Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aylık 6 bin Birikim yaptığım nereden çıktı Allah aşkına eski konuda bahsettiğim birikimin 50 bini düğün takımdı üstüne koca bir sene de 20 bin falan koydum anca o da altının yükselmesiyle 80 bin oldu

E 80 binin 10 binine 1 haftalık tatil yapamıyor musunuz mesela?
Şu an ülkede birikimi olan insan oranı çok azdır bu ekonomiyle.
Onlar sizin kadar sızlanmıyor

Var var öyleleri olmaz mı, hatta kendim gördüğüm bir şey söyleyeyim, kocası doktor olduğu için hastane yüzü görmeden raporlarla gün geçirenler de var. Öğretmen olsa da olmasa da doktor eş bir avantaj tabii. Bu durumda hem doktorlara hem öğretmenlere yüklenmek yerine, şahsi olarak görevini kötüye kullanan o şahısları eleştirmek lazım. Öğretmenler şöyle böyle demek yerine görevini kötüye kullanan kim varsa görünce müdahale etmek, şikayet edilebiliyorsa şikayet etmek gerek. Bunun dışında elden bir şey gelmiyor maalesef.

+1000000000

Eşim derece yapmış bir elektronik mühendisi . 25 yılı doldurdu. 8 bin yeni alacak son zamlarla.ama burda konu açmam. Açarsam işsiz kalan insanlara saygısızlık olur pandemi de

Ben calismiyorum maas konularina hakim degilim cevremde de ama buradaki muhendis maaslarini duyunca cok uzuldum yahu. Bazilari doktorali muhendislerin 5,500 calistigini yazmiş vs. Sasirdim dogrusu

Öğrenci de oldum öğretmen çocuğu da oldum öğretmen de oldum bilgim var yanii. İş çalışmamaya eşit emek vermemeye yata yata maaş almaya gelirse ooooooo. Örnek vereyim matematik fen Türkçe ingilizce öğretmeni ders çalışıp anlatırken ağır konuları anlamayana tekrarlarken boğazı tahriş olurken bir resim bir beden eğitimi öğretmeni resimde konu verip masasında rahatça oturuyordu hiçbir teknik resim bilgisi öğretmediler beden de öyle sıraya geç yalandan 10 dakika ısınma sonra da kendi halimize bırakırlardı. Ee maaşa gelince aynı alıyorlar.adalet nerede? Yazılı kağıdı okuma da yok ödev takip etmede yok veliye hesap verme de yok. Matematikçiye sosyalciye hesap soruyoruz beden eğitimciye değil yalan mı?

Ben calismiyorum maas konularina hakim degilim cevremde de ama buradaki muhendis maaslarini duyunca cok uzuldum yahu. Bazilari doktorali muhendislerin 5,500 calistigini yazmiş vs. Sasirdim dogrusu
Kuzum iş bile bulamıyorlar . Görümcemin elektronik müh. Kızı 3 yıl aradı iş bulamadı devlette öğretmen oldu. Bir akrabamda bilgisayar mühendisi o da işsiz 3 yıla yakındır. Asgari ücret teklif eden oldu . İstanbula gitse o para kira ve aidata gider. Öğretmenlik mezunları da aynı. Atanmak için yıllardır uğraşanlar var. Markette avm de çalışmıyorlar mı aileye yük olmamak için?

İssizligi benim eşim de yasadi. İstanbulda oldugumuz halde hemen iş bulamadi. Cidden eziyet oldu işsizlik, psikolojimi biraz yedi o donem bilirim.
Eşim de muhendis ama bu kadar da dusuk maaş veya asgari ucret teklif eden olmadi bildigim kadariyla.
Taaa 7 sene once 4.600 kazaniyordu mesaisiz.

Evet ben uyardim anlamayinca da kendimi yormaktan vazgectim. Sikayet noktasinda da ilgilenmedim cunku bence idareden de esneklik gormeseler biraz zor gider. Vicdan meselesi ne diyeyim ki

İlk işe başlayacaklara iş öğretmeyi bahane edip vallahi teklif ediyorlar. Onlar da aile durumu kötüyse kabul ediyor iyiyse de sınavları deniyor master a yöneliyor gibi gibi

size gerçekten teşekkür ederim. gerçekten mızmızlık. geçrekten itici artık bu konular.

ben dereceli okul okumuş bir insanım, öğretmen olmak istesem olurdum. esasen ne olmak istersem onu olurdum...ben meslek terchimi bilinçli olarak yaptım.

her insan da dilerim istediği mesleği yapar ve güzel paralar kazanır. kimse de kimseye höykürmesin, toplumun her meslekten insana ihtiyacı var neticede.

biz öğretmen düşmanız değiliz.
nasıl olalım? doktora öğretmene askere düşman olunur mu? manyak mıyız biz? ama bu meslekler göz önünde.. herkes doktoru öğrmeteni bilir. yoksa ilçe tarımdaki memur 40 gün rapor alır 9da gelir 4te çıkar, günü telefonda okey oynayarak veya parti kulisi yaparak ya da emlak alıp satarak geçirir...ama bundan kaç kişinin haberi olur? veya olsa ne olur? kim onu ne yapsın? öğretmen kadar çok olan başka memur var mı? öğretmen kadar herkesin bildiği var mı? bir de öğretmen kadar "temsil mesuliyeti" olan var mı? yok. öğretmenlerde genel sıkıntı bu. "kutsal meslek" yapıyoruz derler. tamam yapıyorsun. e azcık da zahmetini çek ama bunun. değil mi?

öğretmen maaşı fazla da değil.
ülkede genel olarak maaşlar az.
keşke herkes daha fazla kazansa. ülkede işler günden güne kötüye gidiyor. sonumuz hayrolsun.

öğretmenler de tabii ki çok zor bir iş yapıyor. gelecek inşa ediyor, nesil yetiştiriyor. birazcık aklı olan insan bunun kıymetini zaten bilir...elbetteki işini severek ve hakkını vererek yapan çok da öğretmen vardır. insan yetiştirmenin maddi bir karşılığı zaten yok.

ama klasik bir de "atanmış öğretmen hanım kız" kafası ve bir de onun "hem maaşı olur, hem zamanı bol olur, rahat rahat hem eve/bana da bakar" kafasında kocası var, bu ülkede. bunlar artık herkesin ezberlediği ve ikrah getirdiği çift. binlerce yüzbinlerce var bu çiftten. (örneklem soran arkadaşlar, örneklem epey geniş) sürekli bi' para muhabbeti. bir yere oturup bir çay içmeyen insanlar bunlar....insanı ifrit ederler. bu yüzden öğretmen dedin mi bi' nefret olması...

yani bunları da biz uydurmuyoruz ki....görüyoruz.

konu sahibi olan kadın parasını istediği gibi harcasın. bana ne? kime ne? ama şiddet görmüş, saygısız, yontulmamış bir eşi var, saçma sapan bir evlilik yaşıyor....(muş ben de konuda sonradan gördüm)

fakat konu ne "pansiyonlarda kalamaz"mış.

bak hele bak. olayın neresini tutsam elimde kalıyor. sorun burada, bu yukarıdaki tipik öğretmen çiftlerle her konuştuğumda ben deliriyorum. çünkü dünyaları 0. koca bir 0. yoksa bana ne bordrosundan birikiminden? ben onların yetiştirdiği çocuklara üzülüyorum....bu kafa nasıl çocuk yetiştirecek?

ya keşke öğretmenler 15 bin alsa...ama konusu kocam beni dövdü, boşamam ama paramı da almasın olmasa, çok mu şey istiyoruz?

Hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat ediniz, siyasi veya dini yorum yazmayınız yasaktır, polemiğe girmeyiniz lütfen.

Haram para deyiminin anlamı:
Yasa dışı veya dinî bakımdan yasaklanmış yollardan elde edilen para.

Lütfen bir kelimeyi, deyimi cümle içinde kullanırken anlamına bakınız.

Daha 4 5 aylık öğretmensiniz milyon birikecek değil ya. Yavaş yavaş yapıyor tüm çalışanlar

Muthis kav yilda aldiniz bunlari

Aynen katiliyorum

En zavallisi soayalci sanirim.bizim ogretmenleeden en paspalo sosyalciydi hep.ozel dersi yok galiba digeelerinin imkan var.

demek istedigim su buyuk sehirlerdeki okullarin cogunda bos gun kavramı yok. yani 15 saat alsaniz bile ki bu imkansiz hocam o kadar sinif var sen girmezsen kim girecek diyorlar onu 5 gune bol boş dersli bir programla yayıyorlar.

hocam senin derslerini biz 3 gune toplayalim demiyorlar. buyuk ihtimal sinif ve dersler cok oldugu icin kimse ben ders istemiyorum demesin diye yapiyorlar.

Kucuk bir ilin kucuk bir ilcesinde calisan ogretmen kuzenimde bunu duyunca sasirmisti ama buyusehirlerdeki 1500 ogrencili ek binali buyuk okullarda durum bu.

Benim çevremde idari izinde olan kimseye ders vermediler. Ne biçim idareler var.

Valla kalp yetmezliginden 30. haftada hastaneye yatis yapana kadar ders yaptim hemde haftanin 5 gunu kimse hocam zaten idari izindesin zaten hamilesin ve kalp yetmezliğin var bari 16 saatini 3 güne toplayalim demediler. sağlık sorunum oldugu hamile oldugum halde.

Neyse bizim idare bayaği sorunlu ben bunu anladim. Ya da vaveyla hoca hastada olsa yapar canim derslerini ne olacak gozuyle bakıyorlar bana.

büyükşehirde öğretmen olmakla küçük yerde olmak çok farklı

teneffüste bebeğini emzirip uyutup giden, çocuklara evini temizleten yengelerim var benim.
veliler zaten turşusunu reçelini eksik etmiyor

öğretmene saygının çok olduğu bir de "çocuklarımızn gözünden ateş çıksın çünkü hepsi zaten premses/şehzade" gibi süpersonik beklentilerin olmadığı hele hele sınıfın çocuğunun ya tarım işçisi ya yaylacı filan olduğu yerlerde çalışsaydınız, çocukları yetiştirmek gibi bir derdiniz de olmasaydı siz de nasıl rahat bir iş olduğunu deneyimleyebilirdiniz. üstelik kiranız 300-500 lira olurdu, 5 senede 2. evi alırdınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…