- 10 Nisan 2014
- 43.719
- 116.246
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Pis fakirler diye bizimle dalga geçmiyordur inşYooo burda konuyu okuyor.
Suan burda yarattigi kaosa bakarak kahkaha atiyor kesinPis fakirler diye bizimle dalga geçmiyordur inş
Pis fakirler diye bizimle dalga geçmiyordur inş
Öğretmenliğe atananadım ki daha :'(Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
2 maaş olsa da alamıyoruz yetmiyor bacımsenin kocanın evi yok beni cıldırdmaaa
dskflkşfsdkşfs
ÜzdüSuan burda yarattigi kaosa bakarak kahkaha atiyor kesin
Boğazda bakıyorsan2 maaş olsa da alamıyoruz yetmiyor bacım
Evet belki bizde şuan almaya kalksaydık zorlanırdık ama hanımefendi 12bin maaştan bahsetmiş eski konusunda. En azından insan senede 1 kez tatilini yapabilir,kredi çekse ödeye bilir. Tek maaşla (memur olmayıp) geçinen birsürü insan var. Sürekli sitem,şikayet ediyor.
kuzenlerim var benim karı-koca öğretmen olan çiftlerÖğretmen maaşı benim bilmediğim bir miktar mi acaba? Yorumda biri yazmış iki öğretmeniz evimiz iki arabamız var diye. 3 yıllık evliyim 6 yıldır da öğretmenim. öyle kendimize sürekli bir seyker almayız yani tutumluyuz. Düğün Takılarıyla 9 yaşında bir arabamız var ki lüks sayılmayan bir marka. 5 yıl odeyecegimiz ev kredimiz var. Önceden ev araba nispeten daha ucuzdu 2 maaşla alınabilirdi belki ama şu an öyle bir şey pek mümkün değil.
3 ay değil, tatil 2 ay bile sürmeden seminerler sonra da okullar başlıyor. Devlette çalışmanın özel sektöre daha iyi sartları olabilir ama maaşlar eridi bitti...Ülkede genel olarak hayat pahalı, maaşlar düşük, ekonomi kötü. Bu sadece öğretmenlikle ilgili değil genel bir sorun.
Ancak şunu da söyliyim: Özel sektörle memuriyeti kıyaslamak doğru değil. Ben özel sektör çalışanıyım 1 hafta izin için patrona yalvardığımı bilirim. Emin olun ben de öğretmenler için ne güzel 3 ay tatilleri var diyorum. Her sektörün kendi sıkıntıları var. Eğer çok para kazanmak istiyorum diyorsanız kamuda çalışmamanız gerekiyor. Çünkü kamuda maaşlar hep standart. Ayrıca müteahhit için aylık 7-8 bin lira çok düşükmüş hiç bu kadar az kazanan müteahhit duymamıştım
2 maaş olsa da alamıyoruz yetmiyor bacım
Öğretmen maaşı benim bilmediğim bir miktar mi acaba? Yorumda biri yazmış iki öğretmeniz evimiz iki arabamız var diye. 3 yıllık evliyim 6 yıldır da öğretmenim. öyle kendimize sürekli bir seyker almayız yani tutumluyuz. Düğün Takılarıyla 9 yaşında bir arabamız var ki lüks sayılmayan bir marka. 5 yıl odeyecegimiz ev kredimiz var. Önceden ev araba nispeten daha ucuzdu 2 maaşla alınabilirdi belki ama şu an öyle bir şey pek mümkün değil.
Kamuda özel ders yasak, özelde çalışıyorsa bilemeyeceğim...benim bildiğin eşimim akrabası ingilizce kurs verdi öğrencilerin evinde her yıl tatil yapar yurtdışına gider altında da son model arabası var , tabi her öğretmen çalışkan değil çoğu armut piş ağzıma düş kafasında
Bir çok öğretmen veriyor özel ders .kamuda çalışıyorlarKamuda özel ders yasak, özelde çalışıyorsa bilemeyeceğim...
Çoğu mu? Örnekleminiz kaç kişiden oluşuyor?Branşlara ayırıp mı bu sonuçlara vardınız yoksa genel mi bu sonuçlar?benim bildiğin eşimim akrabası ingilizce kurs verdi öğrencilerin evinde her yıl tatil yapar yurtdışına gider altında da son model arabası var , tabi her öğretmen çalışkan değil çoğu armut piş ağzıma düş kafasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?