Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim beden eğitimi öğretmeni. Ona çalışma odası yaptık her gün kamerasını açtı yaptı etkinliğini. Spor dallarıyla ilgili yapacağı bir şey yok sunumlar hazırladı. İşini seven herkes çalıştı branş farketmiyor,

kesinlikle katılıyorum yazdıklarına ,

1 hafta izin alacaz diye atmadıgımız takla kalmıyor özel sektörde ,

3 ay illa boş biz zaman bulur ögretmen evinde kalır tatil yapabilirsiniz ,

Hep İstanbul’da büyük okullarda çalıştım, başka yerleri kıyaslayamayacağım bu sebeple. Ama ek ders alıp almamak bizim elimizde hiç olmadı. İstediğin yere dilekçe ver geri dönüş okul durumu uygun olmadığı için red oluyor genelde. Hatta kimse görmez ama pandemi öncesinde okulumdaki sayısal grup öğretmenleri 32şer saat derse girdik sınıf boşta kalmasın diye. Hiç bir arkadaşım da fazladan derse giriyoruz diye sızlanmadı, sızlanmaz da.

Bir de boş gün meselesi var ki hiç sormayın. Doğum sonrası 20 saat dersim için 5 gün okula geldim. Ama erken çıkıyordum hakkını yemeyeyim, arada boşluğum yoktu. 2bin öğrencili sıkıntılı bölgedeki okul için okulda fazladan mutlaka öğretmen olması gerekiyordu, bu sebeple ders programları çok olmasa da boşluklu hazırlanırdı.

Küçük ilçelerde çalışan arkadaşlarım var onlarla konuştuğumuzda farkı görebiliyorum.

vala abartısız söylüyorum tanıdığım bir öğretmen vardı habire bankamatiğe yatan parayı çekmeye gidiyorduk ek ders parası bilmem ne parası için. 5 i buluyordu bende o zamanlar 1700 alıyordum. birde pandemi döneminde 1,5 yıl işe gitmedi arada çağırdılar ona bile saydırdı neymiş sağlığı söz konusuymuş çocuğu varmış.(branş öğretmeni bile değil gezip duruyordu, istisnaları katmıyorum)kendimi geçtim eşim 7/24 kalabalık içindeydi, sağlıkçılar desen öyle. çocuklar per perişan .bir memnun edemedik ülkecek.

Kesinlikle oğlumun beden eğitimi öğretmeni yarışmalar bile yaptırdı kamerayı açtırıp. Kendi okulumdaki meslektaşım geçen sene vefa gruplarındaydı. Bu sene de okulun tadilatını yaptı müdürle birlikte, ders dışlarında(evet bizden az canlı ders yaptı, ama yapmayabilirdi de benim için sorun değildi.)

Haram para olduğuna dair karar mercii siz misiniz? Öğretmenler işçilerden fazla para alıyor hakkindan fazla alıyor demek yerine işçiler de hak ettiğini almalı deseniz olmaz mı? Ayrıca maaşının büyük kısmını zor durumda kalanlara veren öğretmenleri yazıp bir bakıma diğer öğretmenler de böyle yapmalı gibi yazmışsınız ya o öğretmenlerin kirasını, çocuğunun bezini, sağlık harcamalarını siz kendi cebinizden mi ödeyecektiniz? Hani meslekten bağımsız olarak öğretmenler de insan olduğu için barınma, yeme içme gibi ihtiyaçları oluyor. Ayrıca öğretmen evde boş oturuyordu deniliyor ama online diye bir şeyi duydunuz mu? Ben bu dönem ogretmenlerden keşke okullar açılsa, online daha yorucu dediğine şahit oldum. Tabii ki işini hakkıyla yapmayan öğretmenler de var. Ama her meslekte var böyleleri.

Ben öğretmen değilim. Öğretmenlerin bizim işimiz çok zor, hak ettiğimizi biz alamıyoruz, en çok sorumluluk gerektiren, can güvenliği gerektiren meslek bizimki dediklerinde komik buluyorum, zorluğuna bir şey diyemem ama neredeyse çoğu meslek de ciddi sorumluluklar, can güvenliği mevcut. Zorluğu konusunda ise bana göre de zor, çünkü çocuk ile uğraşmak en zor şeylerden biri bence ama diğer mesleklerle zorluğunu kıyaslamak pek mantıklı gelmiyor diye düşünüyorum. Ama sizin de yazdıklarınizin elle tutulur bir yani yok.

hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim

tatili vs her şeyi evet çok olabilir
öğretmenlerin bu kadar ağlanmalarına inanın ben de asla anlam veremiyorum ama haram para da değil kazandıkları.
Kimseden çalmıyorlar çırpmıyorlar, yapabildikleri kadar bir şekilde eğitim vermeye çalıştılar bu dönemde.
Ohh tatiliniz çok kebap meslek demek başka haram para demek başka, biraz ayıp olmuş bu.

Katılımla alakalı biraz da. Benim okulda beden, resim gibi derslere öğrenciler tarafından katılım olmadığı için böyle bir kanıya vardım. Yoksa dediğiniz gibi yapmak isteyen her türlü yapar.

hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Tüm öğretmenler eba/zoom üzerinden ders işlemeye devam etti. Hiçbiri yatmadı. Haram paraymış, hadi oradan.

Bir baltaya sap olamamış herkes öğretmen düşmanlığı yapıyor.

Hangi branş belki ben de gecerim

Ayrıca konuda öğretmenler oturduğu yerden kazanıyor, yatarak kazanıyor ya da çalışma koşulları nedeniyle hak ettiğinden fazla alıyor diye düşünenler o zaman siz de öğretmen olun çalışmadan(!) para kazanın. Eğitim fakülteleri herkese açık. Fakülte bittikten sonra kpss ye giriyorsunuz. Ataniyorsunuz veya atanmayip özelde çalışarak pardon yani sizin deyiminizle yatarak kazanıyorsunuz.

birde üstüne üstelik biz işsizler var canım ama halen hanımefendi beğenmiyor baksana

2 ay bile sürmeyen tatil mi?
o kadar az tatille nasıl yaşıyorsunuz, 2 ay bile sürmüyormuş yaa?
biz özel sektörde 5 aydan az tatil yapmayız. Allah sabır versin çok zor şartlarınız çook
Ben tatili beğenmiyorum gibi bir şey söylemedim. Şartlarin zor olduğunu da söylemedim, şikayet etmedim. Hayırdır ne oldu? niye celallendiniz :))))

Ben tatili beğenmiyorum gibi bir şey söylemedim. Şartlarin zor olduğunu da söylemedim, şikayet etmedim. Hayırdır ne oldu? niye celallendiniz :))))

yoo celallenmedim ama 2 ay "bile" sürmüyor yazınca "o kadar az ki" şeklinde olmuş ve evet tatili beğenmiyor gibi olmuş anlatımınız. Bir daha okudum yine aynı yani.

Evet her öğretmenin yaşam standartları ayni degil. Kamuda çalışıyorum çalıştığım okullarda öyle arkadaşlarım oldu ki bir memur burada nasıl oturur dediginiz istanbulun en lüks evlerinde oturan da vardı gecekonduda kirada oturan da vardı. Bu eşinizin mesleği ve geliri ile de ilgili ya da bazı arkadaşların dediği gibi miras da kalmış olabilir. Eğer ben 15 saat dersimi verir geçerim derseniz tabiki çok bir geliriniz olmaz ki 15 saat için 2,5 gün çalışmanız yeterli. Müteahhitler 7-8 bin alıyor diyorsunuz ya ben de genelde 8 bine yakın alıyorum aylık. Ama çoğu zaman haftasonu bile okulda oluyorum. Bir de harcamalara dikkat etmek lazım gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri mı alıyorsunuz

2 ay bile sürmeyen tatil mi?
o kadar az tatille nasıl yaşıyorsunuz, 2 ay bile sürmüyormuş yaa?
biz özel sektörde 5 aydan az tatil yapmayız. Allah sabır versin çok zor şartlarınız çook

geçen sene allah canımı sağ koyarsa seneye iş arkadaıma ( müdür ) ben şu gun izne çıkacam demiyecem obana nezaman ; ben şu tarihte izne çıkacam dediği zaman

banada bir tarih söyle bende ozamana kendimi arayım diyecem dedim VE bu sene aynı bu dediğim gib ioldu ve bana sende bayram sonuyla birleştirirsin dedi ok bana uyar dedim ,

geçen hafta lafı oldu odada o tarihte ben yokum falan dedim gülüşüyoruzzz

nee nasıl yani o hafta kdv var demez mi , sana sordum sen söyledin o günü bana dedim

yok ben söyleyemem o günü dedi , çıldırdım resmen ,

böyle işte alacagım 5 günlük izin o bile burnumdan geliyor 16 senedir , ama sor ögretmenler biz işe gidiyoruz demeyiz

okula gidiyoruz derler ,

valla bende şirkete gidiyorum diyorum ne geçiyor gelime kocaman bir 0 ,

Bence geç kalmış sayılmazsınız istifa edip müteahhit olmak için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…