Ya çok acayip bir soru değil mi bu?Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Fırın kendisinin mi?Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Konu sahibi, arkadaşa katılıyorum. Ortada büyük bir aşk olsa amenna ama o yokken böyle bir riske girilmez bence...evliliği yürüten karakterdir ama bazı şeyler de denklik gerektirir...Kendiniz tanişsaniz sevseniz neyse de arkadaşınız niye sizi firinciyla tanıştırdı? Görücü usulünde genelde denklik ararlar.
Ben olsam seviyorsam,adam kafamdaki şartlara uyuyorsa her halükarda evlenirim ama çok da sevmiyorsam şöyle düşünürüm, benim her şeyden çok tatilim var, esnaf adamın ne tatili ne saati var. Erken çıkıp geç gelecek,hele ramazanda ailecek oruç acamayacagiz. Ben üç ay tatilimi hep evde geçireceğim,ya da bekar gibi tek gideceğim (ki genelde bizim TC kadını bunu yapmaz) tüm hayatım evde kocamı beklemekle geçecek. Vakti olduğu zamanlarda da dinlenmek isteyecek vs vs vs....
Bence kendiniz gibi memurlarla öğretmenlerle tanışın
Aynı meslek aynı yaş aynı memleketten bile binlerce sorun çıkabiliyorken.. Bence sorunlar çıkar aynı dili konuşabileceginizi düşünmüyorumBen öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Buna maalesef katılıyorum bazıları nasil öğretmen olmus hayret ediyorum.bu arada öğretmen camiasından öyle iğrenç insanlar tanıdım ki. öyle gülünç şeylere şahit oldum ki. okumak herkesi geliştirmiyor maalesef.
Ömrünün geri kalanında o fırından yaptıracağı pişirim ve unlu mamullere ucretsiz erişebileceğinin sözünü alıp ; "bir ihtimal olur ya" diyerek tanıştırmis olabilir.Kendiniz tanişsaniz sevseniz neyse de arkadaşınız niye sizi firinciyla tanıştırdı?
Bu dediğine yüzde yüz katılıyorum. Benim arkadaşım işe herkesten erken gidiyor ve 4te çıkıyor. Bilgisayarla ilgili bir işi var,bazen evden çalışıyor. Kocası da sanayide bir şey.Bence memur memur ile evlenmeli neden derseniz sizin her türlü zorluğunuzu anlaması ve empati yapması açısından, mesela eşim de ben de aynı meslekteniz bem nöbet günüm olunca çok yoruluyorum ve esimde aynı durumu yaşadığından o günlerde asla evde beni yormaz yemeği falan o halleder , ben de onun nöbet günlerinde onu hiç kaldırmam , eğer ben kendi meslegimde biri ile değil de bir firinci ile evli olsaydım asla beni anlamayacaktı ve hatta senin işinde ne var cnm tüm gün oturup çay kahve içiyorsunuz derdi ( bunu yaşayan bir arkadaşım vardı) yani eğer aşık falan değilseniz tercih etmeyin derim
Aynen öyle, branş öğretmeniyim keza eşim de öyle, ikimiz de okulda o kadar çok konuşuyoruz ki eve gelince hal kalmıyor, mental sağlık kalmıyor, ve o çok görülen tatillerde beynimiz kendini anca toparlıyor, kendi evinde çocuklarına tahammül edemeyenler 40 kişilik sınıflardaki öğretmenleri anlar mı bilmem , işte bu yüzden herkes dengi ile evlenmeli , yaptığı işi küçümsemeyen ve destek olacak bir eş ile olmalı..Bu dediğine yüzde yüz katılıyorum. Benim arkadaşım işe herkesten erken gidiyor ve 4te çıkıyor. Bilgisayarla ilgili bir işi var,bazen evden çalışıyor. Kocası da sanayide bir şey.
Adama göre kadın zaten iş mi yapıyor,erkenden geliyor.
Evet,diğer çalışanlara göre erken geliyor ama diğer çalışanlar işe 9da başlarken o 7de basliyor. Kimse bunu görmüyor.
Pandemide ve sonrasında bazen evden çalışıyor, yetiştirmesi gereken tonla şey var. Ama kocası "tüm gün evdeydin" diyor.
Kadın ne zaman yakınsa "seninki de iş mi,ben sanayide ne yapıyorum biliyor musun" diyor.
Tamam,kadın sanaiyede çalışmıyor ama hiç bir şey yapmıyor da ona bosuna mi para veriyor koca şirket?
Bazen de böyle birbirini anlayamayabiliyor insnalar.
Hele kadın öğretmense bizim toplumun gözünde az çok imajı belli. Yattığı yerden maaş alan,yılın yarısi tatil olan,günde 6 saat, bazen daha az çalışan bir meslek grubu. Stres yok, kovuldum derdi yok. 45 dakkada bir 15 dakika mola verilen hiç iş yok.
Ama kimse bilmez ki tüm gün konuşuyor, faranjit oluyor, çocuk/ergen ile uğraşmak enerji gerektiren bir iş, branş öğretmeniyse 6 sınıfın 6sina da aynı şeyleri tekrar etmek insanın ruhunu emen bir şey...
O yüzden muhtemelen, biraz da anlayışsız biriyse duyacağı laf sadece "sen benim o sıcakta nasıl yorulduğumu biliyor musun,biraz anlayış" olacaktir
Bide firinciya sormak lazım çalışan bayan ister mi
Yada öğretmen
Arkadaş tanıştırmış çıktınız mı hiç başbaşa kalıp konuşma anlaşma karşılıklı duygular oldumu
Insanlari meslekleriyle değilde kendini yetiştirmesiyle karakteriyle kişiliğiyle gozden gecirmek lazım
Üniversite mezunu olupta insanlıktan nasip almamış bir dünya kişi var ortalıkta
Bir simit uğruna ne canlar gidiyor ya rabb diyesim geldiKızım ekmek olmuş 4 lira, bu gidişle 5 olur 6 olur. Ne yap ne et kaçırma bu adamı. Simit açma da satıyorlar mı?
Maaş konusunda o kadar haklısın ki , maaşımız düşük diye alay konusu olduk birçok sosyal platformdauzman memurum nişanlumla birlikte keşke fırıncı olaydı diyorum. ona arada diyorum keşke aile bakkalınızı sen devralsaydın diye yok. o da hemfikir benimle. ya da marangoz tesisatçı olsaydın. daha fazla kazanırdık kafamız rahat olurdu diyorum.
çocuğumun da türkiye şartlarında diplomalı işsiz olması yerine pide ustası veya pizza şefi olmasını yeğlerim. mutlu olsun yeter ki.
bakalım fırıncı sizin öğretmen maaşınızı beğenecek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?