- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Eşim beden eğitimi öğretmeni. Ona çalışma odası yaptık her gün kamerasını açtı yaptı etkinliğini. Spor dallarıyla ilgili yapacağı bir şey yok sunumlar hazırladı. İşini seven herkes çalıştı branş farketmiyor,Mesela beden eğitimi öğretmenleri yatmış olabilir -emin değilim- ama benim yattığımı nereden biliyorsunuz? Haddinizi bilin, harama helale karar verecek olan siz değilsiniz. Evde eşimle halimizi görseydiniz utanırdınız şu toksik cümleyi kurmaya. Bi bitin artık.
Ülkede genel olarak hayat pahalı, maaşlar düşük, ekonomi kötü. Bu sadece öğretmenlikle ilgili değil genel bir sorun.
Ancak şunu da söyliyim: Özel sektörle memuriyeti kıyaslamak doğru değil. Ben özel sektör çalışanıyım 1 hafta izin için patrona yalvardığımı bilirim. Emin olun ben de öğretmenler için ne güzel 3 ay tatilleri var diyorum. Her sektörün kendi sıkıntıları var. Eğer çok para kazanmak istiyorum diyorsanız kamuda çalışmamanız gerekiyor. Çünkü kamuda maaşlar hep standart. Ayrıca müteahhit için aylık 7-8 bin lira çok düşükmüş hiç bu kadar az kazanan müteahhit duymamıştım
Hep İstanbul’da büyük okullarda çalıştım, başka yerleri kıyaslayamayacağım bu sebeple. Ama ek ders alıp almamak bizim elimizde hiç olmadı. İstediğin yere dilekçe ver geri dönüş okul durumu uygun olmadığı için red oluyor genelde. Hatta kimse görmez ama pandemi öncesinde okulumdaki sayısal grup öğretmenleri 32şer saat derse girdik sınıf boşta kalmasın diye. Hiç bir arkadaşım da fazladan derse giriyoruz diye sızlanmadı, sızlanmaz da.Benim bransim dolayisiyla boyle bi hakkim var.kizimdan once full calisiyordum ama kizimdan sonra ek dersi almadim.sizin idareler cinsmis.benim turkce ogretmeni arkadaslarimda vardi hepsi ek dersi almiyorlardi.kimse kizmasin sonucta bana verilen bir hak.ben 3 gun gidince parayi eksik aliyorum hem gitmeyip hemde maas almiyorum bedavadan
Kesinlikle oğlumun beden eğitimi öğretmeni yarışmalar bile yaptırdı kamerayı açtırıp. Kendi okulumdaki meslektaşım geçen sene vefa gruplarındaydı. Bu sene de okulun tadilatını yaptı müdürle birlikte, ders dışlarında(evet bizden az canlı ders yaptı, ama yapmayabilirdi de benim için sorun değildi.)Eşim beden eğitimi öğretmeni. Ona çalışma odası yaptık her gün kamerasını açtı yaptı etkinliğini. Spor dallarıyla ilgili yapacağı bir şey yok sunumlar hazırladı. İşini seven herkes çalıştı branş farketmiyor,
Haram para olduğuna dair karar mercii siz misiniz? Öğretmenler işçilerden fazla para alıyor hakkindan fazla alıyor demek yerine işçiler de hak ettiğini almalı deseniz olmaz mı? Ayrıca maaşının büyük kısmını zor durumda kalanlara veren öğretmenleri yazıp bir bakıma diğer öğretmenler de böyle yapmalı gibi yazmışsınız ya o öğretmenlerin kirasını, çocuğunun bezini, sağlık harcamalarını siz kendi cebinizden mi ödeyecektiniz? Hani meslekten bağımsız olarak öğretmenler de insan olduğu için barınma, yeme içme gibi ihtiyaçları oluyor. Ayrıca öğretmen evde boş oturuyordu deniliyor ama online diye bir şeyi duydunuz mu? Ben bu dönem ogretmenlerden keşke okullar açılsa, online daha yorucu dediğine şahit oldum. Tabii ki işini hakkıyla yapmayan öğretmenler de var. Ama her meslekte var böyleleri.İşte aradığım yorum bu ! Süper yazmışsınız gerçekten öğretmenler kadar ağlanan görmedim doğuda öğretmen arkadaşım var pratisyen doktordan fazla kazanıyor ordan oraya geziyor bi zahmet artık şu öğretmenler abartmasın asgari ücretle çalışan işçiler varken ! Okumaktan dem vuran kesin olur şimdi, onlar da okusaymış dersiniz de bakın bakalım o işçiler ne mezunu ? Kaç tane tanıdığım var yüksek lisans mezunu parlak genç beyinler işçilik yapıyor (ki işçilik de asla küçümsenecek bi iş değil emek ile kazanılan her para her iş kutsaldır) yaz tatilini hangi öğretmene söylesem hemen üç ay değil diye cevap veriyor , hiç evet yaaa cidden tatilimiz fazla çok şükür diyene rast gelmedim hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim sosyal medya da gördünüz mü bilmşyorum pandemi döneminde evde oturan birkaç öğretmen maaşının büyük kısmını zor durumda kalanlara verdi keşke herkes böyle aldığı parayı hak edip hak etmediğini sorgulasa bu ülkede cumartesi pazar 15 tatil ve yeni gelen ara tatilleri saysak 4 ayı buluyordur tatiliniz şikayet edecek en son kesim öğretmen kimse kusura bakmasın biraz nankör olmamayı bilmek lazım
tatil 2 ay bile sürmeden
hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
Katılımla alakalı biraz da. Benim okulda beden, resim gibi derslere öğrenciler tarafından katılım olmadığı için böyle bir kanıya vardım. Yoksa dediğiniz gibi yapmak isteyen her türlü yapar.Eşim beden eğitimi öğretmeni. Ona çalışma odası yaptık her gün kamerasını açtı yaptı etkinliğini. Spor dallarıyla ilgili yapacağı bir şey yok sunumlar hazırladı. İşini seven herkes çalıştı branş farketmiyor,
Tüm öğretmenler eba/zoom üzerinden ders işlemeye devam etti. Hiçbiri yatmadı. Haram paraymış, hadi oradan.hele şu pandemi de öyle bi yattılar ki haram para ne diyelim
İçinde öğretmen geçen cümleleri beğenmiyor demek kiSavunmamıştım bile sadece kamuda çalışan da özelde çalışan da ders veriyor ihtiyaç durumunda demiştim. Onu da beğenmemiş
Hangi branş belki ben de gecerimBen oldumÇok alakasız bir meslekte, özel sektörde sabahtan geceyarısına eşek gibi mesai ücreti dahi almadan çalışırken yemişim böyle işi deyip istifa ettim. Formasyon aldım, bir süre özel ders vererek çalışırken aldığım maaşın iki katını kazandım. Sonra bir özel okuldan teklif geldi orda yarım gün gayet rahat şartlarda çalıştım. Pandemi döneminde ayrıldım özel dersle devam ettim. Bu sene okula dönerim sanırım. Devlete girmeye hiç uğraşmadım çünkü yaşadığım ili değiştirmek gibi bir şey şu an için mümkün değil. Hani atanamadın diyen olmasın, istersem atanırdım. Sırf şartlarım daha iyi olsun az kazanayım problem değil diye kariyerimi baştan yarattım. Çoğu zaman daha çok kazanıyorum
birde üstüne üstelik biz işsizler var canım ama halen hanımefendi beğenmiyor baksanaKusura bakmayın ama Türkiye ortalamasına göre iyi maaş alan bir mesleğe mensupsunuz. Evinize 12 bin giriyormuş. Asgari ücret alanlar ne yapsın? Ülkenin yarısından fazlası boşuna mı okurduk diyor zaten yalnız değilsiniz. Mevcut maaşınızla ilgili konu alabilirsiniz daha önce açtınız zaten ama konuyu öğretmenler diyerek bir meslek grubuna bağlamanız saçma olmuş. Çok para kazanmak istiyorsanız ticarete atılın, maaşlı memurun alacağı para üç aşağı beş yukarı belli.
Ben tatili beğenmiyorum gibi bir şey söylemedim. Şartlarin zor olduğunu da söylemedim, şikayet etmedim. Hayırdır ne oldu? niye celallendiniz :))))2 ay bile sürmeyen tatil mi?
o kadar az tatille nasıl yaşıyorsunuz, 2 ay bile sürmüyormuş yaa?
biz özel sektörde 5 aydan az tatil yapmayız. Allah sabır versin çok zor şartlarınız çook
Ben tatili beğenmiyorum gibi bir şey söylemedim. Şartlarin zor olduğunu da söylemedim, şikayet etmedim. Hayırdır ne oldu? niye celallendiniz :))))
Tatil 3 ay diyorlar ya hep oradaki yanlışı düzeltmek için öyle söyledimyoo celallenmedim ama 2 ay "bile" sürmüyor yazınca "o kadar az ki" şeklinde olmuş ve evet tatili beğenmiyor gibi olmuş anlatımınız. Bir daha okudum yine aynı yani.
2 ay bile sürmeyen tatil mi?
o kadar az tatille nasıl yaşıyorsunuz, 2 ay bile sürmüyormuş yaa?
biz özel sektörde 5 aydan az tatil yapmayız. Allah sabır versin çok zor şartlarınız çook
Bence geç kalmış sayılmazsınız istifa edip müteahhit olmak içinÖğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?