öğretmen maaşı

657 dmk memur ilk işe başlarken bir tam maaşını önden alır, devlet memurları 15 inden 15 ine maaş aldığı için maaş gününe kadar çalıştığı kısım günlük hesaplanır yatar.

ben 16 sında başlama yaptım 15 ini geçtiği için diğer ay 15 inde çift maaş gibi olmuştu.

örneğin ayın 5 inde başlama olursa 5-15 arası maaş hesaplanıp bir tam maaş artı bu miktar yatar hesaba.

İlk olarak çift maaş alacaksın. Bransın nedir bilmiyorum ama pandemi sebebi ile ders düzenlemeleri ve ek dersler çok farklılaştı. En azından şu dönem için ek derssiz bir hesap yap derim

kot pantolon spor giyineniliyor muyuz? kapşonlu sweat spor ayakkabı tarzında. benim böyle kıyafetlerim var bir de 3 4 senedir çok fazla kıyafet almadım eskidiler yenilerini alıcam mecburen
Tabiki giyinebilirsin jean. İstediğin gibi spor giyinebilirsin

10 senelik öğretmenim.
Bana sadece maaş için yatan 4458 tl bu ay.
Yeni atamaya en az 4400 sanmıyorum.

Hayırlı olsun konu sahibi.
4000 üstüdür ama sen 4000 olarak düşün yine de.

Önemli olan içinde iyi hissetmek bana göre.
Şimdi tarz çok serbest ille şu demek anlamsız olur.

Onu ben de düşündüm. 10 yıl olmasa da 5i geçtim ben meslekte. Ben de 4400den biraz fazla aldım sanırım. Yeni başlayan nasıl 4400 diye bi kendimi sorguladım bilmediğim bir hacizim filan mı var diye

kot pantolon spor giyineniliyor muyuz? kapşonlu sweat spor ayakkabı tarzında. benim böyle kıyafetlerim var bir de 3 4 senedir çok fazla kıyafet almadım eskidiler yenilerini alıcam mecburen
Bu idarenin inisiyatifine kalmış biraz ama ben idare ses çıkarmasa bile hiç kapşonlu sweat ile gitmedim okula. Dar paça kot üzerine bulüz ve spor şık bir ceket altına da kısa topuklu bot, ayakkabı, bazen de spor ayakkabı ile gittiğim oldu ama bakan kimsenin ciddiye almayacağı bir görüntü hiç olmadı. Bence bu konu önemli

Onu ben de düşündüm. 10 yıl olmasa da 5i geçtim ben meslekte. Ben de 4400den biraz fazla aldım sanırım. Yeni başlayan nasıl 4400 diye bi kendimi sorguladım bilmediğim bir hacizim filan mı var diye
Yani bildiğim kadarıyla arada komik farklar var sanırım ama tuhaf.
10 yilla yeni atama arasında 100 belki 200 lira oynuyor bu durumda.

Yani kot serbest ama kapşonlu da markete giderken giyinir gibi..
Rahat olmak lazım ama abartmamak da lazım.
Öğrenciden ayıran bir çizginiz olsun.

Ben kot giydiğimde uzun kaplar tercih ediyorum mesela.
Ispanyol paça pantolon üzerine trenchkot tarzı tercihim genelde.
Etek üzerine gömlek hırka.
Elbise çeşitleri ..

Çift maaş yatma olayına güvenemezsin. Atandığın zamana bağlı o. Ben başladığımda sebebini hatırlamıyorum 1.5 ay sonra maaş aldım. Öyle denk geldi.
Öğretmenim yeni atandım 1 ay sonra ödemeye başlarım diye spotçulardan eşya aldım. Taksitle. Doğuya aranmıştım. Esnaf çok yardımcı oldu.Param oldukça verdim. 5 veya 6 ayda ödemiştim borcumu.

Kıyafet konusunda da artık bir zorunluluk yok. Aşırı uç şekilde giyinmedikçe. Mesela yataktan kalktığın gibi gitmemelisin. Normal dışarıda giydiğin kıyafetleri giyebilirsin. Benim de atandığımda giyecek pek kıyafetim yoktu ayda 2 kıyafet alıyordum. Aynı şeyleri giyiyordum. Şuan evden ders yapıyoruz zaten öncelikle kalacağın yeri ayarlaman daha iyi olur. Zamanla olur onlar.

O zamanla ilgili en büyük pismanlığımıda söylemek istiyorum. Ben ev arkadaşıyla uğraşmak, milletin kahrını çekmek istemiyordum ama babam izin vermedi. O zamanlar büyüklerimin sözünden çıkmazdım onları üzmemek için. Aklım kalır hastalansan kim bakacak dediler. Sanki hastalanınca ev arkadaşım bakacak gibi . Şimdiki gibi 1+1 1+2 evler yaygın değildi. Tek kalamadım. Hâlâ üzülüyorum tek kalsaydım keyfimce yaşasaydım diye. İçimde kaldı birde milletin derdini çektim

Hakkında hayırlısı olsun inşallah işlerin yolunda gider.

Hiç bilmediğim bir yere atanıp gitsem ilk etapta eşyalı yurt/apart kiralarım. Minimal yaşarım. Orayı tanıdıktan sonra ancak ev/eşya işine girerim. Minimal yaşam para yönetimini de kolaylaştırır. Küçül bir yerse, maaşın yarısını kesin kenara atarım, değerlendirmek üzere yatırım yaparım. Ne giyeceğimden ziyade geleceğimi düşünürüm. Yakın zamanda bir araba alıp daha az insanla muhattap olur, güvenli alan yaratırım.
özel sektör gibi çalışıp yatmaz çalışmadan yatar, atanınca maaş hesaba aktarılır diye düşünüyorum. Param olsa da yönetsem nefis iş.

Kesinlikle katılıyorum 4 yıl aktif olarak öğretmenlik yaptım 21 yaşında göreve başladım Kıyafet serbest o bu serbest olduğu halde hep öğretmen gibi (öğrenciden bir farkı olacak şekilde) giyindim gittim. Öğrencilerle karıştırıp koridor nöbetinde bağırdığım mesai arkadaşım olmuştu. İnsan o duruma düşmemeli.

İlk iki maaş yatıyor bildiğim kadarıyla. Kıyafet olarak Tuğba, Nihan tavsiye ederim. Onun haricinde modanisa da uygun tunikler oluyor. Klasik spor arası özellikle yelek tarzı şeyler epeyce günü kurtarır diye düşünüyorum. Atanırsam ben de öğretmen olacağım o tarz alırım zannedersem. Lastikli bol paça kumaş pantolonlar siyah krem gibi net renklerin olsun üzerine de aynı renk tunik yelek kimonolarla renklendir :) ayrıca bu uzum sweat tunikler de Keten pantolonlarla çok güzel ve rahat oluyor. Üzerine beyaz önlük giyin mis

her yeni atananın yaptığı gibi dolabını yenilemek hatasına düşme. temel kurtarıcı parçalar yeter. tabii ağırlıklı crop top filan giyiyorsan olmaz ama normalde ne giyiyorsan onu giy. yaşı ileri değilse herkes normalde giyindiği gibi giyiniyor döpiyes takım elbise vs mazide kaldı. ben gayet kapşonlu sweat de giyiyorum. üstelik lisede öğretmenim ve ilk atandığımda yaş farkım son sınıflarla çok azdı ama ona rağmen sweat shirt giyiyorum diye kimse laubalilik edemedi. gayet de saygı duyulan bir öğretmenim.

branşınız ne

yani beden eğitimi öğretmeni yahut resim müzik gibi alanlarda

ya da okul öncesi öğretmeni dediğiniz gibi giyinebilir

keza köyde bir iki öğretmen varsa da olur

ama büyük şehirde büyük bir lisede o dediğiniz kıyafet ile matematik dersine girseniz kimse öğretmen olduğunuzu düşünmez

tesettürlü tanıdıklarımın hep bir üst giysileri vardı ismini bilmiyorum da böyle fermuarlı vs

yani sadece pantolonlarının diz altını görüyorduk

kot üstü kapşonlu sweet ile KPSS kursuna gelen dahi yoktu

neyse koton reklamı bu yorumları yapmayalım diye çekilmiş der, susarım

Öyle nasıl denk geldi çok şaşırdım. Ayın 16sında bile atansanız 29 gün sonra maaş günü. Ek ders zamanı ile 1 ay içerisinde ev az 2 ödeme zamanı geçerken siz nasıl 1.5 ay ödeme almadınız? Ben 23ünde atandım. 15inde bir maaş peşin ve o zamana dek çalıştığımın ücretini aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…