Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Otel tatilleri bize gore degildirr gecen yil cocugum kucuk diye pansiyonda kaldik ama her gun bi yer gezdik bize gore olan tatil kamp kurmak her gun bi yer gezmek bi gun tekne turu bunlar da cok masrafli seyler degil
Bize göre derken? Tonla öğretmenle tanıştım otel tatillerim de. 2 maaşlı tüm öğretmen arkadaşlarım ve akrabalarım hep uhd tatil yaparlar .kızımın okulunda volvo ile jeep ile gelen öğretmen de var otobüsle gelende var

ben ogretmen degilim esimle kendim icin kastettim yanlis anlasildim konu sahibi tatilin pahaliligini dile getirmis bende kamp kurarak yap daha keyifli demek istedim aslinda.

Belki miras kalmıştır bir şeyler öyle almıştır ya da eşinin maaşı daha iyidir. Böyle yazıyorsunuz bilmeyen de çok maaş alıyorlar sanacak ya Ev, 2 lüks araba,2 cocuk yazan falan var ya:)+ Çok gezmek ve tozmasi da varmış.

Valla ailesi yoksul zor okumuş arkadaşlarımda var içlerinde. Karı koca öğretmen . Okul sonrası kurs özel ders vs verip. İyi kazanıyorlar 2 şer araba ev var vallahi

Valla ailesi yoksul zor okumuş arkadaşlarımda var içlerinde. Karı koca öğretmen . Okul sonrası kurs özel ders vs verip. İyi kazanıyorlar 2 şer araba ev var vallahi
Benim bildiğim özel ders vermek yasak. Bir yere bildirip vergisini ödemek falan varsa bilemicem. Özel dersle falan olabilir özellikle matematik, fen, yabancı dil falansa..benim de veren arkadaşlarım vardı ama o maaşın dışında tabii. Konu sahibi ne öğretmeni acaba:)

kadın bize göre derken kendi zevkini keyfini anlatmak istemiş diye anladım.

ki buna ben de katılıyorum.
tercih meselesi.
2 öğretmenden fazla kazanıyorum ben kendi başıma, bekarım
ama herşey dahil tatil anlayışını sevmiyorum.

ben ya gezmeli tatil yaparım, her gün bir programım vardır ve otelde sadece uyurum... ya sakin bir yerde, kafa dinler mümkünse denizden çıkmam, çıkarsam kitap okurum filan... otel tatili benlik bir şey de değil mesela.

öğrenciyken de tatil yapıyordum ben gerekirse gidip 12 kişilik yurt gibi odalarda da kalıyordum (yurtdışında) zaten sadece uyuyacam, güvenlik sorunu da olmaması şartıyla..bana fazlası gerekmiyordu.

şimdi tek değişen gider otelde kalırım. o da eşyalarımı filan odaya rahat rahat yayayım diye çünkü işim de online bazen otelden çalışıyorum... bir yatak bir de sıcak su olsun, yeter. gerisi yine aynı benim için.

evet alım gücü düştü, herkesz zorlanıyor ama
insan yapmak istedikten sonra, keyfini çıkarmasını bildikten sonra, çok düşük bütçelerle de tatil yapar. bunun için büyük paralar gerekmez.

gel gelelim kafalar bambaşka ülkede. hem paramı harcamayayım hem de benim neyim eksik ben de tatil yapcam deyince olmuyor işte.

Bazı öğretmenler korkunç tutuluyorlar şans mı akıl mı bilmiyorum dr. Yemek yiyecek paraları yoktu okurken şahidim. Şimdilerde senden benden lüks yaşıyorlar. Büyük şehirlerde yaşayan iyi okul mezunu geliri yüksek özel öğrencileri olan öğretmenler bunlar. Tüm öğretmenlere genellenemez tabiki

Haklısınız. Ben üniv. Tede bir yıl lüks bir özel yurtta kaldım tüm para oraya ve yemekhanesine gitti özel bir üniv. Nin. Baktım yaşamımdan kısılıyor geçtim devlet yurduna . Hem çok arkadaş edindim hem hayat ucuzladı. Yurtdışına bile gidecek param oldu cebimde. Her iyilik birarada olmaz zengin değilsek. Çok haklısınız

Ben kaç yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken gitmiştim bir matematik öğretmenine ama dershane öğretmeniydi uzmanlasmisti artık. 3 arkadaş gidiyorduk pahalıydı bir de:) biz girerken öğrenciler çıkıyordu biz çıkarken başkaları giriyordu. Tabii o zamanlar dershaneler daha azdı. Öğretmenler de daha iyi kazanırmış atanmayı bile düşünmez orda çalışırlarmış.

Evet varlar. Ama ek iş yapan tutulan başka meslek grupları da var. Mühendis doktor vs. Onlarda genellenemez.haklısın. Yakınım bir doktor hem işini yapıyor hem de cafe si var mesela. Biz de tek işle survive ye kiraya devam

Neden sadece yaz tatilinde aldığınız maaşı belirtiyorsunuz?Yılda 12 ay var ! Ek ders ile aldığınız maaşı söylemek istemiyorum ama 250 TL yol parası çok fazla değil.Yurt dışında yaşıyorum istesek en iyi otele gideriz ama amacımız otele tıkanıp kalmamak için pansiyonları da tercih ettiğimiz oluyor gayet uygun ama her odasında başkasının kaldığı pislik içinde ki pansiyona hiç denk gelmedik.

Valla bende o tanıma uygun hiçbir pansiyona denk gelmedim.Ultra lüks otelde de yan odada başkası kalıyor bu arada

Sömestr tatili, cart tatili, curt tatiliyle 3 ayı bile geçiyordur. Seminerleri de mi çalışma süresi olarak sayıyorsunuz :)))) hadi 2 ay tatil olsun başka hangi meslekte 2 ay tatil var? Üstelik tam gün bile çalışmıyorsunuz. Artık hemen hemen tüm okullar 3-4 gibi bitiyor. 3-4’de biten mesai başka hangi meslekte var?

Sürekli şikayet eden öğretmen görünce gerçekten kızıyorum sanki sadece sizin maaşınız eridi. TL eriyince özel sektördeki maaşlar da eriyor bilginiz olsun. Üstelik maaşınızın ne olacağını mesleği seçmeden bilmek gibi bir avantajınız var aldığınız maaş hiçbirinize süpriz değil.

Peki neden bu ülkede A dan Z ye herkes öğretmenin çalışma saatlerini hesaplamayı kendine görev edinmiştir. Üstelik gerçekleri bilip bilmeden. mesela ben şimdiye kadar cami imamının günde kaç saat aktif çalıştığı hesaplayan görmedim. Ya da mahalle arasını süpüren görevlinin aktif Çalışma saati nedir? Her mesleğin kendine göre zorluğu, avantajı, dezavantajı vardır. Ayrıca insanlar bu mesleklere sahip olabilmek için yıllarca dirsek çürütmüş, o da yetmemiş devlete atanan memurlar ve öğretmenler bunun için de sınava girmiştir. Hemen en basitinden bir örnek. Sıradan bir devlet memurunun 30 gün izin hakkı var. 20 gün de mazeret izni. Bu mrmeur 30 gün hakkını parça parça kullanarak cumartesi pazarları sayıya dahil etmeme şansına sahiptir. Bu şekilde 60 gün oldu aldığı izin. Yani 2 ay. Bu izni yaz da kış da kullanır. Gelelim öğretmenlere. Benim tayinim 17 senedir memleketime açılmıyor. Batıda memleketim. Ben Karadenizde küçük bir ildeyim.Anne babam Allah korusun ciddi hastalık geçirse yanlarına gitmem gerekse okul döneminde o Kadar zor ki. Öğretmen arkadaşın babasına lösemi teşhisi konuldu, O D doğuda bir ilde ve mazeret iznini kaymakamlık onaylamadı.Gün içinde çocuk hasta olsa yada evde acil bir şey olsa okukdan ayrılmak çok sıkıntı. Arkanızda 25-30 öğrenci bırakıyorsunuz. Ders saatinde sınıftan çıkmanız, 5 dk çocukları bırakmanız Allah korusun geri dönülmez sonuçlar yaratabilir. Öğrenci camdan düşer, arkadaşının gözüne kalem fırlatır, kavga eder. Mesleğin sorumluluğu çok ağır. Can sorumluluğu. Derste tuvalete gidemezsiniz, evden Bakıcınız arar zaman zaman açıp konuşamazsın, su içemezsiniz. Bağırmaktan boğazınız yırtılır çay, kahve içemezsin. Bunları yapmak hep şikayet konusudur. Şikayet eden veli, öğrenci de var. 10 dk lık tenefüsleri nöbetçi değilseniz sınıflandırursınız bir tenefüs çay, bir tenefüs tuvalet diye. Daha neler var ama yazmak değil yaşamak lazım. Daha geçen gün öğretmen arkadaş canlı ders sırasında kendi çocuğu kustuğu için 5 "dk öğrencilerden izin istedi, çocuk da 2,5-3 yaşında, hemen okul müdürünü aramış veli. Gönlüm isterdi ki öğretmenin çalışma saatleri yerine çalışma şartlarını konuşulsa.Bütün maaşlar eridi, bu doğru. Bir okul gününün sonunda her sınıfta dikkati toplamak, öğrenciyi kontrol altında tutmak için harcanan eforun nasıl baş ağrısına sebep olduğu, eve dayak yemiş gibi gidildiği, kendi çocuğunun sesini duymak istemediğinden bahsedilse. Her günün sonunda acaba öğrencilerden birine yanlış bir şey dedim mi, yanlış anlaşılacak bir harekette bulundum mu diye saatlerce düşünüyorum. Öğrenciye canım deseniz, saçını okşasanız ertesi gün velş geliyor. Bir öğretmen arkadaş hakkında erkek öğrencişerden biri tuvalet kapısına cinsel içerikli yazı yazmış. Ama öyle böyle değil. Biz okurken utandık. Velisini çağırdık, disiplin yönetmeliği vs. İki gün sonra veli okulu ve öğretmeni cimere şikayet etti. Çocuğun ergenlik döneminde olduğunu, cinsel dürtülerinin normal olduğunu, biz okul olarak onun özgüvenini zedelemişiz. Ama yazıyı görseniz aklınız durur. Daha neler var. Gerçekten insanlarla hele ki vicdansız insanlarla uğraşmak çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…