- 27 Nisan 2012
- 15.839
- 19.115
- 498
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Hadi yine iyisiniz. %8,45 zam alıyoruz bu ay
Bacım bu hanımın kocası fena harcamalar yapıyor .... keyifli bir abi. Ablada tatil,ev, araba falan istiyorşaka mısınız siz?
2 çalışan hem de öğretmen tek çocuk hala nasıl geçineceğim
karı koca asgari çalışan çocuk büyüten insanlar var
şükretmeyi bilmezseniz hiçbişey sahibi olamazsınız
heee harcamalar yüksek diyorsunuz yaniBacım bu hanımın kocası fena harcamalar yapıyor .... keyifli bir abi. Ablada tatil,ev, araba falan istiyor
%10 iyimiş
%15 elektrik
%12 doğal gaz
%10'luk vergi dilimine de girdik
Aynen yakında %15'lik dilime gireceğim. Hiçbir temmuzda maaşım yükselmedi.%10 iyimişbenim her temmuz maaşım düşüyor
canımız istediği zaman da tatile gidiyoruz üstelik öyle leş gibi otellere değil ultra herşey dahil gayet nezih otellere. Sadece kis ayında rezervasyon yaptırmak yeterli daha uygun olması için.
Bu görevleri herkese vermiyorlar evet. Başka okuldakine başvurduğum da oldu ama bana verilmedi belletmenlik. Ve arkadaş öyle bir pembe tablo çizmiş ki şartların göründüğü kadar kolay olmayacağına değinmedim bile. Mesela yurtta nöbetteyken hasta olan öğrencinin başında acilde sabahladığımı biliyorum. Ben başka yerde uyuyamam mesela. Nöbetlerde uykusuzluktan pertim çıkardı. Aldığın ücret o strese, yorgunluğa değmiyor. Ama şimdi bunları desem “çabalamak lazım” der. Sınav görevi senede iki üç kere çıkıyor bana. 7 senelik öğretmenlik hayatımda da hiç full ek ders almadım.Pansiyonlu bir okulda çalışıyorum. Öncelik bizim görev almamız. Dışarıdan çok mecbur kalınmadan alınmıyor. Çünkü mantıklı değil, nöbet dediğin 24 saat, öğretmen başka bir okulda görevli ise boş günü filan olmalı herhalde. Bir de hiç de matah bir şey değil belletmenlik, sorumluluğu çok fazla. Ben kendi okulum haricinde görev yapmam mesela. Meme dilekçe bile verseniz programı okul idaresi yaptığı için görev alma ihtimaliniz çok da yüksek değil.
Aynı durumlar destek eğitim için de geçerli. Başka okulda görev almak imkansız değil ama ilçenin ilk söylediği kendi öğretmenin yapsın. Ayrıca bu görevler olsa bile alacak öğretmen sayısı çok az. Yani onu yapın bunu yapın demekle olmuyor.
Ayaginizi yorganiniza göre uzatacaksiniz mecburrrrrr Türkiyede herkes gecim sikintisi cekiyor. Kredi cekip tatile gideninde aklina yani var çünkü. Ben 2 yildir gidemiyorum Turkiyeye durumum musait ama parami biriktirip guvencem olsun diye ugrasiyorum çalışıp çalışıp biriktirip 2 haftada boş ceple dönmektense havuza giderim tüm yaz daha iyiÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
geçen sene allah canımı sağ koyarsa seneye iş arkadaıma ( müdür ) ben şu gun izne çıkacam demiyecem obana nezaman ; ben şu tarihte izne çıkacam dediği zaman
banada bir tarih söyle bende ozamana kendimi arayım diyecem dedim VE bu sene aynı bu dediğim gib ioldu ve bana sende bayram sonuyla birleştirirsin dedi ok bana uyar dedim ,
geçen hafta lafı oldu odada o tarihte ben yokum falan dedim gülüşüyoruzzz
nee nasıl yani o hafta kdv var demez mi , sana sordum sen söyledin o günü bana dedim
yok ben söyleyemem o günü dedi , çıldırdım resmen ,
böyle işte alacagım 5 günlük izin o bile burnumdan geliyor 16 senedir , ama sor ögretmenler biz işe gidiyoruz demeyiz
okula gidiyoruz derler ,
valla bende şirkete gidiyorum diyorum ne geçiyor gelime kocaman bir 0 ,
gitmeyin nedir bu illa denizli lüx otelli tatil yapacağım merakı anlamıyorum borçla harçla tatil yapmak bana göre değil mesela 2 senedir gitmedim bu senede gitmeyeceğim şükür ölmedim tatile gitmedim diye, insanların kazancıda sizi hiç ilgilendirmez ayrıcaÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
Niye asgari ücretle çalısanlara bakıp da şükretmemiz gerekiyor. Aynı yollardan mı geçtik aynı sınavlarda mı ter döktük. Öğretmenlik mesleği günümüzde cumhuriyet tarihinin en değersiz zamanlarını yaşamakta hem maddi hem de manevi olarak.şaka mısınız siz?
2 çalışan hem de öğretmen tek çocuk hala nasıl geçineceğim
karı koca asgari çalışan çocuk büyüten insanlar var
şükretmeyi bilmezseniz hiçbişey sahibi olamazsınız
öyledir tabi ama bu arkadaşın tavrı iticiNiye asgari ücretle çalısanlara bakıp da şükretmemiz gerekiyor. Aynı yollardan mı geçtik aynı sınavlarda mı ter döktük. Öğretmenlik mesleği günümüzde cumhuriyet tarihinin en değersiz zamanlarını yaşamakta hem maddi hem de manevi olarak.
Zihniyet meselesi diyorum...yazdım yazdım sildim...eşimde doktor, rapor için gelen öğretmenler ile ilgili anlattıkları şeyler var. Cidden sinirleniyorum, şimdi bişey desem lincleneceğim.Var var öyleleri olmaz mı, hatta kendim gördüğüm bir şey söyleyeyim, kocası doktor olduğu için hastane yüzü görmeden raporlarla gün geçirenler de var. Öğretmen olsa da olmasa da doktor eş bir avantaj tabii. Bu durumda hem doktorlara hem öğretmenlere yüklenmek yerine, şahsi olarak görevini kötüye kullanan o şahısları eleştirmek lazım. Öğretmenler şöyle böyle demek yerine görevini kötüye kullanan kim varsa görünce müdahale etmek, şikayet edilebiliyorsa şikayet etmek gerek. Bunun dışında elden bir şey gelmiyor maalesef.
Öğretmendiniz sanırım, bildiğim kadarı ile brüt üzerinden hesaplanıyor. Şu anda %20 lik dilime geçtiniz muhtemelen.Aynen yakında %15'lik dilime gireceğim. Hiçbir temmuzda maaşım yükselmedi.
Başka bir okuldaki pansiyon için belletmenlik görevi yazısı geldiğinde başvurmuştum bir keresinde, bekarken. Başkaları alınmıştı sanırım, bana geri dönmediler. Mesela satrançla hiç alakası olmayan insanlar Milli Eğitim’in kursuyla bilirkişi olamaz, mutlaka önceden de biliyor olması lazım öğretebilmesi için. Bu sadece bir örnekti biliyorum. Bunlar için dediğiniz gibi ekstra çabalamak lazım. Sonuç olarak tüm öğretmenler için o bahsettiğiniz maaşlar söz konusu değil.
Pansiyonu olan okullarda evli, çocuğu olan, hamile öğretmenlerden bazıları haliyle bazen görev almak istemiyorlar bu yüzden idare zorunlu olarak başka okullardan pansiyon görevlendirmesi isteyebilir. Yine aynı durum destek eğitim için de geçerli. Yazı ‘bana maaşım ve ek dersim yetmiyor’ diyen öğretmen arkadaşlar için ‘ek ücret kazanmak adına’ ne yapabileceklerine dair bir açıklama, insanlara koşuuuun pansiyonlara destek eğitim odalarınaaaa çağrısı değil :)Pansiyonlu bir okulda çalışıyorum. Öncelik bizim görev almamız. Dışarıdan çok mecbur kalınmadan alınmıyor. Çünkü mantıklı değil, nöbet dediğin 24 saat, öğretmen başka bir okulda görevli ise boş günü filan olmalı herhalde. Bir de hiç de matah bir şey değil belletmenlik, sorumluluğu çok fazla. Ben kendi okulum haricinde görev yapmam mesela. Meme dilekçe bile verseniz programı okul idaresi yaptığı için görev alma ihtimaliniz çok da yüksek değil.
Aynı durumlar destek eğitim için de geçerli. Başka okulda görev almak imkansız değil ama ilçenin ilk söylediği kendi öğretmenin yapsın. Ayrıca bu görevler olsa bile alacak öğretmen sayısı çok az. Yani onu yapın bunu yapın demekle olmuyor.
Hayır siz “Bir öğretmen nasıl 5 bin lira alıyor anlamadım.” demişsiniz. Ben de anlamamanıza şaşırdım ve açıkladım. Demek ki almayabiliyorlarmış diyorum. Şu şu var, bu bu var deyip saymışsınız ama bunları yapıp o dediğiniz maaşları alabilen öğretmen sayısı çok çok azdır. Ama en azından konu sahibi için bir fikir olmuş oldu, tabi umrundaysa.Pansiyonu olan okullarda evli, çocuğu olan, hamile öğretmenlerden bazıları haliyle bazen görev almak istemiyorlar bu yüzden idare zorunlu olarak başka okullardan pansiyon görevlendirmesi isteyebilir. Yine aynı durum destek eğitim için de geçerli. Yazı ‘bana maaşım ve ek dersim yetmiyor’ diyen öğretmen arkadaşlar için ‘ek ücret kazanmak adına’ ne yapabileceklerine dair bir açıklama, insanlara koşuuuun pansiyonlara destek eğitim odalarınaaaa çağrısı değil :)
Dikkatli okursanız sadece maaşın 5bin olduğundan + ek ders olduğundan ilk mesajda bahsediyorum. Hatta ekleyeyim de bir daha okuyun :d ortalama 6-7 yıllık bir öğretmenin sadece Maaş karşılığı EK DERSSİZ maaşı 5bin. Kendimden biliyorum.Hayır siz “Bir öğretmen nasıl 5 bin lira alıyor anlamadım.” demişsiniz. Ben de anlamamanıza şaşırdım ve açıkladım. Demek ki almayabiliyorlarmış diyorum. Şu şu var, bu bu var deyip saymışsınız ama bunları yapıp o dediğiniz maaşları alabilen öğretmen sayısı çok çok azdır. Ama en azından konu sahibi için bir fikir olmuş oldu, tabi umrundaysa.
Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?