Öğretmen ile fırıncı evliliği

Bu duruma Fırıncılar Odası ne diyor peki?

Adamı ve kendinizi sadece meslekleriniz üzerinden tanımlamanız bana çok eksik geldi. Benim öğrenim hayatim berbat öğretmenlerle geçti mesela kimse kusura bakmasın ama öğretmen diyince de aklımda hiç öyle bilgili kültürlü eğitimli erdemli tipler canlanmıyor. O yüzden bu iki meslekle "kültür farkı" çıkarımı yapılamaz bana göre. Sadece öğretmenlerin çalışma şartları rahat esnafa göre ama esnafın da geliri genelde daha çoktur. Başka da bir yorum kaynaksız olur diye düşünüyorum

Sizin hayata bakisinizla esinizinki uyumlu mu?
En önemli şey anlayış ve saygi.
Bu adam bunlara sahip mi ?
Değilse isterse peri padişahın oğlu olsun beş para etmez.
Kultur de aileden gelen bir durum.
Ailede yoksa adap görgü isterse yüz üniversite okutsun çocuğuna değişmez.
Ben eğitimi aile yaşantısını önemsiyorum.
Esnaf kültürüne uzağım.
Hoş ben bu ulkedeki tüm kültürlerden uzak olduğumu evlenince çok net anladım

Bunu da gördüm ben evet. Kendisi kadının seviyesine ulaşacak kapasitede olmayan kompleksli adamlar kadını kendi düzeyine çekip hayatı zehir ediyor. Kadının kendisinden önde olmasına katlanamayanlar türlü yollarla kendini tatmine çalışıyor: şiddet, aşağılama, ihanet vs. Hani her ortamda bulunur kompleksli insanlar da döner gidersin, hayat arkadaşı olarak hiç çekilmez. Evlilik için aynı meslekte de olsa uzun uzun konuşma, farklı ortamlarda vakit geçirme, iyi tanıma şart.

Ben olsam şunları sorgulardım:
1. Ben neden öğretmen halimle görücü usulü birileriyle tanıştırılıyorum.
2. Bu kişi neden fırıncı?

O bir şey mi yahhuuu, arkadaşımın arkadaşı mühendis hem de iyi bir bakanlıkta. Akrabası kadın pazarcı tanıştırmış

Kimi de kendini gizliyor ya da kadın aman ilişki kurduk, alıştım da buna diye devam edip evleniyor. Evlilik büyük kumar ya

Ben olsam şunları sorgulardım:
1. Ben neden öğretmen halimle görücü usulü birileriyle tanıştırılıyorum.
2. Bu kişi neden fırıncı?
Kız öyle deme belki lüks bir fırındır. Neden mahalle arası minik fırınları baz alıyorsun ki

Kimi de kendini gizliyor ya da kadın aman ilişki kurduk, alıştım da buna diye devam edip evleniyor. Evlilik büyük kumar ya
Erkeğin ailesinin yanına birlikte gitmek lazım. Orada çok ipucu veriyor damat adayı. Anne babasının yanında sözde erkeklik mi taslıyor yoksa sevgilisine nezaketi devam mı ediyor Ortama göre şekil değiştiren türleri var.

O bir şey mi yahhuuu, arkadaşımın arkadaşı mühendis hem de iyi bir bakanlıkta. Akrabası kadın pazarcı tanıştırmış
Ya aylık kazançları kat kat fazla olabilir ama her şey para değil ki ama. Beni lise mezunu fırıncıyla tanıştırmak isteseler üzülürdüm. He ama zincir olan KARAFIRIN’sa orda bi dururdum ahsjsjjsjs

Önemli olan birlikte konuşabiliyor olmak zaten işi gücü varmış fiziksel olarakta etkileniyorsanız tek düşünmeniz gereken fikirlerinizin uyumu

Kız öyle deme belki lüks bir fırındır. Neden mahalle arası minik fırınları baz alıyorsun ki
Ben o vaybı alamadım konu sahibinden. Kardeşler Ekmek Fırını tarzı gibi geldi. Lüks zincir fırının sahibi görücü usulüne kalacak kadar çaresiz değildir çünkü.

Ben o vaybı alamadım konu sahibinden. Kardeşler Ekmek Fırını tarzı gibi geldi. Lüks zincir fırının sahibi görücü usulüne kalacak kadar çaresiz değildir çünkü.
Zaten o dediğiniz fırıncılardan olsa ailede memurluğuna takılmazdı memurlarında durumu asgari ücretliden iyi değil

Eşim lise mezunu ben ise yüksek lisans mezunuyum kör kütük aşık oldum hiç bu eğitim meselesi aklımıza bile gelmedi ilk başta ama eşim kendini çok yetiştirmiş ve bir sürü üniversite mezunundan daha iyi üstelik diyeceğim o ki siz ruhen uyuşup uyguladığınız bakın sizi mutlu ediyor mu bu adam en önemli kriter bu bence yoksa ne kariyerliler var insanı mutsuz eden

Genel hâl tavırları, arkadaşlarıyla ilişkisi, partneri için neleri göze aldığı, kızdığı- kırıldığı zaman nasıl davrandığı bunlar iyi gözlenmesi gereken davranışlar.

Ya aylık kazançları kat kat fazla olabilir ama her şey para değil ki ama. Beni lise mezunu fırıncıyla tanıştırmak isteseler üzülürdüm. He ama zincir olan KARAFIRIN’sa orda bi dururdum ahsjsjjsjs
ya öyle bir zincir işletme sahibi olsa kendini fırıncı diye niteler mi ki ticaretle uğaraşıyor iş adamı filan olur o zaman sanki?

bir de fırında bir mesele de aile işletmesi olabilmesi..özellikle karadeniz fırıncıları genelde aile işletmesi.

korkunç değil belki ama aileyle bütçe ortaksa bence o da bir sıkıntı.
yani meslek için bence 1 çalışma saatleri 2 kasa ayrı mı bunlar önemli yemişim sosyal statüsünü mesleğin...zaten hiç anlamadığım şeydir batıda eşim ekmek ustası deseniz herkes saygı duyar bizim toplum burun kıvırır. ay popom.

Belki lükstür ama zincir değildir ne bileyim ama evet yani şimdi Kardeşler Ekmek Fırını ayarindaysa da orada durmak lazım

Genelde sorun eden taraf zaten lise mezunu olam taraf oluyor. O nedenle tanismasaydiniz keşke. Olmaz derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…