- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Belki yorum yazmak ücretli sanıyordur, tatil parası biriktiriyor harcamaması lazımKonuyu sahiplenememis demekki..
E 80 binin 10 binine 1 haftalık tatil yapamıyor musunuz mesela?Aylık 6 bin Birikim yaptığım nereden çıktı Allah aşkına eski konuda bahsettiğim birikimin 50 bini düğün takımdı üstüne koca bir sene de 20 bin falan koydum anca o da altının yükselmesiyle 80 bin oldu
Var var öyleleri olmaz mı, hatta kendim gördüğüm bir şey söyleyeyim, kocası doktor olduğu için hastane yüzü görmeden raporlarla gün geçirenler de var. Öğretmen olsa da olmasa da doktor eş bir avantaj tabii. Bu durumda hem doktorlara hem öğretmenlere yüklenmek yerine, şahsi olarak görevini kötüye kullanan o şahısları eleştirmek lazım. Öğretmenler şöyle böyle demek yerine görevini kötüye kullanan kim varsa görünce müdahale etmek, şikayet edilebiliyorsa şikayet etmek gerek. Bunun dışında elden bir şey gelmiyor maalesef.Benim eski bir arkadasim 2.5 gunluk program ayarlatarak once yuksek lisansini bitirdi sonra yine benzer programlar ile 2 cocugunu buyuttu, hamileligi oyle bir ayarladiki dogum izni bitimi yaz tatili girisine geldi kendi ifade ettigi icin yaziyorum. Fen bilgisii ogretmeni bu arada.
Pandemi basladi eylul ayina kdr avsadan story atti okullar acildiginda devlet tum ogretmenleri oldurmek istiyor storyleri paylasti aralikta esinin koyunden storyler devam etti bu arada asi karsiti subatta asilamalar ogretmenlere acilacakti onlara soylendi en son dayanamadim calismak icin kapidan cikan herkes olmuyor bu kdr gerilme dedim vay kiskancsindan basladi dinlemedim ztn tum iletisimi kopardim. O kdr uc bir ornek anlatamam bu arada kucuk bir ilceydi ders fln yaptigini dusunmuyorum ilce ztn tarimla ugrasiyordu
Sizin cevrenizde yokmus ah keske bende gormeseydim insanin sabrini zorlamasaydi en azindan yasadigi ilcede dizini kirip otursaydi
+1000000000Ya yazmıyım yazmıyım dedim yine dayanamadım. Tüm sayfaları okumadım şöyle bir göz gezdirdim de gördüklerim yetti. Öğretmene pandemide yattı diyenler cahildir ve de kıskançtır bu net. Benim çevremde yatanı görmedim. Cumartesi ve hatta akşam 20.30 da dahil derse girdiler. Uzaktan uzağa hem öğrencileri hem de çok fazla beklenti içinde olan velileri idare ettiler. Sonuç olarak pandemide herkes gibi üzerlerine düşeni yaptılar ve fakat yine en çok eleştirilen meslek grubu oldular. Ben haftada 3 gün okula giden öğretmen de görmedim. Bu da şehirden şehire okuldan okula değişir ki her mesleğin nispeten kolay veya zor ifa edildiği yerler vardır ama ben rastlamadım. Öyle 2000 lere çıkan ekders de herkese vurmaz, o da sayılıdır. Kaldı ki beyin yorgunluğu başka birşey, ve söylenmiş ama yine söyleyeyim öğretmenin mesaisi okul bitince bitmez. Herkes işinin gereğini dört dörtlük yapmalı ve kimse kimsenin çalışma koşullarını birbiriyle kıyaslamamalı. Kim durumundan şikayetçiyse buyursun, gözünü diktiği ve rahat olduğunu düşündüğü mesleği yapsın. Her mesleğin iyisi kötüsü var sonuçta. Ama birkaç çürük elmayı koskoca bir camiaya mal etmeye kimsenin hakkı yok. Ama tutup da bir öğretmen ben haftanın 3 günü çalışıyorum derse maalesef tepki çekeceğini de bilmeli. Kaldı ki branşlar arasında bile çalışma dengesizliği var. Yani bir matemetik öğretmeniyle görsel sanatlar veya beden eğitimi öğretmeni bile kıyaslanamaz. Branşlar arasındaki zorluk derecesi bile farklı ona bakacak olursak.
Eşim derece yapmış bir elektronik mühendisi . 25 yılı doldurdu. 8 bin yeni alacak son zamlarla.ama burda konu açmam. Açarsam işsiz kalan insanlara saygısızlık olur pandemi de
Kuzum iş bile bulamıyorlar . Görümcemin elektronik müh. Kızı 3 yıl aradı iş bulamadı devlette öğretmen oldu. Bir akrabamda bilgisayar mühendisi o da işsiz 3 yıla yakındır. Asgari ücret teklif eden oldu . İstanbula gitse o para kira ve aidata gider. Öğretmenlik mezunları da aynı. Atanmak için yıllardır uğraşanlar var. Markette avm de çalışmıyorlar mı aileye yük olmamak için?Ben calismiyorum maas konularina hakim degilim cevremde de ama buradaki muhendis maaslarini duyunca cok uzuldum yahu. Bazilari doktorali muhendislerin 5,500 calistigini yazmiş vs.Sasirdim dogrusu
Kuzum iş bile bulamıyorlar . Görümcemin elektronik müh. Kızı 3 yıl aradı iş bulamadı devlette öğretmen oldu. Bir akrabamda bilgisayar mühendisi o da işsiz 3 yıla yakındır. Asgari ücret teklif eden oldu . İstanbula gitse o para kira ve aidata gider. Öğretmenlik mezunları da aynı. Atanmak için yıllardır uğraşanlar var. Markette avm de çalışmıyorlar mı aileye yük olmamak için?
Var var öyleleri olmaz mı, hatta kendim gördüğüm bir şey söyleyeyim, kocası doktor olduğu için hastane yüzü görmeden raporlarla gün geçirenler de var. Öğretmen olsa da olmasa da doktor eş bir avantaj tabii. Bu durumda hem doktorlara hem öğretmenlere yüklenmek yerine, şahsi olarak görevini kötüye kullanan o şahısları eleştirmek lazım. Öğretmenler şöyle böyle demek yerine görevini kötüye kullanan kim varsa görünce müdahale etmek, şikayet edilebiliyorsa şikayet etmek gerek. Bunun dışında elden bir şey gelmiyor maalesef.
İlk işe başlayacaklara iş öğretmeyi bahane edip vallahi teklif ediyorlar. Onlar da aile durumu kötüyse kabul ediyor iyiyse de sınavları deniyor master a yöneliyor gibi gibiİssizligi benim eşim de yasadi. İstanbulda oldugumuz halde hemen iş bulamadi. Cidden eziyet oldu işsizlik, psikolojimi biraz yedi o donem bilirim.
Eşim de muhendis ama bu kadar da dusuk maaş veya asgari ucret teklif eden olmadi bildigim kadariyla.
Taaa 7 sene once 4.600 kazaniyordu mesaisiz.
size gerçekten teşekkür ederim. gerçekten mızmızlık. geçrekten itici artık bu konular.Öğretmen olarak yazıyorum
Meslektaşlarımın mızmızlıgıdan gına geldi.toplum öğretmenlerden nefret eder oldu. Heleki konudaki pansiyonda mı kalıcam 12 binle geçinemiyorum durumu çok itici. Öğretmen olarak elbette ki bedavadan para kazanmıyor çalışıyoruz ancak bir çok meslektaşım maaştan şikayet ederken okullarda 21 saatten fazla derse girmemek için dilekçeler havalarda uçuşuyor. Zamanında kurs verecek öğretmenin bulunamadığını biliyorum. Şimdi diyebilirsiniz kurs vermek zorunda mı yada 21 saatten fazla çalışmak zorunda mı.? Elbette değil ama o zamanda bi zahmet sıkıntı çekiyorum vesaire demesin.emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Ben yıllardır arkadaşlarımın kabul etmediği ek derslere ve kurslara giriyorum zaten maksimum 40 saat çalışabiliyorsunuz fazlası yasak. Yanı özel sektör çalışanı kadar. Bu fazla mesai bana aylık + 3000 olarak döner .eşimde öğretmen aynı şekilde .evim arabam var 2. Evimi alma noktasındayım her yıl tatile de giderim 10 dan fazla ülke gezdim. Evet maaşlar çok yüksek olmayabilir ama birazda aklımızı kullanmak lazım içinde bulunulan ekonomik sınıfı bilip ona göre davranmak lazım tatil illaki 5 yıldız uhd dahil olmak zorunda değil kıyafetler en pahalı markalar olmasada olur . E birazda çalışmak lazım dıger türlüsü armut piş ağzıma düş
Daha 4 5 aylık öğretmensiniz milyon birikecek değil ya. Yavaş yavaş yapıyor tüm çalışanlarAylık 6 bin Birikim yaptığım nereden çıktı Allah aşkına eski konuda bahsettiğim birikimin 50 bini düğün takımdı üstüne koca bir sene de 20 bin falan koydum anca o da altının yükselmesiyle 80 bin oldu
bakin iste haftada 3 gun gidiyorum diyorsunuz sonra zannediyorlarki tüm ogretmenler haftada 3 gün calısıyor.
7 yıllık ögretmenim hep buyuk sehirlerde buyuk okullarda calistim.
24 25 saatten asagi dersim hic olmadi ki 29 30 saat ders verdiler hep ben istememe rağmen cunku secmelileri tüm okula matematik seciyordu mudur bey (biz matemetikcilerin boyle bir isteği yoktu.) hep haftanin 5 gunu gittim c
Muthis kav yilda aldiniz bunlariBiz de iki öğretmeniz. Yukarıdaki ile aynı sayılır durumlar. Ben anlatayım. Kötü alışkanlığımız yok. Kredi ile hiçbir şey almam çünkü bankayı zengin edemem. Birikim yapar parayı altında tutarim. 5 sene doğuda çalışırken ev paramı biriktirdim. Ve bütçeme göre bir ev aldım. O da 5 yıllık merkezi konumda bir evdi. Bir düşük bir orta kalite arabamız var. Kredi kartı kullanmam elimde yoksa ya da zora sokacaksa almam. Alacağım belli miktar üstü seyleri birikim yapıp nakit parayla alırım. Genelde %10 indirim yaparlar. İndirim takip eder bozulmayacak ürün ve kıyafetleri indirimden alırım. Önce birikim parasını ayırır döviz veya altına yatırıp kalanla geçinirim. Her sene yurtdışı ya da iki yurtiçi tatilim var. Gezip yeme içmeden de asla kismam.
Aynen katiliyorumBiriktirerek ev alınması çok zor ya da bir iki senedir zor. Altınla, dolarla biriktirsen bile ev fiyatları uçup gidiyor. Araba da aynı şekilde. Nakit biriktirip alınacak şey mesela bilgisayar olsa o da öyle. Eee maaşıma %5-8 arası zam gelirken elektiriğe bilmem neye %15 6 ay geçmeden bir daha %10 gelirse biriktirmek de zor olur bir yerden sonra. Iki öğretmen maaşıyla bir ev iki arabayı 10 senede hem gezip tozarak hem cocuk büyüterek hem de yardımsız alindigina pek inanmıyorum. Ya da ev mesela uygundur araba da öyle 5 sene önce alınmıştır belki olur. Yoksa şu an ev alayım desen eli yüzü düzgün eve 500binden kapı açılıyor. 10 senelik maaşımız zaten ek masraflarla. Ben başka dünyada yaşıyorum ya da paralelde falan:)
En zavallisi soayalci sanirim.bizim ogretmenleeden en paspalo sosyalciydi hep.ozel dersi yok galiba digeelerinin imkan var.Öğrenci de oldum öğretmen çocuğu da oldum öğretmen de oldum bilgim var yanii. İş çalışmamaya eşit emek vermemeye yata yata maaş almaya gelirse ooooooo. Örnek vereyim matematik fen Türkçe ingilizce öğretmeni ders çalışıp anlatırken ağır konuları anlamayana tekrarlarken boğazı tahriş olurken bir resim bir beden eğitimi öğretmeni resimde konu verip masasında rahatça oturuyordu hiçbir teknik resim bilgisi öğretmediler beden de öyle sıraya geç yalandan 10 dakika ısınma sonra da kendi halimize bırakırlardı. Ee maaşa gelince aynı alıyorlar.adalet nerede? Yazılı kağıdı okuma da yok ödev takip etmede yok veliye hesap verme de yok. Matematikçiye sosyalciye hesap soruyoruz beden eğitimciye değil yalan mı?
Benim bransim dolayisiyla boyle bi hakkim var.kizimdan once full calisiyordum ama kizimdan sonra ek dersi almadim.sizin idareler cinsmis.benim turkce ogretmeni arkadaslarimda vardi hepsi ek dersi almiyorlardi.kimse kizmasin sonucta bana verilen bir hak.ben 3 gun gidince parayi eksik aliyorum hem gitmeyip hemde maas almiyorum bedavadan
Benim çevremde idari izinde olan kimseye ders vermediler. Ne biçim idareler var.
büyükşehirde öğretmen olmakla küçük yerde olmak çok farklıdemek istedigim su buyuk sehirlerdeki okullarin cogunda bos gun kavramı yok. yani 15 saat alsaniz bile ki bu imkansiz hocam o kadar sinif var sen girmezsen kim girecek diyorlar onu 5 gune bol boş dersli bir programla yayıyorlar.
hocam senin derslerini biz 3 gune toplayalim demiyorlar. buyuk ihtimal sinif ve dersler cok oldugu icin kimse ben ders istemiyorum demesin diye yapiyorlar.
Kucuk bir ilin kucuk bir ilcesinde calisan ogretmen kuzenimde bunu duyunca sasirmisti ama buyusehirlerdeki 1500 ogrencili ek binali buyuk okullarda durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?