- 10 Eylül 2020
- 630
- 2.437
- 33
- 40
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben sehirden ve sosyallikten uzak eski bir evde oturuyorum cok ahım şahım değil ama normalde duzgun bir ev 1500den başlıyor zaten normal yani 2 bin
Ben atandim baska sehre ve o gun bugündür tek basina yasiyor calisiyor ve ev geçindiyorum hic maasi sonuna kadar keyfimce harcayayim lüksüm olmadi, faturalar karışık tarihlerde kesildiğinden hesapta en az bin lira durmalı, maas yatar kira kredi karti ödenir nakit cok tasimam 50 100 yeter genelde k.karti kullanırım harcamalarda. Valla bu ay maastan cok bir sey kalmadi nereye gitti diyorum öyle kıyafet vs harcamam da yok işte is basi yaptim idari izindeydim kıyafet almam lazım ona bile bir bütçe ayırmaliyim diyorum her sey ates pahası
Cok şükür yine kendimi gecindiriyorum ama ben bekar ve hiç bir sorumlulugu olmayan (aileye para göndermek gibi) biri olarak bile gecim derdim var. Iki maas olsa birini harcar biriyle birikim yapardım ya da en azindan daha rahat hareket ederdim çünkü kira+faturalar+mutfak zaten en büyük harcama kalemleri. Bekar da olsan 3 çocuklu da olsan olmazsa olmaz. Ha kira olmaz ev kredisi olur, araba varsa bakimi/ benzini olur.
Ben bir öğretmenim.Evet yıllık çalışma saatlerimiz diğer memurlardan daha az.Şimdi söyleyeceklerim belki bana özeldir onu bilemiyorum ama öğretmenlik insanın zihnini çok yoran bir meslek.Haftalik 30 saatlik derslere girdiğim zamanlarda eve gelip yemek bile yemeden uyuduğumu bilirim.Özellikle zor bir okulda çalışmak kaos içerisinde düzeni sağlamak ve çocuklara birşeyler öğretmek demek.Ve bu insanı hem fiziki hem psikolojik olarak çok yıpratan birşey.Ben mecburi hizmetimi yaparken yorgunluktan ağır bir Vertigoya yakalanmıştım bu yüzden.Asla memurların durumunu karşılaştırmayı sevmem.Ancak her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul edelim.Bize çok rahat bile görünse her mesleğin kendi icinde handikaplari vardır.İşini layıkıyla yerine getiren tüm meslekler gibi öğretmenler karşısında da önümü ilikliyorum. Çok zor meşakkatli bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorlar.
Sadece tek ricam yıllık çalışma saatlerinin diğer tüm kamu personellerinden az olduğunu kabul etsinler. Haftalık ders saati 30 saate çıktı diye ağlayan öğretmen gördü bu gözler. 8-17 çalışan bir memur haftada 40 saat çalışıyor. Sömester ve yaz tatillerini söylemiyorum bile. Ben de 8 yıllık memurum hiç bir zaman 20 gün kesintisiz yıllık izin kullanmadım. Bir sene 15 gün verdiler de ne yapacağımı şaşırdım. Hep bir hafta veriyorlar, her sene iznim aktarılıyor ve kullanılmayınca daha sonra yanıyor. Çok stratejik bir mesleğim ve konumum olduğu için iş saatimde benim de çocuğumun annemin eşimin babamın başına bişey gelse çıkıp gitmem için yerime başkası gelmesi lazım. Yani ben de memurum ama inanın iş hayatında rahat değilim aksine çok stresli bir ortamda çalışıyorum. Ayda 200-250 saat çalışıyorum. Fazla mesai ücreti alıyorum ama o da kuş kadar.
Şikayet etmiyorum. Diğer herkes gibi insanca çalışma şartlarını, adil maaş ve tatil hakkını herkes için diliyorum.
Hastalık harici rapor isteyen tüm çalışanları da esefle kınıyorum
Ben bir öğretmenim.Evet yıllık çalışma saatlerimiz diğer memurlardan daha az.Şimdi söyleyeceklerim belki bana özeldir onu bilemiyorum ama öğretmenlik insanın zihnini çok yoran bir meslek.Haftalik 30 saatlik derslere girdiğim zamanlarda eve gelip yemek bile yemeden uyuduğumu bilirim.Özellikle zor bir okulda çalışmak kaos içerisinde düzeni sağlamak ve çocuklara birşeyler öğretmek demek.Ve bu insanı hem fiziki hem psikolojik olarak çok yıpratan birşey.Ben mecburi hizmetimi yaparken yorgunluktan ağır bir Vertigoya yakalanmıştım bu yüzden.Asla memurların durumunu karşılaştırmayı sevmem.Ancak her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul edelim.Bize çok rahat bile görünse her mesleğin kendi icinde handikaplari vardır.
Ancak tatiller konusunda gerçekten sansli bir kesimiz öğretmenler olarak.Dilerim her meslek grubu insanca çalışma şartlarına kavuşur.
Bu arada ben çok hassas bir bünyeye sahibim.Haftalik 30saat belki sadece beni yıpratıyordur bilemiyorum
Valla bende o tanıma uygun hiçbir pansiyona denk gelmedim.Ultra lüks otelde de yan odada başkası kalıyor bu arada
Ben bir öğretmenim.Evet yıllık çalışma saatlerimiz diğer memurlardan daha az.Şimdi söyleyeceklerim belki bana özeldir onu bilemiyorum ama öğretmenlik insanın zihnini çok yoran bir meslek.Haftalik 30 saatlik derslere girdiğim zamanlarda eve gelip yemek bile yemeden uyuduğumu bilirim.Özellikle zor bir okulda çalışmak kaos içerisinde düzeni sağlamak ve çocuklara birşeyler öğretmek demek.Ve bu insanı hem fiziki hem psikolojik olarak çok yıpratan birşey.Ben mecburi hizmetimi yaparken yorgunluktan ağır bir Vertigoya yakalanmıştım bu yüzden.Asla memurların durumunu karşılaştırmayı sevmem.Ancak her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul edelim.Bize çok rahat bile görünse her mesleğin kendi icinde handikaplari vardır.
Ancak tatiller konusunda gerçekten sansli bir kesimiz öğretmenler olarak.Dilerim her meslek grubu insanca çalışma şartlarına kavuşur.
Bu arada ben çok hassas bir bünyeye sahibim.Haftalik 30saat belki sadece beni yıpratıyordur bilemiyorum
İşini layıkıyla yerine getiren tüm meslekler gibi öğretmenler karşısında da önümü ilikliyorum. Çok zor meşakkatli bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorlar.
Sadece tek ricam yıllık çalışma saatlerinin diğer tüm kamu personellerinden az olduğunu kabul etsinler. Haftalık ders saati 30 saate çıktı diye ağlayan öğretmen gördü bu gözler. 8-17 çalışan bir memur haftada 40 saat çalışıyor. Sömester ve yaz tatillerini söylemiyorum bile. Ben de 8 yıllık memurum hiç bir zaman 20 gün kesintisiz yıllık izin kullanmadım. Bir sene 15 gün verdiler de ne yapacağımı şaşırdım. Hep bir hafta veriyorlar, her sene iznim aktarılıyor ve kullanılmayınca daha sonra yanıyor. Çok stratejik bir mesleğim ve konumum olduğu için iş saatimde benim de çocuğumun annemin eşimin babamın başına bişey gelse çıkıp gitmem için yerime başkası gelmesi lazım. Yani ben de memurum ama inanın iş hayatında rahat değilim aksine çok stresli bir ortamda çalışıyorum. Ayda 200-250 saat çalışıyorum. Fazla mesai ücreti alıyorum ama o da kuş kadar.
Şikayet etmiyorum. Diğer herkes gibi insanca çalışma şartlarını, adil maaş ve tatil hakkını herkes için diliyorum.
Hastalık harici rapor isteyen tüm çalışanları da esefle kınıyorum
Son zamanlarda memurlar cok bahsediyor sartlarin kotulugunden. Allah yardimciniz olsun.
Gercekten kotuymus, izin kullanamayip sonra yanmasi.
Ozelde her sey sikayete cok acik. Isverene karsi calisanin elinde saglam koz var. 10 sene calistim hic iznim aktarilmadi. Sadece pandemide kapandigimiz donem izin kullanamadik onda da zaten evdeydik. O haklari da isteyene ×2 olarak ödeme, isteyen ×1.5 olarak izin seklinde verdiler.
Halbuki 1 2 sene oncesine kadar memurluk icin herkes maas dusuk ama garanti, rahat diye bakardi
Diger meslekleri kimsenin hesaplamamasi cikipta birisi bana bu seneki tatil az yok aldigim maas kotu yetmiyo gecinemiyorum diye aglamiyo bu yuzden olmasin nedense ogretmenlerin bazilari cok sey istiyorlarPeki neden bu ülkede A dan Z ye herkes öğretmenin çalışma saatlerini hesaplamayı kendine görev edinmiştir. Üstelik gerçekleri bilip bilmeden. mesela ben şimdiye kadar cami imamının günde kaç saat aktif çalıştığı hesaplayan görmedim. Ya da mahalle arasını süpüren görevlinin aktif Çalışma saati nedir? Her mesleğin kendine göre zorluğu, avantajı, dezavantajı vardır. Ayrıca insanlar bu mesleklere sahip olabilmek için yıllarca dirsek çürütmüş, o da yetmemiş devlete atanan memurlar ve öğretmenler bunun için de sınava girmiştir. Hemen en basitinden bir örnek. Sıradan bir devlet memurunun 30 gün izin hakkı var. 20 gün de mazeret izni. Bu mrmeur 30 gün hakkını parça parça kullanarak cumartesi pazarları sayıya dahil etmeme şansına sahiptir. Bu şekilde 60 gün oldu aldığı izin. Yani 2 ay. Bu izni yaz da kış da kullanır. Gelelim öğretmenlere. Benim tayinim 17 senedir memleketime açılmıyor. Batıda memleketim. Ben Karadenizde küçük bir ildeyim.Anne babam Allah korusun ciddi hastalık geçirse yanlarına gitmem gerekse okul döneminde o Kadar zor ki. Öğretmen arkadaşın babasına lösemi teşhisi konuldu, O D doğuda bir ilde ve mazeret iznini kaymakamlık onaylamadı.Gün içinde çocuk hasta olsa yada evde acil bir şey olsa okukdan ayrılmak çok sıkıntı. Arkanızda 25-30 öğrenci bırakıyorsunuz. Ders saatinde sınıftan çıkmanız, 5 dk çocukları bırakmanız Allah korusun geri dönülmez sonuçlar yaratabilir. Öğrenci camdan düşer, arkadaşının gözüne kalem fırlatır, kavga eder. Mesleğin sorumluluğu çok ağır. Can sorumluluğu. Derste tuvalete gidemezsiniz, evden Bakıcınız arar zaman zaman açıp konuşamazsın, su içemezsiniz. Bağırmaktan boğazınız yırtılır çay, kahve içemezsin. Bunları yapmak hep şikayet konusudur. Şikayet eden veli, öğrenci de var. 10 dk lık tenefüsleri nöbetçi değilseniz sınıflandırursınız bir tenefüs çay, bir tenefüs tuvalet diye. Daha neler var ama yazmak değil yaşamak lazım. Daha geçen gün öğretmen arkadaş canlı ders sırasında kendi çocuğu kustuğu için 5 "dk öğrencilerden izin istedi, çocuk da 2,5-3 yaşında, hemen okul müdürünü aramış veli. Gönlüm isterdi ki öğretmenin çalışma saatleri yerine çalışma şartlarını konuşulsa.Bütün maaşlar eridi, bu doğru. Bir okul gününün sonunda her sınıfta dikkati toplamak, öğrenciyi kontrol altında tutmak için harcanan eforun nasıl baş ağrısına sebep olduğu, eve dayak yemiş gibi gidildiği, kendi çocuğunun sesini duymak istemediğinden bahsedilse. Her günün sonunda acaba öğrencilerden birine yanlış bir şey dedim mi, yanlış anlaşılacak bir harekette bulundum mu diye saatlerce düşünüyorum. Öğrenciye canım deseniz, saçını okşasanız ertesi gün velş geliyor. Bir öğretmen arkadaş hakkında erkek öğrencişerden biri tuvalet kapısına cinsel içerikli yazı yazmış. Ama öyle böyle değil. Biz okurken utandık. Velisini çağırdık, disiplin yönetmeliği vs. İki gün sonra veli okulu ve öğretmeni cimere şikayet etti. Çocuğun ergenlik döneminde olduğunu, cinsel dürtülerinin normal olduğunu, biz okul olarak onun özgüvenini zedelemişiz. Ama yazıyı görseniz aklınız durur. Daha neler var. Gerçekten insanlarla hele ki vicdansız insanlarla uğraşmak çok
Tatilin yetmediğini bir öğretmen nasıl söyler aklım almıyorÇalışma saatleri içerisindeki zorluğa kesinlikle katılıyorum. Yıpratıcı olabileceğine inanıyorum. Benim tek hoşuma gitmeyen kısım bir kaç öğretmenin tatilinin yetmediğini, hafta içerisinde çok saat çalıştığını söyleyip sitem etmeleri
Tatilin yetmediğini bir öğretmen nasıl söyler aklım almıyor
Özelde de sözleşmenin ilk maddelerindendir. Ama yine de özeldeki öğretmen de kamuda ki öğretmen de veriyor özel ders, mecbur kalıyor bir yerde.Kamuda özel ders yasak, özelde çalışıyorsa bilemeyeceğim...
Bir çok öğretmen veriyor özel ders .kamuda çalışıyorlar
Öğrencisiz okulda öğretmen neden bulunsun ki 3-4 te bitiyor diyorsunuz? Elbette seminerleri çalışma süresinden sayacağız.Sömestr tatili, cart tatili, curt tatiliyle 3 ayı bile geçiyordur. Seminerleri de mi çalışma süresi olarak sayıyorsunuz :)))) hadi 2 ay tatil olsun başka hangi meslekte 2 ay tatil var? Üstelik tam gün bile çalışmıyorsunuz. Artık hemen hemen tüm okullar 3-4 gibi bitiyor. 3-4’de biten mesai başka hangi meslekte var?
Sürekli şikayet eden öğretmen görünce gerçekten kızıyorum sanki sadece sizin maaşınız eridi. TL eriyince özel sektördeki maaşlar da eriyor bilginiz olsun. Üstelik maaşınızın ne olacağını mesleği seçmeden bilmek gibi bir avantajınız var aldığınız maaş hiçbirinize süpriz değil.
Dalga mı geçiyorsunuz? Evinize 12.000tl maaş giriyor? Ve ancak karnınızı doyurmaya yetiyor öyle miÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?