Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmenliğe atananadım ki daha :'(

İnstagram sayesinde atanmış öğretmen arkadaşlarımın bol bol hava atmasına şahit oluyorum ama.

Aslında paranın değersizleşmesine sitem etmesi gerekirken sanırım yanlış yazdı.

Ama gerçekten mutfak masrafı bile ciddi oranda arttı. Kaliteli beslenmek bile lüks oldu.

kuzenlerim var benim karı-koca öğretmen olan çiftler
yazlık kışlık ev, araba ve 2şer çocuk şeklinde takılıyorlar :)

ama asla tatile gitmezler, gitseler gitseler memlekete giderler, bayramdan bayrama kıyafet alırlar, (onu da her bayram ne kadar pahalanmış muhabbetlerini dinleriz, çünkü biz para verip almıyoruz sanki bir şey, yaprak takıp geziyoruz!) bir krem bir deodorant ömürlerinde kullanmamışlardır, çoğu köy/taşra okulunda öğretmenler, öğrencileri pahalı hediye almıyor diye hayıflanırlar, ömürlerinde herhangi bir (üniversite okurken bile) konsere, tiyatroya gitmişlikleri yoktur...

öğretmenler çünkü o zamanlar en kolay öğretmen olunuyordu...çünkü kadınlar için de ideal meslek, bakacısız 2şer tane çocuk büyüttüler. sizin gibi 5-6 senelik öğretmen 3-4 yıllık evli olanlar da var mesela, ev almadan evlenmem ya da hadi evlendim çocuk asla yapmam dediği için öğretmen kadınlar, borç harç o ev bir şekilde illa ki alındı. oğlanın anası köyde ineğini filan sattı, ablası temizliğe gitti, ama o evi aldı.

bilmem anlatabildim mi?

Ülkede öğretmenlerin ağladığı kadar ağlayan başka bir meslek kolu yok
Hayır sanki sadece öğretmenler okudu öğretmenler memur.
Geçinemiyoruz diyecekseniz bari ülkedeki orta sınıf geçinemiyor memurlar geçinemiyor diyin.
Müteahhit 7-8 bin alıyor ben bu kadar sene bostan yere mi okudum diyorsunuz ben de 5 yil okudum eğitim fakültesindeki arkadaşlarım gezerken ben ders çalışıyordum. Onlar haftada 3 gün okula giderken ben 5 gün gidiyordum sabahtan akşama kadar. E şimdi ben de memurum ama neredeyse aynı maaş alıyoruz o kadar okudum nasıl öğretmenle aynı maaş alıyorum peki

3 ay değil, tatil 2 ay bile sürmeden seminerler sonra da okullar başlıyor. Devlette çalışmanın özel sektöre daha iyi sartları olabilir ama maaşlar eridi bitti...

Öğretmenin öğrencilere faydalı olması için ve entelektüel olarak kendini geliştirebilmesi için aylık kitap, dergi alması gerekir, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerde bulunmasını geçtim ancak günün sonunda karnı doyuyor. Tabii ki şükür ama durum ortada...

Aynı durumdayız sadece bizim ödeyebilecek ev kredimiz yok. Kiradayız. 1 senedir toplam giyim masrafımız bin lirayı geçmemiştir. Yani öyle lüks yaşantımız da yok. Sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz o lüks olmaya başladı.

benim bildiğin eşimim akrabası ingilizce kurs verdi öğrencilerin evinde her yıl tatil yapar yurtdışına gider altında da son model arabası var , tabi her öğretmen çalışkan değil çoğu armut piş ağzıma düş kafasında

Kamuda özel ders yasak, özelde çalışıyorsa bilemeyeceğim...

Otel tatilleri bize gore degildirr gecen yil cocugum kucuk diye pansiyonda kaldik ama her gun bi yer gezdik bize gore olan tatil kamp kurmak her gun bi yer gezmek bi gun tekne turu bunlar da cok masrafli seyler degil

Çoğu mu? Örnekleminiz kaç kişiden oluşuyor?Branşlara ayırıp mı bu sonuçlara vardınız yoksa genel mi bu sonuçlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…