Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Evlilikte meslekten ziyade kararkter önemli erkeklerin bir çoğu karisinin kendinden fazla para kazanmasini gururuna yediremiyor kompleks yapip huzursuz ediyolar kadini da ama bana gore meslekten ziyade gercekten karakterine inaniyosaniz evlenin ailesi diger ogullariyla yasayacak demissiniz siz evlenince sizinle yasarlar ona da hazirlikli olun

Zengin kız Fakir oğlan gibi olmuş,
Benim fikrim seviyorsanız onun da sevgisinden eminseniz durmak yok yola devam diyorum

Evlilikte maddiyata elbette önemli ama her şeyden önce sevgilinin karakteri çok önemli. Örneğin üni mezunu olur ama siz haklı olduğunuz halde gider ailesini tutar sizi korumaz arkanızı almazsa isterse Oxford mezunu olsun. Sevgilinizin karakterine güveniyorsanız ve evlendiğimde pişman olmam derseniz evlenin.

Arka sayfalarda da böyle örnekler çok verilmiş de servisin şoförü müydü sahibi miydi aynı zamanda :)) mesela esnafla evlenmiş yüksek lisanslı bir hanım. Esnafın muhtemelen maddi durumu iyidir. Sadece diploma eksik... başka maddi manevi beklentiler karşılanıyordur yani. Sanırım anlatabildim

Yok yahu sahibi değil, servis şöförü bildiğin. Anladım, ben de benzer bir şey söylemiştim. Evlilik yürütebilmek için pek çok farklı dinamik gerekiyor, genel olarak aslında iki tarafın da hayata bakış açılarının aynı olmasından geçiyor diyebiliriz. Maddiyat dediniz diye maddiyat üzerinden örnek vereyim.

Elimizde iki çift olsun isimleri sallayayım. Ahmet ve Leyla çifti ile Mehmet ve Ayşe çifti. Ahmet maddiyatı çok önemseyen, elinde para olmayınca rahat edemeyen birisi diyelim. Leyla da aynı şekilde çocuklarının geleceğini düşünen, bu yüzden kendi ihtiyaçlarından kısan, kendine bir etek almayıp çocuklarına ileride gayrimenkul bırakmayı daha çok önemseyen birisi. Mehmet de çok iyi bir maaşı olmayan ancak gezmeyi tozmayı çok seven, "Bana lükslerimi verin ihtiyaçlarım olmadan da yaşarım" kafasında tatilinden, yemesinden içmesinden asla kısmayan, hatta bu yüzden borca dahi giren bir insan olsun. Ayşe de aynı şekilde gezmeyi eğlenmeyi seven, gelecek kaygısı fazla olmayan bir yapıda olsun. Şimdi bu evlilikler yürüyor ama Mehmet ile Leyla, Ayşe ile Ahmet evlenseydi bu evlilikler yürür müydü? Gezmeyi tozmayı seven Ayşe, Ahmet'in tatile gitmek istememesiyle; Leyla kaç tatil yaparsa yapsın Mehmet'in kredi kartı borçlarıyla mutlu olabilir miydi? Pek sanmıyorum. İnsanların hayattan beklentisine, önceliklerine bağlı biraz da yani.

Back
X