Yavrum,evladım henüz çok genç ve evlilik için toysunuz,bu satırlarınızdan da belli oluyor.
Sevgi bir ilişkiye-evliliğe başlamak için gerek şart olmakla birlikte yeter şart değil.
Sizin yaşlarınızdayken ben de 'aşk her şeyi çözer' diyordum ama o iş öyle olmuyor.
Evliliğin sürmesine veya bitmesine etki eden o kadar çok faktör var ki.
Kişilerin ailesi,yetişme tarzı,hayata bakışı,
yaşam kültürü,sosyo-kültürel ve ekonomik seviyesi,sosyal çevresi,hobileri gibi daha aklıma gelmeyen bir çok faktör etkili evlilikte.
Ben bir meslektaşınız olarak her mesleğin saygıdeğer olduğunu düşünüyorum.
Mesleğin iyisi-kötüsü olmaz.
Özellikle de biz öğretmenler bu konuda doğru bir bakış açısı yakalamalıyız ki öğrencilerimize de bunu aktarabilelim.
Meslek ayrımı yapan ve bunu etrafına yansıtan bir öğretmen,bence yanlış bakış açısına sahip bir öğretmendir.
Kişisel olarak ben 'Hizmet sektöründe çalışan insanlara' ayrı bir sempati ve saygı duyuyorum.
Bununla birlikte belli ki sizin aileniz ve yakın çevreniz bu konuda farklı düşünüyor.
Sizin durumuzda ikinizin meslekleri dışında daha önemli bir husus var o da aileleriniz.
Özellikle de eş adayınızın ailesinin maddi anlamda yetersiz ve çocuklarına bağımlı oluşu ciddi bir sorun.
Sizin ailenizin mesleğe,statüye ve 'elalem ne der'e verdiği orantısız değer de diğer en önemli sorun.
Açıkcası dört yıllık fakülte bitirmiş,
iyi-kötü eğitim psikolojisi dersi almış bir genç kız olarak durumu sağlıklı değerlendiremeyişiniz,
dört yıllık ilişkinizin arkasında duramayışınız ve meseleye,
bu kadar yanlış yerden ve dramatik bakmanız üzücü.
Size tavsiyem meseleye daha geniş bakmaya çalışmanız ve romantik ilişkilerle ve evliliğe dair kendinizi geliştirmeniz.
Bu noktada Doğan Cüceloğlu hocamızın 'Evlenmeden Önce' adlı kitabını ve Psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in başta 'Herkes Kendi Hayatının Kahramanı' olmak üzere diğer kitaplarını tavsiye ederim.
Her şey gönlünüzce olsun.