Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte öğretmen 15.000 alsa, her yere mantar gibi Eğitim Fakültesi açılmasa sadece bilinçli ve çalışkan insanlar öğretmen olur. O zaman içimizdeki çürük elmalar da teker teker dökülür.

Ben öğretmen seçerken mülakat olmasına karşı değilim. Öğretmen adayının genel kültürü, hitabeti ve de sağlam psikolojisi olmalı. Ama biz mülakatı yandaş seçmek için yapıyoruz.

Her odasında başkasının kaldığı pansiyon ne ya ahajsj. Ne olacaktı sülalece pansiyon kapatıp, ne bileyim bir odaya Mahmut emminin torununu, ötekine Hacer teyzenin kızını mı yerleştireceklerdi?

Konunuz için de yapılacak çok fazla yorum yok. Memur ve öğretmen olmasaydınız siz de. Ayıptır söylemesi görümcem özel sektörde çalışıyor. Paraya para demiyor, haydar diyor. Çünkü çok para. Aşırı para. Öğretmen olsaydı gidemezdi beş yıldızlı otellere ama öğretmen olmadı.

Ben kendimden örnek veremedim fakirim çünkü. Bahçeye çıkıyorum tatile. Görümcem zengin ama. Öğretmen değil üstelik.

Meslegi nedir

Ülkemizde ekonomi öyle bitik durumda ki. Bizler burda birbirmize giriyoruz. Her insanin ihtiyacı bütçesine göre. Malesef yetmiyor. Evimize aylık 6 bin maaş giriyor. Evimiz kira, arabamız yok. Mutfak masraflari almiş başını gidiyor. Faturalar zaten uçmuş durumda. Servis ücretleride ekleniyor ayrica. Sadece ihtiyaçlarimizi karşlayabiliyoruz. Lükse kaçmak kim biz kim. Ayrica bizim çocugumuzda olmadı. Kaç yıldir ne kadar para harcadık bilen bilir. Devlet hastanesinde tüp bebek için rapor çikarmak 1 yilimizi aldı nerdeyse. Önceside var zaten. Rapor çıkınca ücretsizde olmuyor ayrıca. Daha az ödüyoruz özel merkezlere göre. Hastaneye gitmem bile benim belimi büktü masraflar yol parasi vs. Birikim yapamıyoruz bile. Anca geçinebiliyoruz. Daha zor günlerin bizi beklediğinide biliyorum. Şükretmek çok büyük bir erdem hep gösteriyoruz. Ama gencecik yaşımızda hem maddi hem manevi engellerle boğuştuğumuz için yetinemiyorum. Allah yardımcımız olsun. Kimsenin ne derdini ne ihtiyaçlarını küçmsemiyorum. Hayat pahalı ama bu insanlarımızın suçu değil.

Taksitle.

Bu ekonomide yurtdısı tatillerine devam edebiliyor musunuz? 10 ülkeyi eueo 9-10tl iken gezmemişsinizdir

Haftalık 100 bine de otel var, 5 bine de otel var. Konu sizin maliyenizi ayarlamanızla ilgili. Beklentiniz çok yüksek galiba. Biz tek maaş borca giderken bile 4 kişi çok da güzel tatilimizi yaptık, gezdik, yedik, içtik. Ayrıca pansiyonlar için yaptığınız genelleme de hiç hoş değil.

Öğretmen olmasaydınız ozaman sizde. Öğretmen olmayarak yapıyoruz lüks otellerde tatilimizi anlayabildiniz mi şimdi. Sizin kaderiniz,seçiminiz..

Bu ekonomide yurtdısı tatillerine devam edebiliyor musunuz? 10 ülkeyi eueo 9-10tl iken gezmemişsinizdir
Evet edecegim. İtalya tatilimi kizimdan PCR istedikleri için iptal ettik. Yerine Yunanistan gezisi planlıyoruz. İlla lux oteller ya da turlar değil. Air bnbden ev kiralayıp geziyoruz. Hem sürekli dışarıda yemek zorunda kalmıyoruz hem de kizima sağlıklı alternatifler pisirebiliyorum. Ekonomi konusunda haklısınız ama daha da kötüye giderse diye ertelemeyi doğru bulmuyorum. Elimdekiler bana yeter daha fazla şey almaktansa dünyayı görmek istiyorum. Aylık 1500-2000 TL kenara koyduğum buna yetiyor.

Konu sahibinin 363737726266477373 mesaj arasından hiçbirine cevap vermemesi, sadece tatilde galiba cvp yazmıyor mesajına hayır tatile çıkmadım demesi biraz garip :/

Savunmamıştım bile sadece kamuda çalışan da özelde çalışan da ders veriyor ihtiyaç durumunda demiştim. Onu da beğenmemiş

Pansiyonlu bir okulda çalışıyorum. Öncelik bizim görev almamız. Dışarıdan çok mecbur kalınmadan alınmıyor. Çünkü mantıklı değil, nöbet dediğin 24 saat, öğretmen başka bir okulda görevli ise boş günü filan olmalı herhalde. Bir de hiç de matah bir şey değil belletmenlik, sorumluluğu çok fazla. Ben kendi okulum haricinde görev yapmam mesela. Meme dilekçe bile verseniz programı okul idaresi yaptığı için görev alma ihtimaliniz çok da yüksek değil.
Aynı durumlar destek eğitim için de geçerli. Başka okulda görev almak imkansız değil ama ilçenin ilk söylediği kendi öğretmenin yapsın. Ayrıca bu görevler olsa bile alacak öğretmen sayısı çok az. Yani onu yapın bunu yapın demekle olmuyor.

Bizim beden eğitimi öğretmeni bana hep der yazık sana çok üzülüyorum hakkını helal et diye (teneffüs bile yapamayan matematik öğretmeniyim)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…