaşam standardının değişmediğini göstermez ki. Burada kalırsa kazanacağı paradan fazlasını kazanacak, daha gelişmiş haklara sahip olacak, emekli olduğunda açlık sınırının yarısını kazanmayacak, çocuk yaptığında çocuk yardımı alacak, çocukları devlet okullarında iyi eğitim alacak vs.
Ülkemize gelen yabancı turist mi bahsettiğin? Nasıl bir hayranlık, gerçekten anlamıyorum ne demek istediğini. Ya da mültecilerden falan mı bahsediyorsun? Farklı şeyler mi konuşuyoruz biz?Ben ülkemize gelen yabancılara duyulan hayranlık ve niteliklerine,eğitimlerine bakılmaksızın kendilerine sunulan iş imkanlarından bahsetmiştim.
Sosyal statüyü paraya endekslediğiniz için beğenilmiyor yazdıklarınız. Statü nedir ne değildir onu bir öğrenmeniz gerek önce.Ya o kim bilmiyorum benbir de beğenmedim falan atılmış postuma konjonktür neyse ondan bahsettim gerçekleri duymak ya da okumak insanları niçin sinirlendiriyor anlamak mümkün değil. Bakın benim eşim Türkiye’de sayılı lise ve üniversiteden mezun üç dil biliyor global bir firmada makina mühendisi ben anadolu lisesi ardından da orta derecede bir üniversiteden iibf mezunuyum gelirim onunkinin 2 katından fazla bu reva mı şimdi? Keza doktorlarımız boş beleş işler yapıp yandaşlıktan ihale kapan tiplerden çok çok daha az kazanıyor ve daha az saygı görüyor ortam böyleyken statü karşılaştırmanın bir manası olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Nesi beğenilmiyor bu yazılanların, komik.. Dar kısa paça pantolonlu nargile sevdalısı vasıfsız yandaş müteahhitlerin eşleri yazılanlardan rahatsız sanırım
Eğitim bal gibi de önemlidir dediğiniz gibi. Ortaokul mezunu eski sevgilim vardı sürekli okumuş etmişsin ama diyordu. Sonra beni aldattı. Kendisi sanayide çalışıyor şimdi düşünüyorum da o beni aldatmasaydı biz evlenseydik ben onunla ne paylaşabilirdim. Genelde eğitim seviyesi benden düşük kişilerle konuştum hepsi de aşağılık kompleksi içindeydi. Ve aramızda inanın doğru düzgün sohbet olmuyordu. Babam da sizin gibi düşünüyor. Ama önceden aşk, sevgi daha önemli derdim. Şimdi görüyorum ki hiç öyle değil. Ve boşanmış eski aile dostumuz kadın bana sıkça öğüt verirdi aman sakın sen okumuş etmişsin olmaz. Bak benim başıma gelenleri görmüyor musun derdi. Mutlu olanlar da var evet ama bunlar istisna. Günümüzde evlilik zaten zor insanların tahammül seviyesi düşük. Böyle bir riske girmek istemezdim.Şu konularda ülkemizin durumuna çok üzülüyorum . Eğitimli olmak çokta önemli değilmiş algısı yaratılmasından. Üniversite bile başlı başına kültürdür. Kendi adlarıyla "... Üni. kültüründe " diye bir durumu vardır . Giden insanlar yabancı ülkelerden insanlarla arkadaşlık yapar . Başka şehrin çocukları tanışır birbirinin bile kültürünü öğrenirsin . Bir vizyon getirir . Hayat görüşünü değiştirir . Az parayla yaşamayı öğrenirsin . Onun haricinde alınan lisans eğitimini ,bir alanda uzmanlaşmayı söylemiyorum bile. Hayatında hiç gitmedigin yerlere gitme fırsatı bulursun . Azıcık vizyonun varsa şimdi imkansız ama bizim dönemde hem şehirleri hemde ülkeleri dolaşma imkanın vardı.
Velhasıl kelam lisans mezunu ile lise mezunu bir değildir. Bu kötü birşey de değildir . Bence sorun öğrencisine vizyon katması gereken bir eğitmenin hala görücü usulü bir fırıncı ile tanışmayı istemesinde . Bir öğretmen kendisi okuyacak ,geliştirecek ve vizyonu sürekli değişecek ki öğrencilerine yeni şeyler katabilsin . Mühendisim bir mühendisle evlendim bu sayede onun aldığı eğitimlerden de faydalanıyorum . Bana bir şeyler katıyor . Araştırma yapmayi seviyor . Kitap okumayı gereksiz görmüyor . Fırıncı adam sabahin kör vaktinde çıkacak bedenen yorulacak akşam bir öğretmen ile ne paylaşacaklar merak ettim .
Bunca emek verdik karşılığını alamadık, kazanamıyoruz deyin bari… ortam nargileci müteahhitlere kaldıysa bir gün geri alırız elbet. Yazdıklarınız ve tahsiliniz hiç örtüşmedi açıkçası. Siz sadece diploma almış gibisiniz.Ya o kim bilmiyorum benbir de beğenmedim falan atılmış postuma konjonktür neyse ondan bahsettim gerçekleri duymak ya da okumak insanları niçin sinirlendiriyor anlamak mümkün değil. Bakın benim eşim Türkiye’de sayılı lise ve üniversiteden mezun üç dil biliyor global bir firmada makina mühendisi ben anadolu lisesi ardından da orta derecede bir üniversiteden iibf mezunuyum gelirim onunkinin 2 katından fazla bu reva mı şimdi? Keza doktorlarımız boş beleş işler yapıp yandaşlıktan ihale kapan tiplerden çok çok daha az kazanıyor ve daha az saygı görüyor ortam böyleyken statü karşılaştırmanın bir manası olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Nesi beğenilmiyor bu yazılanların, komik.. Dar kısa paça pantolonlu nargile sevdalısı vasıfsız yandaş müteahhitlerin eşleri yazılanlardan rahatsız sanırım
Sanırım okuduğunuzu anlamamışsınız ikisini farklı ele aldım yalnızca kafa ütülememek için uzatmadım. Sosyal statü yanında sorumluluk prestij ve belli haklar getirir yüksek kazanç da bunlardan biridir(zengin kız fakir erkek tanımlaması/sosyoekonomik statü de buna dahildir yani) beğenilsin ya da beğenilmesin yazdıklarım çok umrumda değil açıkçası en nihayetinde sistem eleştirisidir aynı fikirde olmak zorunda değilizSosyal statüyü paraya endekslediğiniz için beğenilmiyor yazdıklarınız. Statü nedir ne değildir onu bir öğrenmeniz gerek önce.
Beğenilsin ya da beğenilmesin umurunuzda değilse insanları beğenmeyenler şunun bunun eşi heralde diye aşağılayıcı yorumlar yapmazdınız sanıyorum. Sözleriniz ve davranışlarınız birbirini tutmuyor.Sanırım okuduğunuzu anlamamışsınız ikisini farklı ele aldım yalnızca kafa ütülememek için uzatmadım. Sosyal statü yanında sorumluluk prestij ve belli haklar getirir yüksek kazanç da bunlardan biridir(zengin kız fakir erkek tanımlaması/sosyoekonomik statü de buna dahildir yani) beğenilsin ya da beğenilmesin yazdıklarım çok umrumda değil açıkçası en nihayetinde sistem eleştirisidir aynı fikirde olmak zorunda değiliz
Eee işte ben de bir gün alınacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum ve ülkemi basite kaçıp bırakıp gitmiyorum. Bakın hanım efendi ben vatanperver bir şekilde yetiştirilmiş ülkesine ve insanlarına aşık bir asker emeklisi kızıyım ülkemde adil bir sistem istemek en doğal hakkım, kendi kazandığımın bile çok daha donanımlı bir insanın kazancından fazla olmasını sistemin adaletsizliğine bağlıyorum yazdıklarımın nesini anlamadınız da böyle alakasız bir cevap verdiniz?Bunca emek verdik karşılığını alamadık, kazanamıyoruz deyin bari… ortam nargileci müteahhitlere kaldıysa bir gün geri alırız elbet. Yazdıklarınız ve tahsiliniz hiç örtüşmedi açıkçası. Siz sadece diploma almış gibisiniz.
Ülkemize gelen yabancı turist mi bahsettiğin? Nasıl bir hayranlık, gerçekten anlamıyorum ne demek istediğini. Ya da mültecilerden falan mı bahsediyorsun? Farklı şeyler mi konuşuyoruz biz?
Siz nasıl ki fikirlerinizi beyan etmekte özgürseniz ben de öyleyim hakarete varmadığı sürece, bu yüzden yazılanları bir kez daha okumanızı rica eder, iyi günler dilerim.Beğenilsin ya da beğenilmesin umurunuzda değilse insanları beğenmeyenler şunun bunun eşi heralde diye aşağılayıcı yorumlar yapmazdınız sanıyorum. Sözleriniz ve davranışlarınız birbirini tutmuyor.
Siz daha çok eğitimsiz zenginlere özeniyor gibi yazmışsınız. Yanlış ifade ettiniz kendinizi o zamanEee işte ben de bir gün alınacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum ve ülkemi basite kaçıp bırakıp gitmiyorum.
Bir dili o dili doğduğundan beri konuşandan daha iyi kimse öğretemez. Yabancı ülkelerde de aynı şey geçerli, kuzenim 5-6 sene önce amerikaya gitti kendi şirketi bünyesinde. Eşi iibf mezunu. Bir süre işsizdi nasıl bir yol izledi bilmiyorum ama şu an bir üniversitede Türk dili derslerine giriyor kadın. Kolejde yabancı dil dersine giren yabancı öğretmen de tercih sebebidir. Bu hayranlık değil dili doğru öğrenmek için gereklidir.Avrupadan 10 sene önce sadece İngiliz veya Amerikalı olduğu için gelip Türkiye'de dil okulları ve kolejlerde el üstünde tutulan ve yeterli eğitimi olmamasına rağmen eğitmen payesi verilen yabancılar , kırık Türkçesiyle konuştuğu için bir anda önce internette ünlenen ve 3 günde şef payesi verilen yabancı uyruklular vb lerinden bahsediyorum.
Tüm milletler önce kendi vatandaşına iş imkanı ve barınma ,sağlık hakkı sunarken; özellikle son yıllarda ülkemizde işler tersine döndü.
Fikir beyan ederken insanları aşağılamaya çalışırsanız tepki görürsünüz, bu kadar basit.Siz nasıl ki fikirlerinizi beyan etmekte özgürseniz ben de öyleyim hakarete varmadığı sürece, bu yüzden yazılanları bir kez daha okumanızı rica eder, iyi günler dilerim.
niye herkes para odaklı yorum yapıyor ki?uymayan kafa yapıları ne olacak?beraber bir kitabın kritiğini bile yapamamak ne olacak?Bence esnaf ile evlenmek memur ile evlenmekten daha iyidir diye düşünüyorum.
Memur şehir değiştirebilir,esnaf kafayı kullanir çalışırsa yaşadığı yerde güzel bir hayat sürebilir.
Çünkü kendileri de kitap okumuyorlar ki. Önemli kriterler değil onlar.niye herkes para odaklı yorum yapıyor ki?uymayan kafa yapıları ne olacak?beraber bir kitabın kritiğini bile yapamamak ne olacak?
Fırıncı deyince akla hemen odun fırını ( çoğu yerde kalmamasına ve fırınlar doğalgazla çalışmasına rağmen ) , ateşin karşısında kavrulan beyaz atletli erkek geldiği için olabilir mi ?
İşte bunlar hep ön yargı
Bu yazdıklarınız ön yargının sebebidir iştehizuran tam olarak önyargı da denilemez. Tv yayınlarında gösterilen programlarla insan zihninde görsel anımsama ve canlandırma gerçekleşiyor.
Fırın denince akla son dönem fırınları gelmiyor bu nedenle.
Mesela yemek yarışmalarıyla popüler hale gelen "şef" akımı sebebiyle şu anda pek çok insan kendini artık "aşçı" olarak değil "şef" olarak tanıtıyor.
Şef denilince kaç kişinin aklına esnaf lokantası geliyor ? Tamamen algı yönetimiyle ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?