Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimin ne yaşadığını ne kadar iş yaptığını bilemeyiz ki. Bazıları da işten 5te çıkar ama günde 1 saat anca iş yapıyordur baksan. Burda bile kaç konu açıldı tüm işi birkaç kişi yapıyor iş arkadaşlarım 1 saat kahvaltı 1 saat çay keyfi yapıyor şu bu diye. Önemli olanın genel olarak nicelik değil nitelik olduğunu düşünüyorum. Cevrede tanıdığınız birkaç meslek grubunu da genelleyemeyiz diye düşünüyorum.

Valla dediğim gibi öğretmenin parasında gözüm yok, hiç de olmadı. Ek ders ve fazla mesai meselesini anlamamıştım sadece. Ek derslerle de haftalık 40 saati bulan var mı?
En fazla 30 saat giriliyor. Ama Kurs falan açılırsa saatine göre 10 saatse onu da 40 saat giriyorum diye sayiyorlardir. Ortaokullarda kurs sistemi çok yaygın. Kurs yoksa girilecek en fazla ders 30 saat hatta rehberlikle 31 oluyor

o 21 saat denilen derse girdigi saattir. calistigi saatlerin toplami degildir.

ogretmenin gorevi sadece derse girmek degildir. derse girdigi siniflara tek tek sinav hazirla vakit harcar onlarin fotokopisini ceker vakit harcar. 100 den fazla yazılı kagidi okur vakot harcar. Onlari e okula girer vakit harcar. ŞÖK toplantisi yapilir saatler surer vakit harcar. Yapılan ŞÖK toplantısinin tutagini elektronik ortamda duzenler vakit harcar. Zumre toplantisina katilir vakit harcar. Yine zumre tutanagi hazirlar vakit harcar. Ogretmenler kuruluna katilir vakit harcar. Veli toplantisi yapar vakit harcar. Yine veli toplanti tutanagi duzenler vakit harcar. Karne cikacagi zaman Davranis notu girer vakit harcar Sinifindaki ogrencilerin okuduklari kitapları e okula girer vakit harcar. Kulupler var birde. Kulup toplantisi duzenler vakit harcar kulup toplanti tutanagi duzenler kulum calisma takvimi duzenler kulup faliyet raporu düzenler.

Bu yukaridaki saydiklarimin hepsi 21 ders saati derse girmenin disindadır. yani 21 saat derse giren ögretmen 21 saat calisiyor anlamina gelmez.

Vay bee devlette fazla mesai ücreti alabilen de varmış sevindim adınıza :)) 8 yıldır kamudayım şansıma yoğun kurumlarda çalıştım hiç mesai ücreti almadım. Şikayet etmiyorum şükür halimize iyi bir gelirim var ama mesai ücreti hiç almadım vurgulamak istediğim bu (hiç 657 olmadım bu arada).

Genellemiyorum Çevremdeki bir kaç kişiden bu tarz cümleler duymak rahatsız etti sadece. Konu öğretmenlik olduğu için bunu söyledim. Yoksa başka mesleklerde de duyuyoruz yatıp yatıp mesai dolduranı. Öğretmenlere bir kinim yok yani

En fazla 30 saat giriliyor. Ama Kurs falan açılırsa saatine göre 10 saatse onu da 40 saat giriyorum diye sayiyorlardir. Ortaokullarda kurs sistemi çok yaygın. Kurs yoksa girilecek en fazla ders 30 saat hatta rehberlikle 31 oluyor

Anladım galiba. Öğretmenlik mesleğine çok uzağım. Ailemde öğretmen yok. 21 deyince haliyle toplam 21 gibi düşünüyorum. Hep dediğim gibi ben işini iyi yapan her mesleğin önünde ceketimi iliklerim. İster öpretmen olsun ister hekim ister kuaför ister manav hiç farketmez. İşini layığı ile yapan herkese saygım sonsuz.

Ne demiş Atatürk “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır”

Ben bir şok daha. Kamu kurumları fazla mesai ödemiyor mu?
Ben alıyorum çok şükür. Geç de olsa yatıyor fazla mesaimiz. Sağlık çalışanıyım

Mesela bir evrak için ilçeye gitmek zorunda kaldım 2 kişiye imza attıracağım saat 4e 5 var, bugün yetişmez işin yarın erken gel dedi. Kavga gürültü attırdım imzayı mesai bitimi 5, 4 ten sonra çıkmaya hazırlanıyormuş o odadakiler. Benim de dersim 4te bitiyor, 5te okuldan çıksam bugün erken çıktım diyorum, her çıkışa ya öğrenci sorusu ya Veli görüşmesi oluyor(bu okulumdan ve branşımdan kaynaklı olabilir genel durum değil elbette, ama şikayetçi değilim) şimdi işin içinde olmayan sadece derste geçirdiğimiz zamanı hesaplıyor. Ama yaptığımız işin zaman kavramı yok maalesef. Ben her akşam en az bir saat öğrencilerimden gelen mesajlara cevap veriyorum(soru çözümü geneli) yapmayan yapmaz onu bilemem ama ben öğrencimin her an yanında olurum bunu da iş güç olarak görmem. İnsanların düşüncelerinden ve saygısızlıklarından bıktım artık. Duymuyorum görmüyorum onları yoksa kafayı yerim(zamanında çok taktım çünkü, sağlığımdan oluyordum)

boşuna okuduğunu düşünüyorsan boşuna okumuşsundur zaten. benim görümcemde öğretmen 2 çocuguyla bu saydıklarını yapabiliyor. ve eğitimli bi insanın bu konuşmalara girmesi çok ilginç . demekki okumakla olmuyor bazi seyler

Ögretmen değilim olsam sanane nasıl geciniyorım sana mı dert derdimde demiyorım bak

Ben bir şok daha. Kamu kurumları fazla mesai ödemiyor mu?
Ben alıyorum çok şükür. Geç de olsa yatıyor fazla mesaimiz. Sağlık çalışanıyım
Ödeyen vardır belki ama kariyer mesleklerde ödenmez, ki çoğu a grubu meslek yoğun da çalışır o eski örgü ören kek yiyen memur tayfası kalmadı artık, genel kanının aksine.

Bi de devlet memuru deyince herkesin gözünde aynı profil canlanıyor ama kamu kurumları özlük hakları bakımından da o kadar çeşitli ki kendi arasında. Belediyeler ayrı bir dünya, sağlıkçılar keza, öğretmenler farklı bir dünya, bakanlıklar üst kurullar farklı. Hepsinin ücretlendirme politikası çalışma temposu kurum kültürü birbirinden çok ayrı.

aaa bak nöbeti nasıl unuturum. hafta da 1 gun en az 600 tane ogrencinin ayni anda kalodorlarda kosup bagirdigi okulda nobet tutar ve ogrencileri zil calinca sinifa sokar.

bahce nobetcisidir. dersi en ust kattatir surekli bir bahceye iner bi en ust kattaki sinifina gider derse girer.

o gun eve gittiginde uğultudan kulakları cinlar surekli merdiven inip cikmaktan ayakları ağrir.

Eşim yabancı bir firmada makine muhendisi ve fazla mesai diye bir odemesi yok. fazla calistigi zamanlar esnek saat yaziyorlar o da cogu zaman kullanmaya firsat bulamadigi icin yogunluktan belli bir sure sonra siliyorlar esnek saatlerini. sadece mavi yakalara var fazla mesai ucreti.

Valla dediğim gibi öğretmenin parasında gözüm yok, hiç de olmadı. Ek ders ve fazla mesai meselesini anlamamıştım sadece. Ek derslerle de haftalık 40 saati bulan var mı?
Ben nitelikli ve pansiyonlu bir okulda matematik öğretmeniyim. 30 saat ders, 10 saat kurs, pansiyon nöbeti alan ender öğretmenlerdenim. 10 yılı devlette olmak koşuluyla 16 yıllık öğretmenim. Geçen ay 5046 lira maaş aldım. Kış döneminde yukarıda saydığım nedenlerden dolayı 3 ay filan 3bine yakın ek ders aldığım oldu geçen sene. Ama bu ek dersi aldığım aylar haftanın 6 günü tam kapasite derse girdim. 6 defa pansiyonda nöbet tuttum(nöbetlerimiz 24 saat olur) dediğim gibi bizim okulda çalışıp bu ek dersi alabilen 4 öğretmen maksimum vardı. Aynı okulda çalıştığım diğer meslektaşlarımdan ek dersi 500 lira olan da vardı. Bu sene tabi pansiyon da ek ders de yoktu. Yani ek ders, kurs her öğretmenin alabildiği bir şey değil.
(Hayatımda hiç sızlanmadım, öğrencilerim için elimden geldiğinin hep fazlasını yaptım. Benim vicdanım rahat, mesleğini hakkıyla yapamayan herkese benim de sitemim var)

Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bir tanıdığınız havadan para kazanıyormuş. Ama öğretmenleri çok sorgulamamalıymışız onu anladım sadece.
Ben cevap vereyim, çünkü öğretmen girdiği sınıfta aynı anda 30 çocukla ilgilenir, 30 çocuğa bilgi aktarmaya çalışırken aynı anda sınıf yönetimini de kotarır. Bir de daha önce de yazdım. Öğretmenin işi okulda bitmez, evde de bir sürü angarya ile ilgilenir. Ama sadece okulda yaptıkları göze görünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…