Öğretmen ile fırıncı evliliği

Meslekten bağımsız bir karar bu aslında. Ben de öğretmenim ve yaklaşık yirmi yıldır evliyim. Tüm ailem üni mezunu. Evlenmek istediğim adamın ortaokul mezunu olduğunu söylediğimde tepkileri görülmeye değerdi
Birkısmı benim doğru tercih yapacağıma güvenmeyi seçti ama hepsinin endişesi tanışınca uçtu gitti. Bir öğretmenle ya da memurla bu kadar iyi anlaşamayabilirdim. Hayata bakışımız, birlikte vakit geçirmekten keyif almamız, sohbet edebiliyor olmamız önemli. Şimdi ben 3. üniversiteyi okuyorum. O da üniversite okuyor. Yani eğitim önemli değil diyemem ama iletişim kurabilmek için tek başına yeterli de değil. İnsan ilişkileri, geniş bakış açısı, zeka, kapasite... Tecrübe etmeniz gerek. Her konuda konuşup onu tanımanız gerek.

Ben katılıyorum, belki adam gecenin körüne kadar kendisini bekleyecek kadın arıyor
Yanı evde annesi arkasını topluyor yemek hazır herşey olması gerektiği gibi bu düzene alişan bir kişi var
eşi calısıcak belki ütü yemek ev temizliği olmayacak
Bunları konuşmak lazım

Bekar mi kalsınlar memuruz diye
Evleri yuvaları ne bileyim sevdikleri biri olmasin mi
Robot gibi işten eve evden işe
Sevmesinler mi sevilmesinler mi??

Buna maalesef katılıyorum bazıları nasil öğretmen olmus hayret ediyorum.
Valla ben de bazı meslektaşlarıma bakıp hayretler içerisinde kalıyorum, mesela mahalle karısı tarzında bir bayan vardı hergun ona bakar nasıl yaaa derdim herkese sataşır sürekli kavga ederdi ,bir de bir giyimi vardı sanki pazara patates , domates almaya gelmiş gibiydi , mesleğimin ilk günlerinde kısa süreli şok yaşamıştım

Benim için fırıncı olması önemli değil. Önemli olan aynı pencereden bakıp bakmadığımız. Zorlukları elbette vardır her meslek gibi. Öyle aşık da değilim sadece tanıma yoluna girmek istedim. Ama ailem özellikle de annem çok karşı çıkıyor. Herkes dengiyle evlenmeliymiş. Sürekli böyle söyleyince acaba yanlış bir şey mi yapıyorum düşüncesine kapılıyorum.

adamın tek olay fırıncı olması mı...
yani buradan bir şey çıkartamayız ki.

aynı meslekte olan insanlar birbirini daha iyi anlar, halini bilir, işin zorluklarını bilir diye düşünmek çok saçma deği, mantıklı geliyor. ama her zaman öyle olmadığı da ortada. anlamak isteyen her türlü anlar. istemeyen de anlamaz. eşiyle aynı işi yapan hatta eşi daha uzun süre çalışan bir sürü erkek var ki evin tüm işini yine de kadından bekliyor mesela. ya da kadının maaş kartının alınması olayı var -mış yani ben de burada duydum.

fırında en büyük sorun -başka arkadaşların da belirttiği gibi- çalışma süresinin korkunç uzun olması. zaten esnaf olan herkes için iş saatleri uzundur bizi ülkemizde. tüm esnaf hanımları eşlerinin hep işte olmasında şikayetçidir. fırın hele...savaş olsa darbe olsa sel olsa yangın olsa bayram olsa düğün olsa ne olsa hep açılması gerken bir yer. bu adam mesela şimdiye kadar fırını bırakıp tatile, düğüne, kendine zaman ayırmaya herhangi bir şeye, gitmiş mi? günlük rutini nasıl? kaç saat duruyor işin başında. (en büyük sıkıntı bırakacak biri olmaması sıkıntısı ama gayet de bunu baştan çözüp dükkanı öyle çeviren de olabiliyor) evlense nasıl olacak..bence burası önemli.

meslek kısmının dışında aileler için üniversite mezunu olan olmayan diye kategorilendirme var. üstelik dağbaşında e5 kenarında zibilyon tane okul açılmış ünivesite ayağa düşmüş olmasına rağmen bu algı yaşı büyük olanlarda kırılmadı (ki bence iktidarın her yere okul açmasında en büyük motivasyon bu zaten...halkın bu tuhaf algısı). şimdi ukalalık gibi olacak belki ama ben x bir okul mezunuyum (köylüyüm ama aynı zmanda) benim anadoludaki üniversitelerden mezun çoğu tanıdığım insanın ne düzgün bir yabancı dili var, ne vizyonu, ne kültürü...okumuş da ne olmuş ? benim için ha oraları okumuş (ya da ot gibi sadece okula gitmiş gelmiş diyelim, okumak başka şey çünkü) ha hiç okumamış hiç fark etmiyor yani...ha ama robert kolej/saint joseph üstüne ülkede okumak gibi bir delilik yaptıysa galatasaray/boğaziçi ki yüksek ihtimalle lisans ABD sonrasi Avrupa olan çok tanıdığm da var..ama onlar da ülkede kalmıyor %99. Böyle bir eğitim olsa, ufuk olsa, ne biliyim 12 sane bale yapmış olsa, en kötü 3 yabancı dili olsa, aileden gelen bir görgü ve kültür birikimi olsa vs vs o zaman karşı taraf kendini yetiştirmiş de olsa gerekli akademik eğitimi donanımı olmayan kişiyle uyum sağlaması çok zor olur derdim. (eğitim yelpazesinin bu tarafını azcık abartmış olabilirim ama herhalde derdimi anlatabildim).

öğretmenlik ucu açık bir meslek (bence). çok ot öğretmen olduğu gibi çok kültürlü çok donanımlı öğretmen de var..ay iyi ki söyledin diyeceksiniz her meslekte farklar illa ki olur. demek istediğim öğretmenlik benim bu ülkede görüp gördüğüm en açık farkları ihtiva eden meslek grubu. hani başka meslek olsa ortalamasını alırım öğretmenlikte pek alamıyorum. yine de genellersem yeni nesil öğretmenler hele ki kadınlar arasınsa aşırı maddi hesaplar ve olabildiğince az çalışalım da yorulmayalım kafası görüyorum (linç edebilirsiniz). bir de en fazla karşılaştırma ve yarış öğretmenler arasında görüyorum. aile kadar arkadaş çevrenizde de zorlanabilirsiniz, atıyorum, "aşık oldum evlendim size ne" diye susturmazsanız insanları. anneler içinde atanmış öğretmen kız diye bir gerçeklik var yani.

son olarak sevgilimle aramda eğitim farkı var. tanıştığımızda uzun saatler çalışılan bir işletmede çalışıyordu. oradan ayrıldı. yine saatleri düzensiz ama benim de kendi işim saatlerim düzensiz. ben bunları sorun etmiyorum. hayatım hiç 8-5 olmadı zaten benim neredeyse.

ama evlenmeyi düşünsem..hele çocuk yetiştirmeyi düşünsem, eğitimin karakterde getirdiği bazı farkları sorun ederim gibime geliyor. bunlar kadına saygı, kadının işine/emeğine saygı, ev işi yapmak, kılığa kıyafete karışmak gibi şeyler değil. dünya görüşümüz filan zatne benzer. bunlarda sorun olsa ben çıkmam bile adamla..

Bir tanıdığımız çiftçi doktor kadınla evliydi adam tarlada kadın hastanede .çocuklarını büyüttüler evlendirdiler görünen bir sorun da yok .bu dediğim bana bile şuan saçma geliyor ama ender böyle örnekler var .çiftçi dediysem lise terk

Aileler tecrübeliler bence dinleyin. Okumak olarak değil ama karakterinize uygun mu ona bakın. Aynı şeyleri düşünüyor musunuz? Bana saygı duyuyor demeyin erkekler fikirlerine karşı çıkanlara tahammül edemiyor. Ha saygı duyarsa kaçırmayın öyle bir erkek nadir . Kolay yolu seçin. Zaten evlilik yeterince zor.

Eşim yıllarin pide, lahmacun ve ekmek ustası :) Geçmişte de fırıni varmış . Şu an unide okuduğu mesleği yapıyor ama birakadabilir . Benim için hiç sorun değil bunlar . Ben her türlü evlenirdim. Önemli olan aranızdaki aşk ve uyum . Sadece uzun çalışma saatleri oluyormuş ama şu anda da 8 saat ama vardiyalı çalışıyor mesela . Siz anlaşıp anlaşamadığıniza bakın ona göre karar verin .

Patronsa elemanları vardır ve istediği zaman evine vakit ayırabilir..
Ama kendi de bişiler yapıyorsa nr bayramı olur ne seyranı. Eniştemden biliyorum.
Sadece çalışmak için gelmiş dünyaya gibi düşünün:)
Ne tatil yapabiliyor
Ne saati saatini tutar. Çok zor bir meslek bence .

Evlilik için neye baktığınızi anlamadım. Adam lise mezunu siz üniversite bu yönden bakıldığında olmaz bana göre. Fırıncınin maddi durumu sizin maaşı beşe katlar ama iş maddiyata gelince . Evlilikten beklentiniz ne ise ona bakmanız lazım . Arkadaşım biriyle beni tanıştıracaksa; açıkçası lisans mezunu olmasını üniversite ortamı görmüş geçirmiş ,kitap okuyan , birlikte gezebilecegim biriyle tanıştırırdi. Çünkü benim önceliğim bunlar . Ama siz diyorsanız ki adamın maaşı iyi tipi de iyi belki şaşırtıcı derecede vizyon sahibi lise mezunu ama kendini geliştirmiş belirli bir kültür seviyesine sahip biridir . Olur mu olur realist olmak gerekirse bana mümkün gelmiyor .
Benim hayata bakışıma göre ters size göre belli ki değil neden olmasın ?

Ekonomik olarak sizden iyidir. Ömrü boyunca açlık sınırında bir maaş alacağında kendi işi oh mis gibi valla

siz bu soruyu buraya yazdığınıza göre her türlü takıldınız konuya. bence evlenmeyin soru işareti kalmasın aklınızda

fırın kendininse bir daha düşünün ortak yada aile fırınıysa hiç bulaşmayın

Denginiz olup olmadığına siz karar verebilirsiniz ancak. Buna ikna olursanız anneniz olumlu yaklaşır. Tanımak istiyorsanız zaman verip tanıyın. Objektif değerlendirin. Denginiz olmadığını düşünürseniz de bitirirsiniz. Annenizin onayı sonraki aşama. Sizin gözünüzden kaçan ayrıntıları görebilir ve sizi uyarabilir, dikkate alırsınız onun uyarılarını da ama şimdilik onun için tek sorun mesleğiyse anneyi siz emin olduktan sonra devreye sokun bence.

Okumamış erkeklerin bazıları çok kazansa da kompleks geliştirip karşısındakini aşağı çekme eğilimi gösteriyor. Kadınlarda da vardır illaki ama erkeklerde bu daha fazla. Öğretmen oldun da ne oldu sanki bak şunu yapamıyorsun ve daha nicesiyle karşılaşabilirsiniz. Tabii bunlari anlamak için tanışmak anlaşmaya çalışmak lazım. Kendini geliştirmiş, hayat görüşü olan biriyse pek tabii olabilir ama okumuş çoğu erkeğin bile öküzden 3 dk önce doğmuş birer hanzo olarak yaşadığını düşününce bilemiyorum. Bir konuşun bakın hayat görüşünüz uyuşuyor mu? Hele iyi simit poğaça falan yapıyorsa hele fırında yemek de pişiriliyorsa evi de fırına yakın tutarsanız bir ömür yemek derdiniz kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…