- 22 Kasım 2010
- 11.362
- 20.400
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bizim okulda da bu sekilde farkli alanda yuksek lisans yapip alan var. Kaldi ki benim alanim farkli degil. Seytan diyor yuksek lisans mezuniyet tarihinden itibaren hesaplattirip farkini almaya ugras. Devlet bir lirayi birakiyor mu ben niye birakayim...Matematik öğretmeni arkadaşım Fizik bölümünde yüksek lisans yaptı. Maaş farkını aldı. Sizin müdürün işgüzarlığı.
Önceden konu sahibi konusuna yazmayınca banlanirdi. Bari öyle olsaydı burada okuyup okuyup yazmamasi da ayrı komik.@lulutas buradaysan 3 kez tikla
Tosun biliyor musun geçmişi ile ilgili birkaç şey bakıp öğrenince paylaştığıma da üzüldüm. Şu an açıkçası çok mutsuzum, umarım bu eşine ya haddini bildirir ya da bir şekilde ondan uzaklaşır kızıyla birlikte güzel bir hayat yaşar...Önceden konu sahibi konusuna yazmayınca banlanirdi. Bari öyle olsaydı burada okuyup okuyup yazmamasi da ayrı komik.
Yapmaz öyle bir şey. Yapacak olsa ev alma derdinde olmak yerine kenara üç beş bişey atıp adamdan kurtulma derdinde olurdu.Tosun biliyor musun geçmişi ile ilgili birkaç şey bakıp öğrenince paylaştığıma da üzüldüm. Şu an açıkçası çok mutsuzum, umarım bu eşine ya haddini bildirir ya da bir şekilde ondan uzaklaşır kızıyla birlikte güzel bir hayat yaşar...
Yazacak olsak neler var. İşimiz okulda bitmiyor. Evde yazılı kağıdı oku, e-okul'a not gir, sınıf kitaplığı oluştur, öğrenci hangi kitapları okumuş takip edip sisteme işle, akşam ailenle vakit geçireceğin zamanda yerli yersiz arayan Veli ve öğrenciyle uğraş vs... Sanıyorlar ki biz okulu kapatıp evde yatıyoruz. Kaç tane meslek eve iş getiriyor?Öğrencisiz okulda öğretmen neden bulunsun ki 3-4 te bitiyor diyorsunuz? Elbette seminerleri çalışma süresinden sayacağız.
Bu öğretmen düşmanlığını gördükçe çok üzülüyorum.Türkiye'de bu kadar istenmeyen, aslı olmayan söylemlere maruz kalan bir meslek grubu daha yok. Toplumda maaş, eğitim, çalışma şartları alay konusu... Böyle oldukça öğrenciler de etkileniyor, okulda git gide saygısızlasıp her şeyi tiye alır oldular
Öğretmen olarak yazıyorum
Meslektaşlarımın mızmızlıgıdan gına geldi.toplum öğretmenlerden nefret eder oldu. Heleki konudaki pansiyonda mı kalıcam 12 binle geçinemiyorum durumu çok itici. Öğretmen olarak elbette ki bedavadan para kazanmıyor çalışıyoruz ancak bir çok meslektaşım maaştan şikayet ederken okullarda 21 saatten fazla derse girmemek için dilekçeler havalarda uçuşuyor. Zamanında kurs verecek öğretmenin bulunamadığını biliyorum. Şimdi diyebilirsiniz kurs vermek zorunda mı yada 21 saatten fazla çalışmak zorunda mı.? Elbette değil ama o zamanda bi zahmet sıkıntı çekiyorum vesaire demesin.emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Ben yıllardır arkadaşlarımın kabul etmediği ek derslere ve kurslara giriyorum zaten maksimum 40 saat çalışabiliyorsunuz fazlası yasak. Yanı özel sektör çalışanı kadar. Bu fazla mesai bana aylık + 3000 olarak döner .eşimde öğretmen aynı şekilde .evim arabam var 2. Evimi alma noktasındayım her yıl tatile de giderim 10 dan fazla ülke gezdim. Evet maaşlar çok yüksek olmayabilir ama birazda aklımızı kullanmak lazım içinde bulunulan ekonomik sınıfı bilip ona göre davranmak lazım tatil illaki 5 yıldız uhd dahil olmak zorunda değil kıyafetler en pahalı markalar olmasada olur . E birazda çalışmak lazım dıger türlüsü armut piş ağzıma düş
Seni meslekten alacaklar nedir bu şikayet diye binlerce bekliyen var kura çıkacakda göreve başlayacağız diye onları atiyacaklar sana da hadi otur evinde diyecekelr o zaman gidersiniz tatile bol bolÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Vallahi canımın içi bilemiyorum günümüzde eğitimli ya da eğitimsiz erkekler kadınlara her türlü şiddet uyguluyor. Ekonomik gücü olmayan kadınların boşanamamasını karşı koyamamasını bir nebze alınıyorum ama eğitimli özellikle de böyle bir mesleği böyle bir kadrosu olan kadını anlayamıyorum.Yapmaz öyle bir şey. Yapacak olsa ev alma derdinde olmak yerine kenara üç beş bişey atıp adamdan kurtulma derdinde olurdu.
Çocukları 40 dk dan fazla tutsun bakanlık derste 1 saat tutsun meselaMerakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?
Çocukları 40 dk dan fazla tutsun bakanlık derste 1 saat tutsun mesela
vtenefusler de 5 dk olsun 40 saat calissin öğretmenler de hatta 50 saat çalışsın. Benim teyzem ve eniştem memurdu. Adam günde 1 imza bile atmiyordu bazen. bir de mesaiye kalırdı 1 saat odasında sohbet ederdik. Şimdi ben bunu anlattım başkası da gelsin başka şey anlatsın konuşup duralım o kaç lira maaş alırmış yahh, o kaç çalışırmış sen kaç saat calisirmissin. Bitmiyor bitmeyecek.
İşte aradığım yorum bu ! Süper yazmışsınız gerçekten öğretmenler kadar ağlanan görmedim doğuda öğretmen arkadaşım var pratisyen doktordan fazla kazanıyor ordan oraya geziyor bi zahmet artık şu öğretmenler abartmasın asgari ücretle çalışan işçiler varken ! Okumaktan dem vuran kesin olur şimdi, onlar da okusaymış dersiniz de bakın bakalım o işçiler ne mezunu ? Kaç tane tanıdığım var yüksek lisans mezunu parlak genç beyinler işçilik yapıyor (ki işçilik de asla küçümsenecek bi iş değil emek ile kazanılan her para her iş kutsaldır) yaz tatilini hangi öğretmene söylesem hemen üç ay değil diye cevap veriyor , hiç evet yaaa cidden tatilimiz fazla çok şükür diyene rast gelmedim hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim sosyal medya da gördünüz mü bilmşyorum pandemi döneminde evde oturan birkaç öğretmen maaşının büyük kısmını zor durumda kalanlara verdi keşke herkes böyle aldığı parayı hak edip hak etmediğini sorgulasa bu ülkede cumartesi pazar 15 tatil ve yeni gelen ara tatilleri saysak 4 ayı buluyordur tatiliniz şikayet edecek en son kesim öğretmen kimse kusura bakmasın biraz nankör olmamayı bilmek lazımSömestr tatili, cart tatili, curt tatiliyle 3 ayı bile geçiyordur. Seminerleri de mi çalışma süresi olarak sayıyorsunuz :)))) hadi 2 ay tatil olsun başka hangi meslekte 2 ay tatil var? Üstelik tam gün bile çalışmıyorsunuz. Artık hemen hemen tüm okullar 3-4 gibi bitiyor. 3-4’de biten mesai başka hangi meslekte var?
Sürekli şikayet eden öğretmen görünce gerçekten kızıyorum sanki sadece sizin maaşınız eridi. TL eriyince özel sektördeki maaşlar da eriyor bilginiz olsun. Üstelik maaşınızın ne olacağını mesleği seçmeden bilmek gibi bir avantajınız var aldığınız maaş hiçbirinize süpriz değil.
Sorgulamayin demedim. Zaten sayfalardir sorgulaniyor. Armut pis ağzıma düşculer var diyen bile oldu. Yatıyorlar diyen var. Herkesin dilinde çıkın sokakta herhangi birine sorun öğretmeni eleştirir. Siz neden fazlası öyle diyorsunuz. Ona cevap verdim. Ek ders diye bir şey var. Bazı branşların çok dersi yok. Başka okullara gidip çalışıyor tamamlıyor asgari girmesi gereken saati. Örnek vereyim sınıf öğretmeni tam ek ders alır çünkü tüm saati dolu onunla bu az giren bir olmasın diye ek ders var. Fazla çalışan fazla alır. Sistem bu. Haftada 15 saat çalışanla 30 saat çalışanı bir tutmuyorlar.Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bir tanıdığınız havadan para kazanıyormuş. Ama öğretmenleri çok sorgulamamalıymışız onu anladım sadece.
Sorgulamayin demedim. Zaten sayfalardir sorgulaniyor. Armut pis ağzıma düşculer var diyen bile oldu. Yatıyorlar diyen var. Herkesin dilinde çıkın sokakta herhangi birine sorun öğretmeni eleştirir. Siz neden fazlası öyle diyorsunuz. Ona cevap verdim. Ek ders diye bir şey var. Bazı branşların çok dersi yok. Başka okullara gidip çalışıyor tamamlıyor asgari girmesi gereken saati. Örnek vereyim sınıf öğretmeni tam ek ders alır çünkü tüm saati dolu onunla bu az giren bir olmasın diye ek ders var. Fazla çalışan fazla alır. Sistem bu. Haftada 15 saat çalışanla 30 saat çalışanı bir tutmuyorlar.
Ahahah okuma okuma, hep aynıÖğretmen kavgası yaşandı mı?
Ona göre 30 sayfa okuyacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?