Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sehirden ve sosyallikten uzak eski bir evde oturuyorum cok ahım şahım değil ama normalde duzgun bir ev 1500den başlıyor zaten normal yani 2 bin
Ben atandim baska sehre ve o gun bugündür tek basina yasiyor calisiyor ve ev geçindiyorum hic maasi sonuna kadar keyfimce harcayayim lüksüm olmadi, faturalar karışık tarihlerde kesildiğinden hesapta en az bin lira durmalı, maas yatar kira kredi karti ödenir nakit cok tasimam 50 100 yeter genelde k.karti kullanırım harcamalarda. Valla bu ay maastan cok bir sey kalmadi nereye gitti diyorum öyle kıyafet vs harcamam da yok işte is basi yaptim idari izindeydim kıyafet almam lazım ona bile bir bütçe ayırmaliyim diyorum her sey ates pahası
Cok şükür yine kendimi gecindiriyorum ama ben bekar ve hiç bir sorumlulugu olmayan (aileye para göndermek gibi) biri olarak bile gecim derdim var. Iki maas olsa birini harcar biriyle birikim yapardım ya da en azindan daha rahat hareket ederdim çünkü kira+faturalar+mutfak zaten en büyük harcama kalemleri. Bekar da olsan 3 çocuklu da olsan olmazsa olmaz. Ha kira olmaz ev kredisi olur, araba varsa bakimi/ benzini olur.

Hımm olabiler. Zengünnn eş mi bulmak istedi acaba demeyeceğim işyerinde ne gezer. Hepsi memur zaten

ceycey ailesi zengin memurlar var uyanık kızlar direk avlıyo onları ben a kadroyum. zengin aile çocuğu çok var aramızda

Bilinçli olarak yaptıgınızı düşünüyorum artık. 12bin maaş yok ev yok,yok tatile gidemiyoruz gitmeyin ozaman sizde. Burda askari ücretle veya 1tık üstüyle geçinen kaç insan var havanızı başka yerde atsanız keşke. Sizin maaşın yarısını alırken evimizi ve aracımızı aldık, çok isteseydiniz sizde yapardınız.

Aynen lise mezunu işçi ile aynı maaşı alıyor koskoca elektronik müh. Ee ne yapalımmm durum bu
tunç Soyer bugün o konuda açıklama yaptı. işçimiz fazla almıyor, diğer meslek grupları az alıyor dedi. bence böyle bakmak lazım. yengeç sepeti gibi mühendis düşük alıyorsa işçi daha düşük alsın diye değil; işçi de yüksek alsın mühendis de... Polemik için yazmadım, ek yaptım sadece söylediğinize

DYK lar iyi kazanç sağlıyor. Ama telafi Eğitimi normal ek ders bilginiz olsun.

Yok haklısınız

hayata geç atıldık sanırım.o söylediğiniz 4-5 sene önce yapılıyordu sanırım. Şu an ev almak hayal. Oturduğumuz yerde sıradan bir ev alsak diye baktık. En kötü oturulacak ev 450 falan. O da küçük çocuk olursa sıkış sıkış oturursun. Olsun kendimizin olur dedik aylık 7000-7500 arası ödeme yapmamız gerekecek. Bu da bizi zorlayacağı için vazgeçtik.ya çocuk yapacaktık ya da ev alacaktık. Bebek bekliyoruz inşallah emekli olunca alırız ev.

Konu sahibi vaktiyle cok yokluk cekmis
Ve bir senedir atanmış anladığım kadarıyla
Ve ne yapacağını
Nasıl haracayacağını şaşırmış durumda
1 senedirde guzel harcamıs
Zaman zaman gerekli gereksiz ne canı istediyse almış kendi deyimiyle
E artık buna bi dur demek gerekir
Arada da alabildiği kadar altın almış
bende öğretmenim
çalışmıyorum Fakat
Etrafımda onlarca öğretmen arkadaşım olduğundan nasıl guzel birikim yapıp ev ,araba Alıp tatillerine gittiğini görüyorum
Aramızda konuşuyoruz zaten
Bu sizin parayı yönetmenizle ilgili bir durum
Cift dr. maaşıyla biz nasıl ev alicaz geçinemiyoruz diyenide gördü burda bu gözler
O yüzden soyleyecek birsey yok
Paranızı tasarruf edecek olan sizsiniz

Evet belki bizde şuan almaya kalksaydık zorlanırdık ama hanımefendi 12bin maaştan bahsetmiş eski konusunda. En azından insan senede 1 kez tatilini yapabilir,kredi çekse ödeye bilir. Tek maaşla (memur olmayıp) geçinen birsürü insan var. Sürekli sitem,şikayet ediyor.

Öğretmen maaşı benim bilmediğim bir miktar mi acaba? Yorumda biri yazmış iki öğretmeniz evimiz iki arabamız var diye. 3 yıllık evliyim 6 yıldır da öğretmenim. öyle kendimize sürekli bir seyker almayız yani tutumluyuz. Düğün Takılarıyla 9 yaşında bir arabamız var ki lüks sayılmayan bir marka. 5 yıl odeyecegimiz ev kredimiz var. Önceden ev araba nispeten daha ucuzdu 2 maaşla alınabilirdi belki ama şu an öyle bir şey pek mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…