Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Matematik öğretmeni arkadaşım Fizik bölümünde yüksek lisans yaptı. Maaş farkını aldı. Sizin müdürün işgüzarlığı.
Bizim okulda da bu sekilde farkli alanda yuksek lisans yapip alan var. Kaldi ki benim alanim farkli degil. Seytan diyor yuksek lisans mezuniyet tarihinden itibaren hesaplattirip farkini almaya ugras. Devlet bir lirayi birakiyor mu ben niye birakayim...

Önceden konu sahibi konusuna yazmayınca banlanirdi. Bari öyle olsaydı burada okuyup okuyup yazmamasi da ayrı komik.
Tosun biliyor musun geçmişi ile ilgili birkaç şey bakıp öğrenince paylaştığıma da üzüldüm. Şu an açıkçası çok mutsuzum, umarım bu eşine ya haddini bildirir ya da bir şekilde ondan uzaklaşır kızıyla birlikte güzel bir hayat yaşar...

Yapmaz öyle bir şey. Yapacak olsa ev alma derdinde olmak yerine kenara üç beş bişey atıp adamdan kurtulma derdinde olurdu.

Yazacak olsak neler var. İşimiz okulda bitmiyor. Evde yazılı kağıdı oku, e-okul'a not gir, sınıf kitaplığı oluştur, öğrenci hangi kitapları okumuş takip edip sisteme işle, akşam ailenle vakit geçireceğin zamanda yerli yersiz arayan Veli ve öğrenciyle uğraş vs... Sanıyorlar ki biz okulu kapatıp evde yatıyoruz. Kaç tane meslek eve iş getiriyor?

Bir üye de öğretmenin ne can güvenliği sıkıntısı olacak demiş. Tamam bir polis ya da asker değiliz ama öğrencisi tarafından öldürülen öğretmenler, doğuda şehit düşenler (ki en yakın örneği Aybüke ve Necmettin öğretmenler), Veli tarafından dövülenler hiç göze görünmüyor. Güneydoğu'da dağdaki akrabalarıyla tehdit eden öğrencilerim oldu. Şimdiki okulumda 34 yaşındaki adam ortaokul öğrencimi taciz ediyordu. Ortaya çıkarıp mahkemelik oldular diye ne tehditler duydum. Herkes bildiği halde idarecisi, yöneticisi, polisi kenara çekildi. Can güvenliğim olmadan okula gittim.

Sorarlarsa yatarak para kazanıyorum.

Hadi hepsini geçtim. Öğretmenlere çocuğunuzu emanet ediyorsunuz. Okuldaki güvenliğinden gelecekte olacağı insana kadar öğretmen sorumlu. Öğretmenin aklı geçim sıkıntısındayken çocuğuma ne kadar verebilir demiyor kimse. "Milletvekili maaşı öğretmen maaşını geçmemeli", "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."dan "Ama öğretmenler yatıyor"a nasıl geldik anlamıyorum. Ondan sonra bu halk neden cahil.

Merakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?

Seni meslekten alacaklar nedir bu şikayet diye binlerce bekliyen var kura çıkacakda göreve başlayacağız diye onları atiyacaklar sana da hadi otur evinde diyecekelr o zaman gidersiniz tatile bol bol
çalışıyorum ama para yok dırdırınız bari olmaz

Yapmaz öyle bir şey. Yapacak olsa ev alma derdinde olmak yerine kenara üç beş bişey atıp adamdan kurtulma derdinde olurdu.
Vallahi canımın içi bilemiyorum günümüzde eğitimli ya da eğitimsiz erkekler kadınlara her türlü şiddet uyguluyor. Ekonomik gücü olmayan kadınların boşanamamasını karşı koyamamasını bir nebze alınıyorum ama eğitimli özellikle de böyle bir mesleği böyle bir kadrosu olan kadını anlayamıyorum.

Çocukları 40 dk dan fazla tutsun bakanlık derste 1 saat tutsun mesela
vtenefusler de 5 dk olsun 40 saat calissin öğretmenler de hatta 50 saat çalışsın. Benim teyzem ve eniştem memurdu. Adam günde 1 imza bile atmiyordu bazen. bir de mesaiye kalırdı 1 saat odasında sohbet ederdik. Şimdi ben bunu anlattım başkası da gelsin başka şey anlatsın konuşup duralım o kaç lira maaş alırmış yahh, o kaç çalışırmış sen kaç saat calisirmissin. Bitmiyor bitmeyecek.

Ogretmenlik cok degerli ama cok daha zor meslekler var. Makina muhendisiyim kamuda ve ağır dokum işlerde çalışan arkadaşlar yemin ederim günde 5 kez üstlerini değiştiriyorlar inanılmaz yoğun ve yorucu. Daha neler var böyle. Bence şükretmeyi öğrenin. Sizin yerinizde olmak için bekleyen binlerce mezun var.

Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bir tanıdığınız havadan para kazanıyormuş. Ama öğretmenleri çok sorgulamamalıymışız onu anladım sadece.

İşte aradığım yorum bu ! Süper yazmışsınız gerçekten öğretmenler kadar ağlanan görmedim doğuda öğretmen arkadaşım var pratisyen doktordan fazla kazanıyor ordan oraya geziyor bi zahmet artık şu öğretmenler abartmasın asgari ücretle çalışan işçiler varken ! Okumaktan dem vuran kesin olur şimdi, onlar da okusaymış dersiniz de bakın bakalım o işçiler ne mezunu ? Kaç tane tanıdığım var yüksek lisans mezunu parlak genç beyinler işçilik yapıyor (ki işçilik de asla küçümsenecek bi iş değil emek ile kazanılan her para her iş kutsaldır) yaz tatilini hangi öğretmene söylesem hemen üç ay değil diye cevap veriyor , hiç evet yaaa cidden tatilimiz fazla çok şükür diyene rast gelmedim hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim sosyal medya da gördünüz mü bilmşyorum pandemi döneminde evde oturan birkaç öğretmen maaşının büyük kısmını zor durumda kalanlara verdi keşke herkes böyle aldığı parayı hak edip hak etmediğini sorgulasa bu ülkede cumartesi pazar 15 tatil ve yeni gelen ara tatilleri saysak 4 ayı buluyordur tatiliniz şikayet edecek en son kesim öğretmen kimse kusura bakmasın biraz nankör olmamayı bilmek lazım

Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bir tanıdığınız havadan para kazanıyormuş. Ama öğretmenleri çok sorgulamamalıymışız onu anladım sadece.
Sorgulamayin demedim. Zaten sayfalardir sorgulaniyor. Armut pis ağzıma düşculer var diyen bile oldu. Yatıyorlar diyen var. Herkesin dilinde çıkın sokakta herhangi birine sorun öğretmeni eleştirir. Siz neden fazlası öyle diyorsunuz. Ona cevap verdim. Ek ders diye bir şey var. Bazı branşların çok dersi yok. Başka okullara gidip çalışıyor tamamlıyor asgari girmesi gereken saati. Örnek vereyim sınıf öğretmeni tam ek ders alır çünkü tüm saati dolu onunla bu az giren bir olmasın diye ek ders var. Fazla çalışan fazla alır. Sistem bu. Haftada 15 saat çalışanla 30 saat çalışanı bir tutmuyorlar.

Bazılarının bu tür konuları birileri gelip öğretmenlikle ilgili olumsuz düşüncelerini yazsın diye bilerek açtığını düşünüyorum. Bir de diyorlar öğretmen kadar sızlanan yok. Sayı fazla olduğu için olabilir mi acaba? Konu sahibi neden böyle yapıyorsun cidden hoşuna mı gidiyor?

Valla ben şahsen öğretmenin maaşında gözüm yok. Çocuğumu emanet ettiğim kişinin ekonomik kaygısı olmasın isterim. Herkes hak ettiği parayı alsın isterim. Herkes insanca çalışsın isterim.

Tek rahatsız olduğum konu 30 saat ders yazıldı ve mayıs ayındaki akraba düğününe sadece “rapor” alarak gidebileceğini düşünen tatillerinin yetmediğini dile getiren bir kaç öğretmen tanıdığımın davranışları.

Öğretmenler lütfen en çok tatil yapan eve en erken gelen devlet memurları olduklarını kabul etsinler. Okulda kalıp derse girdikleri 3-5 saati küçümsemiyorum. Yorulduklarına kesinlikle inanıyorum ona lafım yok.

Valla dediğim gibi öğretmenin parasında gözüm yok, hiç de olmadı. Ek ders ve fazla mesai meselesini anlamamıştım sadece. Ek derslerle de haftalık 40 saati bulan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…