Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem bu kadar güzel ve az tatili var neden böyle düşünenler olmamış o zaman anlamadım. Hem tee lisede okurken öğretmenlik koşulları da biliniyormuş. Bunu soruyorum övenlere hatta överken kendi mesleğinden dert yananlara ama pek mantıklı cevap alamıyorum. Neyse ki geç değil hala olabilirler.

Az tatil değil çok tatili var yazacaktim.

Dalga mı geçiyorsunuz? Evinize 12.000tl maaş giriyor? Ve ancak karnınızı doyurmaya yetiyor öyle mi asgari ücretle geçinenler ölsün o zaman .
Bakın buna da hiç katılmıyorum. Asgari ücretli kimi görsem en az üç çocuğu var. Ölmesinlerde bir zahmet az çocuk yapıp karı koca çalışıversinler. Toplumdaki bu çift maas algısına sinir oluyorum. Ben işe giderken diğeri müge anlı izleyip kahvaltı yapıyorsa sızlanmaya hakkı yok bence. Herkes çalışabilir sağlık sorunu yoksa.

Ama tüm öğretmenler full ek ders almıyor ki. Bu ayki ek dersim tam 879 lira maaş da haziranda 4900lerdeydi..
Ya bize de deniyor siz çift maaşsınız diye sinir oluyorum sanki havadan maaş veriyorlar bize oturduğumuz yerden. Elin kalem tuttu da ben mi mani oldum keşke sen de okusaydın sen de çalışsaydın diyesim geliyor. Hoş okumamış olsa da isteyen çalışabilir kadının ruhu tembel uyanmak için saatini 11:00e kuruyor ben o saatte 4. Dersimden çıkmış oluyorumsonra bana siz çift maaşsınız diyor.. ay sinirlendim yine

Kısmen katılıyorum, öğretmenlerde yemem içmem ama ev araba alırım mantığı hakimdir, son yıllarda biraz daha toparlansalarda genelde giyim kuşam olayına da pek dikkat etmezler. Herkesin kendi tercihi, 2 evi arabası olan köyde lojmanda kalan arkadşım var hayatla pek bağlantıları yok ama 3. Eve doğru tam gaz ilerliyolar.biraz da geçmişte ne gördüğü, hayat vizyonuyla alakalı. Kimisi de vardır birikim yapamaz ama görece evine daha kaliteli ürün girer daha iyi şartlarda sürdürür yaşantısını.Genel düşüncem millet olarak ortalama bi yaşam biçimi var, yastık altı dediğimiz para biriktirme işi çok var ama iyi yaşamak iyi yaşamayı istemek kendini iyi yaşantıya layık görmek yok. Ev, araba varsa ondan iyisi yok. Hayatında deniz görmüş görmemiş farketmiyo.

Gene alengirli bir konuya hicbir mesaji okumadan yorum yapacagim :) neler yazildigini az cok tahmin edebiliyorum. Ulkede gecim sikintisi had safhada. Her seyin fiyati gun gun artiyor. Elektrige gelen zam ortada. Buyuk sehirlerde kiralar malum. Butik kresler bile 5 yarim gun aylik 1750 tl istiyor en ucuzu. Dolayisiyla konu sahibini siteminde haksiz bulamiyorum. Gene de her seyin dort dortluk oldugu bir yasam hicbir ulkede mumkun degil bu donemde. Sadece ogrermen maaslarinin dusuklugunden sikayet edince o zmn tepki almak kacinilmaz cunku hicbir meslek hak ettigi maasi alamiyor

Ben oldum Çok alakasız bir meslekte, özel sektörde sabahtan geceyarısına eşek gibi mesai ücreti dahi almadan çalışırken yemişim böyle işi deyip istifa ettim. Formasyon aldım, bir süre özel ders vererek çalışırken aldığım maaşın iki katını kazandım. Sonra bir özel okuldan teklif geldi orda yarım gün gayet rahat şartlarda çalıştım. Pandemi döneminde ayrıldım özel dersle devam ettim. Bu sene okula dönerim sanırım. Devlete girmeye hiç uğraşmadım çünkü yaşadığım ili değiştirmek gibi bir şey şu an için mümkün değil. Hani atanamadın diyen olmasın, istersem atanırdım. Sırf şartlarım daha iyi olsun az kazanayım problem değil diye kariyerimi baştan yarattım. Çoğu zaman daha çok kazanıyorum

Bizde amir spor ayakkabiya kiziyor mesela ama benim.ayagimda sorun var spor en rahat hareket edebildiğim ayakkabi simdilerde babetle.idare ediyorum ama o da yoruyor sozde memurum ama bi oraya koş bi buraya kos yoruluyorum oturmuyorum.

Ben de hastalıklarım oldugu halde doktor vermedigi surece rapor almam, kronik rahatsizligim var yillik 20 günümü keyfimce kullanamiyorum yandigi cok oluyor üstelik fazladan cok calistigimi bilirim ama bizde mesai ücreti yok. Yani aslinda kosullarim kötü değil ama duzen olmadığı ve tum isler uzerime yikildigi icin zorlaniyorum. Idari izinde bile evden çalıştım hala evdeydin yattin muhabbetleri dönüyor 2 senedir izin kullanmadim bakalim.izin alacagim ama verileceğinden emin degilim
Ben de kronik hastaligim sebebiyle çabuk yoruluyorum ona ragmen 4 5 kisinin isini yapiyorum yetmeye çalışıyorum ama eve geldigimde pestilim çıkmış oluyor zihin yorgunlugum pandemide daha da artti ben 40 saat ful calisiyorum wc gitmem bile sıkıntı oluyor, haricinde sabah 5 dk gec kalmam sorun, aksam mesai bitiminde ciktigimi bilmem hep 10 15 dk gec cikarim is harici telefondan arandigimi da bilirim. Yani hassas bunyem var sizin gibi ve 40 saat çalışmak bile beni mahvediyor ama emin olun sizden farkim yok. Bu biraz isini sevmekle de alakali bence, ben meslegimi degil, angarya denebilecek her seyi yapıyorum o yuzden yaptigim isleri sevmiyorum meslegimi yaptığım zamanlarda o yorgunluk beni hic etkilemiyordu, verimli oldugum icin mutlu bile oluyordum. Sanirim siz de mesleginiz harici zihni yoran islerle uğraştığınızdan memnun degilsiniz işinizden.

Çok az yorum okudum, neler yazılacağı belli zaten.
Az şükür denmiş, bu zihniyet bizi buralara getirdi zaten. Derdimiz öğretmenin şunun bunun tatili, sanki bir kişi çalışıp da bedavadan ikinci maaşı da veriyorlarmış gibi ‘çift maaşsınız’ söylemleri, siz geçinemiyorsanız herkes ne yapsın laf sokmaları yerine ülke olarak nasıl bu hale düştük, kazandığımız para neyin karşısında eriyip gidiyoru tartışmak olmalıydı.
12 bin gelirle geçinemeyebilir, herkesin hayattan ihtiyacı farklı. Bugün yurt dışından bir turist gelip benim ülkemin her yerini nerdeyse bedavaya gezerken benim bir öğretmen olarak tam bir aylık maaşım 4 yıldızlı bir otelde bir haftalık tatili karşılamıyor.
Sizin maaşlarınız da karşılamıyordur mesele öğretmen değil. Cennet gibi ülkede bir hafta tatil için bir yıl borç ödemek zorunda kalıyoruz. İstediğimizi yiyip içemiyoruz istediğimizi giyemiyoruz. Ben hiç sıkıntı çekmiyorum hiçbir şeyde gözüm kalmıyor diyeniniz var mı çok merak ediyorum.
Avrupa da yaşayan kuzenim her yıl geldiğinde kuyumcudan alışveriş yapıyor, sırf keyif için. Bileklikler alıyor, küpeler alıyor. Benim elim gümüş küpeye gidemiyor pahalılığından, altın şurda dursun.
Hayatta kaldığımıza şükretmekten bıktım neden insanca yaşamak isteyen, yiyip içip gezmek isteyen insanlara saldırıyorsunuz? Bir konsere gitmek, tiyatroya gitmek, kitap okumak insan gibi eğitim almak hayal olmuş ülkede, siz burda oturmuş üç ay tatiliniz var diyorsunuz,geldiğimiz bu noktada bu saçmalıklarınızın da payı çok. Siz oturun şükredin, ohh bugün de karnım doydu, evimde oturuyorum deyin ama benim insanca yaşam kriterlerime hiçbir uymuyor bunların.

Konu nasıl öğretmenin tatiline çalışma saatlerine gelmiş? Konu sahibi tatile gidecek para bulamıyorum dedi ona cevap verdik. Amaaa öğretmenlik zor meslektir. O az denilen saatlerde aktif çalışırlar açıp telefonunu oyun oynayamazsın telefonla konuşamazsın . Her türden çocuğa hem ders hem de laf anlatmak zorundasın. Kafa bir milyon çıkarsın okuldan dersler bitince. Velisi var müdür sorunu var var da var.

Tepki verenlerden biri de benim. Sebebi öğretmenin ya da 2 maaşın yüksek olması değil asla. Çoğu meslek grubu diğer ülkelerle kıyaslayınca komik maaşlar alıyor. Ama bir konusuna şu kadar altın aldım yazıp diğer konuna pansiyon gibi kötü yerler dışında tatile gidemiyorum derse herkeste tepki verir. Çünkü özel zamanlardayız pandemi var işsizlik var . Ee 12 binle geçinemiyorum u okuyan pandemi de geliri düşen hatta kalmayan insanlarda tepki verecekti verdi de doğal olarak. Konu öğretmenin maaşı asla değil.

Ben ogretmen esimde okul muduru aldigimiz maastan gayet memnunuz.villada oturmuyoruz ama turkiye ortalamasina gore hayat sartlarimiz fena degil.siz 12 bin tlyi begenmiyorsunuz ama hu ulkede asgari ucretle gecinen insanlar var.surekli para konusunda konu acip duruyorsunuz

Ogretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…