- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ogretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis
Ben konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.Tepki verenlerden biri de benim. Sebebi öğretmenin ya da 2 maaşın yüksek olması değil asla. Çoğu meslek grubu diğer ülkelerle kıyaslayınca komik maaşlar alıyor. Ama bir konusuna şu kadar altın aldım yazıp diğer konuna pansiyon gibi kötü yerler dışında tatile gidemiyorum derse herkeste tepki verir. Çünkü özel zamanlardayız pandemi var işsizlik var . Ee 12 binle geçinemiyorum u okuyan pandemi de geliri düşen hatta kalmayan insanlarda tepki verecekti verdi de doğal olarak. Konu öğretmenin maaşı asla değil.
İki şekilde de çalışmış biri olarak diyorum ki öğretmenleri özel sektörde kurumsal bir şirkette masa başı işin başına koyarsak 1 hafta sonra ağlayarak kaçarlar. Kesin bilgiOgretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis
Maaşlar fazla değil ama tüm memurlar aynı durumda. Sorun pandemi de iki de bir maaşları göze sokmakta.k.k da o kadar varlıklı milyon milyon dolarlık geliri parası olan üyelerde var. Ama geçim konularına yazmıyorlar. Yazarlarsa eski konularını bilenlerden tanıyanlardan ağır tepkiler alırlar çünkü. Örnek vereyim bir kiracım var evi kira oturduğu bizim olan dükkan kira . Kirayı veremedi 15 aydır. İcraya verip alsak aç kalacak iyice belki canına kıyacak. Ee onları almayınca da biz tek maaşa düştük zor geçinmeye başladık. Ama idare ediyoruz bu dönem zor bir dönem. Yazarsa 12 bin hiçbirşeye yetmiyor yazarız nasıl yetmiyor?Ben ogretmen esimde okul muduru aldigimiz maastan gayet memnunuz.villada oturmuyoruz ama turkiye ortalamasina gore hayat sartlarimiz fena degil.siz 12 bin tlyi begenmiyorsunuz ama hu ulkede asgari ucretle gecinen insanlar var.surekli para konusunda konu acip duruyorsunuz
Ben edebiyat fakultesi mezunyum. Yuksek lisansimi egitim bilimleri enstitusunde yaptigim icin sube muduru alan disi yuksek lisans yaptigimi ve bu yuzden ek ders farki alamayacagimi soylemis bizim memura buna ne diyorsunBen konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.
Bu muhabbetlerden çok bunaldım ceycey, ülke olarak çok büyük bir girdabın içindeyiz, gerçekten maaşlarımız su gibi eriyip gidiyor ama öyle mesajlar var ki öğretmenler bedavadan tonla para kazanıp bir de şikayet ediyormuş gibi.
Bu tarz konularda öğretmenle ilgili en büyük dert öğretmenin niteliği olmalı.Herkes çift maaş değil mesela, bir sürü arkadaşım tek çalışıyor. Adamlar hayattan hiçbir şey görmüyor resmen geçim sıkıntısı dışında, sonra biz bu insanlardan çocuklarımızın ufkunu açmasını bekliyoruz. Mesleki gelişimi destekleyecek ufacık bir kitap 50-60 lira. Bak sana Singapur örneğini vereyim, ülkenin en kaliteli üniversitesi sadece öğretmen yetiştiriyor, dünyada 4 ya da 5. sırada üniversite başarı sıralamasında. Eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayı yeni başlayan bir tıp hekimi kadar burs alıyor, çünkü adamlar öğretmeni doyuma ulaştırma derdinde. Ve sonuç Pisa da ilk beşe giriyorlar. Yüksek lisans yapan bir öğretmen yapmayanın iki katı maaş alıyor. Ben yüksek lisansımı bitirdim, ek dersime yüzde beş katkı sağladı. Zaten fazla ek ders almadığım için onca eğitimin karşılığı 30 lira falan olarak yansıyor maaşıma.
Uzattım ama, eğitimde kaliteyi arttırmak istiyorsak öğretmenin üzerinden diğer kaygıları almak zorundayız ki kendini geliştirsin. Ben kendi adıma canla başla çalışan bir öğretmen olarak çocuğumu özel okula vermiş olmam gururumu incityor, özeldeki meslektaşlarıma üzülüyorum tam bir sömürü içindeler ama devlette de bu iş yürümüyor malesef.
Öğretmenle ilgili bir şeyler tartışacaksak mesele bunlar olmalı her seferinde dönüp dönüp üç ay tatiliniz var öğlenden sonra boşsunuz vs vs olmamalı. O beğenilmeyen öğretmenler eğitiyor herkesin çocuğunu da.
Çok çok haklısın. Öğretmenlik ve doktorluk özel meslekler. Kafasında geçim sorunu olmaması gereken meslekler ki maksimum verim verebilsinler. Annem 73 yaşında emekli öğretmen. Hala arar sorar öğrencileri öyle bir meslek işte. Tepki kişiseldi nasıl tüm öğretmenlere maloldu şaşkınız zaten. Tepki pandemi de işten çıkarma kanununun bittiği günlerde açılması . Burda her gelirden üye var tepki tabiki alacaktıBen konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.
Bu muhabbetlerden çok bunaldım ceycey, ülke olarak çok büyük bir girdabın içindeyiz, gerçekten maaşlarımız su gibi eriyip gidiyor ama öyle mesajlar var ki öğretmenler bedavadan tonla para kazanıp bir de şikayet ediyormuş gibi.
Bu tarz konularda öğretmenle ilgili en büyük dert öğretmenin niteliği olmalı.Herkes çift maaş değil mesela, bir sürü arkadaşım tek çalışıyor. Adamlar hayattan hiçbir şey görmüyor resmen geçim sıkıntısı dışında, sonra biz bu insanlardan çocuklarımızın ufkunu açmasını bekliyoruz. Mesleki gelişimi destekleyecek ufacık bir kitap 50-60 lira. Bak sana Singapur örneğini vereyim, ülkenin en kaliteli üniversitesi sadece öğretmen yetiştiriyor, dünyada 4 ya da 5. sırada üniversite başarı sıralamasında. Eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayı yeni başlayan bir tıp hekimi kadar burs alıyor, çünkü adamlar öğretmeni doyuma ulaştırma derdinde. Ve sonuç Pisa da ilk beşe giriyorlar. Yüksek lisans yapan bir öğretmen yapmayanın iki katı maaş alıyor. Ben yüksek lisansımı bitirdim, ek dersime yüzde beş katkı sağladı. Zaten fazla ek ders almadığım için onca eğitimin karşılığı 30 lira falan olarak yansıyor maaşıma.
Uzattım ama, eğitimde kaliteyi arttırmak istiyorsak öğretmenin üzerinden diğer kaygıları almak zorundayız ki kendini geliştirsin. Ben kendi adıma canla başla çalışan bir öğretmen olarak çocuğumu özel okula vermiş olmam gururumu incityor, özeldeki meslektaşlarıma üzülüyorum tam bir sömürü içindeler ama devlette de bu iş yürümüyor malesef.
Öğretmenle ilgili bir şeyler tartışacaksak mesele bunlar olmalı her seferinde dönüp dönüp üç ay tatiliniz var öğlenden sonra boşsunuz vs vs olmamalı. O beğenilmeyen öğretmenler eğitiyor herkesin çocuğunu da.
Ben konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.
Eşim derece yapmış bir elektronik mühendisi . 25 yılı doldurdu. 8 bin yeni alacak son zamlarla.ama burda konu açmam. Açarsam işsiz kalan insanlara saygısızlık olur pandemi deo kadar haklısınız ki. ne yazık ki ülkemiz en değer verip el üzerinde tutması gereken mesleklere tü kaka şeklinde davranıyor.
lisede bir veli toplantısında matematik hocamız "sizin çocuklarınız kaloriferli evlerde t shirtle otururken ben soba yakamıyorum, kömür alamıyorum. burada çocukların hepsinde timberland bot var, benim çocuğum da özeniyor ama ben pazardaki botu zor alıyorum. benden nasıl performans bekliyorsunuz ?" demiş.
o kadar haklıydı ki. aklı çocuğunun istediği ama alamadığı birşeydeyken, keyifleri yerinde öğrencilerin şımarıklıklarını çekerken nasıl iyi bir performans gösterebilir.
bu ülkemizin ayıbıdır.
öte yandan konu sahibinin eski konuları malum. evet öğretmenin hakettiğinden az kazanıyor ancak türkiye koşullarında iyi bir rakam. ben yüksek lisanslı bir mühendisim, net 12 bin alamıyorum 10 yıllık tecrübeme rağmen.
bu açıdan bakınca bu parayla gidip ancak pis pansiyonlarda kalabiliyorum demesi konu sahibini dünyadan bir haber yapıyor. her ay kenara 500 tl koysa, yılda 6 bin tl ile iki kişi 1 hafta güzel bir tatil yapabilirler.
3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var. Evliliğim başından beri biraz sıkıntılı. Eşimin çoğu huyunu evlendikten sonra öğrendim. Çok boş konuşur mesela. Canı sıkılır gıcık etmek için boş boş konuşur. Ablamin ağzının kenarında peynir kalmış küçücük ben söyledim silsin diye yemekte hemen ablama iyy ağzının her yeri peynir öbür tarafa bak falan dedi bunu gıcık edip gülmek için yapıyor gelir ayağına basar kızdırmak için böyle sacmasapan huyları var bunun haricinde odasina uyurken kimseyi sokmaz ayrı uyuyoruz ama bundan rahatsız değilim kızımla sarılıp uyuyoruzpara konusunda çok savruktur. Her ay kendine alacak birşey bulur. Akilli saat kıyafet vb. İlk zamanlar düğün takıları onun üstündeydi o dönem bize ev yapılacak diye annesine para göndermiş benden habersiz. Birazını bana söylemisti. 70 gram gönderilmiş ve on bin lira. Birkac kere şiddet olayı oldu. Son bir senedir yok. Ama tabi unutmus değilim. Basit şeyler için de tokat attım kaloriferi niye kapattın çocuk usuyecek diye Tokat atmıştı. Salonda tek peteği kapatmıştım. Soğuk değil diye. Evde çayı ayağına bekler. Dört aydır tayinim çıktığı için ayrı şehirlerdeyiz süpürgeyi bile bir iki kere ancak yapmıştır. Ben gidince de ev işinde yardımcı olacağını sanmıyorum pek. Tüm bunlar toplanınca bir yabancı gibi geliyor. Güven duyamıyorum. Asla canim falan diyemem. Hatta iki ay görüşmedik geldiğinde birlikte olmak istemedim içimden gelmedi hayir demedim ama gözlerim doldu ve ağladım bir yabancı gibi geldiği için. Şu an kötü özelliklerini saydım hep iyi yanları da var ama ben sogumama neden olan şeyleri anlamanızı istedim.
657li mi eşiniz?Eski çalışansınızdır yeniler düşük alıyor eşim 25 yılı doldurdu 9.5 gibi bir rakamı hiç görmedik.
Kimsenin ogretmen dusmanligi felan yok ama cikipta bana tatil yetmiyo aldigim maas yetmiyo diye konusan insanlar oldukca boyle algilanir Turkiyede hic bir meslek grubu cikipta bana verilen tatil suresi yetmiyo maasim az yok su yok bu demedigi icin olmasin yoksa kimsenin ogretmenlerle bi alip veremedigi yonÖğrencisiz okulda öğretmen neden bulunsun ki 3-4 te bitiyor diyorsunuz? Elbette seminerleri çalışma süresinden sayacağız.
Bu öğretmen düşmanlığını gördükçe çok üzülüyorum.Türkiye'de bu kadar istenmeyen, aslı olmayan söylemlere maruz kalan bir meslek grubu daha yok. Toplumda maaş, eğitim, çalışma şartları alay konusu... Böyle oldukça öğrenciler de etkileniyor, okulda git gide saygısızlasıp her şeyi tiye alır oldular
Evet657li mi eşiniz?
Ama öyle tipler de bir yolunu bulup idareyle arasını hep iyi tutuyor. 13 öğretmeniz, içimizde 1 tane salla başı al maaşı tip var. Bunca yıl her gelen müdürle arasını iyi tutup ders programını istediği gibi ayarlattı. İki yıldır yeni müdür var, çözdü bunu yüz vermiyor. Bütün gün söylenmeye başladı. Bu çürük elmalar yüzünden bize de laf geliyor.Ogretmen olarak soyluyorum bazi meslektaslarim cok mız mız.zor okullardada calistim ama oyle ölup bitmedim yani.bizim ulkemizde insnalar az emek cok para istiyor oyle bir dunya yok malesef.tembellik kanımıza işlemis
Matematik öğretmeni arkadaşım Fizik bölümünde yüksek lisans yaptı. Maaş farkını aldı. Sizin müdürün işgüzarlığı.Ben edebiyat fakultesi mezunyum. Yuksek lisansimi egitim bilimleri enstitusunde yaptigim icin sube muduru alan disi yuksek lisans yaptigimi ve bu yuzden ek ders farki alamayacagimi soylemis bizim memura buna ne diyorsun
Banlanmadan kaosla bak mapuslardan toplamayalım seni sonraEn sevdiğim konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?