Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bacım bu hanımın kocası fena harcamalar yapıyor .... keyifli bir abi. Ablada tatil,ev, araba falan istiyor

Bacım bu hanımın kocası fena harcamalar yapıyor .... keyifli bir abi. Ablada tatil,ev, araba falan istiyor
heee harcamalar yüksek diyorsunuz yani
kaç yıldır evliyim çok şükür anca ir ev aldık borcunu bitirdik
bu hepsini bir istiyorsa doktor maaşı bile yetmez

canımız istediği zaman da tatile gidiyoruz üstelik öyle leş gibi otellere değil ultra herşey dahil gayet nezih otellere. Sadece kis ayında rezervasyon yaptırmak yeterli daha uygun olması için.

Evet ve her yerde bangir bangir reklam dönüyor erken rezervasyon icin.

Daha oncede gittigim, memnun kaldigim gayet üst sınıf bir uhd otele kasim sonu aralik basi gibi vip transferler + 3 kisilik ucak biletleri dahil 5.400e rezervasyon yaptirdim 7 gece. Tatil tarihi temmuzda, iptal sigortasi vs dahil bu fiyata.
12 bin maasla, pandemide evlere kapaliyken pesin bile alinabilirdi, ben taksitle alabildim :)
Pesin fiyatina 18 taksit

Suan sadece otel ayni tarihlere 24.462 tl fiyat veriyor

Bu görevleri herkese vermiyorlar evet. Başka okuldakine başvurduğum da oldu ama bana verilmedi belletmenlik. Ve arkadaş öyle bir pembe tablo çizmiş ki şartların göründüğü kadar kolay olmayacağına değinmedim bile. Mesela yurtta nöbetteyken hasta olan öğrencinin başında acilde sabahladığımı biliyorum. Ben başka yerde uyuyamam mesela. Nöbetlerde uykusuzluktan pertim çıkardı. Aldığın ücret o strese, yorgunluğa değmiyor. Ama şimdi bunları desem “çabalamak lazım” der. Sınav görevi senede iki üç kere çıkıyor bana. 7 senelik öğretmenlik hayatımda da hiç full ek ders almadım.

Ayaginizi yorganiniza göre uzatacaksiniz mecburrrrrr Türkiyede herkes gecim sikintisi cekiyor. Kredi cekip tatile gideninde aklina yani var çünkü. Ben 2 yildir gidemiyorum Turkiyeye durumum musait ama parami biriktirip guvencem olsun diye ugrasiyorum çalışıp çalışıp biriktirip 2 haftada boş ceple dönmektense havuza giderim tüm yaz daha iyi

öyle yaa

ay uzun uzun yazdım da sildim
sadece her mesleğin güzel tarafı / kötü tarafı var ve öğretmenlik gerçekten bu kadar yakınılacak bir meslek asla değil.

gitmeyin nedir bu illa denizli lüx otelli tatil yapacağım merakı anlamıyorum borçla harçla tatil yapmak bana göre değil mesela 2 senedir gitmedim bu senede gitmeyeceğim şükür ölmedim tatile gitmedim diye, insanların kazancıda sizi hiç ilgilendirmez ayrıca

Niye asgari ücretle çalısanlara bakıp da şükretmemiz gerekiyor. Aynı yollardan mı geçtik aynı sınavlarda mı ter döktük. Öğretmenlik mesleği günümüzde cumhuriyet tarihinin en değersiz zamanlarını yaşamakta hem maddi hem de manevi olarak.

öyledir tabi ama bu arkadaşın tavrı itici
sanki açlıktan ölmüş çoluk çocuğu zor doyuruyor gibi konuşuyor
ben burda şükürsüzlüğüne dem vuruyorum arkadaşın
yoksa öğretmenler en iyi durumda demiyorum kesinlikle

Zihniyet meselesi diyorum...yazdım yazdım sildim...eşimde doktor, rapor için gelen öğretmenler ile ilgili anlattıkları şeyler var. Cidden sinirleniyorum, şimdi bişey desem lincleneceğim.

Ama bu demek değil ki sadece öğretmenlerde var bu durum, mesela kaymakamlikta çalışan memur bir abla var. Ne zaman işim olsa yerinde yok. Bir bakıyorum elinde pazar poşetleri ile 2 saat sonra çıkmış gelmiş, bende mal mal onu beklemek zorunda kalmışım...

Pansiyonu olan okullarda evli, çocuğu olan, hamile öğretmenlerden bazıları haliyle bazen görev almak istemiyorlar bu yüzden idare zorunlu olarak başka okullardan pansiyon görevlendirmesi isteyebilir. Yine aynı durum destek eğitim için de geçerli. Yazı ‘bana maaşım ve ek dersim yetmiyor’ diyen öğretmen arkadaşlar için ‘ek ücret kazanmak adına’ ne yapabileceklerine dair bir açıklama, insanlara koşuuuun pansiyonlara destek eğitim odalarınaaaa çağrısı değil :)

Hayır siz “Bir öğretmen nasıl 5 bin lira alıyor anlamadım.” demişsiniz. Ben de anlamamanıza şaşırdım ve açıkladım. Demek ki almayabiliyorlarmış diyorum. Şu şu var, bu bu var deyip saymışsınız ama bunları yapıp o dediğiniz maaşları alabilen öğretmen sayısı çok çok azdır. Ama en azından konu sahibi için bir fikir olmuş oldu, tabi umrundaysa.

Dikkatli okursanız sadece maaşın 5bin olduğundan + ek ders olduğundan ilk mesajda bahsediyorum. Hatta ekleyeyim de bir daha okuyun :d ortalama 6-7 yıllık bir öğretmenin sadece Maaş karşılığı EK DERSSİZ maaşı 5bin. Kendimden biliyorum.

Eklentiler

• 89A83560-7BCB-447E-BA86-5F0FACB48DF7.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 49

memur olamayıp askeri ücretle geçinen ben gibiler var biraz şükür edelim aşırı yüksel bütce gerektirecek yerlere gitmemk yerine daha az harcayacağınız bir yere gidin bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…