Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bakin iste haftada 3 gun gidiyorum diyorsunuz sonra zannediyorlarki tüm ogretmenler haftada 3 gün calısıyor.
Bir de şu var: mesela bir arkadaşın eşi başhekimdi ilçedeki okula arabayla gider gelirdi her gün, başka birinin eşi emekliydi her sene ek ders isterdi, benim iki çocuğum küçük kurs açsam akşama kadar bakacak birini bulamam o yüzden açmam, başkasınınkinr anneanne bakıyordur bakıcıya para vermediği için ek ders istemeyebilir, kiminin fındıklığı vardır ordan ek geliri olur... sana 15 saat yetiyordur, öbürü haftasonu 6 saat kurs ister... sen üç gün gidiyorsun yetiriyorsun paranı ama başkasının şartları başka türlü olabilir. öğretmenler de bütün insanlar gibi çeşitli, tek tip değiliz ki. Yani şunu açıklamak zorunda kaldığıma inanamıyorum

Tarla vs yoksa buyuksehirdeyseniz bunlari yardimsiz yaptiysaniz kitap yazin alcamseminer de verebilirsiniz ucretli.

Bana da beğenmedim atmışhiç kötü işini sevmeyen öğretmenlerimiz olmadı mı oldu. Kızım 4 öğretmen gördü mesela birinden nefret ediyor diğerlerini de aşırı seviyor. Pandemi de çalışmayan boşlayan öğretmen de oldu ama canla başla emek verenler çoğunluktaydı. Veliler kendi çocuklarını hiç sorgulamazlar ama tüm suç öğretmenindir. İmkanı olduğu halde canlı derslere katılmayan çocuklar oldu tonla. Dersleri kaynatmaya çalışan öğrenme istekli çocukların hakkını yiyen. Az da onları konuşalım o zaman

Kamuda çalışanların çoğu (sağlık emniyet vs. Hariç) esnek çalıştı, dönüşümlü çalıştı. 10 yaş altı çocuğu olan anneler işe gitmedi( öğretmenler gitti, MEB bunu uygulamadı) sizin deyiminizle yattılar… bunun için bu insanlara kızamayacqğınız gibi öğretmenlere de kızamazsınız. Zira Pandemiyi biz çıkarmadık, bu kararları da biz almadık.. insanların yaptığı iyilikler de bırakın Allah la onlar arasında kalsın.. kimse kimseye bir şeyler ispatlamak zorunda değil..

Haftada 3 gün gidilen okul o kadar azdır ki hele büyükşehirlerde. Ben hiç görmedim mesela. Böyle arada yazanlar oluyor şaşırıyorum. Burda okuyanlar da genele yayıyor böyle durumları.

Belletmenlik için yurtlu okulda olmanıza gerek yok bizim okulumuzdan 2 öğretmen arkadaş pandemi öncesi dönemde başka okulda belletmenlik yaptılar. Milli eğitime sene basında belletmen olarak görev yapmak istediklerine dair dilekçe yazdılar, yurt olan okullarda görev almak istemeyen arkadaşlar yerine görevlendirildiler. Satranç zeka oyunları vs kursu alırsanız mebden kurs açabiliyorsunuz ayrıca destek eğitim için de (okulunuzda destek eğitim odası yoksa dahi) meme dilekçe yazarsanız başka okula görevlendirilebiliyorsunuz. Ama bunların hepsi adına sizin çabalamanız gerekli. İstiyorsanız size tavsiyem meme uğrayıp bahsi geçen konularda dilekçe vermeniz.

Haftada 3 gün gidilen okul o kadar azdır ki hele büyükşehirlerde. Ben hiç görmedim mesela. Böyle arada yazanlar oluyor şaşırıyorum. Burda okuyanlar da genele yayıyor böyle durumları.
Ben de çoğu veliden ve çocuklarından şikayetçiyim bir veli olaraköğretmenlerin yüzde yetmiş sekseni gayet güzel eğitim veriyor devlette de özelde de. Ama sınıfta davranış bozukluğu olan kontrol edilemeyen okumakta zerre gözü olmayan çocuklar yüzünden zeki çocuklarda mutsuz oluyor harcanıyor sınıflarda.?sırf bu durum yüzünden mecburmuyum bu pahalılıkta kolej aramaya? Ben de şikayetçiyim

Benim bransim dolayisiyla boyle bi hakkim var.kizimdan once full calisiyordum ama kizimdan sonra ek dersi almadim.sizin idareler cinsmis.benim turkce ogretmeni arkadaslarimda vardi hepsi ek dersi almiyorlardi.kimse kizmasin sonucta bana verilen bir hak.ben 3 gun gidince parayi eksik aliyorum hem gitmeyip hemde maas almiyorum bedavadan

Ben doguda bir sehirdeyim merkez degil yani onun etkisi olabilir.bizim okulda cocuklu annelerin cogu boyle sonucta bu yasal bir hak.kimse kizmasin maasi ali evde bos oturmuyoruz.gitmedigimiz gunler maastan fazlasiyla kesiliyor

Hocam branş nedir acaba

Ben doguda bir sehirdeyim merkez degil yani onun etkisi olabilir.bizim okulda cocuklu annelerin cogu boyle sonucta bu yasal bir hak.kimse kizmasin maasi ali evde bos oturmuyoruz.gitmedigimiz gunler maastan fazlasiyla kesiliyor
Yalniz bize verilen hak cocuk belli bir yasa gelene kadar 2 mı ne?Mesela bizde 21 saatin olsa bile asla 2 gün boş verilmez hangi branştan olursa olsun. Dediğim gibi çoğu okulda olmaz doğrusu de bence o. Sadece böyle yazılınca insanlar yenebiliyor sırf söyleyecek laf olsun diye.

Kolejde de okumakta zerre gözü olmayan cocuk vardır aslında. Sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmeni çaresine bakmalı işte o durumda ama veli işbirliği yapmazsa zor. Bazı veliler var benim çocuğum öyle değildir evde hiç yapmıyor öyle şeyler deyip çıkıyor işin içinden

Hocam branş nedir acaba
Aslında sınıf, özel eğitim ve okul öncesi dışındaki bütün branşlarda bu hak var hukuki olarak. Ama okul idareleri mobbing yaptığı için insanlar bunu bir zorunluluk olarak görüyorlar. MEB yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek dersi yönetmeliğinin 6b maddesi :
(Madde 6: b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde, istekleri üzerine ek ders görevi verilebilir.buradan da anlaşılacağı üzere 15 saat maaş karşılığı dolduktan sonra 6 saat zorunlu olmak üzere toplam 15 saat daha ek ders verilebilir diyor Yani maksimumu bu başka öğretmen yoksa. Yasal olarak karşılayabilen başka öğretmen varsa ve istiyorsa maaş karşılığı derse girme talebinde bulunabilirsiniz.

Başka bir okuldaki pansiyon için belletmenlik görevi yazısı geldiğinde başvurmuştum bir keresinde, bekarken. Başkaları alınmıştı sanırım, bana geri dönmediler. Mesela satrançla hiç alakası olmayan insanlar Milli Eğitim’in kursuyla bilirkişi olamaz, mutlaka önceden de biliyor olması lazım öğretebilmesi için. Bu sadece bir örnekti biliyorum. Bunlar için dediğiniz gibi ekstra çabalamak lazım. Sonuç olarak tüm öğretmenler için o bahsettiğiniz maaşlar söz konusu değil.

Öğretmenleri savunan herkese beğenmedim atmış zaten arkadaş. Ben de neyi elestirdigini merak ettiğim için okudum yorumunu. Yazdıklarında haklı olduğu yerler var ama haram para aldılar ifadesi nasıl bir genellemedir anlamadım.

Bu süreçte öğrencilerin derse katılımını sağlamak ders anlatmaktan zordu zaten. Uyuyacağım diye çocuğunu ders saatine kaldirmayan veli mi dersin, misafiri var diye çocuğun dersine engel olan mi dersin....

İşte o veliler yüzünden ve sorunlu çocuklar yüzünden alın akın kaçar oldu çoğu kişi devlet okullarından. Merdivenaltı kolejler bile türedi. Halbuki devletteki öğretmen daha yüksek puanla geliyor oraya kpss vs. Çocuğumuz şiddet görüyor veliye söyleniyor aldırmıyor. Öğretmene aşırı karşı geliniyor azarlasa hemen cimere şikayet ediliyor.aklı başında veliler diğerleri tarafından sindiriliyor. Ondan sonra öğretmenler yata yata para kazanıyor deniliyor. Bazı velilerde yata yata çocuk yetiştiriyor o zaman. Beğenmedimlere açığım valla çok doluyum bu konuda

Kardeşine baktırıyordu ilkokul çocuğunu canlı ders saatinde. Süpürge yapan eve misafir dolduran ders durumundan habersiz devamsızlığından habersiz ödevlerini yapıyor mu ilgilenmeyen oooo neler var neler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…