- 9 Aralık 2009
- 17.207
- 54.935
- 1.123
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Kaç yıllık öğretmensiniz ki siz ve eşiniz?Konu sahibinin amacini anlayamadım ama bu gecinememe olayını kesinlikle abartiyor. Eşim ve ben öğretmeniz bir evimiz lüks sayılabilecek iki de arabamız var hiç kimseden destek almadan kendi maaş birikimlerimizle yaptık evimizi aldigimizda tüm eşyalarımızı yeniledik kenarda hala birikmis bir miktar altın vs. var hiçbir eksiğimiz yok canımız istediği zaman da tatile gidiyoruz üstelik öyle leş gibi otellere değil ultra herşey dahil gayet nezih otellere. Sadece kis ayında rezervasyon yaptırmak yeterli daha uygun olması için.
İki öğretmen maaşıyla gecinemiyorsaniz siz de bir sıkıntı var demektir ya da bu mesajlarınızda kesinlikle bir art niyet var.
Altına
Müteahhitler aylık kazanmıyor ki zatenMüteahhit ayda 7 8 bin kazanıyorsa o işi bıraksın yalnız.
Aya bölünce 7 8 bin den fazla oluyor ama onu söylemiş. 70 80 bin en az kazançları o da gariban müteahhitlerMüteahhitler aylık kazanmıyor ki zatenDüzenli olmayan aralıklarla hakediş olur, ona göre ortaya kazanç ya da zarar çıkar.
Babam ultra gariban müteahhit o zamanAya bölünce 7 8 bin den fazla oluyor ama onu söylemiş. 70 80 bin en az kazançları o da gariban müteahhitler
İşini bilen müteahhit değilmiş şansına küsBabam ultra gariban müteahhit o zamanBiz son hakedişte 45 bin lira zarar ettik mesela. Aylık kazancımız -15 bin lira oluyor hesaba göre
Zaten tatil de 3 ay değil.Okumamış “müteahhit.” de bir şekilde emek vermiş öyle değil mi? Ben bu öğretmenlerin artık “öğretmen maaşı.” diye sorgulamalarını anlayamıyorum ya, kendi maaşınızdan memnun olmamanız normal, ama diğer meslekleri de emek vermiyormuş gibi örnek göstermek saçma geliyor özellikle instagramda bekçilere takmış bir grup var
bu arada topa tutmayın öğretmen düşmanı falan değilim, bende teknik öğretmenim ama özel sektörde geliştirdim kendimi, zor yolu seçtim ama öğretmen maaşından daha fazla kazanıyorum :) gel gelelim tatilim yok 3 ay, çalışma saatlerim uzun vs vs. Sözün özü; tercihlerimizi yaşıyoruz.
Önceki konularını bilmiyorum, ama öğretmen maaşı son dönemde neredeyse en çok eriyen maaş oldu. Zam yok doğru düzgün. Çift maaşlı öğretmen eşler ev araba alabliyoken şimdi eski duruma göre çok daha zor geçinmye başladılar. Bu birçok sektör için böyle ama en göze çarpanı maalesef öğretmen maaşları şuan.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Niye? Tüm memurlar aynı oranda zam almıyorlar mı?Önceki konularını bilmiyorum, ama öğretmen maaşı son dönemde neredeyse en çok eriyen maaş oldu. Zam yok doğru düzgün. Çift maaşlı öğretmen eşler ev araba alabliyoken şimdi eski duruma göre çok daha zor geçinmye başladılar. Bu birçok sektör için böyle ama en göze çarpanı maalesef öğretmen maaşları şuan.
Müteahhitler aylık kazanmıyor ki zatenDüzenli olmayan aralıklarla hakediş olur, ona göre ortaya kazanç ya da zarar çıkar.
Takıntı yapmış demek. Ne kadar cevap versek de rahat etmiyor, böyle derdine derman arıyor2 maaşsınız tüm konularınız geçim ev almak başkalarının geçimini sormak . Abartıyorsunuz artık
Yaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değilKaç yıllık öğretmensiniz ki siz ve eşiniz?
Ben de bu miktarları söylemiştim çok öğretmen yakınım olduğu için onlar söylüyordu. Ama inandıramadım bazı üyeleri. 3600 3800 alıyorlar deyip durdular. Annem 73 yaşında emekli öğretmen o bile 4000 alıyor yahuuYaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Her branş ek ders alamıyorYaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Niye 12bin yapmasın ki. Benim de ekdersimle beraber 6bin yapmıyor. Her branşın farklidir ekders sayısı.Yaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Şunu herkese genellemeyin ya. Full ekders alan ve Kurs açan öğretmen geliri sizinki. Bütün öğretmenler yapamıyor bunları. H Heytttt be anneniz idarecilikten mi emekli, hizmet yılı kaç? Benim annem babam da emekli öğretmen ama bu maaşı almıyorlarYaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Tatilmiz 3 ay değil bu arada ,elbet diğer dedikleriniz doğru,eşim özel sektör çalışanı kendimi onunla kıyaslayamam bile ( izin ve ücret,diğer haklar) bakımından.Dediğiniz gibi kamuda çok üst mevkilerde değilseniz maaşlar standart..Gönlüm ister ki her kesim iyi kazansın,rahat nefes alsın..Hele çocuk okutmak, büyük şehirde yaşamak hiç kolay değil..Ülkede genel olarak hayat pahalı, maaşlar düşük, ekonomi kötü. Bu sadece öğretmenlikle ilgili değil genel bir sorun.
Ancak şunu da söyliyim: Özel sektörle memuriyeti kıyaslamak doğru değil. Ben özel sektör çalışanıyım 1 hafta izin için patrona yalvardığımı bilirim. Emin olun ben de öğretmenler için ne güzel 3 ay tatilleri var diyorum. Her sektörün kendi sıkıntıları var. Eğer çok para kazanmak istiyorum diyorsanız kamuda çalışmamanız gerekiyor. Çünkü kamuda maaşlar hep standart. Ayrıca müteahhit için aylık 7-8 bin lira çok düşükmüş hiç bu kadar az kazanan müteahhit duymamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?