- 29 Aralık 2010
- 8.418
- 23.880
- 548
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Hahaha evet o da var özeldeyken de mühendisler beyaz yaka (idari kadro) sayıldığı için mesai ödenmezdi ama mavi yakaya ödenirdi mesleğe özelde başladım ben deEşim yabancı bir firmada makine muhendisi ve fazla mesai diye bir odemesi yok. fazla calistigi zamanlar esnek saat yaziyorlar o da cogu zaman kullanmaya firsat bulamadigi icin yogunluktan belli bir sure sonra siliyorlar esnek saatlerini. sadece mavi yakalara var fazla mesai ucreti.
Keşke herkes sizin gibi tartışsa.GenellemiyorumÇevremdeki bir kaç kişiden bu tarz cümleler duymak rahatsız etti sadece. Konu öğretmenlik olduğu için bunu söyledim. Yoksa başka mesleklerde de duyuyoruz yatıp yatıp mesai dolduranı. Öğretmenlere bir kinim yok yani
Anladım galiba. Öğretmenlik mesleğine çok uzağım. Ailemde öğretmen yok. 21 deyince haliyle toplam 21 gibi düşünüyorum. Hep dediğim gibi ben işini iyi yapan her mesleğin önünde ceketimi iliklerim. İster öpretmen olsun ister hekim ister kuaför ister manav hiç farketmez. İşini layığı ile yapan herkese saygım sonsuz.
Ne demiş Atatürk “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır”
Kim ne derse desin ben meslegimden de parasindan da memnunum.ucretlide yaptim cok emek az para vardi ama yine de hep yetinmeyi bildim.simdi kadroluyum yillik izinler fazla haftada 3 gun gidiyorum ek ders almiyorum yetiyor da artiyor.boyle surekli herseye burun kiviranlar etrafimda var onlarin maasini keseceksin gorecekler gunlerini.İki şekilde de çalışmış biri olarak diyorum ki öğretmenleri özel sektörde kurumsal bir şirkette masa başı işin başına koyarsak 1 hafta sonra ağlayarak kaçarlar. Kesin bilgi
Keşke herkes sizin gibi tartışsa.
Öğretmen olarak şunu diyeyim, doktor benden iyi maaş alır sesim çıkmaz, çünkü canımı emanet ediyorum. Savcı, hakim benden yüksek alır sesim çıkmaz, çünkü onlara hakkımı teslim ediyorum. Mesela hemşirelerin aldığı maaşlara üzülüyorum. Daha iyisini almalılar. Asker iyi maaş almalı, ülkemi ona teslim ediyorum. Kütüphanede memur olan arkadaşım bütün gün sıkıntıdan sosyal medyada takıldığını anlatırdı, neredeyse hiç iş yapmayıp benden iyi maaş alıyordu. Ama hiçbir zaman bunu da eleştirmedim. Çünkü kütüphane memurluğunu değil öğretmenliği ben seçtim. Bizim canımızı sıkan her daim öğretmenin değersizleştirilmesi, eleştirilmesi.
Anlattığınız türde çürük elmalar her meslekte olur. Okulda 13 öğretmeniz, sadece 1 öğretmen anlattığınız gibi. O 1 öğretmen yüzünden diğer 12 öğretmen töhmet altında kalıyor. Canımızın sıkıldığı nokta bu.
Kusura bakmayın, uzun oldu ama anlayışlı birini bulunca içimi döktüm azıcık.
Gece gündüz veli telefonlarını unutmayalım lütfen, günün yarısını onlar kaplıyoro 21 saat denilen derse girdigi saattir. calistigi saatlerin toplami degildir.
ogretmenin gorevi sadece derse girmek degildir. derse girdigi siniflara tek tek sinav hazirla vakit harcar onlarin fotokopisini ceker vakit harcar. 100 den fazla yazılı kagidi okur vakot harcar. Onlari e okula girer vakit harcar. ŞÖK toplantisi yapilir saatler surer vakit harcar. Yapılan ŞÖK toplantısinin tutagini elektronik ortamda duzenler vakit harcar. Zumre toplantisina katilir vakit harcar. Yine zumre tutanagi hazirlar vakit harcar. Ogretmenler kuruluna katilir vakit harcar. Veli toplantisi yapar vakit harcar. Yine veli toplanti tutanagi duzenler vakit harcar. Karne cikacagi zaman Davranis notu girer vakit harcar Sinifindaki ogrencilerin okuduklari kitapları e okula girer vakit harcar. Kulupler var birde. Kulup toplantisi duzenler vakit harcar kulup toplanti tutanagi duzenler kulum calisma takvimi duzenler kulup faliyet raporu düzenler.
Bu yukaridaki saydiklarimin hepsi 21 ders saati derse girmenin disindadır. yani 21 saat derse giren ögretmen 21 saat calisiyor anlamina gelmez.
Neye istinaden ve hangi niyetle sordunuz bilmiyorum ama öğretmenin 21 saat derse girmesi demek 21 saat mesai harcaması demek değildir.. derse hazırlığı, evraklar, sınav hazırlığı, okumaları vs.Merakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?
Neye istinaden ve hangi niyetle sordunuz bilmiyorum ama öğretmenin 21 saat derse girmesi demek 21 saat mesai harcaması demek değildir.. derse hazırlığı, evraklar, sınav hazırlığı, okumaları vs.
Öğretmenelerin maaş karşılığı 15 saattirMerakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?
Şu genellemeyi neye dayanarak yaptınız acaba?hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Öyle bir anlatmışsınız ki öğretmen olasım geldi. Aaa ama bir dk ben zaten öğretmenim.Nasıl 5bin anlamadım. Ben de öğretmenim sadece maaşım 5 bin bunun ek dersi de var. Full ek ders alırsanız (gerçi branşa göre değişiyor bazıları yüzde 25 zamlı alıyor) 1.5-2 bin de oradan geliyor. Sınav görevi, belletmenlik vs de derseniz ortalama 8bin elinize geçebilir. Bu gözler 10.000 alan öğretmen bile gördü (hafta sonu kursları, destek eğitim vs bunun hepsi ek çalışmanıza bağlı). Yaz için de zorda kaldıysanız telafi eğitimine başvuruda bulunun. Yaz eğitimi olduğu için ücreti daha fazla olacakmış. Bahsettiğiniz maaş da sadece haftalık 15 saat çalışma karşılığı veriliyor bize kalanı için zaten ek ders veriliyor. Türkiye’de haftalık 15 saat çalışmayla 5.000 alan meslek yok denecek kadar az. Bence sorun öğretmen maaşının azlığı değil Türk lirasının değer kaybetmesi.
Mesela beden eğitimi öğretmenleri yatmış olabilir -emin değilim- ama benim yattığımı nereden biliyorsunuz? Haddinizi bilin, harama helale karar verecek olan siz değilsiniz. Evde eşimle halimizi görseydiniz utanırdınız şu toksik cümleyi kurmaya. Bi bitin artık.hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Cevap vermeyin lütfen, istediğini veriyorsunuz. Yarın çocuklarını okula yazdırırken en iyi öğretmenin peşine düşerler, onun da suratına aynı şeyi söylesinler.Mesela beden eğitimi öğretmenleri yatmış olabilir -emin değilim- ama benim yattığımı nereden biliyorsunuz? Haddinizi bilin, harama helale karar verecek olan siz değilsiniz. Evde eşimle halimizi görseydiniz utanırdınız şu toksik cümleyi kurmaya. Bi bitin artık.
Görmezden gelinMesela beden eğitimi öğretmenleri yatmış olabilir -emin değilim- ama benim yattığımı nereden biliyorsunuz? Haddinizi bilin, harama helale karar verecek olan siz değilsiniz. Evde eşimle halimizi görseydiniz utanırdınız şu toksik cümleyi kurmaya. Bi bitin artık.
Bu yatmalı cümle benim için zeka turnusolu zaten, görünce sallamıyorum bile artık. Ama kendince haram olduğuna bile kanaat getirmiş. Bu kadar kesin ve keskin ne kolay konuşuyorlar, hayret vallahi.Görmezden gelinfena saçmaladı.
Kangren tipler.Cevap vermeyin lütfen, istediğini veriyorsunuz. Yarın çocuklarını okula yazdırırken en iyi öğretmenin peşine düşerler, onun da suratına aynı şeyi söylesinler.
Kim ne derse desin ben meslegimden de parasindan da memnunum.ucretlide yaptim cok emek az para vardi ama yine de hep yetinmeyi bildim.simdi kadroluyum yillik izinler fazla haftada 3 gun gidiyorum ek ders almiyorum yetiyor da artiyor.boyle surekli herseye burun kiviranlar etrafimda var onlarin maasini keseceksin gorecekler gunlerini.
Onu gormemisim bileBu yatmalı cümle benim için zeka turnusolu zaten, görünce sallamıyorum bile artık. Ama kendince haram olduğuna bile kanaat getirmiş. Bu kadar kesin ve keskin ne kolay konuşuyorlar, hayret vallahi.
Benim çevremde idari izinde olan kimseye ders vermediler. Ne biçim idareler var.Artik hamileyken kalp yetmezligim vardi zorla pandemi dolayisi ile idare izin istedim idari izinde bile maas karsili derse girmek zorundasin dediler 16 saat ders yazdilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?