Öğretmen ile fırıncı evliliği

Ekonomık anlamda sorun cıkabılır. Bır tak bugday ekmegı olmus yırmı lıra. Ben de ogretmen maası alıyorum sımdı ben cesaret edemem kucumser falan dıye. :))))))))Ama kulturel anlamda bılemem. Eğıtımlı bır ınsanın bakıs acısı olaylara farklı olabılır.

Ben meslek olarak değil de mezuniyet olarak çekimser yaklaşırdım sanırım. Örneğin şim de ben de yüksek lisans mezunuyuz ama mesleklerimiz farklı bu bile sosyal hayat ve çocuk yetiştirme tarzımızı çok etkiliyor.

Eşim gıda mühendisi ve birçok arkadaşı var okuldan fırın işleten,yani fırıncılar şöyledir böyledir demek biraz dar bir bakış açısı oluyor.

Hemen yorum yapma ihtiyacı hissettim. Eğer ask sevgi yoksa tavsiye etmiyorum.
Evlendiğimde ben lisans eşim lise mezunu idi
Ben mühendis eşim mobilya ustası lise. Evlenince örgün lisans bitirdi. Ama yine de diğer türlü olmuyor. Sosyal alanlara ilgisi olmasına ragmen, önemli yol katetmemize ragmen ben yönlendirmekten yoruldum suanda. En başında olsaydım farklı tercihlerim olurdu

Eşim gıda mühendisi ve birçok arkadaşı var okuldan fırın işleten,yani fırıncılar şöyledir böyledir demek biraz dar bir bakış açısı oluyor.
Haha üniden bir arkadaşın başına gelmişti bu. Kıza aday buluyorlarmış, o da bize anlatıyor olanları… “Elektrik mühendisi diyorlar elektrikçi dükkanı var. Ziraat mühendisi diyorlar zirai ilaç satan dükkanı var…” bu da gıda mühendisi ama ekmek mi satıyor acaba

Fırını işletiyor,genelde aile şirketi oluyor fırınlar.Zaten her fırının bir gıda mühendisi çalıştırması gerekiyor.

+1
Bi de bildiğim bütün fırıncılar ailesi ile çalışıyor, aile ile iç içe yaşıyorlar, gelirler ortak. Böyle olunca kk nın en kadim konusu olan eş ailesi konusunu açmak kaçınılmaz hem de 5 er 10 ar.

Görmedim öyle bişey. Fırıncıyı niye öbürsüleştiriyoruz gibi bişeyler denmiş sadece .

Ticaret yapan aptal degilse her zaman daha fazla kazanir yani ust duzey calisanlardan degil ama ortalama sabit maasdan her zaman daha fazla kazanir ya tanimadan reddetmenin anlami yok. Para hersey demek degil saka bi yana ama kendini gelistirmis biri olabilir tanimak lazim

Bence kendini gelistirmeden kasıt şu; ilgi alanları ve eğilimler. Evet bu konuda hak veriyorum. Eğitimli insanların sosyokültürel alanları denk oluyor

Kaliteli insan kalitesiz insan kavramını biraz açar mısın?

Benzer bi evlilik yaptım,bin pişmanım

Bence aileniz haklı tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum ne o sizi anlar ne siz onu hiçbir şey göründüğü kadar basit olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…