Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tabi zaten sabit giderler yüksek olduğu için bekarlar da rahat değil.
evli çift maaş olunca bı tane sabit gider oluyo. diğeriyle çocuk büyütmek, mal mülk sahibi olmak için falan bütçe kalıyo.

ben de geçiniyorum ama tatilsiz mesela. tatile ayıracak durumda değilim su an için.

kıyafet konusunda kurum sıkmıyo Allah'tan. o yüzden rahatım. ama resmi giyim istese karşılamak ayrı zor onu da.

İşini layıkıyla yerine getiren tüm meslekler gibi öğretmenler karşısında da önümü ilikliyorum. Çok zor meşakkatli bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorlar.

Sadece tek ricam yıllık çalışma saatlerinin diğer tüm kamu personellerinden az olduğunu kabul etsinler. Haftalık ders saati 30 saate çıktı diye ağlayan öğretmen gördü bu gözler. 8-17 çalışan bir memur haftada 40 saat çalışıyor. Sömester ve yaz tatillerini söylemiyorum bile. Ben de 8 yıllık memurum hiç bir zaman 20 gün kesintisiz yıllık izin kullanmadım. Bir sene 15 gün verdiler de ne yapacağımı şaşırdım. Hep bir hafta veriyorlar, her sene iznim aktarılıyor ve kullanılmayınca daha sonra yanıyor. Çok stratejik bir mesleğim ve konumum olduğu için iş saatimde benim de çocuğumun annemin eşimin babamın başına bişey gelse çıkıp gitmem için yerime başkası gelmesi lazım. Yani ben de memurum ama inanın iş hayatında rahat değilim aksine çok stresli bir ortamda çalışıyorum. Ayda 200-250 saat çalışıyorum. Fazla mesai ücreti alıyorum ama o da kuş kadar.

Şikayet etmiyorum. Diğer herkes gibi insanca çalışma şartlarını, adil maaş ve tatil hakkını herkes için diliyorum.

Hastalık harici rapor isteyen tüm çalışanları da esefle kınıyorum

Ben bir öğretmenim.Evet yıllık çalışma saatlerimiz diğer memurlardan daha az.Şimdi söyleyeceklerim belki bana özeldir onu bilemiyorum ama öğretmenlik insanın zihnini çok yoran bir meslek.Haftalik 30 saatlik derslere girdiğim zamanlarda eve gelip yemek bile yemeden uyuduğumu bilirim.Özellikle zor bir okulda çalışmak kaos içerisinde düzeni sağlamak ve çocuklara birşeyler öğretmek demek.Ve bu insanı hem fiziki hem psikolojik olarak çok yıpratan birşey.Ben mecburi hizmetimi yaparken yorgunluktan ağır bir Vertigoya yakalanmıştım bu yüzden.Asla memurların durumunu karşılaştırmayı sevmem.Ancak her mesleğin kendine göre zorluğu olduğunu kabul edelim.Bize çok rahat bile görünse her mesleğin kendi icinde handikaplari vardır.
Ancak tatiller konusunda gerçekten sansli bir kesimiz öğretmenler olarak.Dilerim her meslek grubu insanca çalışma şartlarına kavuşur.
Bu arada ben çok hassas bir bünyeye sahibim.Haftalik 30saat belki sadece beni yıpratıyordur bilemiyorum

Maaşa gelince tatile falan gitmiyoruz.Eşim özel sektörde çalışıyor.Üç çocuğumuz var.Ev ve arabamız yok.Alabilecek durumda da değiliz.Bunda büyük bir şehrin tam göbeğinde yaşamamızın etkisi de büyük.Ev ve araba fiyatları almış başını gidiyor.Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz.

Valla bende o tanıma uygun hiçbir pansiyona denk gelmedim.Ultra lüks otelde de yan odada başkası kalıyor bu arada

Bende ultra lüks tatil yerine pansiyon konukevi tarzi yerlerde kalmayı tercih ediyorum. Özelliklede o bölgenin yerlisinin işlettiklerinde kalmak, onlarin şivelerini ,gelenek göreneklerini , o bölgenin mutfak kültürünü tanımayı çok seviyorum.

Çalışma saatleri içerisindeki zorluğa kesinlikle katılıyorum. Yıpratıcı olabileceğine inanıyorum. Benim tek hoşuma gitmeyen kısım bir kaç öğretmenin tatilinin yetmediğini, hafta içerisinde çok saat çalıştığını söyleyip sitem etmeleri

Son zamanlarda memurlar cok bahsediyor sartlarin kotulugunden. Allah yardimciniz olsun.

Gercekten kotuymus, izin kullanamayip sonra yanmasi.
Ozelde her sey sikayete cok acik. Isverene karsi calisanin elinde saglam koz var. 10 sene calistim hic iznim aktarilmadi. Sadece pandemide kapandigimiz donem izin kullanamadik onda da zaten evdeydik. O haklari da isteyene ×2 olarak ödeme, isteyen ×1.5 olarak izin seklinde verdiler.

Halbuki 1 2 sene oncesine kadar memurluk icin herkes maas dusuk ama garanti, rahat diye bakardi

Ben en iyi şartlarda çalışan en çok el üstünde tutulan memur kesimiyim buna rağmen bir sürü zorluk yaşıyoruz. Ama böyle dedim diye şikayet ediyorum gibi anlaşılmasın lütfen. Çok kötü durumda olanlar var biliyorum. Ben de bazen bazı özel sektör çalışanlarının yanında işimi kötülemem hiç. Eşim en ufak söylenmem de “sen hiç özelde çalışmamışsın” der. Hak veriyorum ona da.

Mesela benim eşim 10 yıllık mühendis. Büyük bir firmada çalışıyor. Evden çıkıp eve girmesi 12 saati buluyor. Aldığı maaş 4200. Sadece pazar günü çalışıyor. Kurumundaki 10 yıllık yemekçi abla 10 yıldır asgari ücret alıyor.

Biraz kimin derdi daha çok yarışı gibi oldu ama hem işimi çok seviyorum hem çok yorulmuyorum hem tatmin edici maaş alıyorum hem de tatilimi yapıyorum patronum güleryüzlü diyen kaç kişi var merak ediyorum

Diger meslekleri kimsenin hesaplamamasi cikipta birisi bana bu seneki tatil az yok aldigim maas kotu yetmiyo gecinemiyorum diye aglamiyo bu yuzden olmasin nedense ogretmenlerin bazilari cok sey istiyorlar

Tatilin yetmediğini bir öğretmen nasıl söyler aklım almıyor

Tatilin yetmediğini bir öğretmen nasıl söyler aklım almıyor

Okul döneminde olan eş dost düğünlerine gidemediğini söylemişti birisi. Mayıs ayında arkadaşı/akrabası evlense nasıl gidecek öğretmenler

Ben şahsen nöbetim yoksa aynı şehirdeki düğünlere katılabiliyorum. Nöbetim varsa nöbetçiyim düğününe gelemiyorum diyorum karşı taraf anlayışla karşılıyor

Benim tanıdığım öğretmen çiftlerin çoğunun yazlığı var. Yazlığı olmayan otele gidiyor. Siz 250₺ yol parası demişsiniz ama normal şuanki ekonomide. Siz mi para harcamak istemiyorsunuz acaba?

Bir çok öğretmen veriyor özel ders .kamuda çalışıyorlar

Öğrencisiz okulda öğretmen neden bulunsun ki 3-4 te bitiyor diyorsunuz? Elbette seminerleri çalışma süresinden sayacağız.

Bu öğretmen düşmanlığını gördükçe çok üzülüyorum.Türkiye'de bu kadar istenmeyen, aslı olmayan söylemlere maruz kalan bir meslek grubu daha yok. Toplumda maaş, eğitim, çalışma şartları alay konusu... Böyle oldukça öğrenciler de etkileniyor, okulda git gide saygısızlasıp her şeyi tiye alır oldular

15 yıllık öğretmenim maasım ek dersle birlikte en fazla 6 bin olmuştur. Kurs vs açmıyorum bunları yapmak için haftada 7 gün çalışmam lazım. Sonuçta maaş dediğiniz şey çalışılan işe verilir. Eksra çalışmayı maaş gibi göstermek çok insaflı olmuyor bence. Öyle olsa ben de tek maaslıların eşleri hafta da üç gün temizliğe gitse taa şu kadar kazanır derim.
Öğretmenler çok para kazandığı için değil kazandıklarını ev araba gibi şeylere harcadıkları için mal sahibi oluyorlar. Bu benim mantığıma uymuyor ama bir hafta aynı kıyafeti giyerek tatile gitmeyerek mal sahibi olmak istemiyorum.

Yalniz bikac yorumda gördüm yine yazılıyor öğretmenlerin evleri arabaalri varmış. Belki çok önceden her şey daha ucuzken almışlardır ama şu şartlarda 2 öğretmenin evinin 2 arabasının olması mümkün değil. Olanlar vardır tabi ek iş yapıyorlardır babadan kalan bir seyker vardır tarlada vs çıkan ürünü satıyorlardır. Benim tanıdığın bir öğretmen de araba alip satıyordu haftada 10 bin kazandığı oluyordu. Lüks arabası vardı.
Araba almak istesen 100 150 bin ev almak istesen 300 bin ki küçük bir şehirdeyim min bu kadar e 4.500 alan bir öğretmenhadi eşi de çalışsın 10 bin pek de mümkün değil.
Hadi ev araba alsın i bu sefer tatil pek olası değil.
Konu sahibi tatile bütçe ayuramadigindan bahsetmiş ama keşke öğretmen maaşı diye yazmasaymış konu tatilden çıkıp öğretmenlerin cooiyi kazandığına fln gelmiş

Dalga mı geçiyorsunuz? Evinize 12.000tl maaş giriyor? Ve ancak karnınızı doyurmaya yetiyor öyle mi asgari ücretle geçinenler ölsün o zaman .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…