- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.117
- 83
- 32
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Son 3 yıl idareciydi evetŞunu herkese genellemeyin ya. Full ekders alan ve Kurs açan öğretmen geliri sizinki. Bütün öğretmenler yapamıyor bunları. H Heytttt be anneniz idarecilikten mi emekli, hizmet yılı kaç? Benim annem babam da emekli öğretmen ama bu maaşı almıyorlar
Beni al bu sene de. Tek maaşlı memuruz sevap olurEsimin kiz kardesi ogretmendi, abisinin yazliginda tatil yapiyodu. Kocasi da yaza yazlikta mudavinim diodu biz tanistigimizda. Simdi kovduk yapamiyolar tatil filan. En guzeli otlakcilik gittigi yere kadar
Niye? Tüm memurlar aynı oranda zam almıyorlar mı?
Bu ülkede öğretmn maaşı bi kriter haline geldi daha doğrusu çok göze battı ama durum sanıldığı gbi diil demek istedim. Mesleki itibarını da düşürdüler maalesef.lafa gelince kimse polis, avukat hemşire demiyo. Ki çoğu öğretmnden yüksek maaşlı.keşke toplum olarak daha refah yaşasak, alım gücümüz yüksek olsa, eridi gtti maaşlar.tabi ki bi asgari ücretliden daha iyidir öğretmenin durumu ama bu kıyas götrcek bi konu diil.Niye? Tüm memurlar aynı oranda zam almıyorlar mı?
Ben toplu taşımayı kastetmedim.Hakettiginden az kazanmayı kastettim.Bu biat tamah kültürü değil. Asıl kültürlü olan alternatifi varken toplu taşıma imkanı varken tek kişi için yakıt yakmayandır.
Kesinlikle katılıyorum.Ben hostesim yeri geliyo gece 3 te uçuşa gidiorum.Neyle gidim otobüsle mi?Araba benim elim, ayağım gibi. Olmasa bir minibüs bir otobüs yapmalıyım her gün. Ve önce minibüse yürü ordan inince otobüse yürü otobüsten inince ise yürü evden kacta çıkmalıyım acaba? Dönüşe de kızımın okul saatine yetişemem cabasi. Lazım yani yapacak bir şey yok.
Haklısınız öğretmen maaşı olması gerekenden düşük. Hatta şöyle diyeyim lisans mezunları öğretmen mühendis avukat vs. Kamuda çok düşük maaş alıyor. İşçi daha fazla alıyor çoğu yerde. Eleştirdiğimiz tamamen konu sahibi öğretmenler değil ki.Bu ülkede öğretmn maaşı bi kriter haline geldi daha doğrusu çok göze battı ama durum sanıldığı gbi diil demek istedim. Mesleki itibarını da düşürdüler maalesef.lafa gelince kimse polis, avukat hemşire demiyo. Ki çoğu öğretmnden yüksek maaşlı.keşke toplum olarak daha refah yaşasak, alım gücümüz yüksek olsa, eridi gtti maaşlar.tabi ki bi asgari ücretliden daha iyidir öğretmenin durumu ama bu kıyas götrcek bi konu diil.
Eşinşz ne kadar alıyor? Şöyle söyleyim 11 yıllık memurum maaşım 5600 TL eşimin maaşı 3000 TL. Bir çocuğumuz var ve eşimin ilk evliliğinden oğlu var. Yani 2 çocuk masrafı var. Evimizin kredisi de var. Ve her sene tatile gideriz ortalama bütçemiz yıllık 5000 oluyor. Ama bu sene oğlu yetişkin sayıldığı için yaş nedeni ile 10000 i gözden çıkardık herşey dahil bir otelde ve biz gittiğimiz yer de de çevre gezileri yaparız en kötü oranın çarşısını varsa ören yeri kale vs gezeriz. Bu da yol, harçlık falan derken bize maliyeti ortalama 13000 TL lik bir tatil olacak ama biz yapabiliyorsak siz nasıl yapamıyorsunuz anlayamadım.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Vallahi cik gel, orumcek kafali gorumcek cekilmezdi zaten. 2 hafta sonra gidicemBeni al bu sene de. Tek maaşlı memuruz sevap olur
Yaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Gelmiş kadar oldum sağolasın. Virüs korkusundan bu sene ilk defa eve gideceğim bil bakalım kimin: görümceminnnVallahi cik gel, orumcek kafali gorumcek cekilmezdi zaten. 2 hafta sonra gidicem
Kamuda muhendisim 9500 tl Maas aliyorum. Ozel sektore gore orta halli bir maas aslindaHaklısınız öğretmen maaşı olması gerekenden düşük. Hatta şöyle diyeyim lisans mezunları öğretmen mühendis avukat vs. Kamuda çok düşük maaş alıyor. İşçi daha fazla alıyor çoğu yerde. Eleştirdiğimiz tamamen konu sahibi öğretmenler değil ki.
Eşim de ben de öğretmeniz. 4700+750‘den 5450 lira ediyor maaşım. Eşimin ek dersi de benden 150 lira fazla. Her öğretmenin ek dersi fazla değil.Yaklaşık 13 yıllık öğretmeniz ikimizde ama evlendigimizde hiç birikimimiz yoktu 10 sene önce evlendik bir sürü borçla. İki sene borç ödedik daha sonra hem birikim yaptık hem yedik içtik gezdik Kazancımız gayet yetiyor konu sahibinin amaci farklı bence ayrıca iki öğretmen maaşı ek derslerle birlikte 13-15 bin arası yapıyor 12 bin değil
Eski çalışansınızdır yeniler düşük alıyor eşim 25 yılı doldurdu 9.5 gibi bir rakamı hiç görmedik.Kamuda muhendisim 9500 tl Maas aliyorum. Ozel sektore gore orta halli bir maas aslinda
Hahahha Allah sabirlar versin sekercim. Hic bi lafin altinda kalma cat cat ver cevabiniGelmiş kadar oldum sağolasın. Virüs korkusundan bu sene ilk defa eve gideceğim bil bakalım kimin: görümceminnn
Kamuda da yerine göre değişiyor maaşlar ama.Eski çalışansınızdır yeniler düşük alıyor eşim 25 yılı doldurdu 9.5 gibi bir rakamı hiç görmedik.
DoğruKamuda da yerine göre değişiyor maaşlar ama.
Ben görümcelerle sorun yaşamayan ender gruptanım. Tam tersi onlarla eş kişisini çekiştiririmHahahha Allah sabirlar versin sekercim. Hic bi lafin altinda kalma cat cat ver cevabinisonra yillar gecer gunes lekelerinin bile izi gecer ama o laflar gecmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?