Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hahaha evet o da var özeldeyken de mühendisler beyaz yaka (idari kadro) sayıldığı için mesai ödenmezdi ama mavi yakaya ödenirdi mesleğe özelde başladım ben de benim firma pek mesaiye bırakmaz bıraktığında da öderdi gerçi benimkini, başka yerde çalışıp alamayan arkadaşlarım vardı ama.

Uzun lafın kısası meslek karşılaştırmak bana anlamsız geliyor, öğretmeninde de mühendisinde de memurunda da akademisyeninde de özel sektör çalışanında da işini düzgün yapan var yapmayan var. Kişilikle ahlakla ilgili biraz bu, yoksa kolay iş var mı bu zamanda hepsinin kendine göre zorluğu var.

Keşke herkes sizin gibi tartışsa.

Öğretmen olarak şunu diyeyim, doktor benden iyi maaş alır sesim çıkmaz, çünkü canımı emanet ediyorum. Savcı, hakim benden yüksek alır sesim çıkmaz, çünkü onlara hakkımı teslim ediyorum. Mesela hemşirelerin aldığı maaşlara üzülüyorum. Daha iyisini almalılar. Asker iyi maaş almalı, ülkemi ona teslim ediyorum. Kütüphanede memur olan arkadaşım bütün gün sıkıntıdan sosyal medyada takıldığını anlatırdı, neredeyse hiç iş yapmayıp benden iyi maaş alıyordu. Ama hiçbir zaman bunu da eleştirmedim. Çünkü kütüphane memurluğunu değil öğretmenliği ben seçtim. Bizim canımızı sıkan her daim öğretmenin değersizleştirilmesi, eleştirilmesi.

Anlattığınız türde çürük elmalar her meslekte olur. Okulda 13 öğretmeniz, sadece 1 öğretmen anlattığınız gibi. O 1 öğretmen yüzünden diğer 12 öğretmen töhmet altında kalıyor. Canımızın sıkıldığı nokta bu.

Kusura bakmayın, uzun oldu ama anlayışlı birini bulunca içimi döktüm azıcık.

İki şekilde de çalışmış biri olarak diyorum ki öğretmenleri özel sektörde kurumsal bir şirkette masa başı işin başına koyarsak 1 hafta sonra ağlayarak kaçarlar. Kesin bilgi
Kim ne derse desin ben meslegimden de parasindan da memnunum.ucretlide yaptim cok emek az para vardi ama yine de hep yetinmeyi bildim.simdi kadroluyum yillik izinler fazla haftada 3 gun gidiyorum ek ders almiyorum yetiyor da artiyor.boyle surekli herseye burun kiviranlar etrafimda var onlarin maasini keseceksin gorecekler gunlerini.

Haklısınız sonuna kadar ama öğretmenler de çalışmıyor, yan gelip yatıyor diyenler, doktorlar da cevap vermiyor yüzü gülmüyor diyenler hep olacak. Bir öğretmen seneyi raporlarla geçiriyor diye tüm öğretmenler genellenmemeli, ya da bir doktor aksi davrandı diye konu açılsa konunun altı şu doktor şöyle kötü davrandı bu hemşire surat astılarla doluyor konular.

Dediğiniz gibi bir çürük elma olunca diğer tüm meslek mensupları aynı eğrinin altına girmiş gibi oluyor.

Neyse ben kendi açımdan konuyu kapatıyorum.

Daha iyi çalışma şartları ile daha çok kazanılan günler diliyorum herkese. Bazı çalışanlara merhamet, bazılarına da sabır diliyorum.

Gece gündüz veli telefonlarını unutmayalım lütfen, günün yarısını onlar kaplıyor

Neye istinaden ve hangi niyetle sordunuz bilmiyorum ama öğretmenin 21 saat derse girmesi demek 21 saat mesai harcaması demek değildir.. derse hazırlığı, evraklar, sınav hazırlığı, okumaları vs.

Neye istinaden ve hangi niyetle sordunuz bilmiyorum ama öğretmenin 21 saat derse girmesi demek 21 saat mesai harcaması demek değildir.. derse hazırlığı, evraklar, sınav hazırlığı, okumaları vs.

Tamamen merakımdan, mesleğe uzak olduğum için sordum. Zaten açıkladı bir kaç arkadaş

Öğretmenelerin maaş karşılığı 15 saattir
Ancak okulda ders varsa 21 saate kadar derse girmek zorundayız reddedemeyiz.21 saatten sonrasını kabul etmeme halkımız var.kisacasi 25 saat derse giren öğretmenin 10 saati için ek ders ücreti ödenir. Ayrıca bir öğretmen normal ders saati olarak 30 saate kadar derse girebilir egzersiz kurs vs verirse maksimum 40 saat ders verebilir.

hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Şu genellemeyi neye dayanarak yaptınız acaba?
Diğer yazdıklarınıza birşey demiyorum, her meslekte olduğu gibi bizimkinde de bulunduğu durumdan şikayetçi olan çok meslektaşimiz var.
Ama bu dönemde de normal ders saatlerimize devam ettik biz. Yeri geldi haftasonu yeri geldi akşam saatlerinde ders yaptık. Okula gitsek bundan daha kolay olurdu emin olun.
Kamuda bir çok çalışan dönüşümlü çalıştı. Ayın yarısında işe gitmeyen memurlar vardı. Onlarda yattılar haram para aldılar öyleyse.

Öyle bir anlatmışsınız ki öğretmen olasım geldi. Aaa ama bir dk ben zaten öğretmenim. 70 öğretmenli okulumuzda full ek ders olan 10-15 kişidir ancak. Benim ek dersim bu sene 700 civarı yattı hep. Sınav görevleri arada bir çıkıyor. Belletmenliği sadece yurtlu okullarda yapabiliyoruz. Bir şehirde kaç tane pansiyonlu okul var da biz ona denk geleceğiz? Ve DYK açılan branş kaç tane ki? Ben coğrafyacıyım, bizim okulda bir sınıf açılacak kadar bile öğrenci başvurmuyor. Sonuç olarak konu sahibinin bahsettiği gibi acınası durumda değiliz çok şükür ama bu saydıklarınızın hepsini yapan bir tane bile öğretmen arkadaşım yok.

Okul olmasa da aynı ders programıyla eğitime online devam ettik. Herkesin çocuğu var bu sürecin nasıl işlediğini bal gibi biliyor aslında ama kışkırtmak için yazıyor bence. Günde 7 saat bilgisayar başında durmak yordu tabi ben son derslere doğru kanepe de az kaykıldım ama Allah affetsin yatmış haram para yemiş sayılmam inş

hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Mesela beden eğitimi öğretmenleri yatmış olabilir -emin değilim- ama benim yattığımı nereden biliyorsunuz? Haddinizi bilin, harama helale karar verecek olan siz değilsiniz. Evde eşimle halimizi görseydiniz utanırdınız şu toksik cümleyi kurmaya. Bi bitin artık.

Cevap vermeyin lütfen, istediğini veriyorsunuz. Yarın çocuklarını okula yazdırırken en iyi öğretmenin peşine düşerler, onun da suratına aynı şeyi söylesinler.

Görmezden gelin fena saçmaladı.

Görmezden gelin fena saçmaladı.
Bu yatmalı cümle benim için zeka turnusolu zaten, görünce sallamıyorum bile artık. Ama kendince haram olduğuna bile kanaat getirmiş. Bu kadar kesin ve keskin ne kolay konuşuyorlar, hayret vallahi.

Cevap vermeyin lütfen, istediğini veriyorsunuz. Yarın çocuklarını okula yazdırırken en iyi öğretmenin peşine düşerler, onun da suratına aynı şeyi söylesinler.
Kangren tipler.

bakin iste haftada 3 gun gidiyorum diyorsunuz sonra zannediyorlarki tüm ogretmenler haftada 3 gün calısıyor.

7 yıllık ögretmenim hep buyuk sehirlerde buyuk okullarda calistim.
24 25 saatten asagi dersim hic olmadi ki 29 30 saat ders verdiler hep ben istememe rağmen cunku secmelileri tüm okula matematik seciyordu mudur bey (biz matemetikcilerin boyle bir isteği yoktu.) hep haftanin 5 gunu gittim calistim.

Artik hamileyken kalp yetmezligim vardi zorla pandemi dolayisi ile idare izin istedim idari izinde bile maas karsili derse girmek zorundasin dediler 16 saat ders yazdilar(7 yıl boyunca ilkkez o da hamileligimin son 3 ayi) ve haftanın 5 gunune yaydılar. Ben 5 gun yine calistim

birakin haftanin 3 gunu calismayi hic 4 gunu bile calismadim ben oğretmenlik hayatim boyunca hep 5 gun calistim.

Valla oturup ağlayacağım simdi herhalde benim calistiğim idarelerde sorun var.

Bu yatmalı cümle benim için zeka turnusolu zaten, görünce sallamıyorum bile artık. Ama kendince haram olduğuna bile kanaat getirmiş. Bu kadar kesin ve keskin ne kolay konuşuyorlar, hayret vallahi.
Onu gormemisim bile o kadar boş yazmış ki ağzı sanki telefondan çıkacak gibi hissettim bir an hızını alamamış her şeye sallamış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…