Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Su sartlarda bence en dusuk memur maasi 6500 olmali.
Ogretmenler standart 8500. Fix 35 saat derse girecekler ama ve devlet resen yer degistirecek bos olan yere.hem ogretmen ihtiyaci da kalmaz.ayrica yazin da calisacaklar.yilda bir ay izin.sigortasi ucretlisi vs masrafina bu daha yapilabilir.
Doktorlar da 15.00 fix. Doner sermaye vs yok.doner sermaye hastanenin ihtiyaclarina...kacak ameliyat yapmaya vs izin yasak.
Ben olsam bunlari yapardim.
 
Yazın öğrencinin olmadığı okulda ne yapacaklar?
 
Gayet dikkatli okudum, hatta hayret edip bir daha okumuştum. 5 bin lirayı muhtemelen düz hesap diye söylemiştir kim dediyse. Benim Haziran ayı maaş+ek dersim toplam 5300. Ben de olsam aylık elime 5 bin geçiyor derdim.
 

Eklentiler

  • 1A477D43-B705-4860-A434-4323F4CFE218.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 69
  • 5EF1560E-27DB-42DF-9DA0-FCAFF794BACE.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 68
Bu ulkelerin ayarinda olabilmek icin calisacagiz zaten.
Onun için önce ailelerin bilinç düzeyinin değişmesi, sonra eğitime bakış açısı değişmeli. Öğretmenin değer görmediği yerde nasıl sağlanır bu? Eğitime ayrılan bütçe de ayrı mesele.
 
Gayet dikkatli okudum, hatta hayret edip bir daha okumuştum. 5 bin lirayı muhtemelen düz hesap diye söylemiştir kim dediyse. Benim Haziran ayı maaş+ek dersim toplam 5300. Ben de olsam aylık elime 5 bin geçiyor derdim.
Rapor alan, az ders saati isteyen arkadaşlarla ek görev alan, ekstra çalışan öğretmen arkadasların ek ders ücreti farkını da listeden görebilirsiniz. Ben hala dediğimin arkasındayım. Bence siz meme uğrayıp dilekçelerinizi yenileyin ek görev isteyin. Özellikle pandemi döneminde sınav görevlisi bile bulamadılar idarelerden bize lütfen başvurun talepleri geldi.
 

Eklentiler

  • CBB30FB4-7955-41B2-BF24-1A5ACAB0F395.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 70
  • 5DC80A31-C1DC-42E7-B0D2-A8F984C72EE5.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 72
Bunu degistirecek olan sizlersiniz en basta.once sizin bakisiniz degismeli.egitim hep para olsaydi tuncelinim koyunden basarili ogrenciler cikmazdi.
Ogretmenler yazin ogrencilerin evlerime ziyarette bulunsalar ya da okulda velilerle gorusseler,rehberlik etseler..bunlar para ile degil.bir aile bile bilinçlense kardir.
Sizler bu ülkenim aydinlik yuzusunuz.aydinlatin.
 
İyi ki değilsiniz de yapmıyorsunuz, Allah dağına göre kar veriyor devlet dairelerinde esnek çalışmaya geçildiğinde arkadaşımın çalıştığı ve bu sayede euro üzerinden maaş aldığı Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kooperatifinde saatler sabah 10.00 akşam 16.00 oldu. Arkadaşım çok yorulduğundan dem vurdu çünkü işler yetişmiyormuş. Gelir gelmez (!) işe başlamaları gerekmiş böyle olunca , durmadan çalışmışlar. E dedim biz hep öyle çalışıyoruz. On dakikada bir sınıftan sınıfa geçiyoruz. Arada boş geçen vakitten ücret almıyoruz. Halbuki onlar sabah gelip çay kahvaltı yaparlarmış, sonra biraz çalışıp on bir buçukta işi bırakıp öğle aasını beklerlermiş, ikide ofise dönüp az daha çalışıp dörtte işi bırakıp yorgunluk çayı içip çıkarlarmış. Vay canına dedim. Bunlar böyle çalışırken öğretmen 15.00de çıkmasın mı, tatilimiz gayet normal yıl içindeki tempoya bakınca. Bu devlet kurumunda maaşlar euro üzerinden demiş miydim...
 
Bem bu yorumunuz uzerine az onceki yorumumu geri aliyorumhic gerek yok laf kalabaligina.
 
Herkesi özel sektöre davet ediyoruz. Görsünler bakalım dunya kaç bucak. Tatil yilda 14 gün en fazla. Ondada gece gündüz telefonda gizmet verneye devam. Maas desen minik. Mesai cokkk bol.7 den önce ofisten çıkanlara hain gözüyle bakan işveren. Devlet çalışanlarıyla yer değişelim biraz.
 
Ben ne anlatiyorum karsi taraf ne anlatiyor nasil bakis acisi ya.benim cok sayida yurt disinda ogreen arkadasim var cidden boyle bakis acisi ilk kez gordum.neyse ya
 
Niye yer değişiyoruz? Siz Şırnak’ta görev yapacak mısınız peki.
 
Bunları yapmıyor muyuz sandınız? Taşımalı eğitim veren okuldayım, eskinin köyü yeninin mahallesi oluyor çalıştığım yer. 5 tane köyden öğrenci geliyor. Bunlardan ikisi yıllar önce buraya göçüp gelmiş Urfalı ailelerden oluşuyor ve çoğunluğu tarım işçisi. Kız çocuğu okutulmuyor. O köyden 4 yıl önce ilk defa bir kız çocuğu liseye gidebildi. Nasıl biliyor musunuz? Gidip ben ve bir arkadaşım aileye yalvardık. Çocuk liseye yazıldığında annesinin elini öpmeye gittim, çok güzel bir şeye ön ayak oldunuz dedim. Sonraki yıllarda daha fazla kız çocuğu liseye gönderildi. Ama ne yaparsak yapalım fikrini ve zihniyetini değiştiremediğimiz aileler var. Sadece öğretmenin çabasıyla olmaz ki bu. Şu anda bile öğretmen şöyle böyle diye konuşuluyor. Kaç aile öğretmeni önemseyecek sizce?

Çocuğunu okula göndermeyene ceza var biliyorsunuz. Önce aileyi arıyoruz, sonra evine gidiyoruz, sonra bir daha gidiyoruz ama aile çocuğu göndermiyor. İlçe milli eğitime haber veriyoruz resmen veliyle arasını bozmamak için görmezden gelmemizi istiyorlar. Biz ne yapalım? Çocuğu kaçırıp okula mı getirelim?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…