Valla bahsettiğim kişi ikinci ünisini güzel sanatlarda okuyor hiç öyle biri değilAma fırıncılar hanzo,görgüsüz,eğitimsiz ve kaba saba insanlar oluyorlarmis.
Eşim gıda mühendisi ve birçok arkadaşı var okuldan fırın işleten,yani fırıncılar şöyledir böyledir demek biraz dar bir bakış açısı oluyorEkonomık anlamda sorun cıkabılır. Bır tak bugday ekmegı olmus yırmı lıra. Ben de ogretmen maası alıyorum sımdı ben cesaret edemem kucumser falan dıye. :))))))))Ama kulturel anlamda bılemem. Eğıtımlı bır ınsanın bakıs acısı olaylara farklı olabılır.
Hemen yorum yapma ihtiyacı hissettim. Eğer ask sevgi yoksa tavsiye etmiyorum.Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
İronıydı ama benım babam da muhendıs ve emeklı olduktan sonra fırın actı :)))Eşim gıda mühendisi ve birçok arkadaşı var okuldan fırın işleten,yani fırıncılar şöyledir böyledir demek biraz dar bir bakış açısı oluyor.
Haha üniden bir arkadaşın başına gelmişti bu. Kıza aday buluyorlarmış, o da bize anlatıyor olanları… “Elektrik mühendisi diyorlar elektrikçi dükkanı var. Ziraat mühendisi diyorlar zirai ilaç satan dükkanı var…” bu da gıda mühendisi ama ekmek mi satıyor acabaEşim gıda mühendisi ve birçok arkadaşı var okuldan fırın işleten,yani fırıncılar şöyledir böyledir demek biraz dar bir bakış açısı oluyor.
Fırını işletiyor,genelde aile şirketi oluyor fırınlar.Zaten her fırının bir gıda mühendisi çalıştırması gerekiyor.Haha üniden bir arkadaşın başına gelmişti bu. Kıza aday buluyorlarmış, o da bize anlatıyor olanları… “Elektrik mühendisi diyorlar elektrikçi dükkanı var. Ziraat mühendisi diyorlar zirai ilaç satan dükkanı var…” bu da gıda mühendisi ama ekmek mi satıyor acaba
+1Kendiniz tanişsaniz sevseniz neyse de arkadaşınız niye sizi firinciyla tanıştırdı? Görücü usulünde genelde denklik ararlar.
Ben olsam seviyorsam,adam kafamdaki şartlara uyuyorsa her halükarda evlenirim ama çok da sevmiyorsam şöyle düşünürüm, benim her şeyden çok tatilim var, esnaf adamın ne tatili ne saati var. Erken çıkıp geç gelecek,hele ramazanda ailecek oruç acamayacagiz. Ben üç ay tatilimi hep evde geçireceğim,ya da bekar gibi tek gideceğim (ki genelde bizim TC kadını bunu yapmaz) tüm hayatım evde kocamı beklemekle geçecek. Vakti olduğu zamanlarda da dinlenmek isteyecek vs vs vs....
Bence kendiniz gibi memurlarla öğretmenlerle tanışın
Görmedim öyle bişey. Fırıncıyı niye öbürsüleştiriyoruz gibi bişeyler denmiş sadece .Okumadım yorumları. Her eğitim denkliği konusunda olduğu gibi eğitimsizleri yüceltip eğitimin ne kadar yersiz ve gereksiz olduğunu yeterince söylemişsinizdir inşallah. Hele ki çok para kazanan ilkokul mezunu arkadaş/akraba örnekleri verilmediyse çok bozulurum yeminlen.
Ay inanmam. Kk için bir mucize olur buGörmedim öyle bişey. Fırıncıyı niye öbürsüleştiriyoruz gibi bişeyler denmiş sadece .
Ya birakin okumakla olmuyor o dediklerinizSorunun bir ayağı da eğitim seviyesi.çok kazanmak değil.evet toplumun büyük çoğunluğundan daha eğitimli, sosyal açıdan daha gelişmiş kişiler oluyor.
Ticaret yapan aptal degilse her zaman daha fazla kazanir yani ust duzey calisanlardan degil ama ortalama sabit maasdan her zaman daha fazla kazanir ya tanimadan reddetmenin anlami yok. Para hersey demek degil saka bi yana ama kendini gelistirmis biri olabilir tanimak lazimBende öğretmenim, bende de okumuş en azından iyi bir yerde çalışsın takıntısı vardı evlendim, arkadaş market sahibi ortaokul mezunuyla evlendı…. İlkten çok acayip karşıladım ama adam masalla şu iki yıldır paraya para demiyordevlet dükkanı olana yağdırıyor bizim gibi işini yap al sabitini olanlar sürünüyoruz.
İş sadece kendininse ve vizyonluysa görüş.
Bence kendini gelistirmeden kasıt şu; ilgi alanları ve eğilimler. Evet bu konuda hak veriyorum. Eğitimli insanların sosyokültürel alanları denk oluyorEn azından oturup kendi seviyende biriyle adam gibi sohbet edip, anlaşıldığını hissedebiliyorsun.bütün eğitimli kişiler çok kaliteli değildir ama hemen hemen bütün eğitimsiz insanlar kalitesizdir.bence yani.isterse kıraliyet ailesinin yanında yetişsin o okula gitmeyince hep birşeyler eksik kalıyor işte.o açık kapanmıyor.eğitimsiz ama kendini geliştirmiş klişelerindeki kiminle tanıştıysam hepsi de kalitesizdi.bu lafa inanmıyorum.iyi insan olmakla kaliteli insan olmayı karıştırıyor çoğu kişi.
Kaliteli insan kalitesiz insan kavramını biraz açar mısın?En azından oturup kendi seviyende biriyle adam gibi sohbet edip, anlaşıldığını hissedebiliyorsun.bütün eğitimli kişiler çok kaliteli değildir ama hemen hemen bütün eğitimsiz insanlar kalitesizdir.bence yani.isterse kıraliyet ailesinin yanında yetişsin o okula gitmeyince hep birşeyler eksik kalıyor işte.o açık kapanmıyor.eğitimsiz ama kendini geliştirmiş klişelerindeki kiminle tanıştıysam hepsi de kalitesizdi.bu lafa inanmıyorum.iyi insan olmakla kaliteli insan olmayı karıştırıyor çoğu kişi.
Benzer bi evlilik yaptım,bin pişmanımBen öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Bence aileniz haklı tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum ne o sizi anlar ne siz onu hiçbir şey göründüğü kadar basit olmuyorBenim için fırıncı olması önemli değil. Önemli olan aynı pencereden bakıp bakmadığımız. Zorlukları elbette vardır her meslek gibi. Öyle aşık da değilim sadece tanıma yoluna girmek istedim. Ama ailem özellikle de annem çok karşı çıkıyor. Herkes dengiyle evlenmeliymiş. Sürekli böyle söyleyince acaba yanlış bir şey mi yapıyorum düşüncesine kapılıyorum.
Bende şunu merak ettim kendi ne eğitimi aldıKaliteli insan kalitesiz insan kavramını biraz açar mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?