Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnşallah dediğiniz gibi bundan sonra gerçekten yöneticilerimiz vicdanlı adaletli yetişenler olur
Rabbim inşallah güzel hayırlı haberler almanızı nasip etsin hayırlı sağlıklı evladınız olsun. Bizede güzel haberinizi verin
 
Eee bir de şu konu var. Lisans mezunuyum çok iyi derecede ingilizcem var formasyonumda vardı. 13 yıl önce 4 yıl devlette ortaokulda İngilizce öğretmenliği yaptım. Eti senin kemiği benim dediler asgari ücret altı da maaş aldım sigortayı hiç sormayın. Ha yeterliysem neden kadrolu öğretmen yapılmıyordum ha yetersizsem neden 30 saat ders bana verildi 4 yıl kadrolu öğretmenden alınıp o az saat gelmek istedi diye.
 
Sen gecinmeyi bilmiyosan burdakiler napsin valla ogretmen arkadaslarim cok da guzel tatilini yapiyor ust bas da aliyor senin paranin bereketi yoksa demekki ! Kendine sor bakalim kime fesatlandim da yetiremiyorm ben bu parayi diye
Kesinlikle birilerine bakıp konu açıyor. Allah bilir adam yazın tatilini kışda mi almış?

Arkadaşım da öğretmen eşiyle ,ailecek yurtdışı yapıyor.
 
Eşim milyar dolarlık işler yapıyor devlete. Ağır sorumluluğu var aldığı maaş 7.5 . Ha dereceyle girdi mühendisliğe de. Kim hakettiği parayı alıyor yahuu
Para iş adamlarının hesaplarında dolaşıyor. Sıradan halk da haline şükrediyor. Böyle devam edeceğiz. Ben ütopik konuştuğumun da farkındayım.
 
Amin inşallah .
 
Ben özelde çalışan bir öğretmenim eşim ise devlette kadrolu.
Bir yıla yakın ara verdiğim çalışmadığım bir dönem oldu. Evliliğimizin ilk yılı. Ki çalışsam bile bir kadrolunun aldıgı maaşı alamıyorum. Özelde çalışan öğretmenler bilir bu durumu.
Herseyi neredeyse tek basına ailesinden destek almadan eşim halletmeye çalıştı tabi kız tarafına düşen şeyler hariç.
Evet biraz borcumuz vardı dikkat ederek harcama yapıyorduk.
Ekstra olarak kiradayız herhangi bir mülkiyetimiz yok araba falan gibi.
Fakat tek maaslayken bile hiç bir zaman gecinemiyoruz diye yakınmadık.
İnsanlar asgari ücretle kirada daha düşük maaşlarla çalışırken bunu söylemeye utanırım.
 
Son düzenleme:
Yaaa bu ülkede insanlar cidden fiyat araştırması yapmayı bilmiyor.
Mesela yurtdışına gitmek istiyor, THY sitesini açıyorlar, bakıyorlar sonra diyorlar ki "vay babağun kemiğine,tek yön bilet iki bin lira!! Eee gittisi geldisi şusu busu,biz nasıl gidelim".
Oysa her şeyin indirimli tarifi vardır. Biletler için de bekle THY kampanyasini,bekle Pegasus kampanyasını, al gidiş dönüş yakın ülkelere 400 liralık, 500 liralık bilet. Ya da wings Air gibi,pobeda gibi ucuz yollu havayolu şirketleri bul... Ben şahsen böyle yapıyorum. Skyscanner sitesinde en ucuz tarih diye sorguluyorum,başka başka yerler kovalıyorum. Allah'a şükür hiç de pahalı bilet almadım bugüne kadar (bir sebepten beni dönüş uçağina almadıkları ülke hariç. Onda da annem huzursuzlandi diye ucuz değil erken tarihli bilet almıştım).
En basiti bugunlerde Rusya bileti takip ediyoruz, Türkiye yasağı vardı. Kapaliydi sınırlar dört aydır,yeni açıldı. Haliyle Biletler inanilmaz pahalliydi. Zaten Euro da rekor seviyede. Yine de gidiş geliş 900 tl'ye bilet bulduk:) ama dedik ki 'yaaa ucuzlar daha,almayalim' yani aramaya inanmak kalp ben . İnsanın niyeti olsun, ucuza bilet de bulur ,otel de bulur.
Ben genelde gittiğim yerlerde kamp yapıyorum,eğer Teksem. Ama güzel otellerde kaldığım da çok oldu .
Booking sitesinden bakıyorum, çok da ucuza çok da güzel otellerde kaldım, kalmaya da devam edeceğim.
Her otelin geceliği 500 lira değil ki , çok makul fiyatlarda oteller var.
Ama işte insanlarda "ay bir kere gidiyorum onda da ucuzu arayamayacagim,ay kraliçe gibi olayım, hiç para düşünmeyeyim,her şey dahil olsun" isteği var. Onun için de işte kralice gibi olmak, gerçekten para düşünmemek lazim. 4-5 binlik maaşla o hayat zor:)
Karı koca 12 bin alanın fakirlikten tatile çıkmadığı bir dünyaya da inanmak istemiyorum:) hadi Alaçatı,bodrum pahalli ama adı duyulduk bir yere gitmek zorunda mısın? Git mesela geyikli'ye, foça'ya, side'ye, alanya'ya... İnan oralarda uygun fiyata oteller var, güven bana,aramaya inan^^
 
Cannes gibi dünya sosyetesinin tatil yaptığı yere gidip gezip orda şok marketten alıp götürdüğün konserveyle karnını doyurmuş kadınsın. İdolümsün
 
O zamanlar durumlar başkaydı 2008 mezunuyum 2010 da iptal edilen sınavdan sonra ancak atanabildim . 3 yıl kpss ye girdim. 86 ile tercih yapamadım. Ayy hiç sormayın o dönemleri. Adaletsizliğin liyakatsizliğin meşrulaştırıldığı çok zor bir dönemdi. Gerçi çok da değişen birşey yok da
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…