- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.152
- 333
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
yollukdan bahsediyor olabilir arkadaş. ilk atamada gittiğiniz yerin kmsine göre yolluk da alınır.2 maaş mı yattı ya işe başlarken?
Ben mesela ayın 16sında başlamıştım. Direkt maaşım yattı yani bir sonraki aya kadar kullanacak olduğum. 2 maaş hatırlamıyorum hiç.
Maaşın önden yatmasından mı bahsediyorsunuz?
18. yılımdayım bana bu ay 4900 yatmış.bes yok çocuk yardımı da yok.sendika da yok.neden bu kadar fark var bi araştırın derim21. yılım ögretmenlikte. BES yok. Çocuk yardımı var. 4533 tl aldım bu ay...
Sana burada 50 sayfa yorum yazıldı. Çoğunluğu düğünü ertelemen yönündeydi. Atamadan once mi evlendinizBenim İstanbul oldutek başıma ne yaparım bilmiyorum
Eşimi bırakıp geldim
Kıyafet olarak tuğba,setrms,kayra,armine,seçil öneririm kaliteli olsun gerekirse azar azar gardrobunuzu tamamlarsınız ama severek giyersiniz.ipekyolun da çok güzel trençkotları oluyor onlara da bakabilirsiniz.Hayırlı olsun tekrardanarkadaşlar önümüzdeki birkaç ay içinde muhtemelen atanıcam tek başına yaşamaya başlayacağım. pek de hesap kitap işlerini bilmem. yeni atanan bir öğretmenin ek dersli maaşı nedir kesinti vs oluyor mu? vergi falan kesiliyor sanırım. bir de taşınma orada eşya alma kira faturalar derken geçimebilir miyim bilemiyorum. şunu da sorayım. kıyafet konusu hangi marka kıyafetleri önerirsiniz tesettürlüyüm. çalışırken giyecek tarzda kıyafetim yok. zaten eskidiler.
Yani artık yok. Kaldırıldığından haberim yoktu .Önceden vardı hoca ama şimdi atamalar hep sözleşmeli adı altında olduğu için olmuyor
Hatırlayamıyorum hocam parasız her yerden alış veriş yaptığımı hatırlıyorum sadece. Maaş yatınca veririm diyerek.Öyle nasıl denk geldi çok şaşırdım. Ayın 16sında bile atansanız 29 gün sonra maaş günü. Ek ders zamanı ile 1 ay içerisinde ev az 2 ödeme zamanı geçerken siz nasıl 1.5 ay ödeme almadınız? Ben 23ünde atandım. 15inde bir maaş peşin ve o zamana dek çalıştığımın ücretini aldım
+1Bu idarenin inisiyatifine kalmış biraz ama ben idare ses çıkarmasa bile hiç kapşonlu sweat ile gitmedim okula. Dar paça kot üzerine bulüz ve spor şık bir ceket altına da kısa topuklu bot, ayakkabı, bazen de spor ayakkabı ile gittiğim oldu ama bakan kimsenin ciddiye almayacağı bir görüntü hiç olmadı. Bence bu konu önemli
İdareciye veya yerine göre değişir. Yukarıda yorumumda yazdım kardeşim öğretmen ve spor giyinmiyor (jilet gibi takım da giymiyor ikisinin ortası işte, ki müdürün çok spor takılmayın deme gerekçesi de makul). Mevzuat böyle gerisi beni bağlamaz dese kardeşim mesleğinden falan olmaz tabi ama boşuna idareyle inatlaşmış ve kendi ayağına sıkmış olur ne gerek var. Ben öğretmen değilim ama kamu personeliyim, eski kurumumda kıyafet okayı daha sıkıydı şimdiki işimde ise yazın yeri geliyor parmak arası sandaletle geziyorum, ortam kaldırıyor (nası bi ortam diye sormayın ben de paralel evrende gibi hissediyorum bazen).Ne kdar uzamış bu giyim kuşam meselesi. Gayet açık mevzuatta sınırlar isteyen sınırı aşmamak kaydıyla her şeyi giyer. Okulda spor giyimin kime ne zararı var ki? Zaten kendini bilen biri ev kıyafetiyle okula gitmez. Yüzlerce öğretmenle çalıstım yıllardır herkes gönlünce kendine yakışnı giyiyor. Spor ayakkabı da giyilir, kapüşonlu sweet de giyilir, resmi de giyilir. Bi tören varsa tabiki resmi giyinip gitmek yakışır bizlere. Ama mevzuatta yazan sınırlarla istediğini giyersin
Tunik güzel de kotu giymesin bence yeni atanmış zaten kız çocuğu muamelesi çekerler veletler konu sahibi kardeşimize :)) eşarp da hemşire işi ama o ayrıntıya giriyor artık. Tecrübe kazandıkça kıyafetin önemi azalıyordur çünkü otorite kurmayı artık öğrenmiştir öğretmen. Ama çocuk milleti çok fena ilk zamanlar tepene binmeyi kesin denerler :)
Spordan kastım tayt şort parmak arası terlik değil zaten. Okul ortamında tabiki uygun değil. Ama öyle resmi takılmaya da gerek yok sanırımİdareciye veya yerine göre değişir. Yukarıda yorumumda yazdım kardeşim öğretmen ve spor giyinmiyor (jilet gibi takım da giymiyor ikisinin ortası işte, ki müdürün çok spor takılmayın deme gerekçesi de makul). Mevzuat böyle gerisi beni bağlamaz dese kardeşim mesleğinden falan olmaz tabi ama boşuna idareyle inatlaşmış ve kendi ayağına sıkmış olur ne gerek var. Ben öğretmen değilim ama kamu personeliyim, eski kurumumda kıyafet okayı daha sıkıydı şimdiki işimde ise yazın yeri geliyor parmak arası sandaletle geziyorum, ortam kaldırıyor (nası bi ortam diye sormayın ben de paralel evrende gibi hissediyorum bazen).
Tunik güzel de kotu giymesin bence yeni atanmış zaten kız çocuğu muamelesi çekerler veletler konu sahibi kardeşimize :)) eşarp da hemşire işi ama o ayrıntıya giriyor artık. Tecrübe kazandıkça kıyafetin önemi azalıyordur çünkü otorite kurmayı artık öğrenmiştir öğretmen. Ama çocuk milleti çok fena ilk zamanlar tepene binmeyi kesin denerler :)
Tayt şort zaten olmaz da genel olarak da kamuda ne giyeceğimize tek başımıza karar veremiyoruz çoğunlukla onu diyorum, mevzuatta yazan kağıt üstünde kalabiliyor. Neyse ki günlük hayatta tesettür giyimde spor klasik olarak çok keskin ayrımlar yok başlangıç olarak lcw defactodan birkaç parça iş görecektir.Spordan kastım tayt şort parmak arası terlik değil zaten. Okul ortamında tabiki uygun değil. Ama öyle resmi takılmaya da gerek yok sanırım
Böyle giyinilen okul da vardır tabi hatta çoğunluk giyebiliyor olabilir ama fazla spor bunlar normalde, alttaki şeritlerden dolayı. Şeritler olmasa hiç göze batmaz.Şunun için sordum
Hiç böyle giyinen öğretmen ya da öğretmen adayı görmedim de ben mi yanlış anladım diye foto koydum
Ben spor tesettür deyince bunu düşündüm
Eki Görüntüle 2729692
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?