Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Erkek arkadaşın ailesine çok düşkünse o erkekten uzaklaş.Birde erkek arkadasının aılesı kendıne yetmıosa hep sızden destek beklıyorsa koşarak uzaklaş.

bu arada biri siz daha atanmadınız yani öğretmen değilsiniz gibi bir cümle kurmuş ne kadar yazık değil mi?
MEB deki öğretmen de ben değil miyim şimdi özelde çalışıyorum diye. hem de 10 yıldır.
O biri benim 😊 Mubadele dünyasında sahip olduğun şeyin karşılığını alamıyorsan o şey senin değildir (maddi anlamda) ibf'nin aklıma yerleştirdiği şeylerden biri ya da bana göre öyle evrildi bilemedim.Hem bu da bişey mi ben erkek arkadaşının yengesine eltim diyenlere de aynı tepkiyi veriyorum.
Sanırım konu sahibinin ailesinin tepkisine karşı böyle yazmak geldi içimden. İşini layıkıyla yapan öğretmenlere saygım ve hatta sevgim sonsuz. Madem diss atıyoruz , belirtmek isterim öğretmenlik yukarlarda bi yerlerde yazıldığı gibi 3 ay yat, yarım iş çalış şeklinde kebap iş değil. Sülalemin yarısı öğretmen, dışardan göründüğü gibi değil.İdari ve teknik konuları bir tarafa bırakıyorum, en zor iş çocuk yetiştirmektir.
Öğrenciyken garsonluk yaptım, öğretmen değilim ama hakim olduğum konularda ders çalıştığımız öğrenciler oldu. Kışı en sert ve zorlu şartlarda geçiren bir köyde bulundum. Bırakın hayvanları insanların bile yolların kapanmasından dolayı merkezle iletişiminin çoğu günlerde kopuk olduğu sıralarda minicik bir kediye, veteriner kuzenimden yardım alarak iğneler yapıp hayata tutundurdum vs vs uzatmayacağım daha da ama bu yaptıklarımın okulunu okumadım. Dolayısıyla bu sıfatlara sahip değilim ve maddi karşılığı olamaz. Teknik bilgilerim var mı var. Olası bir durumda üniv. Mezunu olmasam bir şeyin cehaletiyle suçlanırmıydım ya da kıyaslanırmıydım, sanırım evet. Başka bölüm mezunuyum ve belki başka bölüm daha bitirebilecek kapasitem vardır denemeden bilemem. Okumayandan ziyade okuyamayan yığınla insan var hala günümüzde. Ama mesele insan oldum mu insan.. önemli olan bu. Kim ne derse desin bir doktorla gündelik temizliğe giden biri yakıştırılmaz. Yada garsonla öğretmen ya da avukatla ile kasiyer vs vs. Bunu belirtirken uslup önemli uslup. Eğer ego 1500, hiyerarşi güdümlü sınıflandırma yapılacaksa hani insanlık derim bende. Dön bir de kendine bak kontratın kimle diye sorarım.

Ay hayatinda hiç duymadin söylemedin galiba ne kadar sahtesiniz.
Ben şahsım adına hayatımda hiç kimseye karşı böyle bir kelime kullanmadım kötü söz sahibine derler bizim oralarda yazık güzellik varken neden bize o şekilde kelimeler kullanıyorsunuz ki

Üni mezunuyum üni mezunu da bi eşim vardı , sonuç ortada..Keşke karakter de diplomayla alınsa, bırakın artık bu üni mezunlarını öğretmen olunca ne oluyor sanki hiç anlamıyorum

Sen ev hanımlığına kurban ol. Aşşağılık.
Al işte.. Siz ev hanımlığının içinde geçen hanım mısınız gerçekten? Hakaret etmeden kendinizi ifade etmenin yolunu bilmiyorsanız ne olursanız olun olamazsınız malesef..
Adettendir .Edit: İnsanlığa vurgum bu yüzden.

:KK43:Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık:KK43::KK43:
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım:KK61::KK61:
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin

Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak

Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Çok yakın arkadaşım yüksek lisans mezunu, eşi ise lise. Evliler ve çok mutlular. Ama adamın işi gücü yerinde ve maddi sıkıntıları yok. Sevgilinizin eğitim durumu değil de işi problem olabilir. Çünkü garanti bir işi yok gibi diyorsunuz. Maddi problemler yaşayabilirsiniz. Sizi yıpratacak olan ancak bu olur. Diplomaya takılmayın. Karakter diploma ile alınmıyor.

Yalnız farkettiniz mi bilmem, üniversite terk bu kişilerin çoğu. Bizlere ilkokulda öğretilen patates deneyi ve onların yaptığı çeşit çeşit projeler bir değil. Ve yine bu insanlar projelerinden kazandıkları para ile refah seviyeleri yükseldikten sonra kültürel anlamda çok çok ileri gittiler. Asla küçümsemem Allah herkese bol kazanç versin ama bir garson kardeşimiz gün boyu ayakta yorulup eve gelincede anca uyuyup dinlenecektir doğal olarak. Proje geliştirmeye vakti ve maddi imkanı olacağını sanmam.

Parasal bazda yazmadim bu insanları . Entellektuel bazda yazdım . Evet üniversite terkler. Ama parayı bulduktan sonra bırakmamışlar okulu. Önce okulu gereksiz bulup bırakmışlar . Dediğim gibi arasak yüzlerce insan buluruz çok değerli ama üni okumayı seçmeyen . Yaptığım alıntıda lise mezunlarının bir nevi cahil olduğu yazıyordu . Kitap okumamışlar gezmemisler vs ama gercek bu degil . Bunu anlatmaya çalıştım.

Yahu burda karısını döven doktorları okuduk,keza benim eski herifte baya bi kariyerli bi mahlukat.Ama neye yaradı? Sabırla ince ince işlediğinizde ileride çok güzel yıllanmış bir evlilik çıkınca ortaya,herkes oturur totosunun üstüne Bu devirde efendi erkek kaldıysa müzeye koyun bırak evlenmeyi.İlla kariyerli diye başka birini bulsan ve boşanmak zorunda kalsan,bu daha kötü değil mi? toplumu memnun edemezsin.Kariyerli birini bulsan bu deda tipini beğenmezler,vs vs. Kimseyi memnun etme derdin olmasın,sen ve ileride doğması muhtemel çocukların için düzgün bir adam yeter artar..

Evlilik ne salt para ile ne de salt duygular ile devam eden bir müessese değil..
Evlenip de şu an ki sevgi ve duygu yoğunluğu azaldığında kavgalar başladığında ben daha çok kazanıyorum bu adam benden az kazanıyor benim maaşımı yiyor tarzı düşüncelere kapılma ihtimali yüksek bence.

Hanımlar, yine ama yine ev kadını tartışması yaşıyorsunuz, artık birbirinizi meslekleriniz, ev kadınlığı veya eğitim üzerinden rencide etmeyi bırakmalısınız.
T tatlikedicikcik kendinizi ve evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi iyi ölçüp tartmalısınız, öğretmen-garson evliliği olur neden olmasın ama siz ileride aranızdaki eğitim farkını sorun eder misiniz, siz öğretmen o garson olduğu için eşinizin ne iş yaptığını soranlara cevap vermekte zorlanır mısınız veya erkek arkadaşınız evlendikten sonra sizin mesleğiniz ve eğitiminizle ilgili bir komplekse girer mi? Zira her evli çift için geçerli olmasa da bazı evli çiftler bir süre sonra aralarındaki eğitim, kültür, statü ve maaş farkı yüzünden sorunlar yaşayabiliyor.

İnsanlar alın teriyle namusuyla çalıştıktan sonra garson olmuş, işçi olmuş fark etmez, bunlar evliliğe mani şeyler değildir lakin karşınızdaki kişinin iyi bir insan olması yanısıra özgüveni olan ve kendini geliştirmeyi bilen biri olması da önemlidir, yoksa kimi insan vardır üniversite mezunudur iyi bir meslek ve kariyer sahibidir ama sabit fikirli, olaylara tek pencereden bakan ve kendini geliştirmeyen biridir eğitimi diplomasından ibaret kalır, kimi insan vardır ilkokul mezunudur ama her fikre açık, öğrenmeye ve gelişmeye müsaittir kendine hayran bırakır.

Anne babanın hiç yanildigini görmedim bu güne kadar. Evet okuyup okumakla adam olunmuyor. Önemli olan kendini her anlamda geliştirmek ; ancak çevremizde bu tarz statü farkı olup da aşan ve mutlu olan bir binde bir kesim de olsa yüzde 99 insanlar çıkardı ve menfaatci oluyor. Bu sadece erkeğe özel bir durum olduğunu sanmıyorum. 4 yıllık ilişkinizde size bu insanin ne kattısi ne artısı ne eksisi oldu , aynı şekilde sizin ona ne katkınız ve artinız oldu. Maddi anlamda söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ortak hobileriniz , etkinlikleriniz neler hiç olcup tarttiniz mi ? Evlilik basit sıradan bir olay değil . Ogretmenim diyorsunuz kesinlikle haklısınız o eğitimi almadan olamazsınız zaten ; ama binlerce atanamayan öğretmenlere sadece birisiniz . Evlilikte hiç acele etmeyin benim fikrim ce . sizin ve karşınızdaki insanın karakteri inşallah atandiginiz zaman ortaya çıkacaktır. Şu hususa da değinmek isterim evin en küçüğü kendisinden 9 tane daha var ; fakat erkek arkadaşınızın yanında kalan aile .Ben aileyi hiç sorun etmem ancak bir durup düşünün 9 tane okuyamayan birey birleşip de birini mi okutamadilar. Onu geçtim erkek arkadaşınız öyle ya da böyle okuyabilirdi. Kendini siksaydi tabi. Bunun kyk kredisi , bursu şunu bunu herseyi var . En azindan öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılanıyor. Sebep ne imiş okumamış ? Bence sorunlara derinlemesine bir dalın bir araştırın. Evlilikten önce herkes iyi herkes mükemmel herkes aşık. Sonra konu açılıyor buralarda , bende hep düşünürüm evlenmeden önce fevkalade insanlar ise bunlar , konuya es kişisi olan o Karaktersiz ve kişiliksizler nerden çıkıyor diye. Evlenince hayatın rengi siyah ve koyu gri olabiliyor. önceleri farkına varmazsiniz, varır iseniz de çok geç olur. Ben istedim de evlendim diye mutsuz huzursuz bir evlilikte yük taşırken kendinizi bulabilirsiniz. Kısacası acele etmeyin , bir insanın aile hayatına dahil olmadan da kimseye iyi merhametli diye garanti vermeyin.

Ben de öğretmenim eşim garson . Meslek öğretmeyim atama için yıllardır uğraşıyorum. Senelerce ücretli öğretmenlik yaptım. Şimdi 2 çocuğum var evdeyim. Eşim hep benden fazla kazandı hala da onun alın terinin ekmeğini yiyoruz . Okumak çok para kazanmanın garantisi değil. Ve İnan ki işini iyi yapan biri için her meslekte kazanç var. İyi bir mekanda garsonluk yaparsa güzel paralar kazanabilir. Önemli olan alın teriyle çalışan adam bulmak. Okumuş olup evde yatan ya da atanamayan çok insanımız var. Garsonluk diye de küçümseme hiç bitmeyecek bir sektör işsiz kalması pek mümkün değil . Belki ilerde kendi mekannı bile açabilirsiniz. Sen de kasaya geçersin. Ben atanamayınca hayalimiz bu oldu 😁

Bu arada ev hanımı olan kadınları asagilayan ve küçük gören üyelere de bir lafım olacak elbet. Anan iz da ev hanımı idi sizi o yetiştirdi büyüttü. Evinize temizliğe cagirdiniz kişi de resmiyet ev hanımı. Sizin erin ip de yapamdiklarinizi sözde paranızı gücü ile yaptirdiklarinizi o kadinlar yapıyor. Sizde evde bir tarafinizi buyutuyorsunuz. Çalışma hayatının zorluğu ndan falanda filandan bahsetmeyin allah aşkına. Kendiniz için çalışıp kendiniz için harcıyor sunuz. Kimse için bir çaba harcamiyorsunuz. İş yerinde atomu parcalamiyorsunuz, kansere çare ilaç araştırmıyor, Afrikada gönüllü olarak yıllarca kalıp hekimlik yapmıyorsunuz. Geçim yapmak için ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Bende çalışan bir bayan olarak şunu ekleyeyim. Günde hakiminden savcısına müvekkilin den ozel sirket ve kamu.kurumlarındaki diğerlerine kadar bin kişi ile sorun yasasam da hiç biri eve geldiğimde ev hanımı kimligime burundugumde , ev hanimliginjn ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Bence is hayatını zorluğu ndan ve sorunlarından veryansın ve miymiy edip Deveyi pire edenler kendilerini dev aynasında görüp bulunmaz bursa kumaşı sanıp kendini kendi gözünde fazla buyutenlerin karaketerleirnden kaynaklanıyor.

Bu arada ev hanımı olan kadınları asagilayan ve küçük gören üyelere de bir lafım olacak elbet. Anan iz da ev hanımı idi sizi o yetiştirdi büyüttü. Evinize temizliğe cagirdiniz kişi de resmiyet ev hanımı. Sizin erin ip de yapamdiklarinizi sözde paranızı gücü ile yaptirdiklarinizi o kadinlar yapıyor. Sizde evde bir tarafinizi buyutuyorsunuz. Çalışma hayatının zorluğu ndan falanda filandan bahsetmeyin allah aşkına. Kendiniz için çalışıp kendiniz için harcıyor sunuz. Kimse için bir çaba harcamiyorsunuz. İş yerinde atomu parcalamiyorsunuz, kansere çare ilaç araştırmıyor, Afrikada gönüllü olarak yıllarca kalıp hekimlik yapmıyorsunuz. Geçim yapmak için ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Bende çalışan bir bayan olarak şunu ekleyeyim. Günde hakiminden savcısına müvekkilin den ozel sirket ve kamu.kurumlarındaki diğerlerine kadar bin kişi ile sorun yasasam da hiç biri eve geldiğimde ev hanımı kimligime burundugumde , ev hanimliginjn ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Bence is hayatını zorluğu ndan ve sorunlarından veryansın ve miymiy edip Deveyi pire edenler kendilerini dev aynasında görüp bulunmaz bursa kumaşı sanıp kendini kendi gözünde fazla buyutenlerin karaketerleirnden kaynaklanıyor.
Tam olarak ne iş yapıyorsunuz? Ne mezunusunuz? Zira atomu mu parçalıyorsunuz dediğiniz kadınlara hastanede muayene olurken, çocuğunuzu öğretmene emanet ederken, tarlanızı satmaya tapuya gidince oralarda çalışan kadınlar size hizmet ediyor unutmayın. Okumuşu cahile kırdırmak da 2002den beri marifet oldu. Lütfen eğitim almayı özendirin, yapamamış olanı heveslendirin... okumamışlığı övmek bizi ancak geriletir. Ananız okumadıysa bu bir eksikliktir. Siz bunu kapatın, okuyun ve kızlarınızı okutun. Anam da zaten okuma yazma bilmezdi deyip övgü vesilesi yapmayın

Ev hanimlarini asagilayanlardan ne farkiniz kaldı şimdi?
Calisan bir kadin olarak siz bile boyle konusuyorsaniz, "kadinlar yuzunden erkekler issiz kaliyor" "kizlarinizi okumayin yoldan cikiyorlar" vs vs diyenlere ne yuzle karsi gelelim ki...
Atomu parcalamiyoruz evet, ama yaptığım iş ne olursa olsun, kansere care de uretsem, fabrikada tuvalet de temizlesem, bir ev geçindiriyor, bir cocuk yetistiriyorum. bununla birlikte bir ev haniminin yaptigi butun isleri de yapiyor bu calisan kadinlar.
Bu ulkenin kucuk bir azınlığı olarak maddi anlamda fazlasiyla rahat olan, butun gununu derneklerde, gezmelerde geçiren en ust tabaka disindaki butun kadiinlari oyle ya da boyle emekci bunu unutmayin.

Ben bilmem benim annem ev hanımı değil, öğretmen :)

İş yerinde de evet bilimsel araştırma yapıyorum, yaptığımız çalışmaların da direkt otizm ve beyin plastisitesi ile ilgisi var, inşallah gelecekte bir işe yarar otistik/doğuştan kör olan insanlar için:)

Ben bilmem benim annem ev hanımı değil, öğretmen :)

İş yerinde de evet bilimsel araştırma yapıyorum, yaptığımız çalışmaların da direkt otizm ve beyin plastisitesi ile ilgisi var, inşallah gelecekte bir işe yarar otistik/doğuştan kör olan insanlar için:)
Benim annem de öğretmendi. Köy okullarında okuttuğu sınıflardan doktorlar, mühendisler, öğretmenler yetişti. Gurur duyuyorum okumuş ve okutmuşluğuyla...

Back
X