- 9 Aralık 2009
- 17.209
- 54.945
- 1.123
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Kimin ne yaşadığını ne kadar iş yaptığını bilemeyiz ki. Bazıları da işten 5te çıkar ama günde 1 saat anca iş yapıyordur baksan. Burda bile kaç konu açıldı tüm işi birkaç kişi yapıyor iş arkadaşlarım 1 saat kahvaltı 1 saat çay keyfi yapıyor şu bu diye. Önemli olanın genel olarak nicelik değil nitelik olduğunu düşünüyorum. Cevrede tanıdığınız birkaç meslek grubunu da genelleyemeyiz diye düşünüyorum.Valla ben şahsen öğretmenin maaşında gözüm yok. Çocuğumu emanet ettiğim kişinin ekonomik kaygısı olmasın isterim. Herkes hak ettiği parayı alsın isterim. Herkes insanca çalışsın isterim.
Tek rahatsız olduğum konu 30 saat ders yazıldı ve mayıs ayındaki akraba düğününe sadece “rapor” alarak gidebileceğini düşünen tatillerinin yetmediğini dile getiren bir kaç öğretmen tanıdığımın davranışları.
Öğretmenler lütfen en çok tatil yapan eve en erken gelen devlet memurları olduklarını kabul etsinler. Okulda kalıp derse girdikleri 3-5 saati küçümsemiyorum. Yorulduklarına kesinlikle inanıyorum ona lafım yok.
En fazla 30 saat giriliyor. Ama Kurs falan açılırsa saatine göre 10 saatse onu da 40 saat giriyorum diye sayiyorlardir. Ortaokullarda kurs sistemi çok yaygın. Kurs yoksa girilecek en fazla ders 30 saat hatta rehberlikle 31 oluyorValla dediğim gibi öğretmenin parasında gözüm yok, hiç de olmadı. Ek ders ve fazla mesai meselesini anlamamıştım sadece. Ek derslerle de haftalık 40 saati bulan var mı?
Hiç okumayınÖğretmen kavgası yaşandı mı?
Ona göre 30 sayfa okuyacağım
Merakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?
Ahahah okuma okuma, hep aynı
Gel çıkaralım beraber. Tarafını seç ama önceBir iki göz attım
O eski kavgalar yok
Okumam
Vay bee devlette fazla mesai ücreti alabilen de varmış sevindim adınıza :)) 8 yıldır kamudayım şansıma yoğun kurumlarda çalıştım hiç mesai ücreti almadım. Şikayet etmiyorum şükür halimize iyi bir gelirim var ama mesai ücreti hiç almadım vurgulamak istediğim bu (hiç 657 olmadım bu arada).Merakımdan soruyorum. Herhangi bir devlet memuru haftada 40 saat mesai yapıyor. 20 gün mesai olsa ayda. 160 saat yapar. Ben nöbet usulü çalışıyorum. 657 e tabi devlet memuruyum. Aylık çalışmamın 160 dan fazlası fazla mesai olarak geçiyor. Yani o ay 200 saat çalışmışsam 40 saat fazla mesai ücreti alıyorum. Öğretmenlerde neden haftalık 21 saat? Ve neden 21 saatten fazlası fazla mesai?
Kimin ne yaşadığını ne kadar iş yaptığını bilemeyiz ki. Bazıları da işten 5te çıkar ama günde 1 saat anca iş yapıyordur baksan. Burda bile kaç konu açıldı tüm işi birkaç kişi yapıyor iş arkadaşlarım 1 saat kahvaltı 1 saat çay keyfi yapıyor şu bu diye. Önemli olanın genel olarak nicelik değil nitelik olduğunu düşünüyorum. Cevrede tanıdığınız birkaç meslek grubunu da genelleyemeyiz diye düşünüyorum.
En fazla 30 saat giriliyor. Ama Kurs falan açılırsa saatine göre 10 saatse onu da 40 saat giriyorum diye sayiyorlardir. Ortaokullarda kurs sistemi çok yaygın. Kurs yoksa girilecek en fazla ders 30 saat hatta rehberlikle 31 oluyor
o 21 saat denilen derse girdigi saattir. calistigi saatlerin toplami degildir.
ogretmenin gorevi sadece derse girmek degildir. derse girdigi siniflara tek tek sinav hazirla vakit harcar onlarin fotokopisini ceker vakit harcar. 100 den fazla yazılı kagidi okur vakot harcar. Onlari e okula girer vakit harcar. ŞÖK toplantisi yapilir saatler surer vakit harcar. Yapılan ŞÖK toplantısinin tutagini elektronik ortamda duzenler vakit harcar. Zumre toplantisina katilir vakit harcar. Yine zumre tutanagi hazirlar vakit harcar. Ogretmenler kuruluna katilir vakit harcar. Veli toplantisi yapar vakit harcar. Yine veli toplanti tutanagi duzenler vakit harcar. Karne cikacagi zaman Davranis notu girer vakit harcar Sinifindaki ogrencilerin okuduklari kitapları e okula girer vakit harcar. Kulupler var birde. Kulup toplantisi duzenler vakit harcar kulup toplanti tutanagi duzenler kulum calisma takvimi duzenler kulup faliyet raporu düzenler.
Bu yukaridaki saydiklarimin hepsi 21 ders saati derse girmenin disindadır. yani 21 saat derse giren ögretmen 21 saat calisiyor anlamina gelmez.
Vay bee devlette fazla mesai ücreti alabilen de varmış sevindim adınıza :)) 8 yıldır kamudayım şansıma yoğun kurumlarda çalıştım hiç mesai ücreti almadım. Şikayet etmiyorum şükür halimize iyi bir gelirim var ama mesai ücreti hiç almadım vurgulamak istediğim bu (hiç 657 olmadım bu arada).
Mesela bir evrak için ilçeye gitmek zorunda kaldım 2 kişiye imza attıracağım saat 4e 5 var, bugün yetişmez işin yarın erken gel dedi. Kavga gürültü attırdım imzayı mesai bitimi 5, 4 ten sonra çıkmaya hazırlanıyormuş o odadakiler. Benim de dersim 4te bitiyor, 5te okuldan çıksam bugün erken çıktım diyorum, her çıkışa ya öğrenci sorusu ya Veli görüşmesi oluyor(bu okulumdan ve branşımdan kaynaklı olabilir genel durum değil elbette, ama şikayetçi değilim) şimdi işin içinde olmayan sadece derste geçirdiğimiz zamanı hesaplıyor. Ama yaptığımız işin zaman kavramı yok maalesef. Ben her akşam en az bir saat öğrencilerimden gelen mesajlara cevap veriyorum(soru çözümü geneli) yapmayan yapmaz onu bilemem ama ben öğrencimin her an yanında olurum bunu da iş güç olarak görmem. İnsanların düşüncelerinden ve saygısızlıklarından bıktım artık. Duymuyorum görmüyorum onları yoksa kafayı yerim(zamanında çok taktım çünkü, sağlığımdan oluyordum)Çocukları 40 dk dan fazla tutsun bakanlık derste 1 saat tutsun mesela
vtenefusler de 5 dk olsun 40 saat calissin öğretmenler de hatta 50 saat çalışsın. Benim teyzem ve eniştem memurdu. Adam günde 1 imza bile atmiyordu bazen. bir de mesaiye kalırdı 1 saat odasında sohbet ederdik. Şimdi ben bunu anlattım başkası da gelsin başka şey anlatsın konuşup duralım o kaç lira maaş alırmış yahh, o kaç çalışırmış sen kaç saat calisirmissin. Bitmiyor bitmeyecek.
boşuna okuduğunu düşünüyorsan boşuna okumuşsundur zaten. benim görümcemde öğretmen 2 çocuguyla bu saydıklarını yapabiliyor. ve eğitimli bi insanın bu konuşmalara girmesi çok ilginç . demekki okumakla olmuyor bazi seylerÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
buna bazen meslektaşların sebep olabiliyor şekil a konu sahibiBende öğretmenim ama sadece öğretmenlerin maaşının konuşulmasından yıldım artık.
Ögretmen değilim olsam sanane nasıl geciniyorım sana mı dert derdimde demiyorım bakÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Ödeyen vardır belki ama kariyer mesleklerde ödenmez, ki çoğu a grubu meslek yoğun da çalışır o eski örgü ören kek yiyen memur tayfası kalmadı artık, genel kanının aksine.Ben bir şok daha. Kamu kurumları fazla mesai ödemiyor mu?
Ben alıyorum çok şükür. Geç de olsa yatıyor fazla mesaimiz. Sağlık çalışanıyım
o 21 saat denilen derse girdigi saattir. calistigi saatlerin toplami degildir.
ogretmenin gorevi sadece derse girmek degildir. derse girdigi siniflara tek tek sinav hazirla vakit harcar onlarin fotokopisini ceker vakit harcar. 100 den fazla yazılı kagidi okur vakot harcar. Onlari e okula girer vakit harcar. ŞÖK toplantisi yapilir saatler surer vakit harcar. Yapılan ŞÖK toplantısinin tutagini elektronik ortamda duzenler vakit harcar. Zumre toplantisina katilir vakit harcar. Yine zumre tutanagi hazirlar vakit harcar. Ogretmenler kuruluna katilir vakit harcar. Veli toplantisi yapar vakit harcar. Yine veli toplanti tutanagi duzenler vakit harcar. Karne cikacagi zaman Davranis notu girer vakit harcar Sinifindaki ogrencilerin okuduklari kitapları e okula girer vakit harcar. Kulupler var birde. Kulup toplantisi duzenler vakit harcar kulup toplanti tutanagi duzenler kulum calisma takvimi duzenler kulup faliyet raporu düzenler.
Bu yukaridaki saydiklarimin hepsi 21 ders saati derse girmenin disindadır. yani 21 saat derse giren ögretmen 21 saat calisiyor anlamina gelmez.
Biz dede yok. Cumartesi pazar bile gidildiği oluyor akşam kalındığı oluyorBen bir şok daha. Kamu kurumları fazla mesai ödemiyor mu?
Ben alıyorum çok şükür. Geç de olsa yatıyor fazla mesaimiz. Sağlık çalışanıyım
Ödeyen vardır belki ama kariyer mesleklerde ödenmez, ki çoğu a grubu meslek yoğun da çalışır o eski örgü ören kek yiyen memur tayfası kalmadı artık, genel kanının aksine.
Bi de devlet memuru deyince herkesin gözünde aynı profil canlanıyor ama kamu kurumları özlük hakları bakımından da o kadar çeşitli ki kendi arasında. Belediyeler ayrı bir dünya, sağlıkçılar keza, öğretmenler farklı bir dünya, bakanlıklar üst kurullar farklı. Hepsinin ücretlendirme politikası çalışma temposu kurum kültürü birbirinden çok ayrı.
Ben nitelikli ve pansiyonlu bir okulda matematik öğretmeniyim. 30 saat ders, 10 saat kurs, pansiyon nöbeti alan ender öğretmenlerdenim. 10 yılı devlette olmak koşuluyla 16 yıllık öğretmenim. Geçen ay 5046 lira maaş aldım. Kış döneminde yukarıda saydığım nedenlerden dolayı 3 ay filan 3bine yakın ek ders aldığım oldu geçen sene. Ama bu ek dersi aldığım aylar haftanın 6 günü tam kapasite derse girdim. 6 defa pansiyonda nöbet tuttum(nöbetlerimiz 24 saat olur) dediğim gibi bizim okulda çalışıp bu ek dersi alabilen 4 öğretmen maksimum vardı. Aynı okulda çalıştığım diğer meslektaşlarımdan ek dersi 500 lira olan da vardı. Bu sene tabi pansiyon da ek ders de yoktu. Yani ek ders, kurs her öğretmenin alabildiği bir şey değil.Valla dediğim gibi öğretmenin parasında gözüm yok, hiç de olmadı. Ek ders ve fazla mesai meselesini anlamamıştım sadece. Ek derslerle de haftalık 40 saati bulan var mı?
Ben cevap vereyim, çünkü öğretmen girdiği sınıfta aynı anda 30 çocukla ilgilenir, 30 çocuğa bilgi aktarmaya çalışırken aynı anda sınıf yönetimini de kotarır. Bir de daha önce de yazdım. Öğretmenin işi okulda bitmez, evde de bir sürü angarya ile ilgilenir. Ama sadece okulda yaptıkları göze görünüyor.Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bir tanıdığınız havadan para kazanıyormuş. Ama öğretmenleri çok sorgulamamalıymışız onu anladım sadece.
Artık düşmanımızi iyi tanıyoruz bizi birbirimize dusuremezler bu oyunlara gelmeyizBir iki göz attım
O eski kavgalar yok
Okumam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?