- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Tabiki giyinebilirsin jean. İstediğin gibi spor giyinebilirsinkot pantolon spor giyineniliyor muyuz? kapşonlu sweat spor ayakkabı tarzında. benim böyle kıyafetlerim var bir de 3 4 senedir çok fazla kıyafet almadım eskidiler yenilerini alıcam mecburen
Branş ne. Sınıf ve okul öncesi full ek ders alır. Ek derssiz en az 4400 alırsınız.
Ilk atandığınız yer il veya ilçe merkezi ise imkanlar geniş olduğundan 1+1 veya 1+0 stüdyo daireler var eşyalı. Rahat edersiniz.
Kiyafet konusunda yorum yapamıyacağım. Tesettürlü degilim
Onu ben de düşündüm. 10 yıl olmasa da 5i geçtim ben meslekte. Ben de 4400den biraz fazla aldım sanırım. Yeni başlayan nasıl 4400 diye bi kendimi sorguladım bilmediğim bir hacizim filan mı var diye10 senelik öğretmenim.
Bana sadece maaş için yatan 4458 tl bu ay.
Yeni atamaya en az 4400 sanmıyorum.
Hayırlı olsun konu sahibi.
4000 üstüdür ama sen 4000 olarak düşün yine de.
Önemli olan içinde iyi hissetmek bana göre.
Şimdi tarz çok serbest ille şu demek anlamsız olur.
Bu idarenin inisiyatifine kalmış biraz ama ben idare ses çıkarmasa bile hiç kapşonlu sweat ile gitmedim okula. Dar paça kot üzerine bulüz ve spor şık bir ceket altına da kısa topuklu bot, ayakkabı, bazen de spor ayakkabı ile gittiğim oldu ama bakan kimsenin ciddiye almayacağı bir görüntü hiç olmadı. Bence bu konu önemlikot pantolon spor giyineniliyor muyuz? kapşonlu sweat spor ayakkabı tarzında. benim böyle kıyafetlerim var bir de 3 4 senedir çok fazla kıyafet almadım eskidiler yenilerini alıcam mecburen
Yani bildiğim kadarıyla arada komik farklar var sanırım ama tuhaf.Onu ben de düşündüm. 10 yıl olmasa da 5i geçtim ben meslekte. Ben de 4400den biraz fazla aldım sanırım. Yeni başlayan nasıl 4400 diye bi kendimi sorguladım bilmediğim bir hacizim filan mı var diye
kot pantolon spor giyineniliyor muyuz? kapşonlu sweat spor ayakkabı tarzında. benim böyle kıyafetlerim var bir de 3 4 senedir çok fazla kıyafet almadım eskidiler yenilerini alıcam mecburen
12. Yılımı çalışıyorum, geçen ay 4460 aldım. Söyleyeceğim bu kadar.
Kesinlikle katılıyorum 4 yıl aktif olarak öğretmenlik yaptım 21 yaşında göreve başladım Kıyafet serbest o bu serbest olduğu halde hep öğretmen gibi (öğrenciden bir farkı olacak şekilde) giyindim gittim. Öğrencilerle karıştırıp koridor nöbetinde bağırdığım mesai arkadaşım olmuştu. İnsan o duruma düşmemeli.kapüşonlu sweat mi ? yok artık..
yani öğrenci olsam ve öyle giyinip gelse öğretmenim sıra arkadaşım gibi davranırım ona.
serbest kıyafet evdeki gibi giyinip gitmek değil yahu.
şok oldum bu fikri okuyunca.
Ilk atamada olmuyor o.Yaşadığın şehirden farkı bir şehre atandığında (sanırım mesafeye bağlı olarak) devlet memurlarının hesabına maaştan bağımsız taşınma ücreti yatar.
Öyle nasıl denk geldi çok şaşırdım. Ayın 16sında bile atansanız 29 gün sonra maaş günü. Ek ders zamanı ile 1 ay içerisinde ev az 2 ödeme zamanı geçerken siz nasıl 1.5 ay ödeme almadınız? Ben 23ünde atandım. 15inde bir maaş peşin ve o zamana dek çalıştığımın ücretini aldımÇift maaş yatma olayına güvenemezsin. Atandığın zamana bağlı o. Ben başladığımda sebebini hatırlamıyorum 1.5 ay sonra maaş aldım. Öyle denk geldi.
Öğretmenim yeni atandım 1 ay sonra ödemeye başlarım diye spotçulardan eşya aldım. Taksitle. Doğuya aranmıştım. Esnaf çok yardımcı oldu.Param oldukça verdim. 5 veya 6 ayda ödemiştim borcumu.
Kıyafet konusunda da artık bir zorunluluk yok. Aşırı uç şekilde giyinmedikçe. Mesela yataktan kalktığın gibi gitmemelisin. Normal dışarıda giydiğin kıyafetleri giyebilirsin. Benim de atandığımda giyecek pek kıyafetim yoktu ayda 2 kıyafet alıyordum. Aynı şeyleri giyiyordum. Şuan evden ders yapıyoruz zaten öncelikle kalacağın yeri ayarlaman daha iyi olur. Zamanla olur onlar.
O zamanla ilgili en büyük pismanlığımıda söylemek istiyorum. Ben ev arkadaşıyla uğraşmak, milletin kahrını çekmek istemiyordum ama babam izin vermedi. O zamanlar büyüklerimin sözünden çıkmazdım onları üzmemek için. Aklım kalır hastalansan kim bakacak dediler. Sanki hastalanınca ev arkadaşım bakacak gibi . Şimdiki gibi 1+1 1+2 evler yaygın değildi. Tek kalamadım. Hâlâ üzülüyorum tek kalsaydım keyfimce yaşasaydım diye. İçimde kaldı birde milletin derdini çektim
Hakkında hayırlısı olsun inşallah işlerin yolunda gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?