öğretmen maaşı

Maaşları bilemiyorum öğretmen değilim ama aile üyelerinden aylık 4500-5000₺ olduğunu hatırlıyorum. Küçük yerde kiralar pek yüksek değil de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde cep yakıyor. Atandığınız okula en yakın noktadan tutmaya çalışın evi en azından yol parası vermez, git-gelle uğraşmazsınız. 1000-1500₺ arası kiranız olsa eşyalı-eşyasız değişir durum. Yol da olmasa tek başınıza rahatça geçinirsiniz. Marketten alışveriş yapıp sayıyla meyve, sebze alırsanız hem israf olmaz hemde para bile arttırabilirsiniz. Kıyafet içinde benim çocukların öğretmenlerinden gördüğüm kadarıyla siyah kot pantolondan tutun, elbise, kalem etek, geniş kesim pantolon (kahve, siyah, lacivert) giyiyorlar; yine beyaz, siyah ağırlıklı bluz, gömlek, hırka giyiyorlar. Daha renkli giyinenler de var. Ki öyle pahalı marka giyen öğretmen de görmedim. Genç olanlar daha çok Zara-koton gibi yerlerden giyiniyor gibiler. Pazardan da alışveriş yapabilirsiniz çok güzel kıyafetler oluyor özellikle giyim ağırlıklı pazarlar bi dolu İstanbul gibi yerlerde. Kilo probleminiz yoksa hesaplı alışveriş şansınız daha yüksek. Hergün yeni şık giyineceğim diye bir şey yok. He bir de siyah bir ceket bulundursanız dolabınızda iyi olur resmi toplantılarda işinize yarar. Ayakkabı olarak da bizim öğretmen topukluyla gelip sınıfta babet giyiyordu. Hani ortam uygunsa topuksuz ya da dolgu topuk da giyebilirsiniz.

yollukdan bahsediyor olabilir arkadaş. ilk atamada gittiğiniz yerin kmsine göre yolluk da alınır.

Kıyafet olarak tuğba,setrms,kayra,armine,seçil öneririm kaliteli olsun gerekirse azar azar gardrobunuzu tamamlarsınız ama severek giyersiniz.ipekyolun da çok güzel trençkotları oluyor onlara da bakabilirsiniz.Hayırlı olsun tekrardan
18.yılımdayım hiç pazartesi sendromu yaşamadım tatilleri iple çekmedim severek yaptım öğretmenliği umarım sizin yıllarınız da size ve öğrencilerinize çok şey katar

Hatırlayamıyorum hocam parasız her yerden alış veriş yaptığımı hatırlıyorum sadece. Maaş yatınca veririm diyerek. 2008 de atandım.

Doğuya gidecekseniz kalin kaz tüyü uzun bir mont ve gerçekten kaliteli bir kar botu almalısınız.

Ikinci el uygulamalarda etiketiyle birlikte cok uyguna satılan sıfır urunler var. Onları takip edebilirsiniz kiyafet canta vs ihtiyaçlarinizda gideri epey düşürür. Alt ust tunik takımların her cinsi, her rengi uretildi artik. Gayet de rahatlar onlarfan giyersiniz. Bence ayakkabi rahat olmalı ogretmen icin topukluyla butun gun zor olabilir. Ama tercih tabii ki.

Okula yurume mesafesi bir ev veya apart secerseniz cok rahat edersiniz. Yemek saatinizde eve bile dönebilirsiniz isterseniz. Hem yol masrafı olmaz.

Kac yil kalacaksiniz bilmiyorum ama sifirdan eşya almak birkac sene için gereksiz olabilir. Eşyalı apart tutabilirsiniz yalnızsanız.

Maaşla ilgili bilgim yok malesef. Hayirli olsun

+1
Mevzuata göre serbest olabilir ama idareciye göre değişiyor, benim erkek kardeşime okul müdürü “hocam çocuklar bizi örnek alıyor zaten zor zaptediyoruz (meslek lisesi) bir de bizden görüp giyim kuşamı iyice salmasınlar” gibisinden şeyler söylemişti öyle kotla falan gitmiyor okula.

Hayırlı olsun öncelikle, doğuysa eğer mont ve bot alın sıcak tutacak. İlk bir ay bir iki parça pantolon tunik yeter önce ortamı gözlemleyin daha sonra alışveriş yaparsınız. Maaşınızı başta 4000 olarak düşünüp ona göre kendinizi ayarlarsanız sıkıntı çekmezsiniz inşallah, kardeşimden bildiğim kadarıyla ek ders va ödemeler her ay değişiyor bi de maaş gibi gününde düzenli yatmıyor.

Ne kdar uzamış bu giyim kuşam meselesi. Gayet açık mevzuatta sınırlar isteyen sınırı aşmamak kaydıyla her şeyi giyer. Okulda spor giyimin kime ne zararı var ki? Zaten kendini bilen biri ev kıyafetiyle okula gitmez. Yüzlerce öğretmenle çalıstım yıllardır herkes gönlünce kendine yakışnı giyiyor. Spor ayakkabı da giyilir, kapüşonlu sweet de giyilir, resmi de giyilir. Bi tören varsa tabiki resmi giyinip gitmek yakışır bizlere. Ama mevzuatta yazan sınırlarla istediğini giyersin

İdareciye veya yerine göre değişir. Yukarıda yorumumda yazdım kardeşim öğretmen ve spor giyinmiyor (jilet gibi takım da giymiyor ikisinin ortası işte, ki müdürün çok spor takılmayın deme gerekçesi de makul). Mevzuat böyle gerisi beni bağlamaz dese kardeşim mesleğinden falan olmaz tabi ama boşuna idareyle inatlaşmış ve kendi ayağına sıkmış olur ne gerek var. Ben öğretmen değilim ama kamu personeliyim, eski kurumumda kıyafet okayı daha sıkıydı şimdiki işimde ise yazın yeri geliyor parmak arası sandaletle geziyorum, ortam kaldırıyor (nası bi ortam diye sormayın ben de paralel evrende gibi hissediyorum bazen).

Tunik güzel de kotu giymesin bence yeni atanmış zaten kız çocuğu muamelesi çekerler veletler konu sahibi kardeşimize :)) eşarp da hemşire işi ama o ayrıntıya giriyor artık. Tecrübe kazandıkça kıyafetin önemi azalıyordur çünkü otorite kurmayı artık öğrenmiştir öğretmen. Ama çocuk milleti çok fena ilk zamanlar tepene binmeyi kesin denerler :)

Spordan kastım tayt şort parmak arası terlik değil zaten. Okul ortamında tabiki uygun değil. Ama öyle resmi takılmaya da gerek yok sanırım

Şunun için sordum

Hiç böyle giyinen öğretmen ya da öğretmen adayı görmedim de ben mi yanlış anladım diye foto koydum

Ben spor tesettür deyince bunu düşündüm

Spordan kastım tayt şort parmak arası terlik değil zaten. Okul ortamında tabiki uygun değil. Ama öyle resmi takılmaya da gerek yok sanırım
Tayt şort zaten olmaz da genel olarak da kamuda ne giyeceğimize tek başımıza karar veremiyoruz çoğunlukla onu diyorum, mevzuatta yazan kağıt üstünde kalabiliyor. Neyse ki günlük hayatta tesettür giyimde spor klasik olarak çok keskin ayrımlar yok başlangıç olarak lcw defactodan birkaç parça iş görecektir.

Şunun için sordum

Hiç böyle giyinen öğretmen ya da öğretmen adayı görmedim de ben mi yanlış anladım diye foto koydum

Ben spor tesettür deyince bunu düşündüm

Eki Görüntüle 2729692
Böyle giyinilen okul da vardır tabi hatta çoğunluk giyebiliyor olabilir ama fazla spor bunlar normalde, alttaki şeritlerden dolayı. Şeritler olmasa hiç göze batmaz.

12 yıllık öğretmenim yanlış hatırlamıyorsam, ilk maaşı başlar başlamaz önden almıştık. Ben şuan 4570 gibi birşey alıyorum kademe, kıdem ve yıla göre vergi dilimine giriliyor buna göre maaş değişir. 4000 üstü alırsınız. 4200-4300'ü bulur galiba. Kıyafet konusunda da marka çok önemli değil ama şık, ütülü, hoş giyinmenizi öneririm. Bir iki tane takım elbiseniz bulunabilir, törenlerde giyersiniz onun dışında kombin yapabileceğiniz klasik ve spor kıyafetler alırsınız. Hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…