Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaç yıllık öğretmensiniz ki siz ve eşiniz?

Zaten tatil de 3 ay değil.

Önceki konularını bilmiyorum, ama öğretmen maaşı son dönemde neredeyse en çok eriyen maaş oldu. Zam yok doğru düzgün. Çift maaşlı öğretmen eşler ev araba alabliyoken şimdi eski duruma göre çok daha zor geçinmye başladılar. Bu birçok sektör için böyle ama en göze çarpanı maalesef öğretmen maaşları şuan.

Niye? Tüm memurlar aynı oranda zam almıyorlar mı?

Kaç yıllık öğretmensiniz ki siz ve eşiniz?
Yaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil

Ben de bu miktarları söylemiştim çok öğretmen yakınım olduğu için onlar söylüyordu. Ama inandıramadım bazı üyeleri. 3600 3800 alıyorlar deyip durdular. Annem 73 yaşında emekli öğretmen o bile 4000 alıyor yahuu

Bunu konu sahibini savunmak için yazmıyorum çünkü iki maaş alıyorsa bir şekilde tatilde yapabilir o konuda haksız lakin neden öğretmenlere bu kadar düşman bir milletiz? Tüm meslek sahibi kişiler birşeylerden şikayet edebiliyor ama öğretmenler şikayet edince şükür et tatilin var , yatıyorsun, maaşın var vs vs taşlama yapılıyor.Surekli bir kıyas var.Ogretmen bir hata yapsada taşlasak diyen bir grup var. Kim yatıyor? Ben yatmadım arkadaşım elimden geleni yaptım.Tatilim 2 ay doğrudur.Donem içerisinde rapor bile kabul etmeyen bir müdüre sahibim yani diğer meslek grupları gibi Eylül-haziran ayları arasında izin alamıyoruz.Dedem vefat etti cenazesine izin vermediler sınıfım boş kalacak diye.Yani o 2 ay dışında bizde okula bagimliyiz.Maasa gelince 4.600 lira maaş alıyorum.Esim olmasa bu maaş asgari ücrete çok yakın zaten.Tek maaşlı meslektaşlarım ne kadar şikayet etse az gelir.
Biz bu konuma sahip olabilmek için affedersiniz eşek gibi çalıştık.Sosyal hayatımızı sinirladik.Genclik yıllarımiz kaynak kitapların arasında geçirdik.Sinavdan sınava koştuk.Her şeyi yaptık ve kilometrelerce uzakta aile hasreti ile vatanımıza hizmet vermeye çalıştık.
Bazı arkadaşlarımız artık farkına varsinlar bu durumun kıyaslama yapmayın her mesleğin kendine göre zorluğu var . Bizi eleştirerek birşeyler elde edemezsiniz muhatap olacağınız birim bizler değiliz haklarinizin peşinden koşun.

Her branş ek ders alamıyor

Niye 12bin yapmasın ki. Benim de ekdersimle beraber 6bin yapmıyor. Her branşın farklidir ekders sayısı.

Artniyetli bir insansınız.
Mesajlarınızda samimiyetten, dert yakınmaktan öte kibir sezdim.
Evinize 12bin giriyormuş, pardon nasıl ratil yapamıyorsunuz?
Bizim evimize de ortalama bir rakam giriyor öyle sizinki gibi 12bin de değil gayet tatil yapabiliyoruz, hatta kurban bayramında ailecek tatile gideceğiz. Öyle tabir ettiğiniz gibi pis yerlere gitmeyeceğiz, bayağı iyi bir yere gideceğiz. Hiçbirşey yapamazsak turlara katılıyoruz, bu yıl Karadeniz turuna çıkacağız yine.
Bütçenizi ayarlayamayıp vara yoğa harcamayın da tatile gidin bir zahmet.
Sizden daha kötü olanları duyup zevk mi alıyorsunuz anlamadım.

Şunu herkese genellemeyin ya. Full ekders alan ve Kurs açan öğretmen geliri sizinki. Bütün öğretmenler yapamıyor bunları. H Heytttt be anneniz idarecilikten mi emekli, hizmet yılı kaç? Benim annem babam da emekli öğretmen ama bu maaşı almıyorlar

Tatilmiz 3 ay değil bu arada ,elbet diğer dedikleriniz doğru,eşim özel sektör çalışanı kendimi onunla kıyaslayamam bile ( izin ve ücret,diğer haklar) bakımından.Dediğiniz gibi kamuda çok üst mevkilerde değilseniz maaşlar standart..Gönlüm ister ki her kesim iyi kazansın,rahat nefes alsın..Hele çocuk okutmak, büyük şehirde yaşamak hiç kolay değil..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…