Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araba benim elim, ayağım gibi. Olmasa bir minibüs bir otobüs yapmalıyım her gün. Ve önce minibüse yürü ordan inince otobüse yürü otobüsten inince ise yürü evden kacta çıkmalıyım acaba? Dönüşe de kızımın okul saatine yetişemem cabasi. Lazım yani yapacak bir şey yok.

Kişisel bakım pek yapmam bu masrafım yok
Şaka gibisiniz yediniz içtiniz giydiniz bunlara önem veririm diyorsunuz kişisel bakımı nasıl es geçersiniz. Kişisel bakım güzellik salonundan çıkmamak degildir bilgi hatası ise düzelteyim en iyi yatırım kendinize yaptıgınızdır kılınıza tüyünüze ne yapıyorsunuz peki. !! hijenik ürünleriniz şampuan tırnak bakımı kişisel bakıma girer bunları es geçmeyin lütfen

Çok yüksek puan alan biri çalışkandır diyebiliriz ama yanına başka özellikler ekleyebilir miyiz? Mantığı tam oturtamadım. Tamam maaşı iyi olsun puanı yüksek olsun çalışkanlar tercih etsin ee çocuklar da iyi öğrenir mı demeliyiz öğretim kısmını dikkate alıp sadece.

Eşinizin maaşı??

Saçlarımı boyatmam
Tüy için tek kullanımlık jilet çok tutmuyor
Saçımı yılda bir kez kestiririm tırnağımı kendim kesiyorum.
Şampuan macun masrafını hiç hesaplamadım
Yılda bir de güneş kremi alıyorum yüzüm için yetiyor.
Bu benim tercihim bakım masrafım az diye pasaklı değilim.

Bu biat tamah kültürü değil. Asıl kültürlü olan alternatifi varken toplu taşıma imkanı varken tek kişi için yakıt yakmayandır.

Konu sahibinin amacini anlayamadım ama bu gecinememe olayını kesinlikle abartiyor. Eşim ve ben öğretmeniz bir evimiz lüks sayılabilecek iki de arabamız var hiç kimseden destek almadan kendi maaş birikimlerimizle yaptık evimizi aldigimizda tüm eşyalarımızı yeniledik kenarda hala birikmis bir miktar altın vs. var hiçbir eksiğimiz yok canımız istediği zaman da tatile gidiyoruz üstelik öyle leş gibi otellere değil ultra herşey dahil gayet nezih otellere. Sadece kis ayında rezervasyon yaptırmak yeterli daha uygun olması için.

İki öğretmen maaşıyla gecinemiyorsaniz siz de bir sıkıntı var demektir ya da bu mesajlarınızda kesinlikle bir art niyet var.

Ben Calışırken evimize iki öğretmen masasından epey fazla giriyordu. Şuan xalışmıyorum yine 2 öğretmen maası dan fazla giriyor buna ragmen tatile gitmiyoruz. Çünkü öncelik sırada tatil pek yoktur benim. Kimi tatil için yasar. Ben tatildense o bütceyi yıla dagıtmayı seviyorum
Ama tatil yapmak isteyen az bütceli biti olsam önceden misafirhane ayarladım. Kimi misafirhaneler o kadar güzel ki. Aslında biz il dışında tercih ediyoruz. Mesela uygulama oteli veya üniversite konukevi gibi yerler gercekten temiz ve nezih oluyor. Uzun tatil yerine kısa tatil yapılabilir. Çocuk küçükse sezon dısı olabilir Gerci öğretmenseniz bu mümkün değil. Bir de tatil alışverişini abartmayın. Aynı mayo elbise terlikleri kullanın bunları her yıl yeni al ayın.
Bi tanıdığım kamp yapıyor benim tarzım değil ama tadını çıkarıyorlar. Bunu degerlwndirin
Tatil için her ay 250 kenara atın ya da iki ayda bir bir gram altın alın. Yaz gelince 3000 liranız olur.

Evinize giren para 12.000 demişsiniz önceki konunuzda.
Sizin bu konunuz kibirden. Utanmadan bu konuları nasıl açıyorsunuz İlginc.

12 binle de tatil yapamıyorsanız oeeh artık kusura bakmayın da. Bütçe planlaması yapamıyorsunuz demek ki, gelir-gider tablosu hazırlayın. Ona göre planlama yapın, bir şeylere gereğinden fazla para harcıyor olabilirsiniz.

Evinize giren para 12.000 demişsiniz önceki konunuzda.
Sizin bu konunuz kibirden. Utanmadan bu konuları nasıl açıyorsunuz İlginc.
İnsanlarin gecinememesinden yada baskalarinin kendinden daha zor durumda oldugunu ogrenmekten keyif aliyor heralde.

Tüm konuları böyle. O yüzden ben de dahil tepki aldı.

Sizin yariniz kadar maasla kredi ödeyip birde 3 kisiye bakiyoruz, ha ekonomimiz ucuyormu hayir ama kasim yada araliktan beri elime gecen her parayi kenara atiyorum, kizin dogum gunu icin verilen paralar+ bayram harcliklari esimin ikaramiyesi, arada kayinbabamin kizima gonderdigi harcliklar, esimden aylik 300 lira aldigim tatil parasi kumbaraya attigim bozuklar vs toplamda 7.000 biriktirdim.
İsterseniz 12.000 le ay tatil yapamiyoruuz demeyin.
Ben bu haldeyken bile biriktirebildiysem harcamalariniza bakin.
Nasil mutlu oldunuz mu sizin yari paraniza 3 kisi nefes aliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…