- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben sehirden ve sosyallikten uzak eski bir evde oturuyorum cok ahım şahım değil ama normalde duzgun bir ev 1500den başlıyor zaten normal yani 2 binsizin kira iyiymiş o zamanben 2 bin veriyorum kira
pandemi hepimizi mahfetti zaten. inşallah yok olur gider artık şu virüs.
bana da saçma geldi duyunca ama usenmemis kalkmış gitmiş vermiş o parayı o kesime.
ama ana baba evinde ekstra masraf olmayınca ailenin de durumu iyi olunca ona çok gelmemiş:)
ben evlendikten sonra atandım bana göre çok para 800
Hımm olabiler. Zengünnn eş mi bulmak istedi acaba demeyeceğim işyerinde ne gezer. Hepsi memur zaten
tunç Soyer bugün o konuda açıklama yaptı. işçimiz fazla almıyor, diğer meslek grupları az alıyor dedi. bence böyle bakmak lazım. yengeç sepeti gibi mühendis düşük alıyorsa işçi daha düşük alsın diye değil; işçi de yüksek alsın mühendis de... Polemik için yazmadım, ek yaptım sadece söylediğinizeAynen lise mezunu işçi ile aynı maaşı alıyor koskoca elektronik müh. Ee ne yapalımmm durum bu
Nasıl 5bin anlamadım. Ben de öğretmenim sadece maaşım 5 bin bunun ek dersi de var. Full ek ders alırsanız (gerçi branşa göre değişiyor bazıları yüzde 25 zamlı alıyor) 1.5-2 bin de oradan geliyor. Sınav görevi, belletmenlik vs de derseniz ortalama 8bin elinize geçebilir. Bu gözler 10.000 alan öğretmen bile gördü (hafta sonu kursları, destek eğitim vs bunun hepsi ek çalışmanıza bağlı). Yaz için de zorda kaldıysanız telafi eğitimine başvuruda bulunun. Yaz eğitimi olduğu için ücreti daha fazla olacakmış. Bahsettiğiniz maaş da sadece haftalık 15 saat çalışma karşılığı veriliyor bize kalanı için zaten ek ders veriliyor. Türkiye’de haftalık 15 saat çalışmayla 5.000 alan meslek yok denecek kadar az. Bence sorun öğretmen maaşının azlığı değil Türk lirasının değer kaybetmesi.
Yok haklısınıztunç Soyer bugün o konuda açıklama yaptı. işçimiz fazla almıyor, diğer meslek grupları az alıyor dedi. bence böyle bakmak lazım. yengeç sepeti gibi mühendis düşük alıyorsa işçi daha düşük alsın diye değil; işçi de yüksek alsın mühendis de... Polemik için yazmadım, ek yaptım sadece söylediğinize
Bilinçli olarak yaptıgınızı düşünüyorum artık. 12bin maaş yok ev yok,yok tatile gidemiyoruz gitmeyin ozaman sizde. Burda askari ücretle veya 1tık üstüyle geçinen kaç insan var havanızı başka yerde atsanız keşke. Sizin maaşın yarısını alırken evimizi ve aracımızı aldık, çok isteseydiniz sizde yapardınız.
Altın alıyorAlım gücümüz hepimizin düştü o tamam da 12binle tatil yapamıyorsanız o para harcamak istemediğinizdendir.
Ondan sonra da nasıl geçiniyorsunuz, bak senAltın alıyor
Ama acemi yatırımcı henüz. Zararına bozdurduOndan sonra da nasıl geçiniyorsunuz, bak sen
Evet belki bizde şuan almaya kalksaydık zorlanırdık ama hanımefendi 12bin maaştan bahsetmiş eski konusunda. En azından insan senede 1 kez tatilini yapabilir,kredi çekse ödeye bilir. Tek maaşla (memur olmayıp) geçinen birsürü insan var. Sürekli sitem,şikayet ediyor.hayata geç atıldık sanırım.o söylediğiniz 4-5 sene önce yapılıyordu sanırım. Şu an ev almak hayal. Oturduğumuz yerde sıradan bir ev alsak diye baktık. En kötü oturulacak ev 450 falan. O da küçük çocuk olursa sıkış sıkış oturursun. Olsun kendimizin olur dedik aylık 7000-7500 arası ödeme yapmamız gerekecek. Bu da bizi zorlayacağı için vazgeçtik.ya çocuk yapacaktık ya da ev alacaktık. Bebek bekliyoruz inşallah emekli olunca alırız ev.
Alım gücümüz hepimizin düştü o tamam da 12binle tatil yapamıyorsanız o para harcamak istemediğinizdendir.
Yooo burda konuyu okuyor.Konu sahibi cevap vermemiş sanırım. Madem cvp vermedi 22 sayfa ne konuştunuz be vicdansızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?