öğretmen maaşı

Atanmadığım için maaş kısmını bilmiyorum fakat kıyafet konusunda Kayra ve Armağan'da çok şık şeyler bulabilirsiniz.

Yaşadığın şehirden farkı bir şehre atandığında (sanırım mesafeye bağlı olarak) devlet memurlarının hesabına maaştan bağımsız taşınma ücreti yatar.
Atanan hiçbir arkadaşıma yatmadı böyle bir şey Ama hiç çalışmadan maaşı yatmıştı erkek arkadaşım ekimin 15'inde işe başladı, 2 gün sonra maaşı hesabındaydı, daha derse girmeden almıştı. Ekimin 20'siyle 30'u arasında işe başlasaydı kasımın 15'inde çift maaş yatacaktı. Ben de atama bekliyorum, yakın zamanda konuştuk nasıl olacağını. Bir de akademik yılın başında 1.000 tl kadar katkı payı yatıyormuş kırtasiye vs için.

Tesettürlüyüm, 15 yıllık öğretmenim, klasik giyim, topuklu ayakkabı yoruyor artık.Bazı günler yine klasik, ama bazı günler özellikle nöbette spor ayakkabı, kot, uzun sweat, şal, en üste önlük :) Artık rahat hareket etmek istiyorum. Allday, Tuğba Venn favorım...

Ben de atama bekliyorum, hiçbir şey bilmeyerek bekliyormuşum meğer

Erkekler daha çok giyiniyor sanırım devlette o şekilde. Ben özelde rahat olmamıza rağmen orda da kot bile giymiyordum. Giyim kuralları sıkı değil diye çok da salmamak lazım bence, mesleğin o ağırlığını taşımamız gerektiğini düşünüyorum.

Atandığım takdirde ben böyle giyinmeyi düşünüyorum.

@lulutas Atanacağınız okula ve idareye göre çok değişir nasıl giyinebileceğiniz. Bazı yerlerde çok umursanmazken özellikle küçük ilçeler, kalabalık olmayan okullarda (benim duyduğum kadarıyla) giyiminize karışabilirler. Erkek arkadaşım Van'da merkezde. Saç sakal ya da giyim konusunda sıkıntı yaşamadı. Okulundaki kadın öğretmenlerin giyimlerini de sordum mini etek dahi giyen varmış. Bir kız arkadaşım Şırnak'ta, Silopi'de çalışıyor. Koyu renk de olsa asla kot giyemiyormuş, kalem etek dışında etek de giyemiyor. "Sendikalı olmadan giydirmezler kot," diyor. Bilmiyorum artık.

Eklentiler

• c73e1b1ab6d714764d4a3afacb84b5e2.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 61
  • ec36c63f560425106d341d85d127933e.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 56
  • 6a35d6aaa607f64e287207f3504b795e.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 63
Ben de atama bekliyorum, hiçbir şey bilmeyerek bekliyormuşum meğer
Çevrem öğretmen kaynamasa ben de bilmezdim ya. Kuzenimin düğününe gitmiştim, ertesi gün kahvaltıda ben dahil 6 öğretmen vardı Erkek arkadaşımla branşlarımız da aynı, her detayı sorabiliyorum, ya da o anlatıyor :).

Ben ögretmen değilim ama ek derse bel baglama bence. Eline gececek net maaşa göre harcamalarini düzenlersin. Bir anda gardolabını doldurup birca girme, dönüsümlü kullanabilecegin kiyafetler ve renkler tercih edersin . Zamanla 1 parca 1 parca derken bir sürü kıyafetin olur. Internet mağazalari daha uygun oluyor. ben kapali degilim ama kapalilar icin cok güzel tunikler var. İşiniz hayırli olsun

Bu arada istanbula atanan arkadaslara tavsiyem fatih çarsamba pazarı , bakırköy pazarı ,kadıköy pazarında efsane seyler oluyor. Çocukluğum gecti oralarda. Annemle sabah gider akşam dönerdik.

Kot pantolon adayliga sendikaliliga bakmiyor giyiliyor. Ama cok da spor, gunluk veya ozensiz giyinmemeli bence. Bazi erkek ogretmenler esnaf gibi geliyor gozume.
Konu sahibi kapaliymissiniz zaten bol pantolon, bol tunikler şık durur.

Derste aktif olabilmek adına hep spor ayakkabı giyiyorum. Derste hiç oturmam. Topuklu giydiğimde akşam yerimden kalkamıyorum. Aynı zamanda öğrencilerin tak tak sesinden çok rahatsız olduğunu farkettim. Vazgeçtim ben de...

Benim de öğretmenlik ile ilgili bir bilgim yok ama kıyafet konusunda sanırım yardımcı olabilirim. Zaten çok klasik giyinmeniz gerekmiyor, lcw modest koleksiyonu tesettür için uygun fiyatlı bir seçenek olabilir. İnstagramda ise bir sürü butik var. Özel dikim yapanlar da çok. Thesewinghome ve arzukarakas butiklerini beğeniyorum. Suud, manuka, esrakeskindemir (heqa) kadriye baştürk, minikterzi de güzel. Güzel bir siyah etek aldığınız zaman özellikle kış ayları üzerine çeşit çeşit kazakla çok rahat edersiniz. Atanmanizi tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.
Sevgiler.

İlk atamada çift maaş olayi da yok, o durum şundan kaynaklanıyor: ayın 15'i maaşın yatma zamanıdır, eğer sizin okulda göreve başlama tarihiniz ayın 15'inden sonra olursa diğer ayın 15'ine kadar herhangi bir maaş alamıyorsunuz, diğer ayın 15'inde de önceki ayın maaş zamanına kadar çalıştığiniz ücreti yatıyor bir de bu ayın maaşı eklenince çift maaş gibi algılanıyor. Size tavsiyem atamanız belli olduktan sonra en kısa sürede göreve başlamanız, hem maaş yönünden hem de aynı branştan başka bir arkadaşınız da atanırsa kim göreve daha geç başlarsa herhangi bir norm fazlası durumunda onun gitmesi gerekir, bu bir gün bile olsa böyledir.
Şu dönemde ek derse bel bağlamayın ne olacağı hiç belli değil çünkü. Kıyafet konusunda da ben de tesettürlüyüm önceden Kayra Armine Tuğba Nihan gibi markalara az para bayılmadım, şimdi düşününce ne kadar saçmalamışım diyorum. Normal butiklerde, lcw DeFacto kotonda zarada da harika parçalar mevcut, ben elbise tunik pantolon hep oralardan alıyorum şimdi. Bazen sweatshirt bol paça pantolon spor ayakkabı, bazen elbise altına topuklu bazen de tunik altına bir İspanyol takılıyorum. Eminim elinizin altındaki kıyafetler de iş görür, sıfırdan dolap yenilemeyin, birkaç parça ile başlayın duruma göre hareket edersiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…