- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.246
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bize göre derken? Tonla öğretmenle tanıştım otel tatillerim de. 2 maaşlı tüm öğretmen arkadaşlarım ve akrabalarım hep uhd tatil yaparlar .kızımın okulunda volvo ile jeep ile gelen öğretmen de var otobüsle gelende varOtel tatilleri bize gore degildirr gecen yil cocugum kucuk diye pansiyonda kaldik ama her gun bi yer gezdik bize gore olan tatil kamp kurmak her gun bi yer gezmek bi gun tekne turu bunlar da cok masrafli seyler degil
ben ogretmen degilim esimle kendim icin kastettim yanlis anlasildim konu sahibi tatilin pahaliligini dile getirmis bende kamp kurarak yap daha keyifli demek istedim aslinda.Bize göre derken? Tonla öğretmenle tanıştım otel tatillerim de. 2 maaşlı tüm öğretmen arkadaşlarım ve akrabalarım hep uhd tatil yaparlar .kızımın okulunda volvo ile jeep ile gelen öğretmen de var otobüsle gelende var
Belki miras kalmıştır bir şeyler öyle almıştır ya da eşinin maaşı daha iyidir. Böyle yazıyorsunuz bilmeyen de çok maaş alıyorlar sanacak yaBize göre derken? Tonla öğretmenle tanıştım otel tatillerim de. 2 maaşlı tüm öğretmen arkadaşlarım ve akrabalarım hep uhd tatil yaparlar .kızımın okulunda volvo ile jeep ile gelen öğretmen de var otobüsle gelende var
Pardon. Evet her türlü tatil eğlenceli haklısınız. Para değil sadece tercih sebebi.ben ogretmen degilim esimle kendim icin kastettim yanlis anlasildim konu sahibi tatilin pahaliligini dile getirmis bende kamp kurarak yap daha keyifli demek istedim aslinda.
hatta eski bina kiralayıp başka öğretmen arkadaşlarıyla bir kaç öğrenciye ders verdiğini duydumKamuda özel ders yasak, özelde çalışıyorsa bilemeyeceğim...
Valla ailesi yoksul zor okumuş arkadaşlarımda var içlerinde. Karı koca öğretmen . Okul sonrası kurs özel ders vs verip. İyi kazanıyorlar 2 şer araba ev var vallahiBelki miras kalmıştır bir şeyler öyle almıştır ya da eşinin maaşı daha iyidir. Böyle yazıyorsunuz bilmeyen de çok maaş alıyorlar sanacak yaEv, 2 lüks araba,2 cocuk yazan falan var ya:)+ Çok gezmek ve tozmasi da varmış.
Benim bildiğim özel ders vermek yasak. Bir yere bildirip vergisini ödemek falan varsa bilemicem. Özel dersle falan olabilir özellikle matematik, fen, yabancı dil falansa..benim de veren arkadaşlarım vardı ama o maaşın dışında tabii. Konu sahibi ne öğretmeni acaba:)Valla ailesi yoksul zor okumuş arkadaşlarımda var içlerinde. Karı koca öğretmen . Okul sonrası kurs özel ders vs verip. İyi kazanıyorlar 2 şer araba ev var vallahi
kadın bize göre derken kendi zevkini keyfini anlatmak istemiş diye anladım.Bize göre derken? Tonla öğretmenle tanıştım otel tatillerim de. 2 maaşlı tüm öğretmen arkadaşlarım ve akrabalarım hep uhd tatil yaparlar .kızımın okulunda volvo ile jeep ile gelen öğretmen de var otobüsle gelende var
Bazı öğretmenler korkunç tutuluyorlar şans mı akıl mı bilmiyorum dr. Yemek yiyecek paraları yoktu okurken şahidim. Şimdilerde senden benden lüks yaşıyorlar. Büyük şehirlerde yaşayan iyi okul mezunu geliri yüksek özel öğrencileri olan öğretmenler bunlar. Tüm öğretmenlere genellenemez tabikiBenim bildiğim özel ders vermek yasak. Bir yere bildirip vergisini ödemek falan varsa bilemicem. Özel dersle falan olabilir özellikle matematik, fen, yabancı dil falansa..benim de veren arkadaşlarım vardı ama o maaşın dışında tabii. Konu sahibi ne öğretmeni acaba:)
Eşinin akrabası 1 kişiÇoğu mu? Örnekleminiz kaç kişiden oluşuyor?Branşlara ayırıp mı bu sonuçlara vardınız yoksa genel mi bu sonuçlar?
Ruslarla eziyorumtatilde mi harcıyosunuz parayı yoksa ?
dsfkljfls
Yok birden fazlalar ama oranlarsak ta çok azlarEşinin akrabası 1 kişi
Haklısınız. Ben üniv. Tede bir yıl lüks bir özel yurtta kaldım tüm para oraya ve yemekhanesine gitti özel bir üniv. Nin. Baktım yaşamımdan kısılıyor geçtim devlet yurduna . Hem çok arkadaş edindim hem hayat ucuzladı. Yurtdışına bile gidecek param oldu cebimde. Her iyilik birarada olmaz zengin değilsek. Çok haklısınızkadın bize göre derken kendi zevkini keyfini anlatmak istemiş diye anladım.
ki buna ben de katılıyorum.
tercih meselesi.
2 öğretmenden fazla kazanıyorum ben kendi başıma, bekarım
ama herşey dahil tatil anlayışını sevmiyorum.
ben ya gezmeli tatil yaparım, her gün bir programım vardır ve otelde sadece uyurum... ya sakin bir yerde, kafa dinler mümkünse denizden çıkmam, çıkarsam kitap okurum filan... otel tatili benlik bir şey de değil mesela.
öğrenciyken de tatil yapıyordum ben gerekirse gidip 12 kişilik yurt gibi odalarda da kalıyordum (yurtdışında) zaten sadece uyuyacam, güvenlik sorunu da olmaması şartıyla..bana fazlası gerekmiyordu.
şimdi tek değişen gider otelde kalırım. o da eşyalarımı filan odaya rahat rahat yayayım diye çünkü işim de online bazen otelden çalışıyorum... bir yatak bir de sıcak su olsun, yeter. gerisi yine aynı benim için.
evet alım gücü düştü, herkesz zorlanıyor ama
insan yapmak istedikten sonra, keyfini çıkarmasını bildikten sonra, çok düşük bütçelerle de tatil yapar. bunun için büyük paralar gerekmez.
gel gelelim kafalar bambaşka ülkede. hem paramı harcamayayım hem de benim neyim eksik ben de tatil yapcam deyince olmuyor işte.
Ben kaç yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken gitmiştim bir matematik öğretmenine ama dershane öğretmeniydi uzmanlasmisti artık. 3 arkadaş gidiyorduk pahalıydı bir de:) biz girerken öğrenciler çıkıyordu biz çıkarken başkaları giriyordu. Tabii o zamanlar dershaneler daha azdı. Öğretmenler de daha iyi kazanırmış atanmayı bile düşünmez orda çalışırlarmış.Bazı öğretmenler korkunç tutuluyorlar şans mı akıl mı bilmiyorum dr. Yemek yiyecek paraları yoktu okurken şahidim. Şimdilerde senden benden lüks yaşıyorlar. Büyük şehirlerde yaşayan iyi okul mezunu geliri yüksek özel öğrencileri olan öğretmenler bunlar. Tüm öğretmenlere genellenemez tabiki
Evet varlar. Ama ek iş yapan tutulan başka meslek grupları da var. Mühendis doktor vs. Onlarda genellenemez.haklısın. Yakınım bir doktor hem işini yapıyor hem de cafe si var mesela. Biz de tek işle survive ye kiraya devamBen kaç yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken gitmiştim bir matematik öğretmenine ama dershane öğretmeniydi uzmanlasmisti artık. 3 arkadaş gidiyorduk pahalıydı bir de:) biz girerken öğrenciler çıkıyordu biz çıkarken başkaları giriyordu. Tabii o zamanlar dershaneler daha azdı. Öğretmenler de daha iyi kazanırmış atanmayı bile düşünmez orda çalışırlarmış.
Neden sadece yaz tatilinde aldığınız maaşı belirtiyorsunuz?Yılda 12 ay var ! Ek ders ile aldığınız maaşı söylemek istemiyorum ama 250 TL yol parası çok fazla değil.Yurt dışında yaşıyorum istesek en iyi otele gideriz ama amacımız otele tıkanıp kalmamak için pansiyonları da tercih ettiğimiz oluyor gayet uygun ama her odasında başkasının kaldığı pislik içinde ki pansiyona hiç denk gelmedik.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Valla bende o tanıma uygun hiçbir pansiyona denk gelmedim.Ultra lüks otelde de yan odada başkası kalıyor bu aradaBir öğretmene, her odasinda baskasının kaldiği pislik içindeki pansiyon nitelendirmesini hiç yakıştıramadım. Bu işten ekmek yiyenlere haksızlık. Siz otel tatili yapınca diğer odalarını sizemi kapatıyorlar . Türkiyenin her yerinde çok güzel ve temiz aile pansiyonları var.
İşçi kadrosunda yer varsa talibimBizim belediye işçi maaşlarını 7 bin yapmış, mühendisler isyanda
Sömestr tatili, cart tatili, curt tatiliyle 3 ayı bile geçiyordur. Seminerleri de mi çalışma süresi olarak sayıyorsunuz :)))) hadi 2 ay tatil olsun başka hangi meslekte 2 ay tatil var? Üstelik tam gün bile çalışmıyorsunuz. Artık hemen hemen tüm okullar 3-4 gibi bitiyor. 3-4’de biten mesai başka hangi meslekte var?3 ay değil, tatil 2 ay bile sürmeden seminerler sonra da okullar başlıyor. Devlette çalışmanın özel sektöre daha iyi sartları olabilir ama maaşlar eridi bitti...
Öğretmenin öğrencilere faydalı olması için ve entelektüel olarak kendini geliştirebilmesi için aylık kitap, dergi alması gerekir, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerde bulunmasını geçtim ancak günün sonunda karnı doyuyor. Tabii ki şükür ama durum ortada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?