Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.
Bu muhabbetlerden çok bunaldım ceycey, ülke olarak çok büyük bir girdabın içindeyiz, gerçekten maaşlarımız su gibi eriyip gidiyor ama öyle mesajlar var ki öğretmenler bedavadan tonla para kazanıp bir de şikayet ediyormuş gibi.
Bu tarz konularda öğretmenle ilgili en büyük dert öğretmenin niteliği olmalı.Herkes çift maaş değil mesela, bir sürü arkadaşım tek çalışıyor. Adamlar hayattan hiçbir şey görmüyor resmen geçim sıkıntısı dışında, sonra biz bu insanlardan çocuklarımızın ufkunu açmasını bekliyoruz. Mesleki gelişimi destekleyecek ufacık bir kitap 50-60 lira. Bak sana Singapur örneğini vereyim, ülkenin en kaliteli üniversitesi sadece öğretmen yetiştiriyor, dünyada 4 ya da 5. sırada üniversite başarı sıralamasında. Eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayı yeni başlayan bir tıp hekimi kadar burs alıyor, çünkü adamlar öğretmeni doyuma ulaştırma derdinde. Ve sonuç Pisa da ilk beşe giriyorlar. Yüksek lisans yapan bir öğretmen yapmayanın iki katı maaş alıyor. Ben yüksek lisansımı bitirdim, ek dersime yüzde beş katkı sağladı. Zaten fazla ek ders almadığım için onca eğitimin karşılığı 30 lira falan olarak yansıyor maaşıma.
Uzattım ama, eğitimde kaliteyi arttırmak istiyorsak öğretmenin üzerinden diğer kaygıları almak zorundayız ki kendini geliştirsin. Ben kendi adıma canla başla çalışan bir öğretmen olarak çocuğumu özel okula vermiş olmam gururumu incityor, özeldeki meslektaşlarıma üzülüyorum tam bir sömürü içindeler ama devlette de bu iş yürümüyor malesef.
Öğretmenle ilgili bir şeyler tartışacaksak mesele bunlar olmalı her seferinde dönüp dönüp üç ay tatiliniz var öğlenden sonra boşsunuz vs vs olmamalı. O beğenilmeyen öğretmenler eğitiyor herkesin çocuğunu da.

Ogretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis
İki şekilde de çalışmış biri olarak diyorum ki öğretmenleri özel sektörde kurumsal bir şirkette masa başı işin başına koyarsak 1 hafta sonra ağlayarak kaçarlar. Kesin bilgi

Maaşlar fazla değil ama tüm memurlar aynı durumda. Sorun pandemi de iki de bir maaşları göze sokmakta.k.k da o kadar varlıklı milyon milyon dolarlık geliri parası olan üyelerde var. Ama geçim konularına yazmıyorlar. Yazarlarsa eski konularını bilenlerden tanıyanlardan ağır tepkiler alırlar çünkü. Örnek vereyim bir kiracım var evi kira oturduğu bizim olan dükkan kira . Kirayı veremedi 15 aydır. İcraya verip alsak aç kalacak iyice belki canına kıyacak. Ee onları almayınca da biz tek maaşa düştük zor geçinmeye başladık. Ama idare ediyoruz bu dönem zor bir dönem. Yazarsa 12 bin hiçbirşeye yetmiyor yazarız nasıl yetmiyor?

Ben edebiyat fakultesi mezunyum. Yuksek lisansimi egitim bilimleri enstitusunde yaptigim icin sube muduru alan disi yuksek lisans yaptigimi ve bu yuzden ek ders farki alamayacagimi soylemis bizim memura buna ne diyorsun

Çok çok haklısın. Öğretmenlik ve doktorluk özel meslekler. Kafasında geçim sorunu olmaması gereken meslekler ki maksimum verim verebilsinler. Annem 73 yaşında emekli öğretmen. Hala arar sorar öğrencileri öyle bir meslek işte. Tepki kişiseldi nasıl tüm öğretmenlere maloldu şaşkınız zaten. Tepki pandemi de işten çıkarma kanununun bittiği günlerde açılması . Burda her gelirden üye var tepki tabiki alacaktı

o kadar haklısınız ki. ne yazık ki ülkemiz en değer verip el üzerinde tutması gereken mesleklere tü kaka şeklinde davranıyor.
lisede bir veli toplantısında matematik hocamız "sizin çocuklarınız kaloriferli evlerde t shirtle otururken ben soba yakamıyorum, kömür alamıyorum. burada çocukların hepsinde timberland bot var, benim çocuğum da özeniyor ama ben pazardaki botu zor alıyorum. benden nasıl performans bekliyorsunuz ?" demiş.

o kadar haklıydı ki. aklı çocuğunun istediği ama alamadığı birşeydeyken, keyifleri yerinde öğrencilerin şımarıklıklarını çekerken nasıl iyi bir performans gösterebilir.

bu ülkemizin ayıbıdır.

öte yandan konu sahibinin eski konuları malum. evet öğretmenin hakettiğinden az kazanıyor ancak türkiye koşullarında iyi bir rakam. ben yüksek lisanslı bir mühendisim, net 12 bin alamıyorum 10 yıllık tecrübeme rağmen.

bu açıdan bakınca bu parayla gidip ancak pis pansiyonlarda kalabiliyorum demesi konu sahibini dünyadan bir haber yapıyor. her ay kenara 500 tl koysa, yılda 6 bin tl ile iki kişi 1 hafta güzel bir tatil yapabilirler.

Eşim derece yapmış bir elektronik mühendisi . 25 yılı doldurdu. 8 bin yeni alacak son zamlarla.ama burda konu açmam. Açarsam işsiz kalan insanlara saygısızlık olur pandemi de

Ben öğretmenim, eşim özel şirket çalışanı. Bundan önceki iş yerinde benden az maaş alıyordu. Kira, faturalara ancak yetiyordu.Mutfak bana aitti. Kışın para biriktiriyordum, yaza 2 ay kala kendi maaşımdan kuruş harcamadan tatil için biriktiriyordum. Ama kıyafet, ekstra hiç bir harcama yapmadan. O iki aylık biriken maaşla 5 yıldızlı otele gittik 5 gün. Arkasından arabamız yoktu 10 gün araba kiralayıp bütün kıyıyı gezdik, çok güzel otellerde birer gece konaklayarak tatili noktaladık. Şimdiki fiyatlardan haberim yok ama pandemidem önceki tatilde bunları yapabilmiştik. Tek fark bende çocuk yok.
Sevgili meslektaşım, sanırım siz de benim gibi gelecek kaygısı güderek birikim yapmaya çalışıyorsunuz. Ben de aynı kafadayım. Ama yaz yaklaşırken, 2 ay birikim yapmayın, tek maaşa dokunmayın, onunla tatile gidin. Çocuk için de sizin için de iyi olur tatil. Şimdi tek maaşa düştük, eşim çıktı işten, iyi ki yapmışım o tatilleri diyorum.

Hanım efendi siz burada tüm derdinizi anlatmışsınız... Siz ev istiyorsunuz ama eşiniz buna uygun yaşamıyor. Sorun tabii pahalilikta ama asıl sorun sizin maaş değil eşiniz!

Kimsenin ogretmen dusmanligi felan yok ama cikipta bana tatil yetmiyo aldigim maas yetmiyo diye konusan insanlar oldukca boyle algilanir Turkiyede hic bir meslek grubu cikipta bana verilen tatil suresi yetmiyo maasim az yok su yok bu demedigi icin olmasin yoksa kimsenin ogretmenlerle bi alip veremedigi yon

Abartmayın isterseniz öğretmen evlerine laf atmışsınız gidip kalmasak kandıracaksınız burdan milleti. Tertemiz pırıl pırıl otelleri var. Aldığınız maaşı beğenmiyorsanız istifa edinde kadro acılsın gidin başka iş yapın daha çok kazanıcanız bir iş bulursunuz. Sizin beğenmediğiniz o maaş için ne emeklerle atanamayanlar var. Yazık sizin gibi öğretmenler de bizim öğrencilerimize eğitim veriyor. Bir öğretmen gerçekten çok üzüldüm şu yazdıklarınıza

Ogretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis
Ama öyle tipler de bir yolunu bulup idareyle arasını hep iyi tutuyor. 13 öğretmeniz, içimizde 1 tane salla başı al maaşı tip var. Bunca yıl her gelen müdürle arasını iyi tutup ders programını istediği gibi ayarlattı. İki yıldır yeni müdür var, çözdü bunu yüz vermiyor. Bütün gün söylenmeye başladı. Bu çürük elmalar yüzünden bize de laf geliyor.

Ben edebiyat fakultesi mezunyum. Yuksek lisansimi egitim bilimleri enstitusunde yaptigim icin sube muduru alan disi yuksek lisans yaptigimi ve bu yuzden ek ders farki alamayacagimi soylemis bizim memura buna ne diyorsun
Matematik öğretmeni arkadaşım Fizik bölümünde yüksek lisans yaptı. Maaş farkını aldı. Sizin müdürün işgüzarlığı.

Öğretmen olarak yazıyorum
Meslektaşlarımın mızmızlıgıdan gına geldi.toplum öğretmenlerden nefret eder oldu. Heleki konudaki pansiyonda mı kalıcam 12 binle geçinemiyorum durumu çok itici. Öğretmen olarak elbette ki bedavadan para kazanmıyor çalışıyoruz ancak bir çok meslektaşım maaştan şikayet ederken okullarda 21 saatten fazla derse girmemek için dilekçeler havalarda uçuşuyor. Zamanında kurs verecek öğretmenin bulunamadığını biliyorum. Şimdi diyebilirsiniz kurs vermek zorunda mı yada 21 saatten fazla çalışmak zorunda mı.? Elbette değil ama o zamanda bi zahmet sıkıntı çekiyorum vesaire demesin.emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Ben yıllardır arkadaşlarımın kabul etmediği ek derslere ve kurslara giriyorum zaten maksimum 40 saat çalışabiliyorsunuz fazlası yasak. Yanı özel sektör çalışanı kadar. Bu fazla mesai bana aylık + 3000 olarak döner .eşimde öğretmen aynı şekilde .evim arabam var 2. Evimi alma noktasındayım her yıl tatile de giderim 10 dan fazla ülke gezdim. Evet maaşlar çok yüksek olmayabilir ama birazda aklımızı kullanmak lazım içinde bulunulan ekonomik sınıfı bilip ona göre davranmak lazım tatil illaki 5 yıldız uhd dahil olmak zorunda değil kıyafetler en pahalı markalar olmasada olur . E birazda çalışmak lazım dıger türlüsü armut piş ağzıma düş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…