- 10 Nisan 2014
- 43.733
- 116.312
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
yazdıklarımı anlamamışsınızEn zavallisi soayalci sanirim.bizim ogretmenleeden en paspalo sosyalciydi hep.ozel dersi yok galiba digeelerinin imkan var.
İşte öğretmen 15.000 alsa, her yere mantar gibi Eğitim Fakültesi açılmasa sadece bilinçli ve çalışkan insanlar öğretmen olur. O zaman içimizdeki çürük elmalar da teker teker dökülür.size gerçekten teşekkür ederim. gerçekten mızmızlık. geçrekten itici artık bu konular.
ben dereceli okul okumuş bir insanım, öğretmen olmak istesem olurdum. esasen ne olmak istersem onu olurdum...ben meslek terchimi bilinçli olarak yaptım.
her insan da dilerim istediği mesleği yapar ve güzel paralar kazanır. kimse de kimseye höykürmesin, toplumun her meslekten insana ihtiyacı var neticede.
biz öğretmen düşmanız değiliz.
nasıl olalım? doktora öğretmene askere düşman olunur mu? manyak mıyız biz? ama bu meslekler göz önünde.. herkes doktoru öğrmeteni bilir. yoksa ilçe tarımdaki memur 40 gün rapor alır 9da gelir 4te çıkar, günü telefonda okey oynayarak veya parti kulisi yaparak ya da emlak alıp satarak geçirir...ama bundan kaç kişinin haberi olur? veya olsa ne olur? kim onu ne yapsın? öğretmen kadar çok olan başka memur var mı? öğretmen kadar herkesin bildiği var mı? bir de öğretmen kadar "temsil mesuliyeti" olan var mı? yok. öğretmenlerde genel sıkıntı bu. "kutsal meslek" yapıyoruz derler. tamam yapıyorsun. e azcık da zahmetini çek ama bunun. değil mi?
öğretmen maaşı fazla da değil.
ülkede genel olarak maaşlar az.
keşke herkes daha fazla kazansa. ülkede işler günden güne kötüye gidiyor. sonumuz hayrolsun.
öğretmenler de tabii ki çok zor bir iş yapıyor. gelecek inşa ediyor, nesil yetiştiriyor. birazcık aklı olan insan bunun kıymetini zaten bilir...elbetteki işini severek ve hakkını vererek yapan çok da öğretmen vardır. insan yetiştirmenin maddi bir karşılığı zaten yok.
ama klasik bir de "atanmış öğretmen hanım kız" kafası ve bir de onun "hem maaşı olur, hem zamanı bol olur, rahat rahat hem eve/bana da bakar" kafasında kocası var, bu ülkede. bunlar artık herkesin ezberlediği ve ikrah getirdiği çift. binlerce yüzbinlerce var bu çiftten. (örneklem soran arkadaşlar, örneklem epey geniş) sürekli bi' para muhabbeti. bir yere oturup bir çay içmeyen insanlar bunlar....insanı ifrit ederler. bu yüzden öğretmen dedin mi bi' nefret olması...
yani bunları da biz uydurmuyoruz ki....görüyoruz.
konu sahibi olan kadın parasını istediği gibi harcasın. bana ne? kime ne? ama şiddet görmüş, saygısız, yontulmamış bir eşi var, saçma sapan bir evlilik yaşıyor....(muş ben de konuda sonradan gördüm)
fakat konu ne "pansiyonlarda kalamaz"mış.
bak hele bak. olayın neresini tutsam elimde kalıyor. sorun burada, bu yukarıdaki tipik öğretmen çiftlerle her konuştuğumda ben deliriyorum. çünkü dünyaları 0. koca bir 0. yoksa bana ne bordrosundan birikiminden? ben onların yetiştirdiği çocuklara üzülüyorum....bu kafa nasıl çocuk yetiştirecek?
ya keşke öğretmenler 15 bin alsa...ama konusu kocam beni dövdü, boşamam ama paramı da almasın olmasa, çok mu şey istiyoruz?
Meslegi nedirHer odasında başkasının kaldığı pansiyon ne ya ahajsj. Ne olacaktı sülalece pansiyon kapatıp, ne bileyim bir odaya Mahmut emminin torununu, ötekine Hacer teyzenin kızını mı yerleştireceklerdi?
Konunuz için de yapılacak çok fazla yorum yok. Memur ve öğretmen olmasaydınız siz de. Ayıptır söylemesi görümcem özel sektörde çalışıyor. Paraya para demiyor, haydar diyor. Çünkü çok para. Aşırı para. Öğretmen olsaydı gidemezdi beş yıldızlı otellere ama öğretmen olmadı.
Ben kendimden örnek veremedim fakirim çünkü. Bahçeye çıkıyorum tatile. Görümcem zengin ama. Öğretmen değil üstelik.
Meslegi nedir
Riskli bir isi var.her pazarlama muduru yuksek almaz.prim usulu calisirlar geneldeÖzel bir şirkette satış pazarlama müdürü. Söylerken bile zengin hissettim. Dolu dolu söyleniyor bak pazarlama müdürü.
Taksitle.Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Bu ekonomide yurtdısı tatillerine devam edebiliyor musunuz? 10 ülkeyi eueo 9-10tl iken gezmemişsinizdirBiz de iki öğretmeniz. Yukarıdaki ile aynı sayılır durumlar. Ben anlatayım. Kötü alışkanlığımız yok. Kredi ile hiçbir şey almam çünkü bankayı zengin edemem. Birikim yapar parayı altında tutarim. 5 sene doğuda çalışırken ev paramı biriktirdim. Ve bütçeme göre bir ev aldım. O da 5 yıllık merkezi konumda bir evdi. Bir düşük bir orta kalite arabamız var. Kredi kartı kullanmam elimde yoksa ya da zora sokacaksa almam. Alacağım belli miktar üstü seyleri birikim yapıp nakit parayla alırım. Genelde %10 indirim yaparlar. İndirim takip eder bozulmayacak ürün ve kıyafetleri indirimden alırım. Önce birikim parasını ayırır döviz veya altına yatırıp kalanla geçinirim. Her sene yurtdışı ya da iki yurtiçi tatilim var. Gezip yeme içmeden de asla kismam.
11 yılda aldık.Muthis kav yilda aldiniz bunlari
Evet edecegim. İtalya tatilimi kizimdan PCR istedikleri için iptal ettik. Yerine Yunanistan gezisi planlıyoruz. İlla lux oteller ya da turlar değil. Air bnbden ev kiralayıp geziyoruz. Hem sürekli dışarıda yemek zorunda kalmıyoruz hem de kizima sağlıklı alternatifler pisirebiliyorum. Ekonomi konusunda haklısınız ama daha da kötüye giderse diye ertelemeyi doğru bulmuyorum. Elimdekiler bana yeter daha fazla şey almaktansa dünyayı görmek istiyorum. Aylık 1500-2000 TL kenara koyduğum buna yetiyor.Bu ekonomide yurtdısı tatillerine devam edebiliyor musunuz? 10 ülkeyi eueo 9-10tl iken gezmemişsinizdir
Savunmamıştım bile sadece kamuda çalışan da özelde çalışan da ders veriyor ihtiyaç durumunda demiştim. Onu da beğenmemişÖğretmenleri savunan herkese beğenmedim atmış zaten arkadaş. Ben de neyi elestirdigini merak ettiğim için okudum yorumunu. Yazdıklarında haklı olduğu yerler var ama haram para aldılar ifadesi nasıl bir genellemedir anlamadım.
Bu süreçte öğrencilerin derse katılımını sağlamak ders anlatmaktan zordu zaten. Uyuyacağım diye çocuğunu ders saatine kaldirmayan veli mi dersin, misafiri var diye çocuğun dersine engel olan mi dersin....
Pansiyonlu bir okulda çalışıyorum. Öncelik bizim görev almamız. Dışarıdan çok mecbur kalınmadan alınmıyor. Çünkü mantıklı değil, nöbet dediğin 24 saat, öğretmen başka bir okulda görevli ise boş günü filan olmalı herhalde. Bir de hiç de matah bir şey değil belletmenlik, sorumluluğu çok fazla. Ben kendi okulum haricinde görev yapmam mesela. Meme dilekçe bile verseniz programı okul idaresi yaptığı için görev alma ihtimaliniz çok da yüksek değil.Belletmenlik için yurtlu okulda olmanıza gerek yok bizim okulumuzdan 2 öğretmen arkadaş pandemi öncesi dönemde başka okulda belletmenlik yaptılar. Milli eğitime sene basında belletmen olarak görev yapmak istediklerine dair dilekçe yazdılar, yurt olan okullarda görev almak istemeyen arkadaşlar yerine görevlendirildiler. Satranç zeka oyunları vs kursu alırsanız mebden kurs açabiliyorsunuz ayrıca destek eğitim için de (okulunuzda destek eğitim odası yoksa dahi) meme dilekçe yazarsanız başka okula görevlendirilebiliyorsunuz. Ama bunların hepsi adına sizin çabalamanız gerekli. İstiyorsanız size tavsiyem meme uğrayıp bahsi geçen konularda dilekçe vermeniz.
Bizim beden eğitimi öğretmeni bana hep der yazık sana çok üzülüyorum hakkını helal et diye (teneffüs bile yapamayan matematik öğretmeniyimÖğrenci de oldum öğretmen çocuğu da oldum öğretmen de oldum bilgim var yanii. İş çalışmamaya eşit emek vermemeye yata yata maaş almaya gelirse ooooooo. Örnek vereyim matematik fen Türkçe ingilizce öğretmeni ders çalışıp anlatırken ağır konuları anlamayana tekrarlarken boğazı tahriş olurken bir resim bir beden eğitimi öğretmeni resimde konu verip masasında rahatça oturuyordu hiçbir teknik resim bilgisi öğretmediler beden de öyle sıraya geç yalandan 10 dakika ısınma sonra da kendi halimize bırakırlardı. Ee maaşa gelince aynı alıyorlar.adalet nerede? Yazılı kağıdı okuma da yok ödev takip etmede yok veliye hesap verme de yok. Matematikçiye sosyalciye hesap soruyoruz beden eğitimciye değil yalan mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?