Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
12bin tl ile çocuğu kreşe veremiyorsanız o sizin cimriliğinizdendir
Pis pansiyonlar demişsiniz de sizde otel odasında ya da pansiyonda kaldığınızda çıkarken süpürge tutmuyorsunuz zannedersem odalar temizlenmeden başka müşteri gelen yerlere de gitmeyin bi zahmet
Bence kredi ile yazlık alın her yıl kafa yormamış olursunuz
Aman yazlık için konu açmayın ama, yazlık bağışında bulunabilecek var mı? Öğretmenim de.. dersiniz

Tarla vs yoksa buyuksehirdeyseniz bunlari yardimsiz yaptiysaniz kitap yazin alcamseminer de verebilirsiniz ucretli.
Biz de iki öğretmeniz. Yukarıdaki ile aynı sayılır durumlar. Ben anlatayım. Kötü alışkanlığımız yok. Kredi ile hiçbir şey almam çünkü bankayı zengin edemem. Birikim yapar parayı altında tutarim. 5 sene doğuda çalışırken ev paramı biriktirdim. Ve bütçeme göre bir ev aldım. O da 5 yıllık merkezi konumda bir evdi. Bir düşük bir orta kalite arabamız var. Kredi kartı kullanmam elimde yoksa ya da zora sokacaksa almam. Alacağım belli miktar üstü seyleri birikim yapıp nakit parayla alırım. Genelde %10 indirim yaparlar. İndirim takip eder bozulmayacak ürün ve kıyafetleri indirimden alırım. Önce birikim parasını ayırır döviz veya altına yatırıp kalanla geçinirim. Her sene yurtdışı ya da iki yurtiçi tatilim var. Gezip yeme içmeden de asla kismam.

Tatil konusunda da bilgi istiyoruz hocam. 2 maaşla gidilebilir mi gidilemez mi?

Ya yazmıyım yazmıyım dedim yine dayanamadım. Tüm sayfaları okumadım şöyle bir göz gezdirdim de gördüklerim yetti. Öğretmene pandemide yattı diyenler cahildir ve de kıskançtır bu net. Benim çevremde yatanı görmedim. Cumartesi ve hatta akşam 20.30 da dahil derse girdiler. Uzaktan uzağa hem öğrencileri hem de çok fazla beklenti içinde olan velileri idare ettiler. Sonuç olarak pandemide herkes gibi üzerlerine düşeni yaptılar ve fakat yine en çok eleştirilen meslek grubu oldular. Ben haftada 3 gün okula giden öğretmen de görmedim. Bu da şehirden şehire okuldan okula değişir ki her mesleğin nispeten kolay veya zor ifa edildiği yerler vardır ama ben rastlamadım. Öyle 2000 lere çıkan ekders de herkese vurmaz, o da sayılıdır. Kaldı ki beyin yorgunluğu başka birşey, ve söylenmiş ama yine söyleyeyim öğretmenin mesaisi okul bitince bitmez. Herkes işinin gereğini dört dörtlük yapmalı ve kimse kimsenin çalışma koşullarını birbiriyle kıyaslamamalı. Kim durumundan şikayetçiyse buyursun, gözünü diktiği ve rahat olduğunu düşündüğü mesleği yapsın. Her mesleğin iyisi kötüsü var sonuçta. Ama birkaç çürük elmayı koskoca bir camiaya mal etmeye kimsenin hakkı yok. Ama tutup da bir öğretmen ben haftanın 3 günü çalışıyorum derse maalesef tepki çekeceğini de bilmeli. Kaldı ki branşlar arasında bile çalışma dengesizliği var. Yani bir matemetik öğretmeniyle görsel sanatlar veya beden eğitimi öğretmeni bile kıyaslanamaz. Branşlar arasındaki zorluk derecesi bile farklı ona bakacak olursak.

Biriktirerek ev alınması çok zor ya da bir iki senedir zor. Altınla, dolarla biriktirsen bile ev fiyatları uçup gidiyor. Araba da aynı şekilde. Nakit biriktirip alınacak şey mesela bilgisayar olsa o da öyle. Eee maaşıma %5-8 arası zam gelirken elektiriğe bilmem neye %15 6 ay geçmeden bir daha %10 gelirse biriktirmek de zor olur bir yerden sonra. Iki öğretmen maaşıyla bir ev iki arabayı 10 senede hem gezip tozarak hem cocuk büyüterek hem de yardımsız alindigina pek inanmıyorum. Ya da ev mesela uygundur araba da öyle 5 sene önce alınmıştır belki olur. Yoksa şu an ev alayım desen eli yüzü düzgün eve 500binden kapı açılıyor. 10 senelik maaşımız zaten ek masraflarla. Ben başka dünyada yaşıyorum ya da paralelde falan:)

Vay be tebrikler hocam

Tanisaydiniz inanırdınız. Ama elbette çoğunluk gecinmekte zorlandığı için size ütopik gelebilir. Evet evi alalı 6 sene oldu o zaman 155e almıştık. Güncel değeri 450.000 Su anda aynı şartlarda biriktirip alamam. Hatta o paraya ev almaya da üzülürüm. Ama daha eski ya da uzak semtten bir ev yine alirdim bütçeme göre.

Benim de öncesinde alan arkadaşlarım oldu şu an da alan var ama geneli kredi. Yine de gezip tozduklarini pek göremiyorum. Ütopik gelmiyor aslında hicbir şeyden geri kalmadık ve yaptık demek ütopik geliyor ama tabii insanların standardı farklıdır öznel şeyler bunlar

Bir de ben büyük şehirde yaşamıyorum. Onu da belirteyim.

Hiç üşenmeden girip konularına baktım :) 12 bin gelirle her ay yaklaşık 7 bin kenara para koymuşsunuz, kirada oturuyorsunuz, çocuğunu var ve gelirinizin yarısını biriktirmişsiniz. 6 bin ile de kira, çocuğun masrafları, evin masrafları ancak yeter zaten. Siz birikim yapmayı seçmişsiniz biz daha çok gezmeyi tercih ediyoruz. Öğretmen değiliz ama tercihler tamamen. Mesela o kadar para biriktirsem kesin tatilde bi kısmını harcarım. Bazı şeylerden kısmıyoruz. Kısanlar biriktiriyor o kısım da siz oluyorsunuz. Yani herkes tercihine, isteğine göre yaşıyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun bu devir de zor.

Benim eski bir arkadasim 2.5 gunluk program ayarlatarak once yuksek lisansini bitirdi sonra yine benzer programlar ile 2 cocugunu buyuttu, hamileligi oyle bir ayarladiki dogum izni bitimi yaz tatili girisine geldi kendi ifade ettigi icin yaziyorum. Fen bilgisii ogretmeni bu arada.
Pandemi basladi eylul ayina kdr avsadan story atti okullar acildiginda devlet tum ogretmenleri oldurmek istiyor storyleri paylasti aralikta esinin koyunden storyler devam etti bu arada asi karsiti subatta asilamalar ogretmenlere acilacakti onlara soylendi en son dayanamadim calismak icin kapidan cikan herkes olmuyor bu kdr gerilme dedim vay kiskancsindan basladi dinlemedim ztn tum iletisimi kopardim. O kdr uc bir ornek anlatamam bu arada kucuk bir ilceydi ders fln yaptigini dusunmuyorum ilce ztn tarimla ugrasiyordu
Sizin cevrenizde yokmus ah keske bende gormeseydim insanin sabrini zorlamasaydi en azindan yasadigi ilcede dizini kirip otursaydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…