Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Evli abisi var onlarla yaşayacak annesi ve babası
Of canım ne diyorsun ya.. sen onlar sürekli abisinde mi yaşayacak zannediyorsun? Dön bu zihniyetten kendini kurtar . Kendisini çocuğunun üzerine yıkan ailelere gelin gitmeyin. Kayınvalidem bana her yemeğe geldiğinde bende yatardı bana o bile batarken sen bu aileyle yapamazsın yıkmışlar kendilerini çocukların üzerine nerden baksan elinde kalıyor ama seni mantıklı göremiyorum duyguların önüne geçmiş olacakları göremiyosun. Biz evliyiz geçtik o yollardan hatta boşanıyorum ben. Yalnız değiller bide hem kayınvalide hem kayınpeder kalacak abisinde zihniyet belli bugün abi yarın senin eşin.. böyle bile bile kendinizi aşk için ateşe atıyosunuz aşk bitiyo canım evlilikte lütfen mantıklı ol

Abisi uzak bir şehirde onlar zaten önceden beri aileyi yanına almak istiyorlardı. O konuda bir sorun yok diye düşünüyorum. Zaten bizden uzakta olacaklar
yavrucum,
anlamak istemiyorsun ama bunun garantisi yok.
ki sizin durumunuzda ihtimal epey yüksek.
o şehre giden dönmüyor mu?
abisi ile babası kavga etti ne olacak zannediyorsun?
sen kendini buna hazırla, çünkü olacağı bu.
havamız değişsin diye 3 ay gelip kalsalar buna razı mısın mesela?

Of canım ne diyorsun ya.. sen onlar sürekli abisinde mi yaşayacak zannediyorsun? Dön bu zihniyetten kendini kurtar . Kendisini çocuğunun üzerine yıkan ailelere gelin gitmeyin. Kayınvalidem bana her yemeğe geldiğinde bende yatardı bana o bile batarken sen bu aileyle yapamazsın yıkmışlar kendilerini çocukların üzerine nerden baksan elinde kalıyor ama seni mantıklı göremiyorum duyguların önüne geçmiş olacakları göremiyosun. Biz evliyiz geçtik o yollardan hatta boşanıyorum ben. Yalnız değiller bide hem kayınvalide hem kayınpeder kalacak abisinde zihniyet belli bugün abi yarın senin eşin.. böyle bile bile kendinizi aşk için ateşe atıyosunuz aşk bitiyo canım evlilikte lütfen mantıklı ol
Canım belki haklısın ama abisi farklı şehirde zaten. Anne babayla kalmayı onlar istiyor zaten şöyleki : Abisi ve yengesi amca çocukları. Akrabalar yani ve kalabalık yaşamayı seviyorlar.

yavrucum,
anlamak istemiyorsun ama bunun garantisi yok.
ki sizin durumunuzda ihtimal epey yüksek.
o şehre giden dönmüyor mu?
abisi ile babası kavga etti ne olacak zannediyorsun?
sen kendini buna hazırla, çünkü olacağı bu.
havamız değişsin diye 3 ay gelip kalsalar buna razı mısın mesela?
Evlenmeden önce bende aynen konu sahibesi gibiydim öngörü yeteneği malesef evlenmeden olmuyor. Ama tecrübe diyelim sonlarını görüyorum. İlerde açacağı konunun içeriği belli.

Kusura bakma romantik yaklaşamayacağım bu duruma.

Bi' tarafta çalışan, bi' yere gelmek için didinen, burs arayan/alan insanlar var bi' tarafta salla yapıp "nolcek yea" diyenler, sonuç garson.

Ben kendim gibi hırslı erkek isterim karşımda.
Her okuyan da mesleğini yapamıyor ki.. Çevremde mühendşs arkadaşlarum var . Maalesef düşük ücretle çalışıyorlar

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Mesleği de, eğitimi de sorun değil. Kitap okuyor mu? Genel kültürü nasıl? Kendini geliştirmesi şart. Yoksa aranızda çok sorun olacak muhtemelen.

Canım belki haklısın ama abisi farklı şehirde zaten. Anne babayla kalmayı onlar istiyor zaten şöyleki : Abisi ve yengesi amca çocukları. Akrabalar yani ve kalabalık yaşamayı seviyorlar.

Sen kendimi yakacam diyorsun belli. Ne desek işe yaramayacak, yaşa ve gör diyelim.

Evlenmeden önce bende aynen konu sahibesi gibiydim öngörü yeteneği malesef evlenmeden olmuyor. Ama tecrübe diyelim sonlarını görüyorum. İlerde açacağı konunun içeriği belli.

meseleyi garsonluk-öğretmenlik zannediyor olmasına şaşkınım açıkcası..
aşkın gözü kör demekki.
aileler bir kaç istisna dışında, genelde haklı çıkıyorlar.
konu sahibi biraz da gençliğin verdiği güçle hareket ediyor.
o zaman her şeye katlanır, her şeyi yapar zannediyor insan.
yaralandıkça anlar.

Her okuyan da mesleğini yapamıyor ki.. Çevremde mühendşs arkadaşlarum var . Maalesef düşük ücretle çalışıyorlar

Ben ücretinden ziyade kültüründen bahsediyorum.
Lise mezunu olup yüksek meblağlar kazanan insanlar var.
Birinizin kültürü diğerine üstün de demiyorum ancak farklı.
Konuşurken, onun çevresine girdiğinde vs fark ediyorsun.
Oraya ait hissetmiyorsun.

Ama benim takıldığım nokta ailesi değil ki.. Yani bilemiyorum kafam çok karışık. :KK43: Karakteri harika bir insan var karşımda . 4 senede zerre kadar değişmedi...

Ailesine mesleğinden de çok takılman gerekiyor.
Hatta en çok ona takılman gerekiyor.
(Bence)

Benim meslektaşım bir arkadaşım var. Aynı senin durumunda tabi atanmış evlenmiiler ikide çocukları olmuş ve kayınvalide kayınpederle altlı üstlü oturuyorlar ona rağmen yapamıyor boşanıyor. Olmuyor diyor. Sizden durumu iyi olmasına rağmen sizin durumunuz çok daha kötü şuanda. 1) atanmamışsınız. 2)eş adayınızla kültürel uyumu aynı evde yakalayacakmısınız
3)bugün abide yaşamaya kalkan aile sana uzun yatılı misafirlikleri olacak sen hem eşine hem ailesine bakmış gibi bişey olacaksın kendi ailene yapmadığın evlatlık görevini kayınvalidene yapmış gibi bişey olacaksın buda sana batacak 4) bayansal içgüdülerimiz heveslerimiz var. Kaslı güçlü dik duruşlu uzun bıylu bizden biraz daha yaşça büyük güçlü ekonomik yönden bizden bir tık daha iyi olan erkekleri yaratılıştan dolayı içgüdüsel olarak seçme eğilimimiz var. Eşin sen aynı evde yaşamaya başladıktan sonra sana zayıf gelecek buna adım gibi eminim. Ben eşimle meslektaşım o bile battı keşke benden daha büyük daha çok uğraşısı olan bir meslekte olsaydı düye iç geçirmişliğim var. Çok iyi düşin çok yönlü düşün

Sen kendimi yakacam diyorsun belli. Ne desek işe yaramayacak, yaşa ve gör diyelim.

zerre takılmadım garson olmasına. yaşı genç başka fırsatları olur, ki düzgün garson olup işinden iyi para kazanan da çok.
ama ailesinin kendi kendine yetmemesi bu çocuğun omzunda hep yük.
bugün olmazsa yarın.
onlar akraba alışkın diyor, birbirlerini istiyorlar diyor 🤦🏻‍♀
yahu ebeveynler evlatlarını reddediyor, kardeşler küsüyor,
amcası ve amcasının karısı diye bir kadın hayat boyu aynı evde yaşar mı fazladan iki kişi ile?
tabiki sonunda böyle olmaz biraz sizde biraz bizde olacak...

Ben herkesten farklı bir noktaya takıldım. Sevgiliniz neden ailesine bakıyor? Garson olması sorun değil ailesine bakması sorun böyle baba rolünü üstlenen erkek bireyler evlenince de onlar benim anam babam kardeşim tabiki bakacam deyip para yardımı yapmaya dolayısıyla yeni kurduğu yuvayı herzaman ikinci plana atmaya devam ediyorlar. Eve herzaman kalan parayı getiriyorlar. Eşi garson olduğu için boşananı duymadım ama bu sebepler için buraya açılan onlarca konu var. Yani öyle ailesine bakması senin açından olumlu bişey değil umarım dönersin bu yanlıştan.
+1 :KK9: Valla isterse zengin olsun bu sorun yaratır.

Ama benim takıldığım nokta ailesi değil ki.. Yani bilemiyorum kafam çok karışık. :KK43: Karakteri harika bir insan var karşımda . 4 senede zerre kadar değişmedi...

Karakteri harika kısmı anlaşıldı. (Ki bence o kadar harika da değil senin gözün kör olmuş biraz) ama dedim ya evlilik sadece karakterle yürütülen bir şey değil. Aile en önemli faktörlerden biri. Bunu göz önüne bulundurman gerekiyor.

zerre takılmadım garson olmasına. yaşı genç başka fırsatları olur, ki düzgün garson olup işinden iyi para kazanan da çok.
ama ailesinin kendi kendine yetmemesi bu çocuğun omzunda hep yük.
bugün olmazsa yarın.
onlar akraba alışkın diyor, birbirlerini istiyorlar diyor 🤦🏻‍♀️
yahu ebeveynler evlatlarını reddediyor, kardeşler küsüyor,
amcası ve amcasının karısı diye bir kadın hayat boyu aynı evde yaşar mı fazladan iki kişi ile?
tabiki sonunda böyle olmaz biraz sizde biraz bizde olacak...

İki insan gerçekten anlaşmışsa meslekler de önemli değilse o insanlar için takılacak bir durum yok zaten. Ama işin içine aileler girdiğinde hele ki böyle bir aile yapısı girdiğinde sorun yaşamama ihtimali sıfıra yakın. Ama şu an anlaması pek mümkün görünmüyo.

Siz zor olanı yapmışsınız zaten ,
karakteri, huyu suyu size uyan, seveceğiniz bir kalp bulmuşsunuz
Diploma dediğimiz nedir ki, uzaktan eğitimle , AÖF ile istediği bölümden mezun olur
Çalışana Çalışkan insana Allah güzel rızıklar verir, daha güzel işler de bulur.
Aileniz de rahatlar insallah
Sadece diploma yüzünden sevginize yazık etmeyin
Ayrıca adam ilk öğretim mezunu deseniz eğitim farkı uçurum der anlarım , ama lise mezunu.
Siz bir doktorla evli olup, anlaşmazlıklar yaşasanız anneniz babanız dışarıdan üzülecek , derdi çeken siz olacaksınız yine
Hakkınızda hayırlısı olsun ..

Back
X