Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de araba alabilen orta sınıfa şaşırıorum, ortalma bi tık iyi arablar 300bin bandında aylık geri ödemesi 5-6 bin iyi ihtimalle, her ay bi memur maaşı. Ülkedeki en uç ticari hareket işi araba bence. Gayette satış dönüyo. Çılgınca geliyo ederinden 3 katı fazlası fiyata bu kdr alıcısı oluşu.

Ama çok basit ondan kolay ne var ki. L

Gitmiyoruz tatile filan
+1
En son 2017de 4 günlük tatile gittim 1.5 senedir yillik izin bile kullanamadim tatili geçtim izin alip.ailemin yanina gidebilsem öpüp başıma koyacağım
5 yıldızlı tatiller pek tercihim değil, ben daha cok kültürel gezileri severim o acidan küçük ama temiz pansiyon ya da butik otelleri tercih ederim. Siz kötülemişsiniz ama 5 yıldızlı olunca sizden önce baskasi kalmis olmuyor mu? Ben eğitim için bile gittigimde kendi odami kendim toplar sadece havlu rica ederdim kat görevlisinden. Yani pansiyon da benim icin yeterlidir herkes farkli düşünür tabii saygı duyarim. Öğretmen akrabalarim izin alamıyorum dediğimde bile garipser ama benim yıllık 20 günüm var onu da beşer gün seklinde kullanabiliyorum. Öğretmen olsam tatil tarihleri belli zaten ona göre erken rezervasyon yapar planimi programımı ona göre ayarlardım.
Üslubu bir öğretmen olarak size yakistiramadim

Haklısınız. Biz de 2 araba var biriktırerek asla alamazdık 40 yıl önce vefat eden kayınbabamdan kalan arsayı satıp aldık. Maaş zaruri ihtiyaçlara anca yetiyor kiralarımızlada tatil eşya kıyafet az da birikim yapıyorduk. 15 aydır kirada yok olduk mu tek maaşlı fakir

Dil tazminati, master bide uzman kadro oldugu icin oyle oluyo sanirim. 1 yilli doldurmadim bende henuz, cok bilmiyorum
9.5 iyiymis bizde mühendis 6 civari alıyor yüksek lisansi olan da cok ufak bir fark alıyordu sanki. Ben gecen sene alıyordum dil tazminatı ama suresi doldu yenisine giremedim pandemiden. 40 civari alıyordum en ust duzey zaten 200 civari alıyor ama.sizinki uzman kadrodan muhtemelen.

Sen de hep fakirsin yaaa ceycey
Bende ev araba yok, tek memur maasim var tatil izin vs yok öyle yaşıyoruz iste :)

Surekli para hesabı yapan, insanların yediği içtiğini giydiğini aldığını yaptığını ve maaşını hesaplayan insanların bu konularda yüzü gülmüyor. Sizde öylesiniz. Kendi maasimizdan atalim tatil yapalım değil millet nasıl yapıyor derdindesiniz. İki memur maaşıyla suradankonu açmayın cidden sıkıntı çeken insanlar var bu ülkede. Öğretmen maaşı belli yıllardır, nasil bir hayat yaşayacağınız ortada insanlarla kendi ekonomik durumunuzu kiyaslayacaksaniz istifa edin, atılın ticarete.

Sen de hep fakirsin yaaa ceycey
Bende ev araba yok, tek memur maasim var tatil izin vs yok öyle yaşıyoruz iste :)
Eş bulacaksın babasının arsası olacak kuzum . Öbür türlü tek maaşla survive yaparak birikir yaşamadan nefes alarak sadece

Geçen sene tek maaşla İzmir’de bi pansiyonda kaldık ve gezdiğimiz yerlerin denizin tadını çıkardık.Ben lüks otel yerine gezmeye yemeye içmeye yerel lezzetlere para harcamayı daha çok seviyorum ve Hiç batmadı bana pansiyon.Amaç eğlenmek değil mi zaten illa beş yıldızlı otel olmak zorunda mı??Ki sizin eve 12 bin lira maaş giriyormuş vay arkadaş allah daha çok versin ki gözünüz doysun.Tamam ülkenin durumu hiç iç açıcı değil ama sizde açlıktan ölmezsiniz be.

Son 3 yıl idareciydi evet
Genelleme yapmayalım dedikçe böyle istisnai durumlar okuyorum. Kurs açmak, haftasonu kursları, pansiyonda nöbet, full ek ders, idarecilik bütün öğretmenleri kapsamıyor. Bunları ayrıca belirtelim de millet yanlış bilgilenmesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…